Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Dzisiaj podczas naszych przytuliskowych działań odkryłyśmy nowego psiaka. Siedzi razem z Szarikiem, obok amstaffa, naparzając się przez kraty - bo i tamten nie pozostaje dłużny.[/FONT]

[FONT=Verdana]To ewidentny jagdterier - śliczny i na moje oko niestary piesek. Zgrabna sylwetka, przymilny do ludzi, łagodny i sympatyczny.[/FONT]
[FONT=Verdana]Mam nadzieję, że jak to terier poszybował w dal, czując woń...i że będzie ktoś go szukał. Jutro zadzwonię do schroniska i zgłoszę. Czy jest gdzieś jakiś portal z terierami - może tam ktoś szuka?[/FONT]

[FONT=Verdana]Paulina ma chyba jakąś fotkę - niestety było dzisiaj sporo pracy z próbami tolerancji na koty naszych onków - kawał spaceru z nimi przez to. A że aura fatalna - po nakarmieniu i napojeniu towarzystwa nie starczyło czasu i nie ukrywam sił na terierka.[/FONT]

[FONT=Verdana]Oby się tylko zagubił.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie czuje się tu zbyt dobrze./[/FONT]

Posted

Nie zdążyłam wczoraj przejrzec fotek.
Dzisiaj jak wrócę podziałam.
Psiak jak to terier - do ludzi przesympatyczny, do psów - zadziora. Chociaż na zaczepki Szarika nie reagował.

Posted

Dzwoniłam do schronska w Poznaniu - nikt nie zgłaszał zagnięcia psa takiej rasy. Zostawiłam telefon.
Nie dodzwoniłam się do Swarzędza.
Dam znać koleżance z Dopiewa czy tam nikt nie szuka. Uczule koleżankę z Mosiny i Lubonia.

Ale zaczynam się martwić.

Tak myślę, czy w poniedziałek nie skontaktować się z okolicznymi kołami łowieckimi. To typowo myśliwski pies.

Posted

Nie wyprowadzałyśmy go z klatki, z nim siedzi Szarik, a on tylko czeka żeby się wymknąć.
A szczerze mówiąc miałam nadzieję, że taki zadbany pies - to szybko wróci do domu.
Kasiu, może uda się sprawdzić przy odrobaczaniu - tabletki pojechały.

Posted

prawdopodobnie przez właściciela, 100% pewności nie ma bo biuro dziś zamknięte, wiem tylko tyle co powiedział mi stróż

w tygodniu powinnam wiedzieć już konkretnie, ale podejrzewam ze właściciel odebrał bo tam bardzo rzadko ktoś zagląda