Monika z Katowic Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Bardzo potrzebny dom dla Edka:placz: Byłby taki szczęśliwy...:painting: Quote
GoskaGoska Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 podnoszę Edzia może ktos jeszcze pomoże - ja tez ma pocztówki jakieś ale mogę wysłać koło 30:roll: Quote
demi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Marta, jak jutro wpadniesz to pogadamy. Ale myśle, ze już skoro sie na to dt sierotko moja zaoferowałaś, to może by trzymać chłopaka w klatce na Twoją nieobecność. Bo jak przeskoczy przez bramkę i zeżre Bulka, to ojej :shake: Co o tym myślicie? Ja Wam powiem, ze jak ja cosik mam, i na początku nie mogę siedzieć w domu cały czas, to na resocjalizacje w klatce to idealne wyjscie- bo innego nie ma, chyba ze lepsze schronisko. I po zabiegu klatka też była by idealna ( bo to łapka chora, o ile dobrze pamietam), bo przecież nikt nie bedzie siedział przy nim 24h- a szkoda:roll: Quote
xmartix Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Demi, nie, spokojnie, to tylko raz tak zrobił, a tak to jak Bulek za bramką a Edek w pokoju po drugiej stronie bramki to nic się nie dzieje :) zresztą mam 2 pokoje, więc Bulek w jednym ze mną śpi a w drugim Tż z Edkiem i wszystko jest ok. Jak nas nie ma to też Bulek w 1 pokoju, a Edek w 2-gim i drzwi u Bulka zamknięte. W pn Figa bierze Edka, bo u mnie nie zostaje długo, bo ja sama wychodzę podwójnie teraz a że mieszkam na 3 piętrze to tak nie bardzo 6 razy + 2 razy (jak do pracy i z pracy) po schodach łazić :cool1: ciężko w tej ciąży, coraz "gorzej", normalnie niepełnosprawność :evil_lol: Quote
demi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 xmartix napisał(a):Demi, nie, spokojnie, to tylko raz tak zrobił, a tak to jak Bulek za bramką a Edek w pokoju po drugiej stronie bramki to nic się nie dzieje :) zresztą mam 2 pokoje, więc Bulek w jednym ze mną śpi a w drugim Tż z Edkiem i wszystko jest ok. Jak nas nie ma to też Bulek w 1 pokoju, a Edek w 2-gim i drzwi u Bulka zamknięte. W pn Figa bierze Edka, bo u mnie nie zostaje długo, bo ja sama wychodzę podwójnie teraz a że mieszkam na 3 piętrze to tak nie bardzo 6 razy + 2 razy (jak do pracy i z pracy) po schodach łazić :cool1: ciężko w tej ciąży, coraz "gorzej", normalnie niepełnosprawność :evil_lol: a no o dzidzie trzeba dbać :razz: potem bedziesz 6 razy+ 2 razy (praca) i jeszcze psi dt i nie zapominajmy o wózku- hehe, normalnie Cie nakręce :loveu::evil_lol: Ja tylko mówie co i jak, bo ja to zaraz zagryzienie widze, taką aż optymistką nie jestem:roll: Quote
mmd Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 A mówią, że ciąża nie choroba;) Ale tak za 15 lat to już będzie z górki, wiesz? Skoro mam zielone światło to pozmagam się z bazarkiem. Tylko proszę mnie nie op... , bo to będzie mój pierwszy w pełni samodzielny. Quote
sonikowa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 mmd napisał(a):Skoro mam zielone światło to pozmagam się z bazarkiem. Tylko proszę mnie nie op... , bo to będzie mój pierwszy w pełni samodzielny. Gratuluje odwagi, ja się ciągle zdjęć nie nauczyłam wklejać.. Sluchajcie, a może Edkowi takie super wypasione allegro zrobić - może akurat DS sie znajdzie, poruszony jego historią, albo ktoś wsparcie zaoferuje?? Ja bym zapłaciła za wyróźnienie. Quote
kaa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 sonikowa napisał(a):Gratuluje odwagi, ja się ciągle zdjęć nie nauczyłam wklejać.. Sluchajcie, a może Edkowi takie super wypasione allegro zrobić - może akurat DS sie znajdzie, poruszony jego historią, albo ktoś wsparcie zaoferuje?? Ja bym zapłaciła za wyróźnienie. Hmm to może się udać , tak Kibic znalazł bezpłatny DT. Mślę że warto spróbować . Pianka zrobisz takie z bajerami ? Quote
mmd Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13360032#post13360032 Taki na szybko zmontowałam:) Wstawianie zdjęć to pikuś. Mały pikuś:) Quote
madziamn Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 zapisuję wątek. Biedny ale przesliczny piesio z Edka. Quote
xmartix Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 ekstra tekst trzeba by mu napisać, kto umie? Majga? Quote
kaa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Mogę coś na jutro rano spróbować napisać, najwyżej jak będzie kiepski to poprosi się kogoś o inny,Naamash pisze ładne teksty. ;) Quote
Pianka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 kwasek napisał(a):Jeśli Edek pójdzie do hotelu to deklaruję 20 zł miesięcznie od listopada. dziękuje wpisuje na poczatek sonikowa napisał(a): Sluchajcie, a może Edkowi takie super wypasione allegro zrobić - może akurat DS sie znajdzie, poruszony jego historią, albo ktoś wsparcie zaoferuje?? Ja bym zapłaciła za wyróźnienie. allegro mu robie cały czas w chwili obecnej nie ma, bo nikt nie adoptuje chorego psa. możesz mi wysłać na wyróżnienie, zrobie jak chcecie Będzie też cegiełkowe allegro, ale póki nie mam pocztówek nie zrobie go. Puste cegiełki moga tylko fundacje wystawiać. mmd napisał(a):Bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13360032#post13360032 Taki na szybko zmontowałam:) Wstawianie zdjęć to pikuś. Mały pikuś:) dziekuje:multi: Fajne teksty pisze majga. Dzięki jej tekstowi np. dom znalazł Simson, albo super szło allegro cegiełkowe Mabelki:razz: Quote
Pianka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Edek nie chce wracać do schroniska:placz: Quote
Monika z Katowic Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Edek NIE MOŻE wrócić do schroniska!:shake: Quote
xmartix Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 racja, nie może, on jest świetnym domowym pieskiem kto z Was napisał do Magyi lub innych o tekst? Quote
Pianka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Dziewczyny zorientujcie sie w jakimś hotelu albo miejscu w szpitaliku w klinice. Czasu jest coraz mniej, gdzie my Edka damy:-( znacie ten hotelik? http://www.paszkowscy.wroclaw.pl/html/hotel.html Quote
GoskaGoska Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 hm...Pianka , ale wydaje mi się, z tego co wiem, ze my raczej nie dajemy nigdzie psow we Wroclawiu do hoteliku :shake: jesli jadą na DT to zazwyczaj gdzies w PL - nie na miejscu. Quote
Pianka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 No dlatego pytam was, wy jesteście na miejscu i możecie sprawdzić hotelik. Choć czasami psy jadą w Polske bo taki prywatny hotel jest droższy. Musimy go gdzieś dac, przecież po operacji go nie wystawią na ulice:shake: Quote
Monika z Katowic Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Koszt tego wrocławskiego hoteliku od 30 zł za dobę - ale , czy przyjmą pieska po operacj? Zawsze to dla nich kłopot, niestety...:-( Może jakiś płatny szpitalik lepiej? Quote
GoskaGoska Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 napisz moze do Poker, bo ona czasami wyczarowuje DT u jakiś ludzi :roll: nie wiem czy kiedys o kątach wroclawskich cos nie pisali złego, ze psa zgubili i wylądował w schronisku- ale glowy nie dam. Dobra opieka jest w Siechnicach, kiedys tam był jeden pies - Pani dla schroniskowych psow daje zniżki - ale to tak ok 20-30zl za dobe Quote
mmd Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ostatnio szperałam po łódzkich lecznicach i tu szpitalik jest po 30 w tych największych całodobowych z pełnym zapleczem. Nie wiem, jak Wrocław, pewnie drożej, ale trzy dyszki to sporo, jeśli to hotel, nawet przy lecznicy, a nie szpital. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zasięgnęła języka w sprawie Kątów:p Zadzwoniłam. Dowiedziałam się: - jest to bardziej hotel niż szpital - są boksy, zewnętrzne, ale i wewnętrzne też - pieski dostają jeść, są wyprowadzane na spacer, zabawy itp. - norma hotelowa - pani, z którą rozmawiałam, pracuje niedawno, prosiła o kontakt z szefową Moje wrażenie: nie liczyłabym na 30PLN za dobę, skoro pies jest "specjalnej troski", o ile w ogóle go przyjmą aha: na plus - jest to hotel przy lecznicy, więc wet na miejscu jakby co Quote
kaa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 mmd bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, :loveu: , znalazłam trochę adresów do petsitterów we Wrocławiu, Pianka ma podzwonić, zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 xmartix jak mam wziąć od Ciebie Edzia? Gdzie mam podjechać? Proszę kontaktuj się ze mną na kom, bo nie mam internetu w domu. Mój nr 788468007 Quote
Recommended Posts