Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monika hahaha a czytasz to co piszemy :) bo parę postow wcześniej jest odpowiedź - nie ma niestety minek do wstawienia, a chciała dać złośliwego diabełka.
To już dzis - mam nadzieję, ze Edi umie i chętnie będzie podróżować komunikacją miejską, bo czekają nas przesiadki - a ja jeszcze będę miała dużą torbę z jego wyprawką, bo Edi jedzie z swoją poduszką , miskami itd
Nie wiem jak nie wyleć mi z głowy to weznę nr konta do przelewów, przypominam, że opłata to 12zł za dobę. Nic zaczyma powoli pakować chłopaka :(

Posted

"Według lekarza Edek nie powinnie mieć operacji - chyba, ze nagle by się coś mu pogorszyło- znaczy widać by było, ze łapa jakoś go bardziej boli. Według niego operacja - mogłaby więcej zrobić złego niż dobrego- a jeśli by się powiodła to niewiele by zmieniła."
- czyli jest to ta ważna dla mnie wiadomość...

Posted

No i Edi przekazany :( bardzo chciał iść razem ze mną - okropne to oddawanie. Oczywiście do Pani się cieszył, dawał miziać, ale jak tylko ja wstałam to Edi gotowy byl do wyjścia ze mną , oby szybko się przyzwyczaił :(

Posted

GoskaGoska napisał(a):
No i Edi przekazany :( bardzo chciał iść razem ze mną - okropne to oddawanie. Oczywiście do Pani się cieszył, dawał miziać, ale jak tylko ja wstałam to Edi gotowy byl do wyjścia ze mną , oby szybko się przyzwyczaił :(

Strasznie smutne... To i tak jednak najlepsze wyjście. Biedak, mam nadzieję, że coraz bliżej swojego stałego domku jest...

Posted

pytam o Ediego i dostałam smsa - biedy Edi godzinkę za mną płakał - normalnie podła ciotka oszukała pieska poszła z nim i go zostawiła :( . Ale po godzinie zaczął się oswajać, był na spacerku, śpi na łóżku, poznał na spacerze yorka i nie bylo spięć między nimi.
No własnie z tymi psami to Edi też różnie, wczoraj na spacerze biegał luzem i przygiegł do niego psiak , ale był spokojny- powąchały się i tyle. Edek bardziej nie toleruje psów , którego jego nie tolerują. Mam jeszcze pożegnalne zdjęcia z ostatniego spaceru.

Posted

a to EDi jeszcze nic nie przeczuwający - a dodam, ze autobusem jezdzi super - nie zaczepia ludzi - smiało wskakuje i wogóle jak się tak patrzę to smutno mi się robi - ale moze jakies do ogłoszeń pójdzie:

Posted

Jest dom bardzo zainteresowany Edkiem! I to we Wrocławiu, w sąsiedztwie Uniwersytetu Przyrodniczego :)
Tylko pytanie, czy Edek da radę zamieszkać z kotem? Kot jest przyzwyczajony do psów, chodzi tylko o to, czy Edek nie będzie próbował go upolować? ;)

Dom miał już mieszańca teriera, więc wie co oznacza taki psiak ;) Do kogo podać namiary kontaktowe?

Posted

telefon można podać do mnie:) Ja tu postaram się Monike przkierować, może sie zarejestruje na dogo i bedzie dawać znać co i jak z psiakiem.
Narazie wczoraj dostałam smska, ze Edziu przekochany, wszyscy nim zachwyceni, nie płacze już Gosi za Tobą, także nie martw sie- ma tam napewno jak w RAJU:)

Posted

Wszystkie telefony zostały przekazane na wszystkie możliwe strony :lol:
Zainteresowany domek już rozmawiał z opiekunką Edka, umówieni są na wspólny spacer. Po rozmowie pani jest niemal zdecydowana, więc trzymajmy kciuki, żeby wszyscy sobie nawzajem przypadli do gustu :thumbs:

Posted

kwasek napisał(a):
Zainteresowany domek już rozmawiał z opiekunką Edka, umówieni są na wspólny spacer. Po rozmowie pani jest niemal zdecydowana, więc trzymajmy kciuki, żeby wszyscy sobie nawzajem przypadli do gustu :thumbs:

Trzymam aż mi palce zbielały!! Edek do domu :-)!

Posted

kwasek napisał(a):
Wszystkie telefony zostały przekazane na wszystkie możliwe strony :lol:

Pani zdecydowana... ale ja i Monika - córka, jego tymczasowej opiekunki nie.
Nie dzwoniłam do tej Pani bo rozmawiałam z Monią i sprawa wygląda tak: Niby Pani przez telefon super i wogóle. Ma trzy koty- jeśli koty jobla nie dostaną to z Edziem sie dogadają- u mnie na koty nie reagował. Ta kobitka mieszka ze starszą matką, i jak Monia wypytywała o wszystko to zdziwiło ją jedno puste pytanie: " Czy Edek szczeka?" To Monia zdębiała.. i powiedziała, ze tak, jak każdy pies! A babeczka na to, ze szczekać nie może trzeba bedzie oduczyć- taa terierkowatego szczekania oduczyć ...
Takze czekam na relacje ze spacerku. Niech Pani zobaczy że Edek też ciągnie jak wariat na tych spacerach, zeby potem nie dziwiła się...
Takie dziwne odczucia mam. Ale już na wizyte przed adopcyjną i zapoznawczą z kotami wstepnie jesteśmy umówieni na czwartek, ja też oczywiście bede:) Takze zobaczymy.

Posted

no to faktycznie - co pies ma wogole nie szczekac ? e to nie wiem faktycznie czy to jest to. Fakt, ze Edi w domu nie szczeka , ale jak wyjdzie to chce się bawić i szczeka - ale to tak nie ma znaczenia, jak Pani nie chce by pies szczekał, to niech weżnie kolejnego kota a nie psa

Posted

GoskaGoska napisał(a):
no to faktycznie - co pies ma wogole nie szczekac ? e to nie wiem faktycznie czy to jest to. Fakt, ze Edi w domu nie szczeka , ale jak wyjdzie to chce się bawić i szczeka - ale to tak nie ma znaczenia, jak Pani nie chce by pies szczekał, to niech weżnie kolejnego kota a nie psa

jak mama Moni wychodzi z Edziem to jak schodzą po schodach to Edzio szczeka, zresztą w ogóle o czym my rozmawiamy- psy szczekają i tak było, jest i bedzie...