Cambel&Megi Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 ewatr napisał(a):No ale troszkę podobna ..........Nie ?;-) A no podobna...:-P Tylko hm...kość ma masywniejszą, o tak powiem ;) Quote
marillka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 bo ona jest nie tylko BOS-em ona BOSka jest :) Quote
Cambel&Megi Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 marillka napisał(a):bo ona jest nie tylko BOS-em ona BOSka jest :) Tu się w 100% zgodzę :loveu::loveu::loveu: Quote
marillka Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 BOSka Mary Jane na pierwszej stronie prosze swoje piękności prezentować Quote
marillka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 czy ona jest tu ogłaszana? OWCZARKI SZWAJCARSKIE BIAŁE http://adopcja.bialyowczarek.pl/adopcje.htm Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='marillka']czy ona jest tu ogłaszana? OWCZARKI SZWAJCARSKIE BIAŁE http://adopcja.bialyowczarek.pl/adopcje.htm nie jest :shake: Quote
marillka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 niestety nie wiem jak tam wysłać ogłoszenie :( Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 marillka napisał(a):niestety nie wiem jak tam wysłać ogłoszenie :( własnie mam ten sam problem ;) .....ale juz znalazłam maila do osoby z tego forum to do niej napisze moze nam pomoże i wytłumaczy jak tam sie wstawia psa :oops: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Ja umieszcze slicznotke na bosach:) Czekam tylko na jakis skrót z opisem :)Bo watek długi:( Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja umieszcze slicznotke na bosach:) Czekam tylko na jakis skrót z opisem :)Bo watek długi:( Baaaaaaardzo dziękuje Cioteczko :calus: a tu tak dla przypomnienia wszystkim skrót wiedzy o naszej Mary Jane : Filmiki z mary Jane Ujęcie 1 Ujęcie 2 Ujęcie 3 http://ewatr.wrzuta.pl/film/mVYiq5Q5fX/p1100052 ma allegro z małymi przerwami ale jejst wystawiana : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=214084727 obecnie mamy rowniez napisany ładny nowy tekst tylko troche jest za długi ale po skroceniu damy go do allegro jest w tym poscie #1311 a to znane nam zycie Marylki : Mary Janema około 10 lat, z czego ostatnie 4 lata spędziła w schroniskach -najpierw w Mielcu a obecnie w Rzeszowie . Jest najdostojniejszą sunią jaką spotkałam. Nie upomina się nachalnie jak młode pieski o mizianie , ale gdy się ją głaszcze to z wrażenia kładzie uszy po sobie i prawie przestaje oddychać , żeby tylko nie przestawać . Pomimo 3 lat spędzonych w zamknięciu / W Mielcu nie ma wybiegów dla psiaków / w małym i ciasnym boksie , w budzie, pod gołym niebem -Mary jest spokojnym , posłusznym i dobrze ułożonym pieskiem . Spacerując z nią poza schroniskiem widać że sunia niczego nie zapomniała z życia w domu. Wystarczy do niej mówić a ona to rozumie i wszystko wykonuje bez zarzutu. Kierownik schroniska napisał o suni , że „ nadaje się do tańca i do różańca „ i to w pełni określa Mary. Kilkakrotnie wydawało się , że już znalazła dom ale tak się wszystko nieszczęśliwie dla niej potoczyło , że nadal pozostaje w schronisku . Ostatnim razem gdy prawie było blisko – zostały wypatrzone zgrubienia na udzie i szybka diagnoza – nowotwór / być może niezłośliwy ale jednak / i sunia zamiast do własnego domu przyjechała do Rzeszowa bliżej swojej wirtualnej opiekunki która ją tam w schronisku odwiedza ale niestety domu jej zapewnić nie może . A dom i własny człowiek to jest marzenie Marylki , ona już tak się związała nawet z wolontariuszami , że podstawia ten swój śnieżny łepek do głaskania ile razy się da .Jak to nie robi wrażenia to wywraca się kołami do góry i kusi brzuszkiem .Jest mądra i zazdrosna o człowieka którego uzna za swojego Dlatego inne psy sa szybko odganiane na bezpieczną odległość . Jest cierpliwa, z godnoscią znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne – kąpanie ,szczotkowanie , mycie uszu itp. Obecnie jest na diecie odchudzającej bo w związku ze znaczną nadwagą miała kłopoty z sercem i p.weterynarz zaleciła dużo ruchu i specjalną karmę . W Rzeszowskim schronisku sa duże wybiegi i sunia często spaceruje dlatego już widać utratę wagi - co znacznie polepszyło pracę serca . Pod koniec sierpnia sunia była dokładnie badana przez weterynarza i ku mojej radości stwierdzono , że przed Mary jeszcze kilka lat spokojnego życia . Dlatego szukamy domu dla tej dojrzałej suni po przejściach – w domu przy swoim człowieku Mary rozkwitnie jeszcze bardziej i może przeżyć wiele szczęscia i dać wiele szczęsliwych chwil właścicielowi . Mary to przytulacz , podlizywacz / dosłownie zalizałaby człowieka , jakby na to pozwolił / i towarzysz spokojnych spacerków . A uśmiecha się tak , że rzadko który psiak jej dorównuje . Przytulisko " Kundelek " 35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3 tel. 0 510-170-788 0 17 853-03-28 wolontariuszka : ewa@rsoz.org a tu wątek Mary Jane http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=14190 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Bardzo dziękuję:) Po południu zajme sie tym-wspaniale opisałas :)...teraz domowe obowiązki czekaja....ehh te babskie zycie:) Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 udało mi sie jeszcze wgrac zaległy film z naszą BOSką ;) Marylką ten ze spacerku ze mną ......... http://www.youtube.com/watch?v=bZu-YBzLDOA Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Jaki słodziak z niej:) To naprawde przekochana sunia ....spokojna kiedy trzeba ale i bryknąc mimo wieku potrafi oj potrafi :diabloti: ;) ..... jednego czego nie lubi to psiej konkurencji czyli najlepszy byłby dom bez innych psów ..... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Kluseczka jest juz na forum białych owczarków. Jak tylko kolezanka znajdzie czas to wrzuci na stronke adopcji bosa:) Quote
marillka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 na tym forum? http://www.bialyowczarek.fora.pl/owc...zebie-f15.html Quote
ewatr Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Kluseczka jest juz na forum białych owczarków. Jak tylko kolezanka znajdzie czas to wrzuci na stronke adopcji bosa:) Cioteczko dziękujemy Ci z całego serca ja i BOSKA ;) Marylka :loveu: Quote
marillka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 a gdybym chcała kiedyś w przyszłości na tą strone adopcji BOSa dać jakieś psiątko to komu wysłać info? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Mozna bez problemu do mnie lub do Marie (tez ma Bosa)-ona załozyła ta stronę:) Quote
matinestka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Maryla Maryla....... czemuż Twoj Dom się nie wychyla???:( :bluepaw: Quote
Cambel&Megi Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Mary powinna już dawno grzać tyłeczek w nowym domu :shake: Quote
ewatr Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='psiulka']Marulka nikt już Ciebie nie chce? :( To jest własnie najdziwniejsze ....ona sie ludziom bardzo podoba........ .często zatrzymuja sie przy jej boksie i mowią ale sliczny biały pies i zaczynaja rozmowe na jej temat ............i koncza:mad: jak sie dowiaduja ile ona ma lat :placz: Juz nic na to chyba nie poradzimy ze z wiekiem szanse psa maleja w tempie galopującym :shake: Quote
Recommended Posts