Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Rudzi mogłabyś zrobić bazarek :) A dasz radę założyć maluchom wątek? Jutro wstawię fotki moich szkrabów, a parę postów wcześniej są foty szczylków od erki i Jaagi.

Aga jak wstawisz foty swoich maluchów to zrobię bazarek .

Te od andzi co facet przyszedł do schronu też mam wstawiać ? i Leośki czy nie ?

Posted

Dzieki za ogłoszenia. Jeden szczeniaczek ma jechać do nowego domu z ogloszenia suczek od Viris, rudy jest zamówiony do Tarnowskich Gór. Maluchy musza poczekac, aż im się biegunka skończy i wyzdrowieją, więc gotowe bedą do drogi za kilka dni.

Posted

Rudzia-Bianca, jak w takim tempie bedą szły do domków, to nie wiem, czy opłaca się robić ten bazarek imienny:roll:.

Moje szczeniory już czuja sie lepiej , dostawały Nifuroksazyd i srebro koloidalne.

Odwołuje , to co napisałam o Pusiu, że taki grzeczny;), chyba musiał go brzuszek wtedy boleć:cool3:. Prawie taki sam diabełek, jak siostrzyczka:evil_lol:.

O psiaczki u Jaagi juz były telefony ze Śląska, do mnie jeszcze nikt nie dzwonił .

Posted

Ja je wczoraj rano ogłosiłam na szerlok Katowice i Kielce,ale oglądalność ogromna i spisywanie nr tel.tylko na Katowice,więc przerzucam z Kielc na Kraków. Są tam rude,czekoladowe-te są z tych 10 na pewno; i jakiś czarny-chyba od Viris.Z resztą te fotki to tak przykładowo-najładniejsze wybrałam,bo i tak można polecać inne;-)
Czoko i Pusia dorzucam na Warszawę,bo tam zwykle szaleją za czekoladowymi;to może i rudemu się poszczęści;-)Zaraz wrzucę na gumtree Kraków.

Posted

erka napisał(a):
Rudzia-Bianca, jak w takim tempie bedą szły do domków, to nie wiem, czy opłaca się robić ten bazarek imienny:roll:.
.

Ok to nie robię , zwłaszcza że chyba już się trochę dogomaniakom przejadły :)
Dobrze że maluchy szybko znajdują domki :)

Pamiętasz o ogłoszeniach dla 2 psiaków ?

Posted

Myslę,że gorszy stan szczeniorków u Jaagi to efekt dłuższego przebywania z mamą i ssania jej mleka.
U mnie Czoko na razie w porządku, za to Pusio/Agnieszko, nie Gucio:eviltong:, on był jedyny:lol:, choc Pusio równiez kochany/ nie ma wogóle apetytu, ledwo mu wcisnę troszeńke Startera, ryżu z kurczakiem nie chce ruszyć. Ale biegunki juz nie ma.

Jeszcze sie o nich martwię, jak przestają szaleć i leżą, to od razu wydaje mi sie ,że chore:cool3:.

Posted

[FONT=Courier New]*** Prosimy o przekazanie 1% podatku na psy z Kielc ***

[/FONT]
Psiaki ratowane przez kieleckich dogomaniaków są karmione, leczone, ogłaszane, transportowane, utrzymywane w DT i hotelach, wyłącznie z pieniędzy, które uda nam się zebrać wśród Dogomaniaków i wolontariuszy - nie mamy żadnych innych dotacji.
Dlatego nieustannie bardzo prosimy o pomoc finansową!

Aby przekazać 1% podatku na rzecz kieleckich zwierzaków, w formularzu PIT należy wpisać:

nazwa fundacji: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
KRS: 0000 264 523
informacje dodatkowe: "psy z Kielc"

Dopisek "psy z Kielc" jest bardzo ważny, aby pieniądze trafiły konkretnie do psów kieleckich!

Z góry serdecznie dziękujemy :)..

Posted

Rudzia-Bianca, to nie Gucio, tylko Pusio:). Od Gucia mniej inteligentny, bo tamten od razu załapał , że należy siusiać w przeznaczonym do tego miejscu, na gazetkach, jego siostrzyczka Czoko tez od razu wiedziała o co chodzi, a Pusio siusia gdzie popadnie, najczęściej na dywanie, albo w kojcu Gabusi:evil_lol:.
Oooo przepraszam, przed chwilką poszedł na gazetkę, może sie chłopak w końcu nauczy:eviltong:.
Ale i tak jest słodki:lol:.
Również mimo tego,ze przed chwilą straciłam ładowarkę do komórki, nie wiem jakim cudem ją ściągnęli:diabloti:.
Pusio dalej mało je, kurczaka z ryżem ani samego nie ruszy, bardzo chętnie tylko jogurcik i serek biały . Royala startera tez nie za bardzo, za to Czoko jadła by bez przerwy, nie wybrzydza.

O szczeniaczki kieleckie nikt nie zadzwonił. O te u Jaagi dzwonili ludzie ze Śląska, ale nie wiem, czy chociaz jeden dom z tego bedzie.
W większości ludzie nieodpowiedni, albo wybrzydzają,ze pieski za duże:mad:.

Bardzo prosze jeszcze o ogłoszenia dla nich. Tylko bardzo proszę nie ogłaszajcie jako mix jamnika i pinczera, bo ja sie potem musze tłumaczyc ,że moga wyrosnąc na większe psiaki, a jednak mieszanka tych ras, jakos tam determinuje ich wielkość i wygląd.
Te u Jaagi można ogłaszać, jako mix jamnika, wtedy mozna mówic,ze moga byc wieksze, bo matka duzy jamnik, a ojciec nieznany. Te kieleckie, oprócz Pusia, jako mix pinczera.

Posted

Tak,bardzo nieciekawi ludzie szukają zwierząt:razz: Na 10 maili może 1 jest od osoby poważnej,a przecież piszą ludzie dorośli.Jedna kobieta chce psa a'la benek.Polecam benki o sprawdzonej psychice-nie pasują.Ma być szczeniak.Polecam szczeniaki docelowo duże lub wielkie-nie pasują,bo ojciec nieznany i ryzyko,że pies będzie za mały:stupid: No i koniecznie z dowozem ma być piesek (bo przecież rodzina,znajomi czy sama zainteresowana nie będzie się fatygować:angryy:).
Z kotami też ludzie dają czadu: pani szuka kociaka w typie ADHD.Polecam ileś żywiołowych młodziaków.Pani stwierdza,że miała mieszańca MC z ADHD i dlatego chce takiego,ale...najlepiej jednak też mieszaniec MC:flaming:

Grunt,że niektórych udaje się "nawrócić" i coś tam do nich dociera.Np.że kocię 5-8tyg.to nie najlepszy pomysł do domu z 2-4latkiem.Już parę osób przekonałam do kotów 6m-cy+,a nawet do tych powyżej roku.Indoktrynacja i zastraszanie działają cuda:evil_lol: Dobrze,że koty potrafią się bronić.Ze szczeniakami ciężej coś przetłumaczyć,bo element grozy i drapania odpada:cool3:

Posted

Erka, a nie moga na razie te ogłoszeni szczeniaczków funkcjonować?:razz: Ja moge im zrobic za pare dni, bo kojarzę ,że jak kiedys robiłam przed upływem tygodnia to mi na niektórych serwisach wywalało,no, taka robota głupiego,bo wklepiesz wszystko a tu...:angryy:
Trzy dni temu miały chyba robione. No i pytanie tak na wszelki wypadek,jak to by mialo byc każda ekipa szczeniaczków osobno ogłaszana czy wspólne? A jeśli osobne ogłoszenia, to czy u Jaagi pisać,że możliwy dowóz?:roll:
MasakraAndzia z tym podrzucaniem psiaków, ale jak się orze na ugorze to czegóż się można spodziewać...?!:shake: Tylko to wygląda jak wylewanie naparstkiem wody z tonącej łódki!:roll:

Posted

savahnko myślę, że szczeniaczki, które są u mnie i u erki można ogłaszać razem - kontakt na erkę ;)
A co do maluchów u Jaagi, to niech sama się wypowie. :)

Jutro pojadę do tych 5 małych kuleczek podrzuconych pod schronem i obfocę je. Bidusie były rano strasznie przemarznięte i wygłodzone. Jak dałam im ciepłej zupki z kurczaczkiem, to tak się na nią rzuciły, ze mało się nie utopiły w niej :shake:

Andziu, czy dałabyś radę wystawić allegro naszym jamnisiowatym szczeniaczkom?

Posted

Aga - jak mi dacie gotowca to wystawię...nie mam czasu myśleć nad tekstami:(

cd maluchów brzydali:

małe są mokre, bo były spryskane czymś na pchły...brzuchy mają jak dzieci z etiopii i po odrobaczeniu zaczęły już wydalać makarony

Posted

Rzeczywiście Savahna , to może jeszcze poczekać z tymi ogłoszeniami. Ja tak napisałam, bo o nasze kieleckie szczeniaki nie było żadnego tel., oprócz jednego dzisiaj. Dzwoniła kobieta z Kielc, chciała sunię,niby wszystko ok, na wszystko się zgadzała, sterylka ok itd, ale słyszę jakis męski głos coś tam dopowiadający, coś słysze o labradorze, poprosiłam tego pana do telefonu, bo powiedziałam,że wszyscy domownicy muszą byc zgodni, co do adopcji kundelka. Pani acz niechętnie, ale podała panu tel. , no i tak , jak podejrzewałam pan trzeźwy nie był:diabloti:. I całe szczęście,ze się odzywał, bo wszystko jasne:mad:.

Od Jaagi dzisiaj poszła jedna brązowa sunieczka:). Ale na pozostałe na razie kandytatów nie ma.

Posted

Ponieważ kupka u moich szczeniorów była juz ok, to wczoraj je odrobaczyłam, no i dzisiaj u Czoko znowu bieguna, woda, smrodliwa okrutnie.
Ale nie czuje się źle, bo szaleją. Pusio dalej nie tknie ryżu z kurczakiem, za to naleśnik z serem bardzo mu smakował, wegetarianin jakiś:evil_lol:.