Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba dobrze byłoby wyciągnąć średnią z zachowania Koko i Gucia. A tak na poważnie Maada Koko niestety potrzebuje konsekwencji w wychowaniu. Podejrzewam, że do tej pory było dużo żywiołowej zabawy psa z dziećmi, nikt się nie zastanawiał, że psiak nie zawsze będzie maleńką nieporadną kulką, której wszystko wolno (co do wielkości nierasowców zawsze jest ryzyko, że urośnie wiadomo co).
Fajny psiak z Gucia rośnie. Troszkę przypomina mi Zosię (zabraną od tego pana zoo...)

Erka przyślij mi adres tych ludzi spod Telegrafu. Sprawdzę kto zacz. Mam do zaoferowania szczeniory opatowskie (też po co najmniej 2 tatusiach) i nie tylko. Foty 3 nowych ok. 2 miesięcznych gwiazd leciwej mamusi wstawię już chyba w przyszłym tygodniu.

Posted

Ewab, tylko , że ze mnie behawiorystka marna :( I naprawdę nie wiem jak sobie poradzić z faktem, że oni nazwali ją dokładnie tak, jak ma na imię moja suka :( Jak mam ją uczyć nowego imienia jak i tak będzie cały czas słyszec stare?? Ja nie mam możliwości jakiegokolwiek ich fizycznego rozdzielania ani chodzenia z nimi na oddzielne spacery w związku z tym obawiam się ze DT u mnie tylko dodatkowo namiesza jej w głowie :( Moja suka też nie jest ani spokojna ani świetnie ułożona - to młoda i też bardzo żywiołowa znajda, która jest u mnie dopiero 3 msc. Jako niańka do małych szkrabów spisuje się super ale przy Koko zaczyna trochę świrować :(
Założę jej dziś wątek jak tylko zrobię zdjęcia, trzeba jej szukać na cito DS a nawet DT bardziej odpowiedniego niż mój.

Posted

Maada, mam świadomość problemu, który Cię dopadł. Najgorsze jest to, że nie mogę wiele zaproponować:(. Mam dwóch swoich dominujących samców, trzeci leciwy, ale testosteronowy tymczas (boję się, że może się okazać stałym). A teraz siedzę i zastanawiam, czy nie będę musiała hotelikować Czarnej - suki, która wczoraj miała operację (ropomacicze). Obym nie musiała:shake:.

Co do Nuki, to pamiętam (jeszcze) jak ją łapaliśmy:evil_lol:.

Posted

Jeśli byłaby potrzebna jakaś karma dla szczeniąt to mam do zaoferowania 5-7 kg (tak na oko) Boscha dla szczeniąt ras małych i średnich ;)
Tylko odbiór musiałby być osobisty :)

Posted

Ewelinka, Nuka to wtedy było takie niewiniątko a teraz bryka nieźle.. ostatnio pogoniła listonosza na motorku, tak, że o malo nie wylądował na drzewie.. A z Miki jest słodziara absolutna :) ale równocześnie dzieciak jest nieźle rozkapryszony i bardzo spragniony bliskości (sorry za komplikacje, ale Koko dostała kolejne imię tymczasowe - Mika od mojej córki, wiec tak ją będę nazywać). Generalnie jest już bardzo grzeczna, ale myślę, że to zasługa mojej stałej praktycznie obecności no i towarzystwa drugiego psa (jak mają przypływ energii to wyładowują go na sobie ;) ) .
A teraz kilka zdjęć małego cudaka, bardzo proszę o wstawienie na pierwszą stronę, na terierki/sznaucerki i gdzie sie da. Ja jej zrobię gumtree na Kraków i Allegro.

Kocham wodę!!!

Taka jestem duża:

A taka kiedyś byłam mała i niewinna ;) :

I jeszcze do ogłoszeń: dość ładnie zachowuje czystość w domu, bezproblemowa na smyczy, bardzo ruchliwa, wesoła, przyjazna, spragniona towarzystwa. Byłaby idealna do domu, gdzie jest już pies. Koniecznie trzeba jej zapewnić odpowiednią dawkę ruchu.
Ma teraz ok. 4,5 msc. Będzie średnia.
Nie będę jej zakładać osobnego wątku bo i tak nie mam czasu, żeby go pilnować. Gdyby coś jeszcze było potrzebne do ogłoszeń to pytajcie proszę.
PS. sorry za to panikowanie w czwartek ale nawala mi zdrowie ostatnio i to utrudnia mi trochę życie :(

Posted

[quote name='Maada']

Kocham wodę!!!

Taka jestem duża:

A taka kiedyś byłam mała i niewinna ;) :

I jeszcze do ogłoszeń: dość ładnie zachowuje czystość w domu, bezproblemowa na smyczy, bardzo ruchliwa, wesoła, przyjazna, spragniona towarzystwa. Byłaby idealna do domu, gdzie jest już pies. Koniecznie trzeba jej zapewnić odpowiednią dawkę ruchu.
Ma teraz ok. 4,5 msc. Będzie średnia.
Nie będę jej zakładać osobnego wątku bo i tak nie mam czasu, żeby go pilnować. Gdyby coś jeszcze było potrzebne do ogłoszeń to pytajcie proszę.
PS. sorry za to panikowanie w czwartek ale nawala mi zdrowie ostatnio i to utrudnia mi trochę życie :(

a mówilam, ze ruch i zmęczenie materiału to jedyna metoda na szczeniora? wyrośnie z tego;)

śliczna sznaucerka:):p zrobię jej allegro;)

Posted

No nie ma co...Ryzyko kundelkowe jednak jest duze...Kto by pomyslal, ze taki psiak z niej bedzie...ALe sie te psiry w momencie zmieniaja. Starszanie i w kierunkach niekoniecznie pozadanych - choc ta akurat poszla w calkiem niezlym kierunku;)
I to jest kolejny powod dlaczego warto adoptowac juz doroslejsze psiaki. Wiadomo juz co wyroslo i jakie bedzie;)

Posted

Dzisiaj byłam z moimi psiurami i Guciem w lesie. Po raz pierwszy Gucio biegał, szczęśliwy, szalał i kręcił kółka, aż przyjemnie było popatrzeć. Do tej pory tylko szalał w domu, no i najchetniej wieczorem, kiedy cisza względna za oknem. No , ale w lesie nie było ani jednego obcego człowieka, no i Gabusia w lesie jest "normalna" i nie dawała złego przykładu .

W domu z ogrodem byłby z pewnością szczęśliwym psem, a gdyby jeszce miał psie towarzystwo, to by była pełnia szczęścia.
Czy tak dużo Gucio potrzebuje?

Posted

Śliczny Gucio dalej bez domku, ani jednego telefonu:(:-(
Małpiszonowi juz muszę kupiś trzecie szeleczki, bo z pierwszch wyrósł, a drugie pożarł.:diabloti: