sonikowa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Panca napisał(a):dzis wylatuje do NYC na 10 dni z ograniczonym dostepem do netu ale powiem tak:moja kolezanka negocjuje pobyt Edka u siebie ze swym TZem.Na razie milaby to byc DT i potrzebowalaby pewnie wsparcia finansowego.Po moim powrocie czyli 18 stego listopada powinna zapasc decyzja Hm, to trochę późno. 20 listopada trzeba zabrać Edka od Gosi. Jesli 18 listopada dowiemy się, że jednak nie to bo będzie katastrofa. Według mnie, trzeba finalizować sprawę z DT od Demi, choc oczywiście decyzja nalezy do Pianki i Kaa. Quote
GoskaGoska Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Pinka jesli wylatujesz to szkoda , ze teraz dopiero pieszesz, tez uwazam , ze 18 to pozno :shake: i jesli DT ma byc płatny to szkoda Edka transportowac - jesli jest juz na miejscu również DT płatny i w razie zabiegu ma dostęp do lekarza. POza tym nie wiem jak znalesć na ostatnią chwilę transport?:shake: SLuchajcie trzeba coś ustalić, nie jest tak ze ja mam psa - a poznie mam gdzieś co z nim będzie- i na ostatnią chwilę coś się ustala, a mi wszytsko jedno by się tylko go pozbywć, skoro Edka mam prawie miesiąc to myślę, ze wypad bym miała świadomość co i jak z nim ma być i zeby tez mi się to wyjście podobało. A jesli ma byc szczera - to jak ma się dowiedziec dopiero 18 co ma być , to mi się to nie podoba. Poza tym co z finansami - przeciez Edek moze miec zabieg i mogą byc potrzebne pieniądze? Jesli chcecie fakture to na kogo- wyślijcie mi dane? Quote
GoskaGoska Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 i jeszcze czy Edek ma to allegro wyróznione, bo mial miec i nie wiem czy ma czy nie ma? Bo w sumie w tych DT gdzieś umknęlo, ze dla niego najlepszy by był DS, No nic mam nadzieję, ze dostanę odpowiedz , zeby nie bylo jakies nerwowej sytuacji. Quote
mmd Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dzwońcie do Demi, proszę. DT może zniknąć, coś wyskoczy, a na razie jest. Edziulec nie może trwać w zawieszeniu, a później - być może - zostać na lodzie. Wywieźć go zawsze zdążycie za miesiąc czy dwa. Quote
GoskaGoska Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 mmd tylko kto ma dzownic do demi i w jakim celu? Jako coś to ja z nią jestem w kontakcie - tylko, ze my wiemy co i jak - a brak decyzji jest na wątku. nie wiem tez jakby ktos zadzwonil o Edka o DS to na jakiej zasadzie podpisywać umowę :shake: ale narazie nikt nie dzwoni , więc to najmniejszy problem. Bardziej mnie martwi fakt, ze ma byc faktura - a nie wiem na kogo, zeby pożniej jakis pretensji nie było - ale jest parę dni więc liczę, ze do czwartku dostanę dane. I naprawdę nie wyobrazam sobie , zeby do 18 miała się martwić co będzie z Edziem i gdzie trafi- poza tym ta Pani z DT też chyba chciałaby mieć wcześniej decyzje - bo nikt nie lubi czegoś na ostatnią chwilę załatwiać. Quote
mmd Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 GoskaGoska napisał(a):mmd tylko kto ma dzownic do demi i w jakim celu? Jako coś to ja z nią jestem w kontakcie - tylko, ze my wiemy co i jak - a brak decyzji jest na wątku. O te decyzje mi chodziło. Staram się pisać do rzeczy;) Quote
kaa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Gosiu jak dla mnie też uważam że nie warto wszystkiego odkładać na ostatnią chwilę, jeśli już jest ten tymczas to trzeba z tego skorzystać, bo nikt właściwie nie wie co w końcu postanowią lekarze po kolejnym RTG . A domek się może w tym czasie namyślać. A jak Edek będzie jednak miał tą operację , to taki dt w okolicach kliniki jest ważną rzeczą. Myślę że wieczorem się jeszcze Pianka wypowie, na ten temat i na temat faktury i allegro . Quote
GoskaGoska Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ok to czekam co powie Pianka a DT to raczej na 100%, bo wczoraj w nocy demi mi na gg o tym pisala - ta Pani nie pracuje ,nie ma teraz psa a za dobę ok 10-14zl - ale to juz Asia dokładnie ustali. Quote
sonikowa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Klepnijcie ten Dt od Demi, naprawdę nie ma sie co zastanawiac dlużej. Edek będzie blisko kliniki, a skoro Pani nie ma innych psów to po prostu swietnie. Zostalo bardzo mało czasu. Quote
demi Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 sonikowa napisał(a):Klepnijcie ten Dt od Demi, naprawdę nie ma sie co zastanawiac dlużej. Edek będzie blisko kliniki, a skoro Pani nie ma innych psów to po prostu swietnie. Zostalo bardzo mało czasu. Ja już go zaklepałam go dla Edka, nie ma obaw:razz: tak sie spłakałam z nim pod AR jak niechciał iść ze mną, musiałam go do słupka przywiązać i po auto lecieć, a potem z przerażeniem w oczach kleił sie do mnie, taki młyn miał biedak w głowie, że eh:shake: to mi na nim troszke zależy co by nie ukrywać:roll: także ściemniam, zwodze itd, ale narazie czekam aż sie namyślicie, bo tak to jest jak pare osób decyduje :roll: Quote
Monika z Katowic Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 No i zrobiło się nieco bałaganu w ewentualnych postanowieniach.:oops::oops:Ale wszystkie macie dobre chęci - to widać... Z calego serca życzę Wam "owocnych ustaleń" co do losu EDKA. :loveu::loveu::loveu: Jako jeden ze sponsorów psiaka pozwolę sobie wyrazić "opinię własną" - przecież stać EDKA na płatny dt w Wrocławiu. Po co go wozić? Quote
Pianka Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Alez wy nerwowi jesteście:evil_lol: Idzie do Dt płatnego we Wrocławiu i koniec:p Allegro nie ma i dopóki nie bedzie wiadomo czy będzie miał operacje czy nie to nie będe robić. Bo co niby się powie zainteresowanemu? "no wie pani jeszcze niewiadomo ale on moze bedzie miał operacje a moze nie..." ludzie będą rezygnować, słysząc niedość, że operacji to jeszcze nie do końca zdecydowany głos. Nie pisze tego tylko po to zeby pisac, dużo psów ogłaszałam i nie raz w momencie ogłaszania psu sie coś stało czy to zachorował, czy sobie coś złamał, ludzie rezygnowali Narazie ma cegiełki na wyróznionym i jesli kogoś by zainteresował Edek to napewno by go na tym allegro wypatrzył. aha- Goska jak dom się pojawi to ci napisze co i jak z umową. Myślałam, ze pojechała umowa schroniskowa z Edkiem. Quote
sonikowa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Pianka napisał(a):Alez wy nerwowi jesteście:evil_lol: Idzie do Dt płatnego we Wrocławiu i koniec:p uff. Ja jutro wyjeżdżam na tydzień i już myślałam, że będę cię telefonami męczyć co z Edziem ;-) Cieszę się bardzo! Quote
xmartix Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 wszyscy oszaleli na punkcie Edzia :p a jakby reszta ciotek go na żywo poznały to dopiero by były szalone na jego punkcie :p:loveu: Quote
demi Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 xmartix napisał(a):wszyscy oszaleli na punkcie Edzia :p a jakby reszta ciotek go na żywo poznały to dopiero by były szalone na jego punkcie :p:loveu: oj, oszaleli my, jak nic:evil_lol: Edziu kochany:loveu: 'to jaki nr tel mam dać aby jegno nowy dt porozmawiał sobie, wypytał i sie psychicznie przygotował na jego przyjście?:razz: Quote
mmd Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='Pianka']Alez wy nerwowi jesteście:evil_lol: No pewnie :evil_lol: - bo Edek powinien mieć już zawsze tak: http://images47.fotosik.pl/222/12325323ecc4bca8med.jpg Quote
xmartix Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Gosia nie pisała, ale Edziu jest już po kąpanku i czesanku, bardzo dzielnie to zniósł, nie przeszkadzało mu to, stał spokojniutko, cud miód ten pies. Gosia wstaw nam jakieś zdjęcia ;) Quote
GoskaGoska Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 no tak Edzia wykąpałam - jak go wstawiałam do wanny tak stał - oparł sobie głowę o brzeg wanny i czekał aż skończę. On daje przy sobie zrobić wszytsko, czesać się, zaglądać w zęby , brać na ręcę - wszytsko. Wogole przy mojej wariatce - to ja się nadziwić nie mogę jaki ten Edi spokojny :evil_lol: na domofon nie reaguje, nie szczeka - każdy moze wejść do domu i cisza tylko Edi sobie idzie powąchać kto i najwyżej się pocieszyć ( hehehe no na stróża to się Edi nie nadaję ;)) Quote
Monika z Katowic Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Edi nadaje sie do wielkiego kochania!:loveu::loveu::loveu: Quote
Pianka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Skończyły się cegiełki- prowizja 14,80. Tyle odejmuje. Jeszcze pare wpłat ma przyjść. ja tam to nigdy nie watpiłam w to, ze Edzio jest kochany, grzeczny itp.:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 I co dalej z EDKIEM, bo jakoś nic nie piszecie... Będzie operacja? Będzie domek? Quote
xmartix Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 jutro idzie na 3-cie rtg Demi może ich zawieźć i odwieźć za zwrot za benzynę, jak wtedy.. zgadzacie się? Quote
Monika z Katowic Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Tak - zgadzam się. To oczywiste - dajcie zwrot za benzynę!:lol: Quote
kwasek Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 To już dziś jest piątek? :cool1: Ciekawe co dr powie :thumbs: Quote
Recommended Posts