Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje Wam dziewczyny za pamięć o Marylce

oby sie wszystko dobrze ułożyło i nic złego sie nie stało
bo ja to mam już takie różne myśli - jak wczoraj byłyśmy na spacerku to Mary taka jest aktywna i wesoła , pogoniła do psa za siatką / oczywiscie w mojej obronie / w takim tempie , że jeszcze jej takiej nie widziałam - prędkośc światła;) i oszczekiwała go dobre 10 minut . Potem całkiem nie zmachana , grzecznie wróciła , wylizała mnie dokładnie i wywaliła te swoje koła do góry do miziania - naprawde to nie jest ten sam pies , który przyjechał do Rzeszowa

I dzisiaj ta operacja :-( boje sie żeby sie coś nie stało
najbardziej martwie sie o serducho , żeby wytrzymało :kciuki:

ale musi być dobrze - musi i już :mad:

Posted

Marylka jest kochana, ma Pancie do mizianka i spacerkow, moze biegac na wybiegu. Tego nie miala w Mielcu. To dla niej bardzo duza zmiana.

Ewa, bardzo prosze o wiesci o Marylce. Ja dzisiaj na 50% jade po pracy do Mielca z budami, ale wieczorem bede na kompie.

Posted

dziewczyny kciuki zacisniete pomogły :multi:

wszystko w trakcie operacji poszło " gładko " to cytat naszej p.wetki
Mary przeszła sterylizacje i przy okazji załatwiono wszystkie sprawy na jakie natrafiono po otwarciu jamy brzusznej / nie bede sie wymądrzać bo sie dokładnie na tym nie znam / wiem ze miała poczatki ropomacicza i
"brzydkie "jajniki - przeszła czyszczenie itp.
dostała srodki osłonowe na serducho i po wybudzeniu w Klinice chciała sama maszerować do samochodu / taka jest silna Marylka :iloveyou:/tylko jej sie w koncu nogi rozjechały i musiały panie we dwie to 30 kg niesc na rekach .

zabieg miała o 14 a ja ją widziałam przed chwila - leży sobie na pieleszach w izolatce i posypia - ale na mój widok biedna chciała szybko wstać i podbiec , kitą zamachała i klapła na posłanie , zdziwona co jest , że sie pobiec nie dało :shake:

na razie poprostu cierpi :-(pomimo że dostaje srodki przeciw bólowe

ale myśle że bedzie coraz lepiej

moja dzielna Mary Jane :loveu:

Posted

własnie rozmawiałam z Halina - po nocy wszystko gra :loveu:

wzrok już nie mętny ;) / wczoraj po narkozie chciała patrzyc trzeżwo ale jej nie wychodziło / ale słabiutka jest i troche wymiotuje ale powoli ma sie wszystko unormować, juz wszystkim zaczyna sie interesować i reagować jak to Meraska :loveu: chciałoby sie pochasac ale trzeba leżeć i na razie sie mało ruszac bo to jednak operacja była , chciało by sie wylizac to bolace miejsce a tu kołnierz założyli i nici z lizania :shake:

zaraz po robocie pojade do niej to wieczorem wiecej napisze o jej samopoczuciu

dziekuje za zacisniete kciuki i prosze o jeszcze- żeby sie nic nie przyplątało dzielnej Marylce :iloveyou:

Posted

Dziewczyny jestem pod wrażeniem :crazyeye: tak naszej wspaniałej i silnej Mary

jak i naszej schroniskowej wetki - juz pisze dlaczego :

ide ci ja ;) z dusza na ramieniu do schroniska wchodze do izolatki a mój Merasek stoi sobie pod oknem jak mnie zobaczyła oczka jej zabłysły / słowo daje tak to wygląda / ogonek zamerdał i odwróciła sie do mnie tyłem i gdzies powoli maszeruje ............

patrze a ona wsadza łepetyne do garnka z żarciem / bo kołniez ma / i wchłania jedzenie bo trudno to było nazwać zwyczajnym jedzeniem :eviltong:
dopiero jak skonczyła to raczyła do mnie przymaszerowac i dac sie wygłaskac

panie ze schroniska mi powiedziały ze ona wymiotowała do tej pory i odmawiała jedzenia i smiały sie że chyba na mój widok ją odblokowało ;)

ale to nie koniec dobrych wiadomosci :evil_lol: po jedzeniu nalezy sie kazdemu psu spacerek no nie ?

no to i Mary stanęła przy drzwiach i czeka :crazyeye: ja jej tłumacze Maryla przeciez ty kobieto po operacji jestes idz sie położyc i na to wchodzi jedna z opiekunek i mówi - pani Ewo ale ona juz 2 razy :crazyeye: była na spacerze na wybiegu :mdleje: to i z pania pójdzie :painting:;)

no to poszłyśmy i jeszcze zgadnijcie dokąd dziewczynie tak było spieszno ......... prosto mnie zaprowadziła pod swój boks i czeka żeby jej otworzyć
Meteor lezy plackiem ze szczęścia przy siatce , ona wryła sie w ziemie ,
a ja stoje zdezorientowana i dumam jak jej wytłumaczyć ze jeszcze kilka dni ma być w izolatce :eviltong:

jestem bardzo zaskoczona tak szybkim powrotem suni do formy oby tak dalej

podobno nasza wetka stosuje jakąś nowa metode sterylizacji , nie znam sie ale po efektach widze , ze moge ja polecic kazdej suni

przeciez Meras dzisiaj chciał już pogonić psa za siatka bo sie zbliżył na zakazana odległośc i tylko dlatego jej sie nie udało bo ja siła przytrzymałam na smyczy

SUPER MARYLA :klacz::iloveyou:

Posted

Ewa,
z przyjemnoscia przeczytalam Twoja opowiesc o Marylce. Niesamowita dziewczynka. Spacerki jej w glowie, jedzonko, swoj wlasny boks z Meteorem.

Jesli chodzi o sterylke to moze ta metoda to spy hook, male ciecie i zabieg przy pomocy specjalnego haka? Szybko sie goi i sunia dobrze dochodzi do siebie. Widzialas jakie Marylcia ma ciecie?

Posted

Tak, to metoda malego ciecia. Nasz wet tez tak robi, jak sunia nie za bardzo otluszczona. Wklejalam zdjecia na mieleckim watku.
Super metoda, sunia po 24 h juz gotowa do normalnego zycia.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Tak, to metoda malego ciecia. Nasz wet tez tak robi, jak sunia nie za bardzo otluszczona. Wklejalam zdjecia na mieleckim watku.
Super metoda, sunia po 24 h juz gotowa do normalnego zycia.

no to sie sprawdza 24 h i dziewczyna do wzięcia :evil_lol:

to i dlatego Merasa tak odchudzać przed sterylka kazali :eviltong:

a zdjecia ciecia weta z Mielca widziałam - malutkie ciecie - super !

Posted

no i jak to sie dzieje ze taka fantastyczna Mary nadal bez domku? :( jakby to tylko ode mnie zalezalo to chyba juz dawno bylaby u mnie bo ona mi tak straasznie przypomina moja "paluchowa" Labe ;) fajny duet by byl ;)