Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pianka']Historia choroby jest zawsze ważna, na jej podstawie można wnioskować jak wszystko przebiegało i jakie daje nadzieje na przyszłość.

ok to idzcie z nim do tego Nicpona z Edkiem niech go obejrzy i na zywo zdecyduje co i jak.[/QUOTE]

hehe, ale to zabrzmiało..
Gosia, zadzwoń do niego i powiedz, że oglądał dziś rtg w VETANIE na pilczyckiej, od Pani Kleszcz (ode mnie:evil_lol:) będzie wiedział co i jak. I można by sie coś wstepnie umawiać.
A co z opieką pooperacyjną itd?

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę Pianko, ze powinnaś sama zadzwonić do mojej wetki albo do Nicponia i sie dowiedzieć dokładnie, wet najlepiej powie co i jak, a Ty bedziesz wiedzieć na czym stoisz. A my ew zrobimy co trzeba, na czele z Gosią:cool1:

Posted

ja tu Ediego zachwałałam , ze tak grzecznie na podusi - a dzis mialam niespodziankę rano się budzę a Edi w najlepsze spał ze mną w łożku :eviltong:
ale chłopak się juz od ucza łapać za nogawki na spacerach - to robił to za każdym razem:evil_lol:

Posted

[quote name='Pianka']Historia choroby jest zawsze ważna, na jej podstawie można wnioskować jak wszystko przebiegało i jakie daje nadzieje na przyszłość.
[/QUOTE]
Otóż to, jak iść z Edkiem do dr Nicponia to razem z całą dokumentacją, żeby widział jak się to złamanie zmienia. A najlepiej by było jakby Nicpoń z Biezyńskim burze mózgów zrobili ;)

Posted

[quote name='demi']Myślę Pianko, ze powinnaś sama zadzwonić do mojej wetki albo do Nicponia i sie dowiedzieć dokładnie, wet najlepiej powie co i jak, a Ty bedziesz wiedzieć na czym stoisz. A my ew zrobimy co trzeba, na czele z Gosią:cool1:[/QUOTE]
A ja uważam, że powinna załatwiać to JEDNA osoba i to osoba, która jest na miejscu.
Potem wychodzą cyrki, jedna dzwoni, inna przychodzi, inna odbiera. Potem nie wiadomo kto co mówił, kto co załatwiał, co jeszcze powiedzieć, co zrobić.

Niech Goska jedzie do niego, wszystko wypyta i ustali.
Zapytajcie o cene i możliwość wystawienia faktury.

Posted

wpłaty
10 zł- kika08 (allegro)
20 zł- D.L
50 zł- Monika z katowic
10 zł- lejsikS. (allegro)
40 zł mmd bazarek
5 zł- ellanor-ere (allegro.pl)

1715 zł,41

Posted

xmartix napisał(a):
też uważam że jedna osoba powinna, bo sie wtedy zamieszanie zrobiło

a czy Gosia chce sie tego podjąć? bo to też ważna sprawa.

Posted

w piątek 13.11 o 10.00 - na klinikach - no tak to co ma komunikacją miejską tam jechać - potrzebuje dokladny adres - ulicach nr budynku - dokładniee gdzie nr gabinetu- o kogo się pytać - do kogo się udać- kto ustalił ten termin?
I czy ta dziewczyna odebrała książeczkę zdrowia?

Do tego Nicponia mogę zadzwonić - ale tez potrzebuje nr do tego lekarza .

Posted

budynek z RTG (za Chirurgią Małych Zwierząt)
pl. Grunwaldzki 51
nie ma gabinetu, po prostu budynek jest od tego
przed 10-tą robisz rtg, o 10-tej idziesz do budynku wcześniejszego z napisem "Chirurgia Małych Zwierząt" i pytasz o dr Bieżyńskiego

dr Janusz Bieżyński 071 320 5344 biezyn@ozi.ar.wroc.pl

sekretariat 071 328 2016 chirurg@ozi.ar.wroc.pl
portiernia 071 320 5354
ambulatorium 071 320 5356
blok operacyjny 071 320 5358
laboratorium 071 320 5349
rentgen 071 320 5346

umówiła Marta 3, bo odbierała książeczkę Edka.

Zapytam czy może być tam z Tobą, to się nie zmotasz.

Edek ma pieniądze. Może lepiej taksówką jechać? bo od Ciebie jest strasznie daleko.

Posted

ok chodzi mi tylko czy oni tam na 100% wiedzą ze Edek ma byc o tej godzinie własnie , zeby poł miasta nie przejechała a się okaże , ze coś tam się zakręcilo -
a teraz kto ma fizycznie zdjęcie nr 2 - bo dobrze by bylo jakbym je miała przy sobie.
Taxi nie wiem będzie strasznie drogo - zobaczymy - a do tego chyba wyjechac musze w korkowych godzinach

Posted

a będziesz się z nią jakoś widzieć?
Jakbyś się wybierała do schroniska - to możemy się jakoś w schronie umowić- jakbyś miała tą książeczkę i zdjęcie- to leki tez daj- bo jak będzie jechał przez półmiasta to może go pobolewać- i gdyby miał zabieg to tez się mogą przydać- juz wolę wszytsko trzymać razem

Posted

mogę być u niej wieczorem jutro i wtedy u Ciebie, Demi jest w ten weekend w szkole ale wieczorem będzie
a do schronu się nie wybieram jak na razie.. ale jak Ty się wybierasz to ja mogę podjechać bo mam blisko pracę

Posted

Edziu jak zwykle kochany - generalnie to naprawdé bardzo mádry pies - i posłuszny - rozumie podstawowe komendy siad, spacerek, nie wolno i nie trzeba mu tego powtarzać- Edziu miał zawsze zwyczaj na spacerze łapania nogowek od spodni itd - a po paru specerach się odczuł albo jak widać , ze ma takie zapędy - wystarczy powiedzieć nie wolno. Na łozko jak raz się z nim obudziałam, zobaczył , ze nie wolno to też juz nie ma niespodzianek :eviltong: on na spacerze, chce się bawić dlatego te nogawki czy za smycz lapie - ale jak ma patyk to się nim cieszy :)
Do ludzi wszystkich jest przylepny- jak ktos w chodzi do domu nie szczeka i generalnie jest spokojny, do psów to zauwazyłam ze jak inne zaczynają to Edek też szczeka , ale ja inny nie zaczyna to Edziu też bardzo grzeczny. Wydaje mi się , ze Edek lubi jeżdzic autem, bo jak jakies wolniej przejezdza to on jest zainteresowany. To tyle o Edku.

Dzis Kochana Marta pozbierała rózne rzeczy Edkowe od ludzi i mi je przywiozła i teraz mam wszystko ja czyli 2 zdjęcia i ksiązeczke.

Moim zdaniem najlepszym wyjście dla Edzia to będzie 13.11 konsultacja na klinikach - i wtedy będzie podjęta decyzja czy według dr ma mieć Edek operacje czy nie. Jeśli podejmie decyzje , ze nie wtedy jeszcze raz z ewentualnym 3 zdjęciem - zapytam o opinie dr Nicponia.

Z tego co zrozumiałam Edka operacja miała na celu połączenie jakiś tam rzeczy ze sobą- bo przy takich złamaniach się raczej nie łączą- ale 2 zdj pokazało , ze niby się łączą- dlatego potrzebna jest 3 wizyta i ustalenia co dalej. Mi osobiście się to nie podoba, ze Edek tyle czeka , bo nie wiem czy czlowiekowi tez by kazali tak chodzić i sprawdzać czy się zrasta czy nie, ale to juz tak nie jest istotne.
W każdy razie po 3 decyzji w piątek jesli dr powie , ze nic nie robimy tylko dalej czekamy- to w pon-wt w razie czego pojadę z nim jeszcze do dr Nicponia, by zobaczyć co on na to.

Teraz jeszcze inne sprawa co z tym domek w Warszawie? Czy domek jest na 100% czy się zastanawia - bo dawno nic nie było na ten temat a czas ucieka? I czy ten DT jest bezpłatny czy płatny?

Jeśli ten DT nie jest pewny -to proszę o jakies decyzje. Demi znalazła DT dla Edka we Wrocławiu - ale domowy płatny , ale mniej niz hotel.
Demi ręczy za domek i Pani sprawdzona.
Pani mieszka niedaleko klinik i nie pracuje - gdy Edek potrzebował dalszych konsultacji.

Posted

Gosiu , bardzo dziękuję za szczegółowy opis sytuacji Edka i w sprawie tych wizyt lekarskich i zabiegu i dt. , popieram Cię w 100% , poczekamy co z tym domkiem w Wa-wie , i na dalsze lekarskie ustalenia. Uściski dla Edzia. ;)

Posted

dzis wylatuje do NYC na 10 dni z ograniczonym dostepem do netu ale powiem tak:moja kolezanka negocjuje pobyt Edka u siebie ze swym TZem.Na razie milaby to byc DT i potrzebowalaby pewnie wsparcia finansowego.Po moim powrocie czyli 18 stego listopada powinna zapasc decyzja