sonikowa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Poprosiłam Majqę o tekst do allegro -- jeszcze nie odpisala, ale nie wiem juz - to ma pisać czy nie ma pisać? Quote
Monika z Katowic Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Taka trudna sytuacja! :-( Kiedy będzie operacja psinki? Kartki pocztowe na aukcję już przygotowuję - czekam jeszcze na przesyłkę z Włoch. Najdalej na poczatku przyszłego tygodnia wyślę je do Pianki. Quote
Pianka Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 sonikowa napisał(a):Poprosiłam Majqę o tekst do allegro -- jeszcze nie odpisala, ale nie wiem juz - to ma pisać czy nie ma pisać? tak, tak niech pisze, tylko taki pod aukcje cegiełkowa, jak nie zdaży napisac na tą pierwszą- nic nie szkodzi, wykorzysta sie go na drugą aukcje kaa napisała taki do ogłoszeń, wrzuci jak go przepisze Monika z Katowic napisał(a):Taka trudna sytuacja! :-( Kiedy będzie operacja psinki? Kartki pocztowe na aukcję już przygotowuję - czekam jeszcze na przesyłkę z Włoch. Najdalej na poczatku przyszłego tygodnia wyślę je do Pianki. dziękuje, wykorzystamy je do drugiej aukcji, na pierwszą będą dyplomy xmatrix już ci wysyłam numer do pani i zaraz myśle nad cegiełkami Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 w ten piątek wyróżnione allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=798122772 Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 a ja stworzę własnoręcznie ten dyplom, mam jakiś robiony przez pewną osobę z Dogo od tego, z tych nerwów teraz wyleciał mi nick z głowy :roll: to go zmienię tylko Quote
sonikowa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 xmartix napisał(a): wyróżnione allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=798122772 Allegro super. Quote
kaa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Tekst, może do cegiełkowego się nada , przepraszam że tak późno miał być wczoraj , ale wczoraj go w poczekalni u lekarza na kolanach pisałam nie wyrabiam się z niczym . :oops: Pragnę przedstawić, pewną historię,historię pełną cudów, w której każdy może zostać cudotwórcą. Pewnego dnia,do schroniska w Rudzie Śląskiej , trafił mały terierowaty psiak, taki jakich wiele trafia każdego dnia.Po bliższym poznaniu okazało się, że jest bardzo przyjacielskim,wesołym,skorym do zabawy zwierzakiem kochającym ludzi i dzieci. Psiak ma ok. 4 lat i dostał dumnie brzmiące imię Edward. Zaniepokoiło nas, że Edek utyka na łapkę i tak nasz psiak trafił do izolatki. Po serii zastrzyków, u psa nie zauważono poprawy, weterynarz skierował go na RTG . Nasz dzielny Edward zdążył jednak podbić serca pracowników,którzy się nim opiekowali i weterynarzy. Okazało się że zna iście cyrkowe sztuczki, potrafi dać głos, podać łapkę, siadać, i tańczyć na tylnych łapach. Prześwietlenie wykazało skomplikowane złamanie , schroniskowy weterynarz stwierdził że czeka go bardzo trudna operacja. Niestety po otwarciu łapy,złamanie okazało się nazbyt skomplikowane, wymagające interwencji specjalisty ortopedy. Pies z tak skomplikowanym złamaniem, nie ma szans na byt schroniskowy , lecz wtedy stał się pierwszy z cudów , wszyscy zgodnie postanowili wspólnie uratować Edka. Weterynarz polecił,aby wysłać go do Wrocławskich specjalistów, którzy przeprowadzają tego typu skomplikowane operacje. Wrocław jest daleko, nie było funduszy, na diagnostykę,operację, nawet transport chorego psa. Nie było osoby która przygarnęła by psa na czas badań, operacji i rekonwalescencji . Życie Edka zawisło na włosku. Na świecie są jednak dobrzy ludzie , wrażliwi na krzywdę i cierpienie innych słabszych istot. Niczym aniołowie ,pojawiają się zawsze w najbardziej odpowiednim momencie. Dzięki takim ludziom, niemożliwe staje się możliwe. Los Edka wzruszył wielu ludzi którzy pospieszyli z pomocą. Znalazła się osoba która zaofiarowała mu gościnę na czas badań , kolejna osoba zorganizowała psiakowi bezpłatną konsultację i badania oraz ustaliła termin operacji i wreszcie znalazł się dobry człowiek który bezinteresownie zawiózł zwierzaka do Wrocławia. Niemożliwe stało się możliwe, czyż to nie cud? Takie cuda stają się realne tylko dzięki ,wspaniałym ,bezinteresownym ludziom. Problemów wciąż jest wiele , gdzie podzieje się Edek po operacji? Czy uda nam się zebrać fundusze? Zaszliśmy już tak daleko, czy teraz będziemy musieli zawrócić , czy Edka operacja się odbędzie? Czy po operacji będzie musiał wrócić wprost do schroniska , za kraty na zimny beton ? Liczymy na to , że uda nam się zebrać fundusze, że Edek stanie się znów , zdrowym i szczęśliwym psiakiem , dzięki cudom jakie potrafią sprawić ,tylko ludzie o ogromnych sercach. Edkowi najbardziej brakuje jednego , największego cudu, własnego domu, rodziny, człowieka który pokocha Edka tak,jak ludzie którzy dokonali tak wiele w życiu ,tego małego cierpiącego ,tak kochanego psiaka. Życie Edka jest w ręku każdego z nas, i każdy może podarować mu od siebie ,kawałeczek serca i swój własny cud, wystarczy tylko otworzyć serce.... Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 piękny tekst!!! :loveu: ja sama jednak nie dam rady zrobić dyplom, nie umiem tak ładnie, napiszę do kolegi drugiego, najwyżej allegro będzie bez wstawionego dyplomu przez 1-2 dni, dobrze? ja tak zazwyczaj robiłam i było ok. Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 dzwoniła, Pani go nie przyjmie jednak lecę, będę jutro wieczorem Quote
kaa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Tak się zastanawiam , bo nie pisałam tekstu pod konkretne Allegro, a Pianka wykorzysta 3/4 gdzieś tego tekstu bo dłuuuugi mi wyszedł , może go na Allegro nie cegiełkowe też wrzucić nadaje się ? Quote
:: FiGa :: Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Pianka nie mam netu w domu, w razie nowych wieści proszę ,dzwoncie 788468007 Quote
Pianka Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 CEGIEŁKI coś źle to piszcie póki nikt nic nie kupił można zmienić http://www.allegro.pl/show_item.php?item=798279999 od zysku potem odejmuje koszty wystawienia i prowizji koszty wystawienia OpcjaKosztWystawienie przedmiotu 2,00 zł Opłata za pokazanie miniaturki 0,15 zł Opłata za wyróżnienie 12,00 zł Dopłata za duże zdjęcia 0,10 zł Opłata za 14 dni 0,20 zł Suma 14,45 zł Quote
NaamahsChild Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Pytałam dr, zabieg w cenie ok 500-700zł. Acha, ja będę asystowała przy operacji. Quote
sonikowa Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='NaamahsChild']Pytałam dr, zabieg w cenie ok 500-700zł. Acha, ja będę asystowała przy operacji.[/QUOTE] fajnie, że przy nim będziesz :-) Pianka, jak finanse Edka? Quote
GoskaGoska Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 To dobrze, ze ten zabieg nie jakiś majątek tylko znośna cena. Naa a czy jest tam możliwość , zeby Edek został po zabiegu do 2.11:roll: w szpitaliku? Quote
NaamahsChild Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Oj, o to nie pytałam. Ale mogę spróbować jutro na uczelni.. Quote
GoskaGoska Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 to proszę zapytaj się . Jak możesz do własnie jeszcze uzupełnij info- czy pies musi jechać do kontroli i jak często oraz za jakiś czas. Poza tym jak będzie wyglądać opieka na nim? czy trzeba go pilnować zeby się nie ruszał, czy może wychodzić na zew? Czy ma dostawać jakies preparaty , leki? Quote
NaamahsChild Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Myślę, ze na Twoje pytania z ostatniego akapitu odpowiem Ci dopiero w trakcie/po zabiegu - przecież tak naprawdę nie do końca wiadomo jak to wszystko w środku wygląda;) Zapytam o hotelik, chociaż wielkich nadziei bym sobie nie robiła. Quote
Pianka Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='NaamahsChild']Pytałam dr, zabieg w cenie ok 500-700zł. Acha, ja będę asystowała przy operacji.[/QUOTE] o to jest dobra wiadomośc, bo tyle już mamy:multi: jak możesz to weź jakiś rachunek czy coś, zeby można było wkleić na allegro, ludzie chca miec pewnośc, że to prawdziwe wszystko jest. teraz trzeba zbierać na opłate DT, wczoraj podawałam xmatrix numer do pani, która zgodziła się na zajęcie się Edkiem od poniedziałku, ale chce 25 zł za dobe. Strasznie drogo, więc w między czasie możemy kombinowac jakiś tańszy hotelik Quote
NaamahsChild Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Pianka']teraz trzeba zbierać na opłate DT, wczoraj podawałam xmatrix numer do pani, która zgodziła się na zajęcie się Edkiem od poniedziałku, ale chce 25 zł za dobe. [/QUOTE] Wezmę fakturkę, wypisać ją na schronisko, czy może być na mnie jak coś? Kurcze, 25 zł, dużo..:shake: Quote
Pianka Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='NaamahsChild']Wezmę fakturkę, wypisać ją na schronisko, czy może być na mnie jak coś? Kurcze, 25 zł, dużo..:shake:[/QUOTE] Na ciebie, a potem ja Tobie przeleje pieniadze i ty pójdziesz zapłacić, moze tak być? Quote
NaamahsChild Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Mam nadzieję, że tak, jeszcze się dopytam. Albo zrobimy przelew bezpośredni na jego konto;) Quote
GoskaGoska Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 no nic napiszę , ale zanim ja przemyślę - to wogole się zastanowcie czy was cos takiego interesuje. Ja ewentualnie moglaby edka zabrac od pon 2.XI do 19.XI - nie ma nic - więc potrzebowałam by dla niego na karmę suchą + mokrą, smycz automatyczną :roll: - nie bardzo ma jak gotować. Tylko ze u mnie mieszkanie jest w remoncie totalnym więc luksusów by nie mial, bo to deweloperski stan w robociznie. Do tego nie ma auta, a mieszkam na koncu Wrocławia i zeby dojechac do centum to muszę mieć 2-3 przesiadki, bo jeszcze za Naa mieszkam:razz: więc nie wiem jakbym miala go zawieść na kontrolę tymi autobusami w gipsie. Do tego ja znów jestem dla niego tylko czasowym rozwiązaniem, bo 20 czy 21 wyjeżdzam i często wychodzę z domu, więc edek by musiał zostawać sam, więc jeśli będzie musiał mieć stałą opiekę - to też nie bardzo mogą mu to zapewnić. To się Panko zastanów czy wogole coś takiego was interesuje , bo nie wiem czy się zastanawiać nad nim:roll:. Jak cos to dajcie znac Quote
xmartix Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 dzwoniłam do tej drugiej pani i może go wziąć od 2 do 13 listopada tylko. no i karma we własnym zakresie to mało czasu, a Edek już źle znosi przenoszenie z miejsca na miejsce.. u Figi już lepiej, oprócz rzucania się na domowe pieski co jakiś czas i piszczenia jak opłaci się operację to na hotel już więcej nie ma, więc propozycja Gośki jest lepsza.. z tym, że po 20-tym u kogo by był? znowu zmiana miejsca..:shake: ciężka sprawa z sytuacją Edka nie wiem co robimy Quote
Recommended Posts