Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
ja nic takiego nie napisałam ;)

Nie no, ja nie mówię, że to Ty to pisałaś, ale ogólna nagonka się na nas zrobiła.

Posted

[quote name='DomixX']Gops Jakie połączenia?:razz:
za ozdobnymi tasiemkowymi nie przepadam tzn są piękne ale nie na mojego psa za często muszę prać i zwyczajnie by się zniszczyły za szybko więc postawiłam na szelki przód i rączka czarne jaszczurki na niebieskiej taśmie reszta niebieska, a drugie to rasta z przodu i na rączce a reszta czarna ;)
norwegi z DogStyle jedne mamy już bardzo długo i te zwykłe taśmy po każdym praniu znowu są jak nowe! a prałam je na pewno ze 30 razy i mimo że wyglądały już naprawdę źle po dopraniu znowu jak nówki :lol: dla nas idealne ;)

Posted

Rozumiem, ciekawa jestem jak będzie wyglądać ;) Jaszczurki zawsze mi sie podobały:loveu:
My też mamy szelki właśnie DogStylowe tylko, że quardy też właśnie z tą zwykłą taśmą ze wzorkiem(te czarno-pomarańczowe) i spisują się świetnie i faktycznie lepiej jest je wyczyścić po deszczowym spacerze + piachu, nam dotychczas wystarczała mokra szmatka :razz:
A z ozdobnej tasiemki tak łatwo bród nie chce schodzić, ale to nie zmienia faktu, że je uwielbiam :D Na dodatek, że moje psy do wodnych nie należą, to zbyt często obroży nie piorę.

Posted

[quote name='toyota']To samo słyszałam na innym watku jak prosiłam dziewczynę, by nie oddawała szczeniaka do schronu. Po 2 tygodniach już nie żył.
Przeczytaj proszę tylko post 128: http://www.dogomania.pl/threads/216295-Gdynia-przygarnij-mnie-mój-los-w-twoich-rękach!!?p=18280448#post1828044
W Gdańsku/Gdyni też rozgrywają się dramaty, o których nikt nie mówi publicznie. Nie są to umieralnie, ale wszędzie są zagryzienia.
a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll:

Posted

Unbelievable napisał(a):
a jak ucieknie to może wpaść pod samochód, może go ktoś zastrzelić, mogą go psy zagryźć. może zdechnąć na głupią bebeszję. Prawda jest taka że każdy z nas w każdym momencie może umrzeć a nikt nie siedzi pod szklanym kloszem:roll:

i naprawdę myślisz, że będzie mu lepiej w schronie niż mając przynajmniej częściowo za pańcie Vailet? różne są przypadki i wszędzie można zginąć, nawet będąc na smyczy. a takto psisko ma przynajmniej 'swojego' człowieka, który go wymizia i na spacerek zabierze i trochę się nim zajmie, a nie zostanie zamknięte prawdopodobnie na resztę życia w kojcu.

Posted

Vailet napisał(a):
mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć"

a dobrze byl zalozony ten lancuszek? wlasciwie nie ma mozliwosci, zeby sie nie poluzowal, chyba ze lancuszek jest pod szyja pies maly etc.

Co do burzliwej dyskusji o testach obrozy - psy Marty_Ares zdecydowanie do testow sie nadaja! Malo tego, Marta uchwycila takie momenty ze dokladnie widac, jak obroza byla uzywana, w extremalnych warunkach, bardzo fajna reklama :) Uzytkowanie obrozy to nie tylko tuptanie na smyczy, a na takich zdjeciach widac do czego sie nadaje :) Marta - wiecej takich zdjec! ;) hehe

Posted

[quote name='a_niusia']w ogole mi nie odpisuja z activedoga, a tak bym chciala juz zamowic te obrozki. nawet sobie juz kupilam na allegro rozdzielacz na dwa psy:)

Bo do nich nieraz trzeba napisać 2 razy, nie zawsze e-maile dochodzą :)

My też się pochwalimy Activdogiem :cool3:

Tylko coś z kolorami nie tak, żółty jest bardziej taki jak na drugim zdjęciu

Posted

no to poczekam do jutra i napisze jeszcze raz.

mi sie te czaszki podobaja-pasowalyby do mojego gnojka. ubolewam, ze nie ma batmanow.

juz sie zdecydowalam na sowy i mam plan w glowie. teraz jeszcze mysle nad jelonkami-to mialby byc polzacisk i myslalam o czerwonej tasmie podkladowej, ale teraz sadze, ze moze ten czerwony to niezbyt. zolty bylby ladny, ale zolty sie bedzie syfil.

Posted

omry, bardzo ładne obróżki :)

Co do wychodzenia psa z szelek, to ja przy swoim płochaczu używałam różnych modeli i z każdego potrafi bardzo szybko wyjść. Jak idę na spacer i mogę się spodziewać, że pies mi się wystraszy (np. jak usłyszy fajerwerki) to zapinam mu ciaśniej obrożę (ale bez przesady) i zakładam szelki, prowadzę na obroży. Przydatna jest rączka przy norwegach, za którą mogę złapać psa. A z norwegów potrafi wyjść błyskawicznie :)
Najlepiej jest po prostu poznać reakcje psa i odpowiednio manewrując nie dopuścić, żeby się wyślizgnął. Czyli jak się wycofuje albo szarpie, to nie ciągnąć, tylko starać się poluzować smycz i przesunąć obrożę tak, by karabińczyk był pod szyją - w takiej sytuacji pies nie ma jak wyjść z obroży. Wypróbowałam ten sposób też na dzikich schroniskowcach, które nieraz próbowały mi się wyrwać zobaczywszy jakieś "dziwne" zjawisko.

Posted

Ewa, śliczne kolory wybralaś :loveu: :loveu: czekam na zdjęcia na modelu :)

czerwona skóra 3cm od Gops :loveu: (model nie chciał zbytnio współpracować:roll:)

W której mu najlepiej?
czarna 2cm

zielona 2,5:

beżowa 2,5:

Posted

[quote name='paulaa.']Ta limonkowa, cuuudo. :loveu::loveu:
[quote name='Marta_Ares']Ewa, śliczne kolory wybralaś :loveu: :loveu: czekam na zdjęcia na modelu :)
[quote name='Tepes']Ewa limonka super:)
Fakt, limonka jest naprawdę śliczna, na żywo mnie zachwyciła, podczas gdy w internecie spodobała mi się, ale nie aż tak ;)
Fotki na modelu zaraz dam, ale niestety średnie...nie chciał współpracować :roll:

Mi się Ares najbardziej w tej podoba :loveu:
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Zima%202011-2012/DSC00204.jpg

Posted

A może jest ktoś w stanie mi pomóc? Stwierdziłam, że jednak chcę mieć jeden komplet dla Daisy. Taki jak najbardziej kolorowy, tęczowy i wgl.. Najgorsze tylko to, że musi mieć 1cm, max 1,5cm z polarkiem np.. Chciałam peace pup ale bez przesady, obroża 32 zł a smycz 46? No trochę za drogo.. Chcialabym mieć taki właśnie jeden komplet kolorowy, żeby mi się nie znudził bo jest jeden kolor jak np rogzy ;D