Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Equus']Fiazia ona na tych zdjęciach wygląda wypisz wymaluj jak moja morelowa pudlica, której w zimie nie golę więc jest zarośnięta.
Możesz napisać o niej coś więcej?

Ta sunie trafiła do schroniska w ostatnich tygodniach w takim właśnie tragicznym stanie, jeśłi chodzi o sierść.
Niestety narazie jeszcze nie wiem o Niej zbyt wiele, bo nie było Kierownika (byłam w schronisku w sobotę po sunie, która zaadoptowała rodzina z Krakowa i wtedy zrobiłam te zdjęcia)
Sunia jest w ogrzewanym pomieszczeniu, w budynku, w boksie z inną sunią.
Wygląda na przestraszoną całą sytuacją, nie chciała za bardzo podejść do kraty, ale lekko machała ogonkiem.
Kiedy pracownik schroniska wziął Ją na ręce, drżała ze strachu, ale nie reagowała agresywnie - bardzo miła, grzeczna i kochana.
Na zdjęciach jest na rękach u średniego wzrostu mężczyzny - jest raczej mała, ale nie jest to chyba miniaturka - no chyba, ze to te kudły sprawiają wrażenie.

Byłoby cudonie, gdyby ktoś mógł obciąć Jej te dredy, bo pewnie się męczy.

Szukamy jakiegokolwiek Domu, oczywiście stałoego jak najbardizej, ale DT też na wagę złota.

Nie wiem jeszcze ile ma lat, ale wygląda na młodego pieska.

Mam jeszcze takie zdjęcia - w sumie tak na nie patrzę i już sama nie wiem, może i to jest miniturka...niestety nie znam się na Pudelkach...:oops:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Krakowie znaleniono starego, ślepego, bezzębnego białego samczyka minia/toy pudelka.
Hipotezą jest , ze piesek się zagubił ponieważ jest ślepy i głuchy.
Więcej :

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-bialy-stary-bezzebny-pudelek-na-krolewskiej-pilnie-potrzebny-dt-133017/

Numer kontaktowy: 604 324 941

Osoby z okolic starego miasta, ul Królewskiej, alei Trzech Wieszczów są proszone o sprawdzenie czy nie jest to znajomy piesek np. piesek sąsiadów .

Pies ma tatuaż - ale nie jest to tatuaż ZK w Polsce . Są to 3 cyfry.
Albo zagraniczny, albo PKPR-u albo schroniskowy ...

Posted

Rodzina z 14 letnia corka, maja pudelka miniaturke, szukaja suczki, uprzedzalam, ze wszystkie po sterylce, nie odstraszylo, telefon na priwa, domek nie sprawdzony, trzeba jeszcze zajrzec na kwiatki- Prawdopodobnie jednak to oszustwo, dziewczyny dzwonily, nie ma takiego numeru, sorry za zawracanie glowy. Zglosila sie pseudo do nich z innego gg, dziewczyny powiedzialy, ze psiak po sterylce i umilkla. Dlatego WIELKIMI WOLAMI PISZCIE W OGLOSZENIACH, ZE PSIAK PO STERYLCE, NAWET JESLI BEDZIE PRZED , JAK KTOS POKOCHA TO POCZEKA, AHA I OBJASNIENIE CO TO STERYLKA

Posted

Morelka dzięki Equus jedzie jutro do hoteliku pod Warszawą - trzymajcie kciuki za znalezienie fajnego Domu- będziemy też potrzebować wsparcia min. na sterylizację...:oops:
Morelka ma ok. 6 lat

Posted

[quote name='fizia']Jeszcze nie ma swojego wątku, ale jak tylko coś więcej o Niej bedziemy wiedzeć, założę

http://www.dogomania.pl/forum/f28/morelowa-pudelka-morelka-prosi-o-pomoc-zbieramy-na-sterylizacje-133507/#post11956854

Bardzo prosimy o wsparcie!!:loveu:

Morelka jest już w hoteliku u Pati - jest w bardzo kiepskim stanie, wygląda strasznie

Pati napsiała:

"juz jest Boże jaka ona jest cierpiąca!!!!! bola ja strasznie uszy sa tak napuchniete, ze nie widac jej kanału. Wycieka brazowy smierdzacy sluz. Oczy zaropiałe narośl na powiece. Koszmarne kołtuny ,dredy ,filc. Nie ma siersci na plecach. Pod filcem albo skora sie rozkłada, albo ma odparzenia albo nie wiem co wygląda niesamowicie. W zyciu nie widziałąm pudla w takim stanie a miałam ich juz u siebie sporo. Na arzie nic nie robie . Mała usneła jest zmęczona. Podałam jej tabletke przeciwbólową. Dałam jeść. Jutro zacznę ją strzyc ale jesli dziura w plecach okaze sie gnijąca tzreba bedzie ja strzyc pod narkozą pewnie i od razu to wymywać.

Sunia musi PILNIE trafic do weterynarza. Jutro z samego rana z nią pojade."

Posted

[quote name='Erazm']Prawdopodobnie jednak to oszustwo, dziewczyny dzwonily, nie ma takiego numeru, sorry za zawracanie glowy. Zglosila sie pseudo do nich z innego gg, dziewczyny powiedzialy, ze psiak po sterylce i umilkla.

Kurcze:-( A już miałam nadzieję, że mała trafi szybko do DS...
Ale mam nadzieje, ze pomożecie w ogłaszaniu Morelki...

Posted

Naszą morelową pudelkę Morelkę-Fibi z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/ można wesprzeć finansowo:

Serdecznie zapraszamy!!!:loveu:

Posted

Witam. Wczoraj ze Sosnowieckiego schroniska została zabrana suczka pudla miniaturowego przez fundacje S.O.S dla zwierząt. Okazało się, że całe leczenie Ingi będzie kosztowne. Suczka po zabiegach będzie potrzebować także nowego domku.
Tutaj jest wątek suczki na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wystraszona-smutna-sunia-w-typie-pudla-miniat urowego-zbieramy-na-dt-sterylke-132679/

a tutaj konto fundacji S.O.S
Fundacja SOS dla Zwierząt
KRS: 0000285182
Regon: 240699505
NIP: 6292374672
Konto bankowe: 93156000132367056920790001

Prosimy o pomoc finansową!!!

Posted

Paulina87 a macie tam kogoś, kto mógłby go ostrzyc i wykąpać? Zdrowy, młody pudel, którego się ładnie ostrzyże powinien bez wiekszego problemu znaleźć dom...

Posted

Paulina87 napisał(a):

Najlepiej to byłoby mu zafundować wizytę u fryzjera.

a po co bedziecie sie kosztowac na fryziera weżce nożyczki w ręke i do dzieła. Jesli sie zdecydujecie napisze jak to zrobić zeby go nie pozacinać.