Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marillka napisał(a):
niestety nie wiem jak tam wysłać ogłoszenie :(

własnie mam ten sam problem ;) .....ale juz znalazłam maila do osoby z tego forum to do niej napisze moze nam pomoże i wytłumaczy jak tam sie wstawia psa :oops:

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja umieszcze slicznotke na bosach:) Czekam tylko na jakis skrót z opisem :)Bo watek długi:(

Baaaaaaardzo dziękuje Cioteczko :calus:

a tu tak dla przypomnienia wszystkim skrót wiedzy o naszej Mary Jane :

Filmiki z mary Jane

Ujęcie 1

Ujęcie 2

Ujęcie 3

http://ewatr.wrzuta.pl/film/mVYiq5Q5fX/p1100052

ma allegro z małymi przerwami ale jejst wystawiana :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=214084727

obecnie mamy rowniez napisany ładny nowy tekst tylko troche jest za długi ale po skroceniu damy go do allegro jest w tym poscie #1311

a to znane nam zycie Marylki :

Mary Janema około 10 lat, z czego ostatnie 4 lata spędziła w schroniskach -najpierw w Mielcu a obecnie w Rzeszowie .
Jest najdostojniejszą sunią jaką spotkałam. Nie upomina się nachalnie jak młode pieski o mizianie , ale gdy się ją głaszcze to z wrażenia kładzie uszy po sobie i prawie przestaje oddychać , żeby tylko nie przestawać .
Pomimo 3 lat spędzonych w zamknięciu / W Mielcu nie ma wybiegów dla psiaków / w małym i ciasnym boksie , w budzie, pod gołym niebem -Mary jest spokojnym , posłusznym i dobrze ułożonym pieskiem .
Spacerując z nią poza schroniskiem widać że sunia niczego nie zapomniała z życia w domu. Wystarczy do niej mówić a ona to rozumie i wszystko wykonuje bez zarzutu.
Kierownik schroniska napisał o suni , że „ nadaje się do tańca i do różańca „ i to w pełni określa Mary.
Kilkakrotnie wydawało się , że już znalazła dom ale tak się wszystko nieszczęśliwie dla niej potoczyło , że nadal pozostaje w schronisku .
Ostatnim razem gdy prawie było blisko – zostały wypatrzone zgrubienia na udzie i szybka diagnoza – nowotwór / być może niezłośliwy ale jednak / i sunia zamiast do własnego domu przyjechała do Rzeszowa bliżej swojej wirtualnej opiekunki która ją tam w schronisku odwiedza ale niestety domu jej zapewnić nie może .
A dom i własny człowiek to jest marzenie Marylki , ona już tak się związała nawet z wolontariuszami , że podstawia ten swój śnieżny łepek do głaskania ile razy się da .Jak to nie robi wrażenia to wywraca się kołami do góry i kusi brzuszkiem .Jest mądra i zazdrosna o człowieka którego uzna za swojego
Dlatego inne psy sa szybko odganiane na bezpieczną odległość .
Jest cierpliwa, z godnoscią znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne – kąpanie ,szczotkowanie , mycie uszu itp.
Obecnie jest na diecie odchudzającej bo w związku ze znaczną nadwagą miała kłopoty z sercem i p.weterynarz zaleciła dużo ruchu i specjalną karmę .
W Rzeszowskim schronisku sa duże wybiegi i sunia często spaceruje dlatego już widać utratę wagi - co znacznie polepszyło pracę serca .
Pod koniec sierpnia sunia była dokładnie badana przez weterynarza i ku mojej radości stwierdzono , że przed Mary jeszcze kilka lat spokojnego życia .
Dlatego szukamy domu dla tej dojrzałej suni po przejściach – w domu przy swoim człowieku Mary rozkwitnie jeszcze bardziej i może przeżyć wiele szczęscia i dać wiele szczęsliwych chwil właścicielowi .
Mary to przytulacz , podlizywacz / dosłownie zalizałaby człowieka , jakby na to pozwolił / i towarzysz spokojnych spacerków . A uśmiecha się tak , że rzadko który psiak jej dorównuje .

Przytulisko " Kundelek "
35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3
tel. 0 510-170-788
0 17 853-03-28

wolontariuszka :
ewa@rsoz.org

a tu wątek Mary Jane
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=14190

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Jaki słodziak z niej:)

To naprawde przekochana sunia ....spokojna kiedy trzeba ale i bryknąc mimo wieku potrafi oj potrafi :diabloti: ;) .....

jednego czego nie lubi to psiej konkurencji czyli najlepszy byłby dom bez innych psów .....

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Kluseczka jest juz na forum białych owczarków. Jak tylko kolezanka znajdzie czas to wrzuci na stronke adopcji bosa:)

Cioteczko dziękujemy Ci z całego serca ja i BOSKA ;) Marylka :loveu:

Posted

[quote name='psiulka']Marulka nikt już Ciebie nie chce? :(

To jest własnie najdziwniejsze ....ona sie ludziom bardzo podoba........ .często zatrzymuja sie przy jej boksie i mowią ale sliczny biały pies i zaczynaja rozmowe na jej temat ............i koncza:mad: jak sie dowiaduja ile ona ma lat :placz:

Juz nic na to chyba nie poradzimy ze z wiekiem szanse psa maleja w tempie galopującym :shake: