Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak uważasz :p niektórzy np kupują smycze automatyczne jak najdłuższe bo lubią, a ja np nie lubię smyczy automat. tylko zwykłe, krótkie (ok 150cm) nie lubię zbyt długich smyczy bo pies mi się w nie plącze :lol: wolę krótsze bo mogę w każdej chwili mieć psa przy sobie

Posted

chyba tylko ze 3 razy widziałam yorka na zwykłej smyczy...
zazwyczaj chodza na automatach i nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, ze wiekszość osób zwyczajnie nie umie używać tego typu smyczy.

Posted

Ewa&Duffel ale jak to że niektóre osoby nie potrafią używać tego typu smyczy? Nie rozumiem:( A przy okazji ktoś coś wie na temat smyczy sumplast i ogólnie tej firmy????

Posted

chi23 napisał(a):
Ewa&Duffel ale jak to że niektóre osoby nie potrafią używać tego typu smyczy? Nie rozumiem:(

Tam jest guziczek do skracania smyczy i niektórzy nie wiedzą, do czego on służy :angryy:

• 3 months later...
Posted

Ja mam smycz flexi i taką zwykłą + plus linke treningową 10m :P i jestem zadowolona, choć po roku używania z bardzo silnym psem flexi czasem sie zacina - szczególnie gdy Dragon wywącha jakąś cieczkę :angryy:

• 3 months later...
Posted

Dla psa wielkości i rasy York w zupełności wystarczy smycz 120cm. Jeżeli nie wypuszczamy pieska luzem to można pomyślec jeszcze o lince treningowej,np 10m. York nie jest silnym psem wiec nie będzie problemów z zacinaniem.