Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta, nie:) Wiesz, ze ten kroj szelek zawsze tak wyglada :) ma luz, zdjecie pod lekkim katem, tam jest futro - no w kazdym razie jest ok :)
Cienko, bo to 2,5 cm, na takim klocu :) Ale ja dla wlasnego bezpieczenstwa szerszych nie zakladam :)

Posted

[quote name='barberry']Dzięki :D
W takim razie chyba lepiej będzie kupić drugie Hurtty ;)[/QUOTE]
Wiesz co hurtta ma to do siebie ze nie pasuje dla wielu psow :( takie dziwne rozmiarowki... sama widzialas jak np u sherry odstawalo u niej super pasuja te drugie szelki ale firma olewa klientow prywatnych i zoologi nie wysyla zamowien :mad:

Posted

[quote name='deer_1987']Wiesz co hurtta ma to do siebie ze nie pasuje dla wielu psow :( takie dziwne rozmiarowki... sama widzialas jak np u sherry odstawalo u niej super pasuja te drugie szelki ale firma olewa klientow prywatnych i zoologi nie wysyla zamowien :mad:[/QUOTE]

Wieem. U mnie też ten przedni pasek mógłby być centymetr krótszy.
A przymierzałaś już te szelki na drugiego psa (nie pamiętam imienia :oops:)?

Kurczę, same problemy.

Posted

[quote name='barberry']Wieem. U mnie też ten przedni pasek mógłby być centymetr krótszy.
A przymierzałaś już te szelki na drugiego psa (nie pamiętam imienia :oops:)?

Kurczę, same problemy.[/QUOTE]
Nie bo jeszcze do mnie Milka nie przyjechala, dopiero bedzie w przyszla sobote.

Jesli nie beda pasowac to kupimy inne y-szelki takie jak ma sherry ale innej firmy, one lepiej niz hurtta beda pasowac

Posted

[quote name='Agnes']Ja nie mowie ze kazdy jest taki, ale nie ma co tak narzekac na rogza ogolnie, bo seria z nitka jest bardzo udana - dowod powyzej.[/QUOTE]

Obroże z naszywkami się trochę mechacą, ale jakoś nie strasznie, te mechacenie zawsze można przelecieć maszynką jakby komu przeszkadzało ;)
z nitką musiałabym kiedyś kupić ;)

Guest papillonek
Posted

[quote name='paulaa.']My mamy odkupionego Rogza (takiego z naszytą gumą) i jeszcze żadna nitka nie wyszła, tylko mam problem, jak prać obroże ?
Niestety nieudolnie prałam go mydłem, proszkiem do prania, w zlewie, ręcznie i po jednym z takich prań był sztywny. Obroże niestety musze prać często, macie może jakieś sprawdzone sposoby ?

Najprawdopodobniej za dużo mydła w kostce i źle je spłukałaś ;)

Posted

[quote name='papillonek']Najprawdopodobniej za dużo mydła w kostce i źle je spłukałaś ;)[/QUOTE]
Używałam takiego w płynie. Ale możliwe, że kiepsko spłukałam, bo zesztywaniała właśnie po myciu w proszku do prania. :smile:
Musze spróbować z płynem do zmywania. ;)

Posted

A nam dziś przywieziono z Canady pomarańczowe smycz i obrożę firmy Top Paw, nie wiem czy ktoś kojarzy :evil_lol: Tak czy siak prosiłam o coś innego, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :roll: Zdjęcia dam po jutrzejszym spacerze, dziś już za ciemno :eviltong:

Guest papillonek
Posted

[quote name='paulaa.']Używałam takiego w płynie. Ale możliwe, że kiepsko spłukałam, bo zesztywaniała właśnie po myciu w proszku do prania. :smile:
Musze spróbować z płynem do zmywania. ;)[/QUOTE]

Ja jak cokolwiek wypiorę w mydle w kostce to sztywnieje i potem trzeba uprac w pralce ,żeby wróciło do normalnego stanu.Domyślam się ,że to mydło może być powodem sztywnienia :)

Posted

A do nas jednak doszly te fioletowe :multi: Co prawda wyslane 11/01 a nie jak firma zarzekala sie ze 4/01 ale to juz nie wazne. Znow na innej modelce, ale juz za tydzien ta dla ktorej to sa szelki bedzie je mogla przymierzyc :loveu:

Posted

[quote name='Daria&Iga']Jakie śliczne te szelki z jakiej to firmy?
Gustav & Evita szwedzka firma.

tutaj ich szelki
http://www.amotoro.com/store/index.php?route=product/category&path=20_35

a tu obroze
http://www.amotoro.com/store/index.php?route=product/category&path=20_27

Mialam juz od nich czerwone szelki dla tej modelki Sherry i bardzo sobie chwale, o wiele lepie dopasowane rozmiary niz hurtta. I teraz dla nowej suni tez od nich chcialam i wreszcie mam. (po przebojach ze niby wyslali a tak naprawde nie, brak odpowiedzi na @, telefony :mad:) Tak samo sklepy zoologiczne ktore od nich kupowaly maja problem zeby dostac swoje produkty, a szkoda bo niektore sa cudne :loveu: Spojrz np na te: http://www.amotoro.com/store/index.php?route=product/product&path=20_35&product_id=95

Posted

[quote name='Agnes']Ja nie mowie ze kazdy jest taki, ale nie ma co tak narzekac na rogza ogolnie, bo seria z nitka jest bardzo udana - dowod powyzej.[/QUOTE]

Potwierdzam, nasz fiolet po ponad 2 latach lekko wyblakł jedynie ;)

Posted

To i ja sie pochwale pięknymi wyrobami Corse :) aparat mi się nawet załadował na tę okazje i mam zdjęcia domowe, bo na dworze i tak ciemno. Inaczej ich pokazać nie mam jak bo jak morda patrzy w aparat to obróżek nie widać ;)

2cm idealnie :loveu:

Posted

Przed chwilą dotarła do mnie obroża od Corse, jest śliczna, starannie wykonana, wygląda na wytrzymałą :) Jak będę miała trochę więcej czasu to postaram się zrobić zdjęcia na psie ;)

Posted

[quote name='barberry']Teraz jest idealnie, przy takich włosach to i 4cm by zniknęło ;) Zobaczymy jak będzie wyglądać kiedy zdecydujesz się ostrzyc Jazza ;)[/QUOTE]

Basiu, sama myślałam że będą kolosalne te 2cm, ale nawet w rękach wydają mi się malutkie=w sam raz ;) zobaczymy jak będzie na łysej szyjce, ale to pewnie najszybciej za jakiś miesiąc. To w sumie nie wiele więcej od Mki rogza :)

Posted (edited)

Śliczne to wyroby od Corse :) Testujcie i dawajcie znać ;)
a ja się zakochałam w tej obróżce :) <3

edit
przeglądam ebay i się zakochuję co chwilę
http://www.ebay.com/itm/CIRCLE-T-Latigo-PREMIUM-LEATHER-ROLLED-Dog-COLLAR-18-USA-MADE-FREE-SHIP-NR-/400268625043?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d31de8493#ht_18732wt_944 cudne!!!!
a to słodkie

i inne

i znowu skórki

Edited by Marchewkowy