Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lotos napisał(a):
Białostocki pudelek ma dom!

To cudownie!

A wiadomo coś może więcej o tej suńce - Sandrze, ze Schroniska Marmurowa z Łodzi?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asik to pudelek trafił do nas zaledwie kilka dni temu....Strasznie wyje w boksie.
Trafił do nas w niebieskim puszorku,widocznym na zdjęciu.
Ogromnie przeżywa pobyt w schronisku...
Jeśli nie zgłosi się jego właściciel w ciągu najbliższych dni, będziemy Asikowi szukać nowego domu.
Asik jest wykastrowany,posiada mikroczip, 2 szczepienia oraz aktualną książeczkę zdrowia..

tel 506761221 prosze o pomoc w ogłaszaniu asika o alegro

Posted

mi sie wydaje, że coś pudlowego może kiedys sie przewinęło w jego "rodowodzie"... szkoda psiaka :( Myślę, że zrobi firrorę jaki piękny, cudowny kundelek...niepospolity na pewno:loveu:

Posted

nieeee .... fousek na pewno nie, prędzej pudel zmieszany ze sznaucerem, chociaż mi troche on przypomina coraz popularniejszą ostatnio rase - Portugalskiego psa dowodnego.

• 2 weeks later...
Posted

Fundacja Medor napisał(a):
SANDRA, nr 330

numer: 330
numer chip: 953000005135426
imię: Sandra
wielkość: mala
rasa: mieszaniec pudla
data przyjęcia: 2009-05-22
przebywa w boksie: hotelik mały

opis: Sandra jest przeuroczą pudelka, ale troszkę nieufną. Widać to na zdjęciach. Nie wykazała chęci kontaktu, jest bardzo wystraszona i raczej woli trzymać się z boku w gronie swoich koleżanek z boksu. Być może czas jest potrzebny aby ponownie zaufała.

może są już dostępne obszerniejsze informacje na temat pudlicy? zachowanie do kotów? czy ucieka?

Posted

A może takie cudo komuś wpadnie w oko:
http://www.gareon.netarteria.pl/images/adopcje/b39e29608797dabc94bbb65d55fe95ec.jpg
http://www.gareon.netarteria.pl/images/adopcje/af32643a51cdae6ff8c75ac7f9e65f39.jpg
Imię: Kaja
Płeć: suczkaRasa: mieszaniec pudlaWielkość: małaUmaszczenie: popielateWiek: 4 lataStan Zdrowia: bardzo dobryKastracja / Sterylizacja: nieUpodobania i nawyki: Życie suczki było naprawdę trudne i smutne. Wiodła życie na wsi, gdzie psy nie są traktowane zbyt dobrze. Delikatna sunia, poniewierana, smutna, zupełnie nie pasująca do sytuacji w jakiej się znalazła marniała w oczach. Pewnego dnia dostrzegła ją osoba ze Szczecina, która będąc przejazdem zabrała ją z tego koszmaru. Sunia trafiła do mieszkania, gdzie szybko dostosowała się do nowych warunków. Bez problemu zostaje sama, nie załatwia się w mieszkaniu. Odkryła czym jest kanapa, miłość i ciepło. Niestety Kaja nie może zostać z tą rodziną na stałe. Jej sierść jest w fatalnym stanie, skóra również nie była w najlepszej kondycji a jej opiekunów nie stać na zapewnienie jej wizyt u psiego fryzjera, które są jej niezbędne, na wizyty u weterynarza i wyżywienie jej. Suczka czeka więc na nowy dom i właścicieli, którzy zapewnią jej miłość do końca jej życia. Kaja jest bardzo delikatna, usłuchana i towarzyska. Nie przeszkadza jej obecność dzieci - zachęca je do zabawy, uwielbia spędzać z nimi czas. Obecność kotów i innych zwierząt nie robi na nich większego wrażenia - po prostu je ignoruje. Suczka pilnie potrzebuje nowego domu - w obecnym nie ma zapewnionych odpowiednich warunków. Przygarniesz ją?

Posted

Dostałam maila w sprawie Fibi, ale Fibi ma już Dom

Brzmi tak:

Witam,
Jestem zainteresowana adopcją Fibi. Cudowna, kochana *FIBI* - MORELOWA PUDELKA - czeka na DOM!
Choć pewnie to już nie aktualne biorąc pod uwagę datę.
Szukam pieska pudelko-podobnego (bo porstu nie gubiącego sierści), małego i nie bardzo mocno starego (niedawno zmarł nasz wierny przyjaciel- Kajtuś i drugi raz w tak krótkim czasie byśmy tego nie przezyli).
Pies trafiłby do bloku, do małżeństwa po 5-siątce (mama chora na raka potrzebuje kompana:)), ale musi tolerować dzieci (mam synka i pewnie byłby często gościem u babci i jej przyjaciela).
Marlena