Beata J. Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Królewna Śnieżka proszona do karety i jazda na pierwszą stronę ! Quote
ewatr Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 wiecie co :cool3: Marylka to mnie jeszcze nieraz zadziwi jak widze spacerek żesmy sobie urzadziły wczoraj po wybiegu jak zwykle ale ja szłam jak na dojrzała kobiete przystało a to " stare :eviltong: śnieżne babsko " / czytaj : najukochansza Marylka ;) / jak dostało szwunga to jeszcze chwila a by siatke przeskoczyło jak mój prywatny Arni sie tak zachowuje - a zdarza mu sie - to mój Tz mówi , że dostał " świnskiego południa " i to właśnie dostała Mary na mój widok ...............goni, skacze , bryka , koła robi w takim tempie , że wzrokiem trudno nadążyć i oczywiście uwieńczeniem całości jest ostre hamowanie przedemną - siad i obie łapki podawane naraz - no chrupek szybko ile można prosić :mad: ;) a teraz z powodu braku nowych zdjęć Mary :evil_lol: chciałam Wam przedstawić Arniego / jak Gonia go nazywa Kruszynkę / Quote
Ulka18 Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 Arni - cudenko :loveu: Marylka - cudenko :loveu: Ewatr - kochana Pancia dwoch bialych cudeniek :loveu: Czyli Sniezna Krolowa 20.X. wystapi w Anonsach :p Trzymamy kciuki za domek. Oby sie znalazl. Z duzym ogrodem do robienia kolek w szalonym tempie. Quote
g_o_n_i_a Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 No przydałoby się, żeby Mary znalazła domek - taka kochana sucz i się marnuje. Nie wiem czy nadal mieszka sama, ale w schronisku przepełnienie (ok. 170 psow i nadal przybywa!) i nijak nie mozna ją połączyć z innym psem. Szkoda troche :( Quote
Ulka18 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Moze jutrzejsze ogloszenie da swiatelko nadziei. A jak nie jutrzejsze, to Ciocia Ewa da nastepne ;) Quote
ewatr Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ulka18 napisał(a):Moze jutrzejsze ogloszenie da swiatelko nadziei. A jak nie jutrzejsze, to Ciocia Ewa da nastepne ;) jasne ze da i to nie tylko Mary - inne pieski tez :oops: bo zaczyna być ogromny ścisk w Kundelku i sytuacja zaczyna być napieta pozwole sobie na Marylinym wątku wkleic rzeszowski apel : Drodzy przyjaciele ! Sytuacja w naszym schronisku „Kundelek” jest alarmująca. Każdego dnia przyjmuje się coraz więcej zwierząt. W dniu dzisiejszym psów mamy 160 (na początku roku było 95), kotów 90 (na początku roku 56). Zaczyna brakować dla nich miejsca. Dlatego gorąco prosimy o POMOC !!! Pomóżcie szukać dla nich nowych, odpowiedzialnych domów !!! Z doświadczeń lat ubiegłych wiemy, że z każdym tygodniem, miesiącem będzie gorsza sytuacja. POMÓŻCIE ZWIERZĘTOM ZE SCHRONISKA „KUNDELEK” Z ostatniej chwili : Na polach między ul. Przemysłową i Staroniwską znaleziono 8 porzuconych maleńkich szczeniaczków, pracownik schroniska wiezie je do „Kundelka”. Obok hipermarketu MRÓZ-CHEMAL przy ul Podkarpackiej 4 znaleziono czarną labradorkę potrąconą przez samochód. Psów w schronisku mamy już 169 ! Quote
Ulka18 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Gonia, moze wystawicie aukcje cegielkowa na allegro? albo jakis apel o pomoc. Quote
matinestka Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Polarna Mary o przenikliwym spojrzeniu hopsala!!!!!! ! może w końcu..... może teraz.... może wreszcie........... :bluepaw: Quote
Beata J. Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ależ on PIĘKNY!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: A przy okazji cudo-Marylka na wierch! Quote
ewatr Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='Beata J.']Ależ on PIĘKNY!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: quote] dziekuje w imieniu Arniusia i co mam powiedzieć :eviltong: zgadzam się z Tobą całym sercem :loveu: a Marylka już się dzisiaj ukazała w anonsach podkarpackich / a i mieleckie kotki tez są :lol: / Quote
Ulka18 Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Ewatr, pisz mi tu szybko, jak nasze kociambry wypadly? Widoczne jest to ogloszenie? Napisz plisssss :modla: Quote
Ulka18 Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Marylka pedzi w szalonym tempie na 1-sza strone. Bo szuka domku. Quote
Neris Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Mary chce spędzić zimę w domu! Własnym! LUUUUUUDZIEEEEE! Gdzie jesteście? Quote
ewatr Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Ulka18 napisał(a):Ewatr, pisz mi tu szybko, jak nasze kociambry wypadly? Widoczne jest to ogloszenie? Napisz plisssss :modla: jasne, że widoczne :multi: tam na całej stronie tylko 3-4 takie ogłoszenia ze zdjeciami - czyli kotki mieleckie , Marylka i jeszcze jedno zdjęcie a reszta maczkiem prawie nie widoczne :eviltong: w porównaniu ;) ja miałam juz 4 telefony w zwiazku z ogłoszeniem ale pytanie było jedno : czy to schronisko ? a potem różne pytania / jak powiedziałam , że wolontariuszka / czy macie duże pieski takie na ogród , czy wydajecie psy :crazyeye: i zdziwienie że tak -- a o Marylasa nikt nie pytał bo jak ja zaczynałam - to hasło jedno za stara :angryy: ale wniosek prosty ludzie nie maja pojęcia , że sa schroniska i że wydają zwierzaki i oczywiscie gdzie są ..........proste odpowiedzi adres telefon a Marylka czeka :oops: ale dzisiaj krzywdy nie miała nawet ją mój TZ odwiedził bośmy krzewy razem sadzili w schronisku i jak byłyśmy na wybiegu z Mary to nas odwiedził i powiem tak : polubili się :eviltong: a najbardziej Mary pasowało bo karmę przyniósł a ona na diecie i taka niedożywiona sie czuje - to kazdy delikwent z chrupami to przyjaciel :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 To dobrze, ze ogloszenie jest takie widoczne. Moze ludziska przejrza na oczy i ich wiedza nt. schronisk wzrosnie. Bo naprawde ciezko z tym jest. W pazdzierniku domki znalazly 3 koty, licze na to, ze Anonse zwieksza liczbe adopcji. To Marylek na diecie jest? Pewnie musiala niezle za Twoim TZ sie nachodzic, zeby cos wyzebrac :evil_lol: Quote
ewatr Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Ulka18 napisał(a): To Marylek na diecie jest? Pewnie musiala niezle za Twoim TZ sie nachodzic, zeby cos wyzebrac :evil_lol: Mary to był " tłuścioch mielecki " :evil_lol: ;) i jak przyjechała do Kundelka to nasza wetka jako pierwszą rzecz kazała schudnąć i tak trzymać , żeby serce mogło dobrze pracować ....... i obecnie Marylka jest na diecie dla dziadków :eviltong: a ona przecież młoda się czuje i chętnie by wiecej zjadła ... a co do TZ -a to od niego łatwiej wyżebrać jak odemnie ;) dlatego tak sobie do gustu przypadli ! Quote
Ulka18 Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 a co do TZ -a to od niego łatwiej wyżebrać jak odemnie ;-) dlatego tak sobie do gustu przypadli ! no, kobitce latwiej cos od faceta wyzebrac...a Marylka madra babka jest :evil_lol: Quote
ewatr Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Był telefon w sprawie Mary wczoraj do mnie dzwonił pan z Krosna ma ogrodzony ogród i chce starszą sunie / wcale go jej wiek nie przeraził / chciałby żeby czasem przez siatke zaszczekała - ma jak w banku :evil_lol: bo ona jest psem " obronno - liżącym" miał już strasze psiaki ze schroniska i cały czas wspominał swoją ostatnia sunie która odeszła za TM niedawno - ogólnie wrażenie bardzo sympatyczne - jedna rzecz mnie niepokoi on ma małe wnuki i chciałby żeby Marylka dzielnie znosiła zabawy z nimi tego to ja mu niestety nie mogłam zapewnic :oops: moim zdaniem to Mary najbardziej nadawałaby sie do ludzi starszych bez małych dzieci i bez psio- kociej konkurencji :eviltong: pan ma sie wybrać do schroniska i może kogoś wybierze jak nie Mary to może inny psiak znajdzie dom :thumbs: / bo z opowiadan to warunki lokalowe to pan ma świetne - duzy teren do biegania , ewentualnie kojec i pies wpuszczany do domu / Quote
Ulka18 Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Był telefon w sprawie Mary wczoraj do mnie dzwonił pan z Krosna ma ogrodzony ogród i chce starszą sunie / wcale go jej wiek nie przeraził / chciałby żeby czasem przez siatke zaszczekała - ma jak w banku :evil_lol: bo ona jest psem " obronno - liżącym" O Matko, zeby to byl ten, DOBRY domek ;) Ale bym sie upila, jakby Marylka poszla do adopcji :eviltong: Quote
ewatr Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Ulka18 napisał(a):O Matko, zeby to byl ten, DOBRY domek ;) Ale bym sie upila, jakby Marylka poszla do adopcji :eviltong: to jakby co to jesteśmy umówione na to picie :evil_lol: ;) Quote
Beata J. Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Takiej okazji na bibkę to ja za nic nie przepuszczę. MARYLKA KCIUKI TRZYMANE, alkohol się chłodzi Quote
Ulka18 Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Jestesmy umowione :razz: Okazja bylaby niebylejaka :p Zeby tylko Pan Marylcie wybral. Quote
Recommended Posts