emilak Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 czy mogłabym poprosić o więcej informacji dotyczących Ferbi 4?? Quote
rita60 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 emilak napisał(a):czy mogłabym poprosić o więcej informacji dotyczących Ferbi 4?? emila troche info jest w poscie 23-25:roll: Quote
emilak Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 ok, chodziło mi o wielkość suni, orientacyjny wiek, to, że się boi wiem, czytałam posty... Quote
Owieczka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dżok ma swój watek. Zapraszam w odwiedziny i będe wdzięczna za pomoc maciupki Dżok - albo DT albo schron do konca życia ;(((( - Dogomania Forum Quote
esperanza Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 emilak niewiele o tej suni wiadomo. Jest prawie identyczna jak Ferbi 2, tej samej wielości, ale o zupełnie różnym zachowaniu. Nie da się jej zrobić innych zdjęć, za bardzo się boi, by ją wywlekać z budy. reakcje psów na nią (część biega luzem między boksami) może być różna. Właściciele robią wszystko, co w ich mocy, by jak najwięcej psów z boksów wydać do adopcji, by było luźniej. Inne psiaki ze schroniska: Ryża- kilkuletnia suczka, wysterylizowana, niezbyt chętna do kontaktu z człowiekiem, pod kolano Kolejna nieduża, kilkuletnia suczka, przyjazna, ale nie nachalna, wysterylizowana Suczka po lewej- malutka, może 6-7 kg, szczekliwa, pewnie będzie dobrym "dzwonkiem alarmowym" gdy przyjdą goście :p Quote
esperanza Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Szorstek- duży pies, wdaje się w awantury z innymi psami Duży mix onka z szorściakiem Starszy, średniej wielkości psiak, jest spokojny, niekonfliktowy. Jurek uciekinier, przeskoczenie nawet wysokiego płoty to dla niego pestka, jest wesoły, towarzyski, ma pewnie 4-5 lat Quote
maja602 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Pieski mają ogłoszenia w Necie pod następującymi imionami: Ryża, Browni, Kruszyna, Bazyl, Ami, Jurek. Szorstek już jest ogłaszany od dawna. Zmienię mu tylko zdjęcie bo to jest dużo ładniejsze. Quote
Owieczka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Do kruszyny bardziej mi pasuje " dzwoneczek" :evil_lol: Quote
emilak Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 pilnie potrzebny dt/ds dla malutkiej szorstkiej suni... http://www.dogomania.pl/threads/174122-Malutka-Mika-ze-strA-A-A-wki-NiedA-ugo-znowu-trafi-na-ulicAE Quote
esperanza Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Niestety mało kto tu zagląda :-( Quote
rita60 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 esperanza napisał(a):Niestety mało kto tu zagląda :-( Ja zagladam,ale teraz tyle szorstkich w potrzebie:shake: Quote
esperanza Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Szorściaki dalej szukają domów! Quote
Onaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 No i odnalazłam wreszcie wątek. Czy Cypisek nadal w schronisku ? Może jakieś ogłsozenia mu porobić ? Quote
esperanza Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Tak, Cypis cały czas jest. Lista psiaków jest cały czas aktualna. Cypis nie wdaje się w awantury, jest przyjaźnie nastawiony do psów i kontaktowy. nr tel do ogłoszeń to 607-077-350 Quote
esperanza Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Foty szorściaków sprzed miesiąca: sunia- bardzo fajna, przyjacielska, młoda Mopek na smyczy zachowuje się całkiem dobrze Quote
Onaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Wydawało mi się że taki psiak jak Cypis to już dawno powinien domek znaleźć. A jeszcze jedno , jakiej jest wielkości, taki pod kolano ? Ok. 10-15 kg ? Quote
esperanza Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Dokładnie tak. Ostatnio do schroniska nie można było dojechać przez zaspy, więc ilość adopcji spadła, ale generalnie szorściaki na tym terenie nie cieszą się wzięciem. Quote
Onaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Esperanza, no niestety szorściaki to w ogóle mają najgorzej jeśli chodzi o adopcje :(. A jak ta sunia wystraszona, była taki Fergi chyba miała na imię, zdjecie w budzie , jak wciśnieta siedzi. A Mopek to takie ma raczej krótkie włosy ? Bo mnie się jakoś wydawało że on taki kudłaty będzie, ale chyba raczej nie, bo przecież w schronisku to raczej nikt go nie obcina. Quote
esperanza Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Ferbi 4- nic się nie zmieniło w jej zachowaniu, a mopek został ostrzyżony przez właścicielkę schroniska :-) Miał straszne kołtuny, do których początkowo nie dawał się dotknąć. Gdy przyzwyczaił się do schroniska jego zachowanie zaczęło się zmieniać. Quote
Onaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Przydałyby się takie fotki Mopka i Cypiska z bliska pycholka. No i ile lat może mieć ten Mopek ? Quote
Recommended Posts