Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie co :cool3: Marylka to mnie jeszcze nieraz zadziwi jak widze

spacerek żesmy sobie urzadziły wczoraj po wybiegu jak zwykle

ale ja szłam jak na dojrzała kobiete przystało
a to " stare :eviltong: śnieżne babsko " / czytaj : najukochansza Marylka ;) /
jak dostało szwunga to jeszcze chwila a by siatke przeskoczyło
jak mój prywatny Arni sie tak zachowuje - a zdarza mu sie - to mój Tz mówi , że dostał " świnskiego południa " i to właśnie dostała Mary na mój widok ...............goni, skacze , bryka , koła robi w takim tempie , że wzrokiem trudno nadążyć i oczywiście uwieńczeniem całości jest ostre hamowanie przedemną - siad i obie łapki podawane naraz - no chrupek szybko ile można prosić :mad: ;)

a teraz z powodu braku nowych zdjęć Mary :evil_lol: chciałam Wam przedstawić Arniego / jak Gonia go nazywa Kruszynkę /

Posted

Arni - cudenko :loveu:
Marylka - cudenko :loveu:
Ewatr - kochana Pancia dwoch bialych cudeniek :loveu:

Czyli Sniezna Krolowa 20.X. wystapi w Anonsach :p Trzymamy kciuki za domek. Oby sie znalazl. Z duzym ogrodem do robienia kolek w szalonym tempie.

Posted

No przydałoby się, żeby Mary znalazła domek - taka kochana sucz i się marnuje. Nie wiem czy nadal mieszka sama, ale w schronisku przepełnienie (ok. 170 psow i nadal przybywa!) i nijak nie mozna ją połączyć z innym psem. Szkoda troche :(

Posted

Ulka18 napisał(a):
Moze jutrzejsze ogloszenie da swiatelko nadziei. A jak nie jutrzejsze, to Ciocia Ewa da nastepne ;)

jasne ze da i to nie tylko Mary - inne pieski tez :oops:

bo zaczyna być ogromny ścisk w Kundelku i sytuacja zaczyna być napieta pozwole sobie na Marylinym wątku wkleic rzeszowski apel :

Drodzy przyjaciele !

Sytuacja w naszym schronisku „Kundelek” jest alarmująca. Każdego dnia przyjmuje się coraz więcej zwierząt. W dniu dzisiejszym psów mamy 160 (na początku roku było 95), kotów 90 (na początku roku 56). Zaczyna brakować dla nich miejsca.
Dlatego gorąco prosimy o POMOC !!!
Pomóżcie szukać dla nich nowych, odpowiedzialnych domów !!!
Z doświadczeń lat ubiegłych wiemy, że z każdym tygodniem, miesiącem będzie gorsza sytuacja.
POMÓŻCIE ZWIERZĘTOM ZE SCHRONISKA „KUNDELEK”

Z ostatniej chwili :
Na polach między ul. Przemysłową i Staroniwską znaleziono 8 porzuconych maleńkich szczeniaczków, pracownik schroniska wiezie je do „Kundelka”.
Obok hipermarketu MRÓZ-CHEMAL przy ul Podkarpackiej 4 znaleziono czarną labradorkę potrąconą przez samochód.
Psów w schronisku mamy już 169 !

Posted

[quote name='Beata J.']Ależ on PIĘKNY!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu:

quote]

dziekuje w imieniu Arniusia i co mam powiedzieć :eviltong:

zgadzam się z Tobą całym sercem :loveu:

a Marylka już się dzisiaj ukazała w anonsach podkarpackich
/ a i mieleckie kotki tez są :lol: /

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewatr,
pisz mi tu szybko, jak nasze kociambry wypadly? Widoczne jest to ogloszenie? Napisz plisssss :modla:

jasne, że widoczne :multi:

tam na całej stronie tylko 3-4 takie ogłoszenia ze zdjeciami - czyli kotki mieleckie , Marylka i jeszcze jedno zdjęcie a reszta maczkiem prawie nie widoczne :eviltong: w porównaniu ;)

ja miałam juz 4 telefony w zwiazku z ogłoszeniem ale pytanie było jedno :

czy to schronisko ?

a potem różne pytania / jak powiedziałam , że wolontariuszka / czy macie duże pieski takie na ogród , czy wydajecie psy :crazyeye: i zdziwienie że tak -- a o Marylasa nikt nie pytał bo jak ja zaczynałam - to hasło jedno za stara :angryy:

ale wniosek prosty ludzie nie maja pojęcia , że sa schroniska i że wydają zwierzaki i oczywiscie gdzie są ..........proste odpowiedzi adres telefon

a Marylka czeka :oops: ale dzisiaj krzywdy nie miała nawet ją mój TZ odwiedził bośmy krzewy razem sadzili w schronisku i jak byłyśmy na wybiegu z Mary to nas odwiedził i powiem tak :
polubili się :eviltong:
a najbardziej Mary pasowało bo karmę przyniósł a ona na diecie i taka niedożywiona sie czuje - to kazdy delikwent z chrupami to przyjaciel :evil_lol:

Posted

To dobrze, ze ogloszenie jest takie widoczne. Moze ludziska przejrza na oczy i ich wiedza nt. schronisk wzrosnie. Bo naprawde ciezko z tym jest.
W pazdzierniku domki znalazly 3 koty, licze na to, ze Anonse zwieksza liczbe adopcji.

To Marylek na diecie jest? Pewnie musiala niezle za Twoim TZ sie nachodzic, zeby cos wyzebrac :evil_lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):

To Marylek na diecie jest? Pewnie musiala niezle za Twoim TZ sie nachodzic, zeby cos wyzebrac :evil_lol:

Mary to był " tłuścioch mielecki " :evil_lol: ;) i jak przyjechała do Kundelka to nasza wetka jako pierwszą rzecz kazała schudnąć i tak trzymać , żeby serce mogło dobrze pracować ....... i obecnie Marylka jest na diecie dla dziadków :eviltong: a ona przecież młoda się czuje i chętnie by wiecej zjadła ...

a co do TZ -a to od niego łatwiej wyżebrać jak odemnie ;) dlatego tak sobie do gustu przypadli !

Posted

a co do TZ -a to od niego łatwiej wyżebrać jak odemnie ;-) dlatego tak sobie do gustu przypadli !

no, kobitce latwiej cos od faceta wyzebrac...a Marylka madra babka jest :evil_lol:

Posted

Był telefon w sprawie Mary wczoraj do mnie
dzwonił pan z Krosna ma ogrodzony ogród i chce starszą sunie / wcale go jej wiek nie przeraził / chciałby żeby czasem przez siatke zaszczekała - ma jak w banku :evil_lol: bo ona jest psem " obronno - liżącym"
miał już strasze psiaki ze schroniska i cały czas wspominał swoją ostatnia sunie która odeszła za TM niedawno - ogólnie wrażenie bardzo sympatyczne - jedna rzecz mnie niepokoi on ma małe wnuki i chciałby żeby Marylka dzielnie znosiła zabawy z nimi
tego to ja mu niestety nie mogłam zapewnic :oops:

moim zdaniem to Mary najbardziej nadawałaby sie do ludzi starszych
bez małych dzieci i bez psio- kociej konkurencji :eviltong:

pan ma sie wybrać do schroniska i może kogoś wybierze jak nie Mary to może inny psiak znajdzie dom :thumbs: / bo z opowiadan to warunki lokalowe to pan ma świetne - duzy teren do biegania , ewentualnie kojec i pies wpuszczany do domu /

Posted

Był telefon w sprawie Mary wczoraj do mnie
dzwonił pan z Krosna ma ogrodzony ogród i chce starszą sunie / wcale go jej wiek nie przeraził / chciałby żeby czasem przez siatke zaszczekała - ma jak w banku :evil_lol: bo ona jest psem " obronno - liżącym"

O Matko, zeby to byl ten, DOBRY domek ;) Ale bym sie upila, jakby Marylka poszla do adopcji :eviltong:

Posted

Ulka18 napisał(a):
O Matko, zeby to byl ten, DOBRY domek ;) Ale bym sie upila, jakby Marylka poszla do adopcji :eviltong:

to jakby co to jesteśmy umówione na to picie :evil_lol: ;)