Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']
Ja jednak tak bezczynnie nie umie czekac - jak trzeba bédzie pojade z nim do innego lekarza[/QUOTE]
Do innego to znaczy do kogo? Przecież cały czas była mowa, że potrzeba specjalisty przez duże S i że dr Bieżyński jest najlepszy, jeżdżą do niego ludzie z całej Polski :roll:

Posted

nie wiem sama jeszcze, ale jak specjalista nic nie karze robic i wciágu tygodnia zmienia zdanie, to moim zdaniem trzeba sié jeszcze dowiedziec od kogos innego. Bo dla mnie to troché dziewne, zeby tak pies mial chodzic i funkcjonowac normalnie z taká lapká - mi to serce péká.
ale mamy ustalone, ze jednak czekamy na zdjécia do pon - wiec cokolwiek w pon -wtorek mozna robic.

Posted

Edziu to naprawdę domowy piesek - noc przespał na podusi pod łozkiem ,ktorą demi pożyczyla dla niego - trochę szybko się wyspał o kolo 5 zaczął się kręci :cool1:. Zabawkami nie bardzo chce się bawić , a wobec kości dziwnie się zachowuje , bo dotyka ją nosem, a potem wyciera nos o puduszkę i potem znow od nowa - dotykanie - wycieranie.
jak się do niego mowi to odrazu mu ogonek lata i jest wielkim pieszczochem nastawia mordzie do glaskania albo wywala brzuch.
Nie wiem czasami się drapie - tak go troszkę oglądałam to pcheł nie zauwazyłam , ale jeszcze zrobię lepszy przegląd. Przydałaby się Edkowi kąpiel- ale to chyba za dużo na tą chorą łapkę.
Naprawdę on się szybko dostosowuje do nowych warunków - wie gdzie stoi miska z wodę, to jak mu się zachce pić to sobie tam sam maszeruje.
Sam na balkon nie chciał wejść, ale jak go wyniosła, to juz za chwilę się oswoił i oglądał co się dzieje. Taki naprawdę piesek idealny do mieszkania.
Jak narazie nie pcha się na łożko,tylko własnie ta poduszka mu się spodobala. Bardzo jest na czlowieka nastawiony.
Myślę, ze do domu z suniami moze byc spokojnie, nie wiem czy już pisałam, ale demi przywiozła go ze swoją sunią - i totalnie nie zwracał na nią uwagi.- więc z suczkami jest zgodny.
moze znajdzie się jakieś domek tymczasowy, który ma suczki , a nie chłopaków.
Zrobiłam mu dzis gumtreewroclaw, cafeanimal oraz morsuka

Posted

Nie róbcie z Edka jakiegoś agresora totalnego.
Rzeczywiście, jak na spacerze spotka psa to bedzie dziabał. Ale ja mam 8 psów wszystkie koło niego latały, wąchały itd - oprócz Czuczka rzecz jasna, bo Czuczek to osobny wątek psa, zjadł by każdego kto był by dla niego zagrożeniem i nie daj bóg skradł serce PAńci:evil_lol:.
I Edek warknął tylko na mojego Przypała, ale ze ja panikara i wydarłam sie jak głupia to sie chłopaki opanowały, Edziu biedny wkleił sie w ziemie, ale zaraz dalej latały i bylo ok. Z tym, że Edzia trzymałam cały czas na smyczy rozciąganej, bo go nie znam to mu na tyle nie wierzę.
Wiedział ze musi sie dostosować. On w sumie nie zwracał uwagi na psy, ani koty-chyba ze ich nie zauważył. Tylko wpatrzony we mnie jak w obrazek, no i w kanape :cool3: bo bardzo mu sie na dzień dobry spodobała. Ale zeby nie robić mu większej sieczki z głowy, siedział sam w łazience, drapał jak szalony:roll:

Moim zdaniem Edek w stadzie się dogada bez problemu. Ale trzeba czasu, bo wiadomo jak to jest jak sie burka do stada przyjmuje.

NApisze do mary3 zeby przesłała mi rtg i prześle to moim wetkom, zobaczymy co one powiedzą. One tego zabiegu napewno nie wykonają, na ortopedi sie na tyle nie znają. Ale dr Nicpoń, mi zoperował już nie jednego kluska. No nic, nie ma co gadać, czekamy na zdjecia.
Gosi mogłabyś mi na maila przesłać te zdjecia z płyty? na demyszka89@wp.pl ?

Buziak dla Edzie, ty biedaku, tak Ci w glowie mieszają:shake: a Ty sam nie wiesz co masz z sobą zrobić, kogo pokochać, komu zaufać:shake:

Posted

a mi się wydaje, ze Edziu to własnie każdemu ufa :cool3: w sumie wkrótkim czasie spotkał same ciotki dogomanki - każda go wygłaska , wymizia - to widzi , ze gdzie nie pojdzie to mu dobrze:lol: - tylko, zeby na koncu tej drogi po domkach - skonczyl na domku stałym :roll:

Posted

a na Figi psy się rzucał właśnie...
może on potrzebuje ustalenia w stadzie kto ma jakie miejsce i wtedy się uspokoi, czyli potrzebny wtedy dominujący właściciel :) albo dom z samymi sukami lub bez zwierząt
Demi zdjęcia nawet po spakowaniu nie przechodziły przez maila,dziewczyny próbowały wcześniej więc nie wiem czy je dostaniesz

Posted

Edka zostawialam w kuchni gdzie ma wielki materca, poduszkę, wode, jedzenie i duuuzzo miejsca - postawialam regips - zagrodzialam go pudlem i farbami a ten skubany tak wyszedl :crazyeye: jak na takiego malego psa ze zlamaną lapka to jest za zwinny :evil_lol: to moja onka grzecznie siedziala za regipsem, a Edek mala cholera nie chce:mad:
Nic jutro chyba go nie będę zamykala wogole ja wyjadę, bo on chyba tak to pokona co bym nie wymyślilam - mam tylko nadzieję, ze nic nie wymodzi .

Posted

[quote name=':: FiGa ::']

http://i38.tinypic.com/245g8bt.jpg
Edusiu jaki ty śliczny jesteś:loveu::loveu:

[quote name='sonikowa']
Ja mogę zapłacić za wyróxnienie allegro jakby co - Pianka, zgubiłam twoje konto, wyślij mi proszę.

xmatrix mu robiła, nie wiem czy sie skończyło?
jak skończyło to moge zrobić, ale do tego raczej wolałabym mieć tekst inny, którego główna teścią nie jest historia, a jego charakter.
zaraz ci wyśle numer

Ja jednak tak bezczynnie nie umie czekac - jak trzeba bédzie pojade z nim do innego lekarza i zrobie sobie bazarek na te koszty, ja tak nie umie sie patrzec jak pies jest pod moja opieka a tá lapke na taka jaká ma.

Goska przeciez on się nie zachowuje jakby go to bolało, zostaw jak jest, tylko według mnie nie powinien się bardzo gimnastykować znaczy skakac itp.
Czekamy spokojnie do nastepnego rtg.

Zrobiłam mu dzis gumtreewroclaw, cafeanimal oraz morsuka
On ma cafeanimal, prośba- nie dublujcie, jak mi nikt nie dubluje to dają mi psy do gazety, a jak są duble to mi nie chca dawać:mad:

[quote name='demi']
Moim zdaniem Edek w stadzie się dogada bez problemu. Ale trzeba czasu, bo wiadomo jak to jest jak sie burka do stada przyjmuje.

Tylko u osoby doświadczonej i takiej która wie jak z takim psem postępować. Edek jak tylko wyczuje, że może poczuć się ważniejszym będzie bronił swojej pozycji, co było przykładem warknięcia na psa xmatrix jak sie juz poczuł pewny.
Bezpieczniej szukac domu bez psów, chyba, że suki, ale to już wcześniej było pisane. Nigdy nie wiadomo na jakich ludzi się trafi i czy nie uznają, ze jednak nie.

Dodaje na allegro taki tekst

"witam
wczoraj miała odbyć się operacja Edka, jednak sie nie odbyła.
Weterynarz po ponownym zrobieniu rtg uznał, że odłamek kości zaczął się zrastać i Edek ma szanse na wyleczenie bez operacji.
Łapka nie została uruchomiona, gdyż jakby miał usztywnioną, to by został mu sztywny staw na zawsze.
Kolejne rtg będzie za ok. tydzień. Wtedy weterynarz podejmie decyzje co robimy dalej
Ciagle zbieramy pieniążki na wszystkie konsultacje, badania oraz hotelik psiaka.
Fajnie by było jakby znalazł się domek stały dla psiaka, bardzo liczymy na to.
Pozdrawiam."

chyba moze być?;)

a teraz wpłaty

200 zł- pozostałość po Majce
20 zł- arayek (allegro)
25 zł- jonika (allegro)
10 zł- codename604 (allegro)
30 zł- delerium (allegro)
10 zł- agat_r (allegro)
10 zł- damiannatalia(allegro)

30 zł- hepihipi (forum nikon)
32,86- Marcin U. (forum nikon)
50 zł- Kasandra (forum nikon)
10 zł- mexx (forum nikon)
10 zł- Wojciech A. (forum nikon)
10 zł- Piotrek-Prosot (forum nikon)
7 zł- zcresky (forum nikon)
15 zł- Anna G. (forum nikon)

razem jest 1329, 86

jak możecie to sprawdzcie czy dobrze policzyłam:oops:

Posted

[quote name='xmartix']tak, zgadza się[/QUOTE]
to dobrze:lol:
wyślij mi jeszcze dyplom w jpg.
Chyba lepiej ludziom w jpg wysyłac.
Jest jedna osoba, która chce żeby jej wysłac normalnie, zaraz ci podam jej dane;)

Posted

Pianka a gdzie są linki do ogłoszeń lub nazwy stron wypisane, gdzie Edek ma już ogłoszenia?
i kiedy były robione? bo może trzeba uaktualnić.

Edkowe allegro ode mnie wyróżnione kończy się za 23 godziny. Obecnie ma 248 wejść.

Posted

[quote name='kaa']Z tego co wiem to Edek jest ogłoszony na caffeanimal, i NK - psów ze schroniska w rudzie + te które robiła Gosia i Allegro.[/QUOTE]
czyli tylko 3 strony?
allegro się skończyło już

Posted

Edek jest naprawdę przecudownym pieskiem dzis został sam - nic a nic nie nabroil - a jak wrócialam to taniec radości był przeogromny.
Nie jest nachalny, jak się mówi do niego to lata mu ogonek - hehehe ale juz to pisalam , a tak to leży na swoje podusi- Edziu naprawdę jest słodkim psiakiem, bezproblemowym - przynajmniej jak narazie - gdybym juz nigdzie nie jechała to Edek na 100% został by u mnie na DT .
Trzeba naprawdę zrobić wszytsko- oby znalazł DS lub choc DT - bo hotel choćby nie wiem jaki - to będzie dla Edzia cios w serduszko jak zostanie znów zamknięty za kratami.