Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkie suńki juz odstawione do domów:). Dziewczyny pewnie jeszcze w drodze.
Bardzo dziekuję Linssi i ewelince_m za pomoc:loveu::loveu::loveu:.

Pewnie juz jutro coś napiszą:p.

Posted

[quote name='erka']Wszystkie suńki juz odstawione do domów:). Dziewczyny pewnie jeszcze w drodze.
Bardzo dziekuję Linssi i ewelince_m za pomoc:loveu::loveu::loveu:.

Pewnie juz jutro coś napiszą:p.

No to teraz czekamy tylko na dobre wieści z nowych domów :)

a informacyjnie dodaję że mariusz pp przekazał nowe fanty na nowy bazarek dla psów z Kielc :)
-> [FONT=Book Antiqua]DLA DUŻYCH I MAŁYCH - KLIKNIJ [/FONT] <-

Spamowanie, reklamowanie, podnoszenie bardzo mile widziane :)

Posted

Wrocilysmy...
Wszystkie maluchy odstawione do nowych domkow. Niestety przez bladzaca pania z Katowic mielismy spora obsuwe czasowa, no ale grunt, ze juz po sprawie :)
Mysle, ze wszystkie sunie fajnie trafily i ze bedzie im dobrze w nowych domkach.
dziekuje Ewelince_m za stala asyste w podrozy i opieke nad gromadka oraz mojemu TZ-owi, ktory rowniez z nami pojechal - takze za asyste ;)
Pani Iza biedna sie uplakala jak wyjezdzalysmy. To jest super kobieta!

Posted

No to wstałam to również napiszę coś od siebie;) Podróż z maluchami przebiegła nam komfortowo, całą drogę przespały w większości na moich kolanach, obyło się bez niespodzianek nawet:eviltong:
Domki trafiły się wyjątkowo fajne:
krakowski-najmniejszej krótkowłosej beżowej, super, cała rodzina zachwycona maleństwem, zwierzakolubna, pani mieszka pod krk opowiadała, że jako jedyna chodzi z kotem do weta więc ogólnie sąsiedzi uważają ją za walniętą :diabloti: sunia będzie spała na łóżeczku oczywiście.
gliwice- czarna z białą krawatką i skarpetkami-ochy i achy podobne ;)
katowice- czarna sunia. młoda dziewczyna, miała psa ze schronu ale niestety w wyniku chorób odszedł, też myślę, że będzie ok.
siemianowice-krótkowłosa beżowa- pani ma już adoptowanego doga z forum molosów, na początku bał się własnego cienia, piłki dosłownie wszystkiego,bida straszna, był bity, miał złamany ogon... a wczoraj cały czas usiłował wepchać mi się na kolana;) więc metamorfoza mówi sama za siebie.

Także myślę, że wszystkim udało się b. fajnie

i jeszcze raz dzięki Linssi za podróż :Rose:

Posted

erka napisał(a):
Divia_gg , nikt nie dzwoni w sprawie szczeniorków z kamieniołomu, czy one były na mnie ogłaszane?

Tak na Ciebie erko. Najpierw na swietokrzyskie, a potem na poczatku tyg byly na slaskie. Powtorze sunie na swietokrzyskie...

Posted

Divia_gg, jeżeli bedziesz ogłaszać tą szczeniorkę, to może nie pisz,że z kamieniołomów, bo może ludzie myśla,że to jakas dzikuska będzie.

Dzisiaj zadzwoniła kobieta, pytając o te szczeniaki, zapytała właśnie, czy to nie dzkuski, powiedziałam,że nie , że mają kontakt z człowiekiem, A ona "tak, to dziekuję".
Nie wiem, czy to własnie była amatorka dzikusków:cool3:, ale inni mogą sie tego obawiać.
A sa jakies aktualne fotki suni, bo pewnie juz urosła?

Jesli chodzi o szczeniorki, to została nam tylko ta z kamieniołomów.

Sporo szczeniaków jest jeszcze w schronisku, ale jakie, to muszą powiedzieć dziewczyny ze schroniska, bo się nie orientuję.

Posted

Dzisiaj zadzwonił do mnie facet z Nowin,ze do jego teściowej podrzucono szczeniaka. Przysłał potem zdjęcia i wydaje mi się, a nawet jestem pewna,że to ta szczeniorka z kamieniołomu, którą wstawiała tu divia_gg.
Divia_gg ma wyjaśnić, czy to na pewno ta sunia.
Takie foty dostałam.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

erko rzeczywiscie identiko...DZis juz nieco pozno, ale jutro zadzownie do tej pani co zglaszala co jest grane...

Nie no patrze na te zdjecia i na 100% to ta sama...:(

Posted

o matko...faktycznie ta sunia jest identyczna :-(

ja jeszcze szybciutko trochę zdjęć z podróży u nowych właścicieli na rączkach ;)
krakowska dziewczynka:

jak dojechaliśmy wieczorem do siemianowic maleństwo nawet już nie miało siły siedzieć..

przerwa u Jaagi :

Posted

To na 100% ta sunia. Zadzwonilam do P. Eweliny i pytam czy wydawala komus sunie. Ona na to ze nie i ze sunia jest tam. Byla ostatnio u nich w srode i sunia byla i ze tylko ona lub tesc mial wydawac psiaki. Ja na to ze chyba cos nie tak bo mamy zdjecie suni podrzuconej i ze jest identyczna. No to p. Ewelina juz sie zdenerwowala...Wiec dla pewnosci wyslalam jej zdjecia. Oddzwonila i mowi ze na pewno to ta sunia, ze zadzwonila do tescia ktory jest w Holandii, czy komus kazal wydac psa. No i nie kazal nic z sunia robic, bo szukaja naprawde dobrych domkow. No i zaraz ma jechac do kopalni i zobaczyc co i jak. Chba ktos bedzie mial zje*&ę cos czuje...No czekam na info od niej co tam sie wykluje. Bo jak to ta sunia to jak gosc nie bedzie chcial jej zatrzymac pewnie trafi z powrotem na kopalnie do czasu znalezienia domu...No bo co z nia by zrobic....No nic zobaczymy cos sie okaze...

Posted

Wyjasnilo sie juz wszystko z psiakami z kopalni. Otoz okazalo sie ze sunia zrobila podkop pod kojcem i wyprowadzila maluchy...Wrocila z jednym. Ale erka szybko podala namiar na goscia co dzwonil o sunie i p. Ewelina tak pojechala po sunie. Po drodze - nie wiem co prawda jak - namierzyli drugiego zaginionego, ktorego ktos przygarnal. I sytuacja wyglada tak:) Ten jeden piesek zaginiony zostal tam gdzie go przygarneli, bo niedawno im odszedl psiak. Sunia z chlopcem drugim pojechaly od razu - zeby juz takiej akcji nie ryzykowac - do cioci p. Eweliny. Mialo jechac dwoch chlopcow, ale pojechala i dziewczynka. Oczywiscie mowilam o koniecznosci sterylki i niby ze maja dopilnowac zeby byla zrobiona.
Wiec pozostaje nam wierzyc ze psiaki beda mialy dobrze...A zakladajac ze tak bedzie mamy dzis happy end.

A teraz z innej beczki...Bo sunia matka tam zostaje. Jak mozna zabezpieczyc sunie przed kolejna ciaza? Bo podobno sunia starszawa i na sterylke troche za stara. Czy myslicie ze zastrzyk moglby byc? Ja ogolnie nie jestem za tym, ale z dwojga zlego ...Co myslicie?

Posted

Chyba divia_gg nie ma innego wyjścia, jak zastrzyk dla suki.

To dobrze ,że się udało z tą sunieczką:). Ale swoją drogą, to miała szczęście, bo prawdę mówiąc, jak facet zadzwonił do mnie, mówiąc o kolejnym szczeniaku, to poczatkowo nie chciałam go nawet słuchać, ale się złamałam, bo mi szkoda było szczylka i kazałam przysłać fotki.

Posted

andzia69- o Boziu, ale psiak... Jaka ona podobna do naszego Nutla! Szok... Jak miał ok 3 miesiące to wyglądał prawie tak samo... Ona jest bardziej belgowa, może by ją na jakieś forum belgów podrzucić, by coś poradzili. Widać że ma potencjał, już na fotkach... ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ninkę już można zdjąć z pierwszej. Suczynka już jest wysterylizowana i ma swojego człowieka:).
Za to mamy nowe nabytki. Sunię i 5 szczeniaków - też dziewczynek.