Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

łódzkie schronisko
mix pudla

nr identyfikacyjny:
2800

Opis: mix pudla mini,suczka,biała,wiek 2 lata,z cieczką,- zgubiła się prawdopodobnie właścicielowi.comp.5857

ADOPTOWANA w każdym razie na stronce już jej nie ma

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My sie dowiadywaliśmy z Irkiem o tej białej pudliczce- chcieliśmy ja wziąć, ale..ona najprawdopodobniej jest w ciąży, nie dalibysmy rady ze szczeniakami. Ale- pozytywna wiadomość- pyta o nią bardzo dużo osób, wielu z nim nie przeszkadza, ze ona jest w ciazy. Najprawdopodobniej nie ma jej juz na Marmurowej- my dzwoniliśmy ponad tydzień temu (chyba w poniedziałek) i kobitka z obsługi powiedziała, ze ktoś miał po nią przyjechać. Schroniska chyba niezbyt często aktualizują strony ze zdjęciami.

Posted

mam nadzieję że jest już w nowym domku ta stronka ,ma dopiero jakieś dwa tygodnie więc możliwe że czegoś niedopatrzyli , starają się być na bieżąco ale są jeszcze w trakcie dopracowania

• 3 weeks later...
Posted

W łódzkim schronisku na ul. Marmurowej sa dwa młode pieski pudeki, mam fotki tylko jednego z nich. Psiaczki nie mają tatuażu, są raczej młode, jednego znaleziono na Radogoszczu, drugiego w okolicach ulicy Okulickiego. Nic wiecej póki co o nich nie wiem, ale jesłi ktoś poszukuje zaginionego pudelka prosze dzwonic do schroniska. Psiaczki nie są jeszcze wystawione "na sprzedaż".

Strasznie smutne maleńswto,mzoe ktoś go uratuje..ja nie mogę, mam jednego psa i ciągle szukam mojego zaginionego drugiego szczęscia..

Posted

Jest bardzo podobny do Pusi, dlatego znajoma z dogo będąc w schronisku zrobiła ta fotę i dziś rano mój mąż pojechał sprawdzić, czy to nie nasza maleńka. Nop ale okazało się, ze to piesek, pudelek. No i trzeba mu jakos pomóc....

• 2 months later...
Posted

Cały czas powtarzam, że powinnien być obowiązek chipowania psów które nie mają tauaży lub mają nieczytelne tatuaże. Do tego stworzyć Ogólnopolską bazę z danymi o ich właścicielach. Samych właścicieli poinformować o konieczności informowania o zmianie właściciela np. w formie pisemka zrzeczenia/sprzedaży (tak jak się to robi przy samochodach). Z podatków (a może wystarać się o dotację) powinno się dotować sterylizacje psów i suczek, a właściciele tych piesków powinni być zwolnieni z podatków. Taka polityka umożliwiłaby identyfikację zwierzęcia i ograniczyłaby ilości szczeniąt tych przypadkowych i tych z kryć dla "zdrowia". Jeszcze jedna dobra stroną tych działań to możliwość kontroli szczepień na wściekliznę.

Posted

czarny z Krakowa ma domek, ale tam jest chyba jeszcze jedna taka wystraszona bida

juz nie ma:-( , bo.......i tu nie zgadniecie powodu oddania, nie alergia, nie agresja, ucieczki, siusianie w domu:shake: oddali go bo smierdzi :angryy:

[quote name='gaba']

Niestety, pospieszylam sie z dobra wiadomoscia... ODNIESLI PANKRACEGO Z POWROTEM, NIE CHCA BO, BO "JES SWIETNY, ALE SMIERDZI"!. Zajmowalam sie swiezo przyniesionymi szczeniaczkami, gdy bez dzwonienia, bez pukania, weszli i WRZUCILI PANKRACEGO Z POWROTEM! Pies w szoku, patrzyl na mnie z wyrzutem, teraz udaje niewidzialnego, spi, nic go nie obchodzi. Nic mu sie nie stalo, oswoi sie na pewno z powrotem, bo o to dbamy... Nie zaslugiwali na niego! P.S. Szczeniaki bardzo odzyly, kupa lepsza, wykapalam, odrobaczam, psikam na pchly, jedza i pija jak najete, bawia sie. Nie spalam dzis w nocy, zasnely nad ranem :) Komu przeslac ich zdjecia? :]

przepraszam ze tak się rozpisałam ale poprostu mnie zatkało

• 2 weeks later...