Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta, jak jutro wpadniesz to pogadamy. Ale myśle, ze już skoro sie na to dt sierotko moja zaoferowałaś, to może by trzymać chłopaka w klatce na Twoją nieobecność. Bo jak przeskoczy przez bramkę i zeżre Bulka, to ojej :shake:
Co o tym myślicie?
Ja Wam powiem, ze jak ja cosik mam, i na początku nie mogę siedzieć w domu cały czas, to na resocjalizacje w klatce to idealne wyjscie- bo innego nie ma, chyba ze lepsze schronisko.
I po zabiegu klatka też była by idealna ( bo to łapka chora, o ile dobrze pamietam), bo przecież nikt nie bedzie siedział przy nim 24h- a szkoda:roll:

Posted

Demi, nie, spokojnie, to tylko raz tak zrobił, a tak to jak Bulek za bramką a Edek w pokoju po drugiej stronie bramki to nic się nie dzieje :) zresztą mam 2 pokoje, więc Bulek w jednym ze mną śpi a w drugim Tż z Edkiem i wszystko jest ok. Jak nas nie ma to też Bulek w 1 pokoju, a Edek w 2-gim i drzwi u Bulka zamknięte. W pn Figa bierze Edka, bo u mnie nie zostaje długo, bo ja sama wychodzę podwójnie teraz a że mieszkam na 3 piętrze to tak nie bardzo 6 razy + 2 razy (jak do pracy i z pracy) po schodach łazić :cool1: ciężko w tej ciąży, coraz "gorzej", normalnie niepełnosprawność :evil_lol:

Posted

xmartix napisał(a):
Demi, nie, spokojnie, to tylko raz tak zrobił, a tak to jak Bulek za bramką a Edek w pokoju po drugiej stronie bramki to nic się nie dzieje :) zresztą mam 2 pokoje, więc Bulek w jednym ze mną śpi a w drugim Tż z Edkiem i wszystko jest ok. Jak nas nie ma to też Bulek w 1 pokoju, a Edek w 2-gim i drzwi u Bulka zamknięte. W pn Figa bierze Edka, bo u mnie nie zostaje długo, bo ja sama wychodzę podwójnie teraz a że mieszkam na 3 piętrze to tak nie bardzo 6 razy + 2 razy (jak do pracy i z pracy) po schodach łazić :cool1: ciężko w tej ciąży, coraz "gorzej", normalnie niepełnosprawność :evil_lol:

a no o dzidzie trzeba dbać :razz: potem bedziesz 6 razy+ 2 razy (praca) i jeszcze psi dt i nie zapominajmy o wózku- hehe, normalnie Cie nakręce :loveu::evil_lol:
Ja tylko mówie co i jak, bo ja to zaraz zagryzienie widze, taką aż optymistką nie jestem:roll:

Posted

A mówią, że ciąża nie choroba;) Ale tak za 15 lat to już będzie z górki, wiesz?

Skoro mam zielone światło to pozmagam się z bazarkiem. Tylko proszę mnie nie op... , bo to będzie mój pierwszy w pełni samodzielny.

Posted

mmd napisał(a):
Skoro mam zielone światło to pozmagam się z bazarkiem. Tylko proszę mnie nie op... , bo to będzie mój pierwszy w pełni samodzielny.

Gratuluje odwagi, ja się ciągle zdjęć nie nauczyłam wklejać..

Sluchajcie, a może Edkowi takie super wypasione allegro zrobić - może akurat DS sie znajdzie, poruszony jego historią, albo ktoś wsparcie zaoferuje??
Ja bym zapłaciła za wyróźnienie.

Posted

sonikowa napisał(a):
Gratuluje odwagi, ja się ciągle zdjęć nie nauczyłam wklejać..

Sluchajcie, a może Edkowi takie super wypasione allegro zrobić - może akurat DS sie znajdzie, poruszony jego historią, albo ktoś wsparcie zaoferuje??

Hmm to może się udać , tak Kibic znalazł bezpłatny DT. Mślę że warto spróbować . Pianka zrobisz takie z bajerami ?

Posted

Mogę coś na jutro rano spróbować napisać, najwyżej jak będzie kiepski to poprosi się kogoś o inny,Naamash pisze ładne teksty. ;)

Posted

kwasek napisał(a):
Jeśli Edek pójdzie do hotelu to deklaruję 20 zł miesięcznie od listopada.

dziękuje wpisuje na poczatek

sonikowa napisał(a):

allegro mu robie cały czas
w chwili obecnej nie ma, bo nikt nie adoptuje chorego psa.
możesz mi wysłać na wyróżnienie, zrobie jak chcecie

Będzie też cegiełkowe allegro, ale póki nie mam pocztówek nie zrobie go. Puste cegiełki moga tylko fundacje wystawiać.

mmd napisał(a):
Bazarek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13360032#post13360032

Taki na szybko zmontowałam:)

Wstawianie zdjęć to pikuś. Mały pikuś:)

dziekuje:multi:

Fajne teksty pisze majga. Dzięki jej tekstowi np. dom znalazł Simson, albo super szło allegro cegiełkowe Mabelki:razz:

Posted

No dlatego pytam was, wy jesteście na miejscu i możecie sprawdzić hotelik.
Choć czasami psy jadą w Polske bo taki prywatny hotel jest droższy.

Musimy go gdzieś dac, przecież po operacji go nie wystawią na ulice:shake:

Posted

napisz moze do Poker, bo ona czasami wyczarowuje DT u jakiś ludzi :roll:
nie wiem czy kiedys o kątach wroclawskich cos nie pisali złego, ze psa zgubili i wylądował w schronisku- ale glowy nie dam.
Dobra opieka jest w Siechnicach, kiedys tam był jeden pies - Pani dla schroniskowych psow daje zniżki - ale to tak ok 20-30zl za dobe

Posted

Ostatnio szperałam po łódzkich lecznicach i tu szpitalik jest po 30 w tych największych całodobowych z pełnym zapleczem. Nie wiem, jak Wrocław, pewnie drożej, ale trzy dyszki to sporo, jeśli to hotel, nawet przy lecznicy, a nie szpital.

Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zasięgnęła języka w sprawie Kątów:p
Zadzwoniłam. Dowiedziałam się:
- jest to bardziej hotel niż szpital
- są boksy, zewnętrzne, ale i wewnętrzne też
- pieski dostają jeść, są wyprowadzane na spacer, zabawy itp. - norma hotelowa
- pani, z którą rozmawiałam, pracuje niedawno, prosiła o kontakt z szefową

Moje wrażenie:
nie liczyłabym na 30PLN za dobę, skoro pies jest "specjalnej troski", o ile w ogóle go przyjmą

aha: na plus - jest to hotel przy lecznicy, więc wet na miejscu jakby co

Posted

mmd bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, :loveu: , znalazłam trochę adresów do petsitterów we Wrocławiu, Pianka ma podzwonić, zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: