Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam,

też ostatnio szperałem trochę po necie , i natknąłem się na taki produkt.

PSIWOREK - biodegradowalne worki na psie nieczystości

wiem że wysyłąją gratis próbkę produktu .

sam nie mam psa ale mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych , i nie ukrywam ze z psami to porażka , no może nie psami , ale z ich właścicielami.

Nie jest to miły widok ani chwila gdy wprost przed swoją furtka widzę niespodziankę , no jak tak można.

mam dwuletnie dziecko i już dwa razy wdepnął w jakieś gówienko , przecież to jest niebezpieczne ( same zarazki).

sam na forum osiedlowym zapodałem wątek w tym temacie , ale szkoda słuchać tłumaczeń , są załosne no i zainteresowanie żadne.

liczę że takie produkty jak psiworek + do tego jakaś dobra kampania reklamowa przemówi do właścicieli czworonogów.

• 4 months later...
Posted

Do tego nie potrzeba specjalnych drogich worków, jeśli na osiedlu nie ma specjalnych kubłów razem z darmowymi woreczkami to można nosić zwykłe reklamówki. Co prawda po dużym psie posprzątać rozwolnienie z trawnika nie jest łatwo ale cóż...
Jednak na wielu osiedlach problemem jest w dalszym ciągu nie tylko olewajska postawa właścicieli co brak kubłów.
Ja np. mieszkam w takiej wiosce gdzie nie ma ŻADNYCH śmietników na zewnątrz wszyscy mają prywatnie na posesjach. Aby przejsć z psem na pole niestety muszę przechodzić koło bram sąsiadów. Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak poczekać najpierw aż pies się załatwi na moim własnym trawniku ( potem to zasypię lub wrzucę do szamba ) i dopiero pójść na pole tylko po to żeby się wybiegał.

Posted

Wiecie co?Ja często jestem w czechach i tam bardzo często napotykam takie kubły z wizerunkiem psa i doczepione są do tego woreczki,mieszkam w Jeleniej i u nas tego nie widziałam,nie wspomnę już o holandii,czu szwajcarii,tam na każdym kroku widziałam takie kubły

Posted

Tyle, ze w wielu krajach nikt nie ma pomyslu, by zgarnac wiszace woreczki do jedynie slusznej, wlasnej kieszeni ;).
Co do kublow, fajnie , jak sa, ale zadna wymowka, by zostawic resztki po psie, bo tylko zwykly smietnik w poblizu.

• 4 years later...
  • 5 weeks later...
Posted

zbieram kupki, mam takie malutkie woreczki na psie kupki, córcia mi kupiła zapas w Anglii :D
ale u ans na osiedlu tez nie ma kubłów na gówienka psie, zbieram i tak maszeruję z tym gównianym tobołeczkiem do kosza ogólnego niestety

Posted

A ja powtórzę to, co napisałam w innym watku: zapytaliśmy o tą kwestię naszą osiedlową Panią sprzątającą. Powiedziała, że bez przeszkód możemy wyrzucać worki z psimi kupami do zwykłych kubłów ;)