stonka1125 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Poznałam go dzisiaj,znaleziony został przedwczoraj,jakis młodzieniec jechał przez wieś,kiedy sie zatrzymał pies wpakował mu się do auta i już nie wysiadł.Ma przętrąconą dupkę,brzydko chodzi,jeszcze dzisiaj rano siusiał normalnie,jak poszlismy po niego koło 21 już nie podnosił nóżki do siusiania tylko przykucał,ma trudności z położeniem się i ze wstawaniem,jakieś stare zarastające blizny na głowie,ma około 5 lat(?),nie jestem pewna wszystko działo się po ciemku,widać że go boli,ale jest ciekawski i cały czas wszystko obwąchuje,ogonek w górze.Trudno było dzisiaj cokolwiek zobaczyć bo na dworze ciemno a u opiekunów u których teraz przebywa małe dziecko spi i też ze światłem niespecjalnie.Na początek obszczekał ich suki ale już jest ok i śpi pod kocykiem.Nie wiem czy ktoś go pobił,czy wywalił z samochodu,jutro jedziemy z nim do kliniki i zobaczymy co z tą jego pupą nieszczęsną.Mam tylko nadzieję że to nie jakas stara sprawa i da się to naprawić.Zdjęcia wstawię jutro bo dzisiaj z tego wszystkiego nie zabrałam aparatu.......Ludzi lubi, psy obszczekuje,nie ma tatuażu .... zdjecia ... Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 stonka1125 napisał(a):Ma przętrąconą dupkę,brzydko chodzi,jeszcze dzisiaj rano siusiał normalnie,jak poszlismy po niego koło 21 już nie podnosił nóżki do siusiania tylko przykucał,ma trudności z położeniem się i ze wstawaniem,jakieś stare zarastające blizny na głowie,ma około 5 lat(?).... Aniu, trzeba go gruntownie przebadać... Ech, kolejna bida :shake: Czy to się nigdy nie skończy???!!! :-( Quote
stonka1125 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 martwię się ,bo bez sensu dwa dni był u tego chłopaka (prawie trzy) Quote
GoniaP Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 stonka1125 napisał(a):martwię się ,bo bez sensu dwa dni był u tego chłopaka (prawie trzy) Nie bez sensu :shake: Zadaj sobie pytanie co by się z nim stało, gdyby nie wpakował się do tego auta... :shake: Quote
stonka1125 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 niech mu bozia w dzieciach czy w czym chce wynagrodzi,że w ogóle go zabrał a nie zostawił w lesie,on chciał go wziąć na stałe,ale rodzice sie nie zgodzili Quote
Tola Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ludzie sa straszni:shake: Piękny psiak. Mam nadzieję, ze jak dojdzie do siebie dom szybko sie znajdzie. Kiedy wizyta u weta? Quote
stonka1125 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Grasik już zdiagnozowany,kopiuję; "Psiaczek chodzi niezdarnie. Cały " tył" niesprawny. Nie boli go przy ucisku. Reaguje bólowo na badanie w kierunku dysplazji. Na pośladkach i udach zaniki mięśniowe. Rtg obustronne podwichnięcie stawów biodrowych. Stare. Są odczyny okostnowe. Zabieg pierwszego/ gorszego/ bioderka zaplanowany na piątek. Kolejne po rehabilitacji za 3-6 m-cy. Psiak około3-4 lat. Wesoły. Stara się nie zwracać uwagi na swe kaklectwo. Bardzo dobry kontakt. Spokojny w lecznicy przy badaniu . Fajny ! Nie sposób tego przeoczyć/ kalectwa/. Raczej przy przelotówkach znajdujemy te niechciane" BIDOCZEK:-( zapomniałabym,jest na forum bigielkowym :) Quote
stonka1125 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 mały po pierwszej operacji,szuka domku,chociażby tymczasowego Quote
Piromanka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Poprosze o napisanie tekstu do ogloszen to go pooglaszam wszedzie. Quote
GoniaP Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 OOOOOOOOO! Piromanko, dziękuję, że zajrzałaś! Stonko, piorunem pisz tekst ogłoszeniowy, bo Piromanka, to istna mrówka ogłoszeniowa! :loveu: Takiej szansy nasz bigol nie może przepuścić! Quote
Piromanka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 GoniaP napisał(a):OOOOOOOOO! Piromanko, dziękuję, że zajrzałaś! Stonko, piorunem pisz tekst ogłoszeniowy, bo Piromanka, to istna mrówka ogłoszeniowa! :loveu: Takiej szansy nasz bigol nie może przepuścić! Hehehehe... Ale się uśmiałam! Ale coś w tym jest.... :loveu: Dzięki za rekomendację. Cmok! Quote
stonka1125 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 jakoś ciężko mi dogo "idzie"ale już wam mówię"kopiuję z biglutków,to na razie dt ale.............jak sie podocieraja..... "Witam!!! Wszyscy czekają na wieści o psiaku,więc piszemy. Koty żyją. Ruda kicia ma go w nosie(jak wszystkich ).A z maleństwem próbują się dogadać kto będzie rządził.Reaguje za to na komendę "nie wolno" i szczekania jest zdecydowanie mniej. Trochę boi się samochodów. I bezgranicznie zakochał się w mężu(ciekawe dlaczego ). Żyć bez niego nie może Właśnie kochanie moje poszło spać z pieskiem do drugiego pokoju. No i ma już nową smycz.Poprzednia przegryziona. " ten dt który juz sypia z psem jest w śremie:evil_lol: dzięki piromanka:loveu:,ale gdyby coś nie wypaliło to mały ma ogłoszenia Quote
GoniaP Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 No wiesz??? A gdzie te zdjęcia??? :placz: A ja tu się zamartwiam o niego, a on już dupkę grzeje w dt. Dostajesz REPRYMENDĘ :mad: Quote
stonka1125 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 ale zdjęć z dt jeszcze nie ma ...chyba...zaraz sprawdzę... sprawdziłam ,proszę Witam!!!! Chyba się nie pisze posta pod postem,ale uczę się dopiero wstawiać zdjęcia. Psiak ma się chyba dobrze.Jak do tej pory nie sprawia żadnych problemów.No może oprócz mojej samotnej nocy Pilnował wózka,został na 1 godzinkę sam w domu. Wiem,że wszystkim zależy,żeby Grasik(vel IRO) został u nas.Nie jest to dla nas łatwa decyzja.Pies jest super.A my mamy 7 miesięcznego smyka,który lada chwila zacznie raczkować,już zaczepia koty i wszystkiego jest ciekaw. Na tą chwilę Iro nie przejawił jakieś agresji w stosuku do nas.Chociaż jest ciężko uprosić go o opuszczenie kanapy :twisted:Myślę,że przy starszych dzieciach psiak będzie super kompanem.Nasza starsza córka z nim przebywa i nie ma problemów.Ja jednak boję się o stosunki z młodszą pociechą.Tak jak mówiliśmy:obserwujemy. Dlatego prosimy o wyrozumiałość w sprawie adopcji. Dlaczego ten kot się nie chce bawić???? A wyżej pilnuje miski z kocimi chrupkami. Koty jedzą po kryjomu. Jestem taki kochany(i właśnie znalazłem smoczek Tymonka) Quote
iwlajn Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 No to teraz trzymać kciuki żeby relacje bigielek - Tymonek układały się wzorowo...:) Quote
Piromanka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Myślę, że warto byłoby zmienić tytuł wątku. Wprowadza w błąd osoby chcące pomóc... Quote
Recommended Posts