xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Edziu będzie po 20-tej u Figi :) nie znamy jeszcze kosztu operacji - Naa a Ty nie masz jak się dowiedzieć? bo ta dziewczyna jakoś się nie dowiedziała przez tyle dni a to jest bardzo ważna informacja Quote
NaamahsChild Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Postaram się dowiedzieć, Marta miała się w pt dowiedzieć. Quote
xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 dzięki Naa, tak w pt a potem w sb i pn i nie wyszło jej.... Quote
Pianka Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 ok. Wysłałam Fidze kontakt do jednej pani, która prosi jutro o telefon. Wstepnie moze się zająć psem (oczywiscie za pieniądze), ale chce najpierw tu poczytać watek. Wysłałam jej na maila. Także trzymać kciuki, Figa zadzwoń prosze jutro do tej pani, jak się zgodzi to ustalcie wszystko- odbiór, jakie koszty będa itp. I prosimy o podanie kosztów, przeciez weci nigdy nie operują bez podania kosztów, bo co jak kogoś nie stać w chwili obecnej. Quote
GoskaGoska Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 no wlasnie , a koszty mogą byc przeróżne - więc ważne, aby wiedzieć ile :roll: ciekawe jak Eduś u Figi - biedaczek pewnie myśłał, że ma domek, ale nic tak lepiej z domku do domku niż boks schroniskowy Quote
xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Eduś przekazany Fidze, od razu zaczął się z nią bawić smyczą, także Edek nieświadomy niczego, ale serce ściska jak takiego szorściaczka trzeba oddać dalej :-( i ten Edek jeszcze łepek na kolano kładzie i rozczula wzrokiem .. w każdym razie Edziu będzie miał towarzystwo 3 piesków u Figi, w tym szczeniaczka :) to się może pobawi, bo on taki skoczny i rzeźki jakby wcale nie miał urazu jakiegoś i skacze jak szczeniak :cool1: myślę Pianka że już można allegro robić - można jako cegiełkę dać dyplom z podziękowaniem i można wydrukować i wysyłać - przeważnie i tak ludzie nie chcą tylko zdjęcia na maila.. także już można zmontować takie allegro żeby cegiełki schodziły a jaka to Pani zajmie się Edkiem? Quote
sonikowa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Jak mi tego Edziuchny żal.. Allegro koniecznei -a nuż, ds się trafi :-) Quote
Pianka Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 xmartix napisał(a): myślę Pianka że już można allegro robić - można jako cegiełkę dać dyplom z podziękowaniem i można wydrukować i wysyłać - przeważnie i tak ludzie nie chcą tylko zdjęcia na maila.. także już można zmontować takie allegro żeby cegiełki schodziły nie mam drukarki:shake: wiec dyplomy odpadają. zdjecia tez odpadają, bo trzeba je potem wywoływać, a to kolejne koszta. No i troche babrania sie z tym. Ja i tak zawsze odejmuje od zysku z allegro koszt wyróżnienia i prowizje. wiem, ze niektórzy nie chcą, ale jednak sa tacy, którzy chcą aby im coś wysłać, juz tak raz robiłam allegro i musiałam wysyłać zdjęcia. a jaka to Pani zajmie się Edkiem? jakaś z ogłoszenia o opiece nad psem wy jesteście na miejscu, wiec tylko wy możecie sprawdzić czy będzie to dobra opieka, dlatego dalej przekazałam numer Fidze. Quote
GoskaGoska Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ja robiłam takie allegro cegielkowe 2 razy - jesli dajesz koszty wysylki - to mozesz rowniez policzyc ewentualnie koszt wywolania zdjęcia i nie dawac 4,5zl tylko 5,5zl bo nie wiem ile kosztuje wywolanie foto, ale w opcjach mozna zaznaczy wysyłka elektroniczna- cegielek poszło na 1000zł tylko jedna Pani dała z wysyłką- to napisałam,czy mam wysyłac czy to tez na psa dać i nikt nic nie chciał,naprawdę ci ludzie co kupują cegielki nie są upierdliwi Quote
xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 co do cegiełek - ja mogę wydrukować w pracy, a zdjęć dodatkowo się nie drukuje, tylko na dyplomie jest podziękowanie i są zdjęcia ja mogę się zająć podziękowaniami jak masz dużo pracy ludzie są szczęśliwi że mogą pomóc i starcza im przeważnie dyplom wysłany mailowo do tego jak chcą pocztą polską podziękowanie to doliczają sobie 5 zł przesyłki, a niekiedy bywało tak, że doliczali przesyłkę do cegiełek a nie chcieli podziękowania pocztą przekonałyśmy Cię? :razz: a na jakie konto zbierana jest kasa na Edka? na prywatne czy organizacji? Quote
Pianka Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 xmartix napisał(a): a na jakie konto zbierana jest kasa na Edka? na prywatne czy organizacji? no własnie na prywatne i to jest problem, wole coś sprzedawac i najwyzej zapłacić podatek niż wystawiac akcje charytatywne i komuś podpaść tak wiem, że można dodac koszt wysyłki ok. czyli xmatrix mogła by sie zająć wysyłką dyplomów? To kto zrobi dyplomik?:razz: mozemy zrobić z dyplomem a pocztówki co do mnie dojdą wykorzysta sie na nastepne allegro, albo allegro innego psa. Quote
xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 na prywatne konto charytatywnych nie można nawet, dlatego zawsze jest stosowany dyplom z podziękowaniem a dyplom profesjonalnie zrobi Mati z TOZu Wro, zaraz go poproszę o to, mamy jakieś zdjęcia "drastyczniejsze" Edzia? Quote
GoskaGoska Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ja wystawialam na prywatne konto i dawalam linka do dogo , ze tam są rozliczenia Quote
xmartix Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Figa zrób mu może zdjęcia z tego wygolonego barku, zresztą napiszę może do Ciebie smsa, bo neta nie masz na chacie Quote
kwasek Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Dziewczyny, a jest sens szukać mu miejsca we Wrocławiu? Wydaje mi się, że na Śląsku, Piance czy Justynie łatwiej by było znaleźć choćby jakiś hotel, bo chyba już miały takie przypadki? Warto by zapytać operujących Edka (może przy okazji pytania o koszty :roll:), czy konieczne będą jakieś wizyty po operacji. U mnie w lecznicy są pacjenci, którzy byli operowani przez rożnych specjalistów i dzień po operacji opiekę przejmuje wet, pod którego opieką pies był zawsze, w razie potrzeby konsultując się ze specjalistą. Przecież nikt nie bierze miesiąca urlopu, żeby siedzieć z psem w obcym mieście (albo za granicą) i chodzić na wizyty:roll: Quote
GoskaGoska Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 no to zalezy jak skomplikowana jest ta sprawa- mamy spanielkę po operacji oczy- i choć jest dom stały od dawna nie jedzie, bo zabieg mogł być tu na miejscu zrobiony i pies musi chodzić do kontroli, dlatego cierpliwe domek na nią czeka. Benka z Czestochowy tez dziewczyny musiał zawozić- sama nie wiem - własnie trzeba się dokładnie dowiedzieć co na to lekarz Quote
kaa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Pomijając kwestię że Pianka mieszka teraz w Wa-wie , a Justyna ma tyle na głowie że nie wie jak się nazywa:-( , to jeszcze jest kwestia tego że nie każdy hotel przyjmie psa po tak skomplikowanej operacji,hotele z wybiegami tylko zewnętrznymi odpadają :roll: , na takie dogomaniackie lub dt , trzeba czekać nieraz bardzo długo, trzeba szukać transportu,zresztą zaraz po operacji też nie jest wskazanie wiezienie go przez pół polski. :roll: , A jeśli ta Pani, podejmie się opieki tam na miejscu u siebie w domu i będzie go zabierać na zastrzyki i do kontroli ,to już jest bardzo dużo. Na śląsku trzeba zaczynać szukanie od podstaw , więc chyba lepiej jak by tam został na razie, tym bardziej że jak GoskaGoska zauważyła weterynarze często chcą mieć pacjenta do wglądu. Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Edziu nabroił u Figi - dziura w drzwiach, być może dlatego że była to łazienka a z drugiej strony 3 psy, może się zestresował i dlatego tak zrobił. od jutra pod nieobecność Figi będzie Edek w salonie, a reszta psów w innym pokoju. Mam nadzieję że już będzie ok, bo szkoda też nerwów Edka, nie pomijając Figi i jej rodziców.. Pani co miała dzwonić do Figi - nie dzwoniła, Figa mi napisała smsa, że własnie od niej wraca i się przypadkiem dowiedziała że to do niej miał iść Edek, niestety ma ona 2 swoje psy i sunię z Zamościa i Edka nie wciśnie nigdzie także Edek jest od pt nadal bez swojego miejsca ponieważ się stresuje to musi być ten dt lub hotel jako ostatni w jego życiu aż do znalezienia ds, bo inaczej to ja nie widzę wyjścia.. biedny Edek Naa nie dowiedziała się o kosztach, bo dr nie odbierał rano a potem miał zabieg, a Naa była krótko na uczelni, jutro ma osobiście męczyć dr o informację.. Pianko zrobiłaś już allegro? masz jakiś tekst? czy załatwiać kogoś do pisania? to trzeba dziewczyny na już robić bo operacja i hotel ewentualny to straszne koszta czy stałe deklaracje są wypisane w 1 poście? jak nie to Pianko zrób to prosze, jak nie masz czasu to zaraz zbiorę z całego wątku to, dokładam od siebie 15 zł m-cznie (po 1-szym oczywiście) Edek nie ma czasu!!! Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 a to zdjęcie jak spał jak był u mnie a Wiosna nie ma miejsc u siebie? jest to Kluczbork koło Opola, ale zawsze bliżej Wrocławia... Quote
sonikowa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Może poprosić Majqę o tekst - taki duszaszczipiatleny z prośba o ds, dt czy choćby grosik? Wiem, że nie ma czasu, ale kurcze bezradna sie czuję zupełnie.. Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 dobrze poproś, jeżeli ma czas to na już że tak powiem bo naprawdę nie mamy czasu, a Figa nie może go dłużej trzymać niż do piątku ja mu zaraz zrobię też allegro wyróżnione ale ogłoszeniowe, nie cegiełkowe Quote
sonikowa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 xmartix napisał(a):ja mu zaraz zrobię też allegro wyróżnione ale ogłoszeniowe, nie cegiełkowe Ok, zaznacz jednak może, że jak ktoś chciałby pomóc w inny sposób niż dając dom, to tez może -) Quote
Pianka Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Pani co miała dzwonić do Figi - nie dzwoniła, Figa mi napisała smsa, że własnie od niej wraca i się przypadkiem dowiedziała że to do niej miał iść Edek, niestety ma ona 2 swoje psy i sunię z Zamościa i Edka nie wciśnie nigdzie chyba coś pomyliliście:roll: To nie Pani miała dzwonić do Figi, tylko Figa do niej. Ta pani nie ma żadnego psa, bo jeździ okresowo za granice i nie może żadnego przygarnąć (tak pisało w ogłoszeniu) a pani o której piszesz to pani która adoptowała naszą suke co była w schronisku 10 lat, a która poprosiłam o pomoc w szukaniu czegoś. Kurcze niech Figa zadzwoni do tej pani, żeby nam to nie przepadło, podałam numer na pw:placz: Pianko zrobiłaś już allegro? masz jakiś tekst? czy załatwiać kogoś do pisania? to trzeba dziewczyny na już robić bo operacja i hotel ewentualny to straszne koszta Musze mieć jeszcze ten dyplom, żeby go wsadzić na allegro no i te zdjęcie drastyczniejsze, jak ktoś zalicytuje to się potem nie da nic zmienić. czy stałe deklaracje są wypisane w 1 poście? są, zaraz dopisze jeszcze twoją "kwasek" napisał(a):Dziewczyny, a jest sens szukać mu miejsca we Wrocławiu? Wydaje mi się, że na Śląsku, Piance czy Justynie łatwiej by było znaleźć choćby jakiś hotel, bo chyba już miały takie przypadki? a przykładem sa tego 3 psy, które przebywaja w hotelu w Brodnicy (Kujawsko pomorskie) Nie dajemy psów tu nigdzie na miejscu jedynie do dogomaniackich hotelów. Prywatne hotele nie podejmuja się leczenia psów. Nie ma sensu go ciagnąc od razu po zabiegu przez pół Polski. Najwyzej jak dojdzie do siebie to spóbujemy go gdzies wcisnąc do hotelu dogomaniackiego. Tylko, ze nadal nie mamy stałych deklaracji:placz: tylko 85 zł:placz: doszło 70 zł- mmd 40 zł- Haliza Quote
xmartix Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 o to zaraz podaję nr tej Pani Fidze, ona nie ma neta w domu, zaraz więz powinnyśmy wiedzieć co i jak wyślij mi nr do tej Pani na pw oj ten dyplom nie zrobi mi on raz dwa tylko w weekend, zawsze pod koniec aukcji to wysyłałam i nie wklejałam na allegro, to zrób allegro, a ja zaraz coś zmotam, albo sama albo zaraz kogoś na szybko poproszę Quote
Recommended Posts