omry Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 gops napisał(a):ja nic takiego nie napisałam ;) Nie no, ja nie mówię, że to Ty to pisałaś, ale ogólna nagonka się na nas zrobiła. Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='DomixX']Gops Jakie połączenia?:razz: za ozdobnymi tasiemkowymi nie przepadam tzn są piękne ale nie na mojego psa za często muszę prać i zwyczajnie by się zniszczyły za szybko więc postawiłam na szelki przód i rączka czarne jaszczurki na niebieskiej taśmie reszta niebieska, a drugie to rasta z przodu i na rączce a reszta czarna ;) norwegi z DogStyle jedne mamy już bardzo długo i te zwykłe taśmy po każdym praniu znowu są jak nowe! a prałam je na pewno ze 30 razy i mimo że wyglądały już naprawdę źle po dopraniu znowu jak nówki :lol: dla nas idealne ;) Quote
DomixX Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Rozumiem, ciekawa jestem jak będzie wyglądać ;) Jaszczurki zawsze mi sie podobały:loveu: My też mamy szelki właśnie DogStylowe tylko, że quardy też właśnie z tą zwykłą taśmą ze wzorkiem(te czarno-pomarańczowe) i spisują się świetnie i faktycznie lepiej jest je wyczyścić po deszczowym spacerze + piachu, nam dotychczas wystarczała mokra szmatka :razz: A z ozdobnej tasiemki tak łatwo bród nie chce schodzić, ale to nie zmienia faktu, że je uwielbiam :D Na dodatek, że moje psy do wodnych nie należą, to zbyt często obroży nie piorę. Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='toyota']To samo słyszałam na innym watku jak prosiłam dziewczynę, by nie oddawała szczeniaka do schronu. Po 2 tygodniach już nie żył. Przeczytaj proszę tylko post 128: http://www.dogomania.pl/threads/216295-Gdynia-przygarnij-mnie-mój-los-w-twoich-rękach!!?p=18280448#post1828044 W Gdańsku/Gdyni też rozgrywają się dramaty, o których nikt nie mówi publicznie. Nie są to umieralnie, ale wszędzie są zagryzienia. a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll: Quote
a_niusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 w ogole mi nie odpisuja z activedoga, a tak bym chciala juz zamowic te obrozki. nawet sobie juz kupilam na allegro rozdzielacz na dwa psy:) Quote
Beatrx Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Unbelievable napisał(a):a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll: i naprawdę myślisz, że będzie mu lepiej w schronie niż mając przynajmniej częściowo za pańcie Vailet? różne są przypadki i wszędzie można zginąć, nawet będąc na smyczy. a takto psisko ma przynajmniej 'swojego' człowieka, który go wymizia i na spacerek zabierze i trochę się nim zajmie, a nie zostanie zamknięte prawdopodobnie na resztę życia w kojcu. Quote
Agnes Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Vailet napisał(a):mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć" a dobrze byl zalozony ten lancuszek? wlasciwie nie ma mozliwosci, zeby sie nie poluzowal, chyba ze lancuszek jest pod szyja pies maly etc. Co do burzliwej dyskusji o testach obrozy - psy Marty_Ares zdecydowanie do testow sie nadaja! Malo tego, Marta uchwycila takie momenty ze dokladnie widac, jak obroza byla uzywana, w extremalnych warunkach, bardzo fajna reklama :) Uzytkowanie obrozy to nie tylko tuptanie na smyczy, a na takich zdjeciach widac do czego sie nadaje :) Marta - wiecej takich zdjec! ;) hehe Quote
Lucky. Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ktoś się pytał co zamówiłam dla Małej :P obrożę rogza fioletową i szelki butterfly. Jutro powinny dojść, mam nadzieję. Quote
Voute Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='a_niusia']w ogole mi nie odpisuja z activedoga, a tak bym chciala juz zamowic te obrozki. nawet sobie juz kupilam na allegro rozdzielacz na dwa psy:) Bo do nich nieraz trzeba napisać 2 razy, nie zawsze e-maile dochodzą :) My też się pochwalimy Activdogiem :cool3: Tylko coś z kolorami nie tak, żółty jest bardziej taki jak na drugim zdjęciu Quote
Lucky. Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 bardzo fajne połączenie :) i na rudym się świetnie komponuje. Quote
a_niusia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 no to poczekam do jutra i napisze jeszcze raz. mi sie te czaszki podobaja-pasowalyby do mojego gnojka. ubolewam, ze nie ma batmanow. juz sie zdecydowalam na sowy i mam plan w glowie. teraz jeszcze mysle nad jelonkami-to mialby byc polzacisk i myslalam o czerwonej tasmie podkladowej, ale teraz sadze, ze moze ten czerwony to niezbyt. zolty bylby ladny, ale zolty sie bedzie syfil. Quote
Asia & Ginger Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Dzięki wszystkim za podpowiedzi będę musiała pomyśleć, które rozwiązanie w przypadku tego psa będzie najlepsze. Quote
Milka__ Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 omry, bardzo ładne obróżki :) Co do wychodzenia psa z szelek, to ja przy swoim płochaczu używałam różnych modeli i z każdego potrafi bardzo szybko wyjść. Jak idę na spacer i mogę się spodziewać, że pies mi się wystraszy (np. jak usłyszy fajerwerki) to zapinam mu ciaśniej obrożę (ale bez przesady) i zakładam szelki, prowadzę na obroży. Przydatna jest rączka przy norwegach, za którą mogę złapać psa. A z norwegów potrafi wyjść błyskawicznie :) Najlepiej jest po prostu poznać reakcje psa i odpowiednio manewrując nie dopuścić, żeby się wyślizgnął. Czyli jak się wycofuje albo szarpie, to nie ciągnąć, tylko starać się poluzować smycz i przesunąć obrożę tak, by karabińczyk był pod szyją - w takiej sytuacji pies nie ma jak wyjść z obroży. Wypróbowałam ten sposób też na dzikich schroniskowcach, które nieraz próbowały mi się wyrwać zobaczywszy jakieś "dziwne" zjawisko. Quote
a_niusia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 dalej active dog milczy. napisalam drugi raz. martwi mnie to, bo juz nie moge sie doczekac tych obrozek szczeolnie w sowy!!! Quote
Milka__ Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A ja czekam od 12 grudnia na Dublin Doga ;/ Quote
Ewa&Duffel Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A już myślałam, że się wyleczyłam z nałogu...wczorajsze zakupy :diabloti::evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ewa, śliczne kolory wybralaś :loveu: :loveu: czekam na zdjęcia na modelu :) czerwona skóra 3cm od Gops :loveu: (model nie chciał zbytnio współpracować:roll:) W której mu najlepiej? czarna 2cm zielona 2,5: beżowa 2,5: Quote
Tepes Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ewa limonka super:) Marta Aresowi najlepiej w tej ostatniej!:loveu::loveu: Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jak dla mnie w tej: http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00204.jpg :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='paulaa.']Ta limonkowa, cuuudo. :loveu::loveu: [quote name='Marta_Ares']Ewa, śliczne kolory wybralaś :loveu: :loveu: czekam na zdjęcia na modelu :) [quote name='Tepes']Ewa limonka super:) Fakt, limonka jest naprawdę śliczna, na żywo mnie zachwyciła, podczas gdy w internecie spodobała mi się, ale nie aż tak ;) Fotki na modelu zaraz dam, ale niestety średnie...nie chciał współpracować :roll: Mi się Ares najbardziej w tej podoba :loveu: http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00204.jpg Quote
MakeBelieve Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 A może jest ktoś w stanie mi pomóc? Stwierdziłam, że jednak chcę mieć jeden komplet dla Daisy. Taki jak najbardziej kolorowy, tęczowy i wgl.. Najgorsze tylko to, że musi mieć 1cm, max 1,5cm z polarkiem np.. Chciałam peace pup ale bez przesady, obroża 32 zł a smycz 46? No trochę za drogo.. Chcialabym mieć taki właśnie jeden komplet kolorowy, żeby mi się nie znudził bo jest jeden kolor jak np rogzy ;D Quote
Ewa&Duffel Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Limonka... A tu trochę widać, jak łańcuszek leży, podoba mi się na nim, długość w sam raz ;) Quote
Recommended Posts