Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
może fiolet, ale taki intensywny? :-)

hmm fiolet powiadasz, no to jest opcja :-) Myślałam nad błękitem co Ty na to ?
Poza tym bardzo zależałoby mi na tym żeby obroża była zapinana jak zwykły pasek, może też żeby była szersza niż standardowa ?

Posted

[quote name='NightQueen']Jest masę osób które uważają że rogz jest beznadziejny, a ja mam i go sobie chwalę, bez względu na inne opinie, analogicznie inne firmy.
Tak samo brzmi moje zdanie na temat rogzów :) U mnie trzymają się rewelacyjnie, nigdy nie pojawiły się na rogzach mojego psa żadne zardzewienia na kółkach czy nieodwracalne zniszczenia na taśmie:lol: A nie miałam do czynienia tylko z obrożami, bo używałam także szelek i smyczy dla moich qndli.
A propo Rogza.. Czy ktoś może ma wzorek LimeBone http://pelna-miska.pl/userdata/gfx/78ee486195b5845719fcaa68a41876e3.jpg ?
Bardzo prosiłabym zdjęcie psiaka w tym wzorku, gdyż chciałabym zobaczyć jak wygląda na prawdę. Na zdjęciach z prodog.pl kolory są nieco przekłamane.
Pasowałby na czekoladowego podpalanego psa?

Posted

[quote name='agumka']hmm fiolet powiadasz, no to jest opcja :-) Myślałam nad błękitem co Ty na to ?
Poza tym bardzo zależałoby mi na tym żeby obroża była zapinana jak zwykły pasek, może też żeby była szersza niż standardowa ?

No to ja proponuję ElPerro :D Fioletowy, chabrowy albo żółty powinny dobrze wyglądać :loveu:

[quote name='Asia&Luna']
A propo Rogza.. Czy ktoś może ma wzorek LimeBone http://pelna-miska.pl/userdata/gfx/78ee486195b5845719fcaa68a41876e3.jpg ?
Bardzo prosiłabym zdjęcie psiaka w tym wzorku, gdyż chciałabym zobaczyć jak wygląda na prawdę. Na zdjęciach z prodog.pl kolory są nieco przekłamane.

Marta_Ares ma, gdzieśtam w tyle jest zdjęcie :D Ale możesz nie znaleźć, więc trzeba się ładnie do Marty uśmiechnąć :evil_lol: Sądze, że będzie pasował czekoladce :D

Posted

[quote name='Asia&Luna']Tak samo brzmi moje zdanie na temat rogzów :) U mnie trzymają się rewelacyjnie, nigdy nie pojawiły się na rogzach mojego psa żadne zardzewienia na kółkach czy nieodwracalne zniszczenia na taśmie:lol: A nie miałam do czynienia tylko z obrożami, bo używałam także szelek i smyczy dla moich qndli.

na psie cos powinnam miec, jak znajde wstawie:)

Mam jeszcze takie :)

Posted

Co do tych testów jeszcze, to dam może przykład o co dziewczynom chodzi ;) Co prawda to nie był test, bo Activdog jest solidną i sprawdzoną już firmą, ale mnie np. takie sprawdzenie by przekonało i fotki po praniu takiej obróżki
AD do zadań specjalnych:cool3:

Po praniu jak nówka sztuka :multi:

Posted

A ja napisze tak,że jeśli dam za obroże 20 zł i po 3 miesiącach ja wyrzuce,bo się ubrudzi,czy też zniszczy to nawet mi żal nie będzie.Zresztą wszystko kiedyś się niszczy,nawet rogzy za 80 zł.

Posted

[quote name='Marta_Ares']http://img526.imageshack.us/img526/2756/p1280899n.jpg
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Jesien/DSC08432.jpg
na psie cos powinnam miec, jak znajde wstawie:)
Ślicznie dziękuję:loveu: Widzę, że ta limonka jest podobna do Elperro. To dobrze, bo myśłałam, że będzie fluorescencyjny.
[quote name='rashelek']Marta_Ares ma, gdzieśtam w tyle jest zdjęcie :D Ale możesz nie znaleźć, więc trzeba się ładnie do Marty uśmiechnąć :evil_lol: Sądze, że będzie pasował czekoladce :D
Też już myślę, że nieźle wyglądałby na Kleo, dzięki :) A zresztą i kolorowemu Supłowi też by pasował:lol:

Posted

AnIeLa napisał(a):
Zgadzam się.

Mój pies i dzisiaj pływał :) Pogoda całkiem niezła ;)

I zgadzam się również z

Przez okres 2 tygodni naprawdę dobre testy można by było zrobić. :oops:

cóż, każdy robi jak uważa. ja zdrowiem psa ryzykować nie zamierzam, mimo że tak wiosennie dzisiaj.

więc testy są słabe, bo nie robię zdjęć? no to trudno, lepiej nie będzie. pisałam kilka razy co i jak i to musi wystarczyć, bo jak powiedziałam, spacer to dla mnie praca z psem, a nie cykanie fotek. jak wypiorę, to zrobię znów zdjęcie dla porównania, ale, co też pisałam ;) jeszcze jej nie prałam

Posted

faktycznie fajne.
musze pomyslec.

szczerze bardzo bym chciala troche slodkiego rozu dla starszej suni. mala powinna miec wzor z drutem kolczastym lub czaszkami a juz idealne bylyby batmany, ale duza jest slodka, kochana, dziewczeca i wrazliwa. i powinna miec rozowa obrozke.

Posted

[quote name='agumka']a to obroże zrobione przez Laura_112 dla psów w schronisku, na moim modelu :)

Błękit mu zdecydowanie pasuje ^^ Ja bym pomyslala o czyms w soczystej zieleni i zółci ;))

Posted

Corse, obroże prześliczne! :loveu:
Ja na pewno sobie u Ciebie coś zamówię, bo nawet 30zł to w końcu nie jakiś super majątek, więc nawet gdy posłuży nam maks 3msc (choc mam nadzieję, że znacznie dłużej ;)) to nie będę załowac. A w końcu na spacerku w głuchym pustym lesie mój owczar też musi się jakoś prezentowac. :eviltong: Czy będziesz robic tez smyczki?

Laura_112 również bardzo fajne obróżki. :)

Posted

Wiecie co? Ja Wa bardzo chętnie obrożę Iwana oddam, jak taką słabą testerką jestem i Wy zrobiłybyście to lepiej.
Dla mnie no problem, naprawdę. Jeśli tylko Corse się zgodzi - wysyłam.
Nie zamierzam później wysłuchiwać pretensji, bo mój pies nie tarza się co spacer w błocie i nie pozwalam mu o tej porze roku pływać :)

Posted

omry napisał(a):
Wiecie co? Ja Wa bardzo chętnie obrożę Iwana oddam, jak taką słabą testerką jestem i Wy zrobiłybyście to lepiej.
Dla mnie no problem, naprawdę. Jeśli tylko Corse się zgodzi - wysyłam.
Nie zamierzam później wysłuchiwać pretensji, bo mój pies nie tarza się co spacer w błocie i nie pozwalam mu o tej porze roku pływać :)

ale co za problem obroże samemu w błocie wybrudzić? :)

ja tak kiedyś robiłam z tasiemkowymi, woda + piach + ziemia i znowu woda z jeziora :p

również mam psa który lata po krzakach itp, ale rzadko kiedy obroża jest jakoś specjalnie brudna, pomimo że pies jest dość niski obroże pierzemy dość rzadko, co innego szelki...

Posted

[quote name='Marta_Ares']
również mam psa który lata po krzakach itp, ale rzadko kiedy obroża jest jakoś specjalnie brudna, pomimo że pies jest dość niski obroże pierzemy dość rzadko, co innego szelki...

no właśnie! więc co w tym dziwnego, że póki co nie prałyśmy obróż? dla mnie to jest trochę lekka przesada...

Posted

motyleqq napisał(a):
no właśnie! więc co w tym dziwnego, że póki co nie prałyśmy obróż? dla mnie to jest trochę lekka przesada...

ale jak zrobi sie cieplej to dużo psów będzie w nich wchodziło do wody potem bedzie bieganie po piachu itp
chyba o takie coś dziewczynom chodziło, żeby specjalnie pobrudzić i wyprać, żeby zobaczyć czy coś sie zmieni po praniu

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ale jak zrobi sie cieplej to dużo psów będzie w nich wchodziło do wody potem bedzie bieganie po piachu itp
chyba o takie coś dziewczynom chodziło, żeby specjalnie pobrudzić i wyprać, żeby zobaczyć czy coś sie zmieni po praniu

dla mnie testowanie obroży to po prostu jej użytkowanie... rozumiem że każdy jest ciekawy jak się zachowa obroża po praniu-ja też, ale nie było mowy o takiej przesadzie. wrzucę tą obrożę do prania dziś albo jutro i zobaczymy