Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa,
masz racje....a wlasciwie Marylka ma racje...
i ja tak sobie mysle, ze ona nigdzie nie bedzie miec tak dobrze jak po Twoja i Kundelkowa opieka... ;) jestem o tym przekonana, ze Marysi sie w Kundelku podoba i ma swoja cioteczki i zwyczaje :p

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulka18']Ewa,
ale Marylas ma szeeroki usmiech....:p i tak podskakuje mlodzienczo, zeby Ci dac buziaka :loveu: Super sunia :multi:

Ona wogóle miała wczoraj dzien miłości dla mnie :eviltong:
szkoda ze byłam sama na wybiegu i nie mogłam nakręcic tych najlepszych "momentów" :evil_lol:;)
odchodziły takie skoki i zakładanie nelsona na nogi zebym sie czasem nie ruszyła i nie dała rady zwiac przed lizaniem po twarzy i wszedzie gdzie sie da .....taki to jest Marylasek !!!

Szkoda wielka ze Mary nie zgadza sie z innym psem
/ a dokładniej z moim Arniczkiem / bo wtedy to nie ręczę za siebie :shake: .....ale nie da rady , próbowałam różnych podchodów ale ona jak go tylko widzi gdzies za siatką to dostaje furii ........oj zebyscie ja wtedy widzieli - nic wtedy nie ma ze słodkiego snieznobialego aniołeczka :diabloti::shake:

Posted

bo Marylka chce Ewunie tylko dla siebie i Arnik chce Ewunie tylko dla siebie.. i klops :( jesssu co by to bylo ... :) Mamcia wysiada z porszaka za nia Arnik i Maryla:) no miazga:loveu: tymczasem .. Marylka czeka nadal na swojego Jedynego Pana.... buziaki i przytulaki gwarantowane:) :bluepaw:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kupcie Mojego Psa :p Marylka super sie prezentowala :loveu: Oby tylko jakis DOM sie odezwal :kciuki:

Kupimy :lol:.......
nawet na Allegro znalazł sie nagle obserwator Marylaska śnieżnego :loveu:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewa, byl jakis odzew po ogloszeniu w Moim Psie ?

narazie cisza :-(

byłam wczoraj w schronisku wyprzytulałam Marylaska , dostałam od niej buzi i pytałam pracowników czy nikt w sprawie Mary nie dzwonił ......
nawet pokazałm im Mary w gazecie ;) zeby popodziwiali i wiedzieli ze nie z byle kim maja doczynienia tylko z gwiazdą :eviltong:

miałam tylko raz pytanie w jej sprawie co to własciwie za rasa ? bo ona teraz robi za BOS-a na allegro ;) i ciszaaaaaaaaaaaa .......

Posted

Wyobraźmy sobie psa…

Białą, puchatą Kulkę, która się do nas uśmiecha…

A teraz…

Wyobraźmy sobie tego psa za kratami boksu, w schronisku...

Białą, Puchatą Kulką jest suczka o imieniu Mary Jane, która praktycznie od zawsze była bezpańska, a ostatnie 5 lat spędziła najpierw w Mieleckim Schronisku, a później w „Kundelku”, w Rzeszowie – gdzie przebywa do dnia dzisiejszego…

W życiu nigdy nie miała łatwo, już od samego początku człowiek wyrządził jej krzywdę skazując ją na życie na własną łapę. Niekończące się tułaczki i wędrówki, strach przed ludźmi, którzy bezdomnych psów nie tolerują... Tak wyglądała jej przeszłość...

A przyszłość?

Mary nigdy tak naprawdę nie miała swojego miejsca na ziemi. Schronisko to nie jest dom... To nie jest jednak właściwe miejsce, Mary zasługuje na Dom... Prawidzwy Dom...

I mimo wszystkich niesprzyjąjących okoliczności...
Potrafi się uśmiechać.

Optymistka można by rzec.

Jednak nadal nie ma tego PRAWDZIWEGO szczęścia, na które przecież zasługuje…

Marylka, gdy trafiła do Rzeszowa, została oceniona na 10 lat, ale co do tego można mieć wielkie wątpliwości i być może naprawdę tyle nie ma. Wystarczy bowiem wybrać się razem z nią na spacer. Wówczas z spokojnego psa za kratami zmienia się w łobuza – oczywiście w pozytywnym znaczeniu.

Biega i skacze znacznie żwawiej niż nie jeden młodzian.

A uśmiech jej jest jeszcze piękniejszy, bo kiedy Mary jest z ludźmi, widać jej prawdziwą radość. Własny Pan dla Mary był zawsze nieosiągalny. W schronisku ma namiastkę tego, co mogłaby mieć w Domu...

Wyobraźcie sobie, jak bardzo byłaby szczęsliwa i roześmiana przy boku Ukochanego Pana...

Mary Jane, sunia o wspałanym charakterze, spokojna, posłuszna tak długo marzy już o Własnym Kącie...

Czy ktos Ją pokocha?

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Ale piękne zdjęcia!!!
Ale zabki w strasznym stanie:(

Ząbki takie niestety sa i dlatego takie jest rownież zamieszanie co do wieku Marylaski :loveu: ostatnia wersja jest taka ze prawdopodobnie przeszła nosówke nieleczona i poszły zębiska niestety ..bo z jej zachowania i kondycji wynika jednak niższy wiek niz z zebów :evil_lol:;)