Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ravena

Ravena jest duża, smukła, spokojna, łagodna
Przez pierwsze dni chodziła tylko z podkulonym ogonem

Jej umaszczenie nie jest kruczo czarne, a ma jaśniejsze czasami grafitowe przejaśnienia
Sierść hmmm...coś pomiędzy szortkowłosym psem a roztrzepanym szczeniakiem:p

Nie ciągnie na smyczy, łagodna do innych psów i kotów
Ravena ma też taki charakter- spokojny i melancholijny
jednak na spacerach czy nawet w boskie zawsze to ona zaprasza psy do zabawy

Ktoś kto ją adoptuje będxzie miał wspaniałego towarzysza
zupełnie bezproblemowa

Ravena - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl

Schronisko w Uciechowie koło Dzierżoniowa.

Ravena,suka w typie.
Wątek:
Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Niechcianych i Porzuconych w Uciechowie-PSIAKI DO ADOPCJI

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam do Fundacji IW w Czechach...czekam na odpowiedz w sprawie Raveny...spróbuję jeszcze napisać do Niemieckiej Fundacji IW, gdzie już zawieźliśmy Lilkę i Odysa (z DGM)...szukam kogoś, kto zna niemiecki i pomoże mi w korespondencji.

Posted

anhan1 miło Cie widzieć :)

moze pomogłąbys w ogłoszeniach na chartach ?:lol:

Anna dziękuję :)

o rety niemiecki zna chyba pajunia zaraz podeślę jej wątek

kurcze dość dawno się nei logowała więc nie wiem czy jest sens wysyłać jak zagląda zradko a tu sprawa pilna....

znacie Kochani kogoś jezcze z niemieckim ??

Posted

rozi napisał(a):
Skąd wiadomo, że łagodna dla kotów?
Skąd wzięła się w schronisku i dlaczego?

rozi niestety nei wiem :oops: rotkowa pewnie jak wpadnie tu to napisze
w uciechowie jest kotka czarna pantera więc domyślam się , że to ona była testerem Raveny na koty ;)

terra bardzo Ci dziękuję za ogromną pomoc w ogłoszeniachdla Uciechowskich psiaków

Posted

rozi, otoz po zakonczeniu kwarantanny robimy BEZPIECZNY test na koty. najwidoczniej Rav przeszla pomyslnie ;) NIe wiem czy bylam przy tym czy nie bo moj mozg na razie nie pracuje ;p
Lecze sie :D

Posted

ravena już po kwarantannie i sterylce

płakać mi się chce...ona jest zbyt delikatna na schronisko

test na koty wypadł pozytywnie, do psów wszystkich(!) łagodna często nawet sama zaprasza do zabawy

wczraj miałam kiepski dzień i sprzątając boksy kucnęłam w kącie i popłynęło mi parę łez....wszystkie psy siedziały przy miskach i jadły
jedynie Ravena przyszła do mnie i swój wielki łeb przytuliła do mojego ramienia
jest duża ale za to bardzo delikatna

w porównianiu do średniej wielkości psa wclae nie jest o wiele większa, ale ma znacznie dłużesze nogi co sprawia że stojąc jest wyższa nawet od onków

Posted

Dostałam informację z Fundacji w Czechach, że zrobią co się da...niestety trzeba czekać do drugiej połowy tygodnia. Bądźmy dobrej myśli! Dam znać , jak tylko dowiem się czegoś więcej...jest nadzieja... :-)

Posted

Mam prośbę...proszę uściślijcie ile ona może mieć faktycznie lat...na tych ogłoszeniach powyżej czytam, ze 4-5...gdzie indziej czytam, że poniżej roku...To ważne...

Posted

Mam dom dla Raweny, dzięki Fundacji wilczarzy irlandzkich w Czechach i zaangażowaniu Zuzany Malkovej !!!! Proszę o kontakt osoby która się bezpośrednio nią zajmuje lub pracuje w schronisku.Czekam na informacje, skąd i kiedy mogę ją odebrać.

Posted

Ogonku, napisałam do rotka ? (pani, która zna Ravenę), lecz jeszcze nie mam odpowiedzi... Cena jest bardzo różna- w zależności od miejsca wydania. Zadzwonię do schroniska w którym jest Ravena, gdy dowiem się więcej-dam znać. Dziękuję za zainteresowanie!