GoskaGoska Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 szkoda, ze Monika nie wyciągnęła od Pana o co chodzi -czasami ludzie zakochują się od pierwszego wejrzenia i moze dlatego im tak zalezy- a nic zobaczymy co i jak będzie tak czy siak dobrze , ze dzwonią jak nie teraz to następnym razem Quote
xmartix Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 tak jej też powiedziałam, że ludzie są nieświadomi że takie teksty są nie na miejscu.. dlatego gościu nie jest odrzucony od razu, trzeba go sprawdzić Quote
demi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 widzę, ze już wszyscy mniej wiecej wiedzą co i jak. nie miałam czasu już wczoraj nic napisać- eh... Ale dziś o 18 sie okaże, w sumie myślę, że ta Pani Tekla była by dobra dla Edzia- po spotkaniu tak mi Monika mówiła, ze wywarła na niej bardzo dobre wrażenie, takze zobaczymy, co nasza MArcia dziś powie- bo idą razem- DZIĘKI MARCIA :):* Quote
Monika z Katowic Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Niecierpliwie czekamy na wieści!!! Quote
demi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 także, takie suche info: Pani Tekla nas okłamała mówiąc, ze ma 3 koty... bo ma ich 16... mówi, że nie są adopcyjne... a to piękne koty jak mówiła Marcia, niechce jej o "zbieractwo" posądzać, ale samo mi sie to do głowy ciśnie.... Takze szukamy domku dalej... Reszte opowie xmartix jak tylko pozbedzie sie gości:) Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ale co ona je rozmnaza? czy jakieś bezdomne? A wogole jak Edek na 16 kotów reagowal? Quote
demi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 okropnie sie ich bał, chował pod stołem cały czas.... nie, nie rozmnaża, zbiera z ulicy. Quote
kwasek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 demi napisał(a): Reszte opowie xmartix jak tylko pozbedzie sie gości:) Czekamy na relację... Szkoda, że nie wyszło :roll: Quote
demi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 tzn Pani bardzo go chce brać... ale niewiem, ja bym go tam nie dała. to tak jak np ja bym adoptowała psa, jako dziesiątego to wiadomo, źle by u mnie nie miał, ale wspaniale też nie- bo nie było by tych codziennych spacerków itd takze wiecie. Quote
sonikowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 demi napisał(a):okropnie sie ich bał, chował pod stołem cały czas.... To jets chyba odpowiedź. Poza tym tyle zwierzaków razem... Myślę, że Edzio nie jest w tak katastrofalnej sytuacji,żeby nie mogł jeszcze trochę na domek poczekac.. Quote
demi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 sonikowa napisał(a):To jets chyba odpowiedź. Poza tym tyle zwierzaków razem... Myślę, że Edzio nie jest w tak katastrofalnej sytuacji,żeby nie mogł jeszcze trochę na domek poczekac.. również tak sądze! Quote
xmartix Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Edek szuka domu nadal szalony pan oczywiście nie zadzwonił... a ta pani od tych kotów :shake: jak weszłam tam to mnie wmurowało, ja nie wiem czy sie nie znam na kotach, ale tam było TYLE WIELKICH KOTÓW, że masakra. 16 !!!!!! wszystkie "nabyte", tzn. pani opowiadała, że dzikusy z działki, że dawała innym tymczasy, ale nie poszły do domów.. bo są nieadopcyjne, bo mają różne schorzenia.. ja tyle kotów w jednym mieszkaniu na oczy nie widziałam i wszędzie chodziły!! (ja wiem, wiem, że koty tak mają..) ale... a Edziu siedział pod stołem przy nogach, albo w rogu koło stołu między mną a Moniką, jak jakiś kot podszedł to szczekał na nie i startował, ale nie ugryzł, ja myślę, że on był strasznie przerażony taką ilością kotów!! i one do niego podchodziły co chwilę.. widać było że się boi. Te koty wychowywane były z psami, dlatego też tak beztrosko podchodziły do Edzia, a Edzio startował, szczeknął i cofał się. Podsumowując - pani może z sercem dla zwierząt, ale każdego psa zestresowałoby mieszkanie z taką ilością wielkich kotów w mieszkaniu... Quote
sonikowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 matko, biedny Edek się czuł jak w lęgowisku Obcych ;-) Wielkie koty i jeden maly piesek ;-) To chyba nie to... Quote
xmartix Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 myślę że Edek nie przeraziłby się 3 kotami.. bo o takiej ilości ta pani najpierw mówiła.. ale wyobraźcie sobie samych siebie z 16 wielkimi kotami ... sama bym się bała.. Quote
Monika z Katowic Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Absolutnie nie dawajcie tam EDKA! On jeszcze ma pieniądze i może nadal poczekać w płatnym dt na NORMALNY DOM. Bo, moim zdaniem, dom z 16 kotami normalny nie jest.. :) Zresztą można wnioskować, że ta pani woli koty. Zdecydowanie! Już widzę EDKA drżącego, gdzieś pod stołem, zastraszonego i podrapanego przez koty... Absolutnie nie dawajcie tam EDKA! Quote
xmartix Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Edziu jest nadal na tymczasie tam gdzie był i do tej pani nie idzie :) :) Quote
sonikowa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 xmartix napisał(a):Edziu jest nadal na tymczasie tam gdzie był i do tej pani nie idzie :) :) To jedyna rozsądna decyzja, którą można było podjąć :-) Czekamy na kolejne domki.. Quote
Monika z Katowic Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Cieszę się bardzo, że EDUŚ zostaje w dt. Dzięki Bogu i Waszemu rozsądkowi. :) Quote
sonikowa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Swoją drogą, to pokazuje, że przedadopocyjna jest po prpsto niezbędna. Pani chciala przeciez brać Edka juz na zapoznaczwczym spacerku, i nawet gdyby byl odebrany za kilka dni, to mialby kilka dni traumy z kotami.. Quote
GoskaGoska Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 wlasnie a czy dziewczyny zrobilyscie przelew za Edka? Swoją drogą nie wiem po co Pani kolejne zwierze i to do adopcji - jeszcze rozumię jak się znajdzie jaką bidę. Mają 16 kotów i chcąc jeszcze jedno zwierze trzeba być naprawdę w dobrej sytuacji finansowej- wszytskie szczepić , odrobaczać, dawać w miarę dobre jedzenie - nie mówiąc o innych wydatkach. Oby Edi znalazł dobry domek. A co wogóle u niego - jak funkcjonuje w DT? Quote
Pianka Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 demi napisał(a):także, takie suche info: Pani Tekla nas okłamała mówiąc, ze ma 3 koty... bo ma ich 16... :shake: okłamała raz, skłamie i drugi raz:shake: GoskaGoska napisał(a):wlasnie a czy dziewczyny zrobilyscie przelew za Edka? za hotel bezdomnego psa płace zawsze po miesiącu czyli jak miesiac minie to zapłace za cały miesiac. Nie ma sensu bawić się i codziennie robic przelew po 12 zł. a z góry tez nie płace, bo co jak zapłace za miesiac a pies znajdzie dom następnego dnia? Quote
GoskaGoska Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 hm my za wszytskie psy placimy z gory- a jak pies znajdzie dom- to się zwraca - wiesz trzeba by bylo z demi uzgodnic , bo nie wiem czy Pani wie ze dostanie kasę z dołu, a nie z góry. Quote
demi Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 mysle, ze z dołu też moze:) Muszę tą Monie tu wkoncu przelinkować, to bedzie dawać na bierząco co tam słychac. Edzio w dt jest super! Tam ma jak u Pana Boga za piecem, nie wiem kto go bedzie tak rozpieszczał, jak nie mama Moniki:) Quote
Recommended Posts