Naklejka Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Wiesz co, ja nie pamiętam ile dokładnie to było ;) mam jeszcze jej obrożę, ostatnio chodził w niej golden i Jetsan jak był małym szczylem :) Ja wszystkich psów na szelach prowadzić nie będę, tylko te co puszczam na linkę 10-20m i te co nie umieją chodzić w obroży :) oo mam tą obroże, jednak 40cm :) czyli dla dużych do 60cm, a dla małych do 40cm. No i niech te szele do 90cm będą.... Koleżanka ma jedną malutką obróżkę, na niej wyprowadziłyśmy chyba z pół schroniska :evil_lol: to chyba już ostatecznie :D Quote
sachma Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 wyślizguję się Z KAŻDEJ obroży. Na dodatek jak go zapinam i odchodzę biegnie za mną i wiesza się na tej obroży. Jaki typ szelek byłby najlepszy dla niego? pies waży 30kg, jest za kolano i ciągnie jak opętany. Najlepszy będzie kojec ;) Taki prezent świąteczny po świętach można by było psu sprawić - na pewno był by szczęśliwszy. A ja mam kłopot.... Nie mogę znaleźć uzdy dla drania :shake: wszystko co znajduję jest po prostu za duże - on ma 32 w szyi i 18cm obwód kufy :roll: Czy ktoś się może dowiadywał czy producent ami play sprzedaje na sztuki? czy muszę dalej szukać po sklepach? napisałam kilka zapytań czy mogą dla mnie na zamówienie ściągnąć rozmiar 2... bo wszędzie jest 3-5 a nie ma 2! :mad: Quote
Unbelievable Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 sachma napisał(a):Najlepszy będzie kojec ;) Taki prezent świąteczny po świętach można by było psu sprawić - na pewno był by szczęśliwszy. A ja mam kłopot.... Nie mogę znaleźć uzdy dla drania :shake: wszystko co znajduję jest po prostu za duże - on ma 32 w szyi i 18cm obwód kufy :roll: Czy ktoś się może dowiadywał czy producent ami play sprzedaje na sztuki? czy muszę dalej szukać po sklepach? napisałam kilka zapytań czy mogą dla mnie na zamówienie ściągnąć rozmiar 2... bo wszędzie jest 3-5 a nie ma 2! :mad: ja bez problemu znalazłam na mniejszy pysk kantarek :roll: w sklepie zoologicznym stacjonarnym. A ami play jest w futrzakowie Quote
Vailet Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 sachma napisał(a):Najlepszy będzie kojec ;) Taki prezent świąteczny po świętach można by było psu sprawić - na pewno był by szczęśliwszy. A ja mam kłopot.... Nie mogę znaleźć uzdy dla drania :shake: wszystko co znajduję jest po prostu za duże - on ma 32 w szyi i 18cm obwód kufy :roll: Czy ktoś się może dowiadywał czy producent ami play sprzedaje na sztuki? czy muszę dalej szukać po sklepach? napisałam kilka zapytań czy mogą dla mnie na zamówienie ściągnąć rozmiar 2... bo wszędzie jest 3-5 a nie ma 2! :mad: też nie popieram łańcucha. To nie mój pies, zaczęło się od wyprowadzania go, bo aż żal patrzeć jak taki cudowny pies się marnuję. I tak coraz częściej i częściej.. teraz traktuję go jakby był mój, traktuję "moje psy" (mam już psa) tak samo chociaż wiem że rodzice nigdy się nie zgodzą żeby był z nami.. dlatego pytam o szelki. Quote
sachma Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 tak, ja też bez kłopotu w zwykłym sklepie, ale trixie, a w sklepach w których kupuję (futrzakowo muszę sprawdzić) a kupuję w kilku + allegro, nie mają tak małego rozmiaru :lol: a u nas w stacjonarnych nie mam co patrzeć :P bo albo będę musiała za sam kantar zapłacić 80zł (koło 90 wyjdzie mi cały zestaw z przesyłką) albo po prostu takich rzeczy nie posiadają bo ich asortyment kończy się na obrożach dingo i kantarkach trixie ;) Dopiero ze strony producenta dowiedziałam się że w ogóle istnieje rozmiar 2 :P bo już się bałam że początek rozmiarówki jest roz 3 ;) aaa i nie chodzi mi o ami play jednobarwne, ale te kolorowe ;) seria NX :) bo seria N w ogóle mnie nie interesuje a seria NO jest ostatecznością :P Quote
Unbelievable Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 sachma napisał(a):tak, ja też bez kłopotu w zwykłym sklepie, ale trixie, a w sklepach w których kupuję (futrzakowo muszę sprawdzić) a kupuję w kilku + allegro, nie mają tak małego rozmiaru :lol: a u nas w stacjonarnych nie mam co patrzeć :P bo albo będę musiała za sam kantar zapłacić 80zł (koło 90 wyjdzie mi cały zestaw z przesyłką) albo po prostu takich rzeczy nie posiadają bo ich asortyment kończy się na obrożach dingo i kantarkach trixie ;) Dopiero ze strony producenta dowiedziałam się że w ogóle istnieje rozmiar 2 :P bo już się bałam że początek rozmiarówki jest roz 3 ;) aaa i nie chodzi mi o ami play jednobarwne, ale te kolorowe ;) seria NX :) bo seria N w ogóle mnie nie interesuje a seria NO jest ostatecznością :P a no to jak się ma takie wymagania to nie ma co się dziwić że nie można znaleźć ;) ja mam zwykły czarny kantarek karlie i bardzo dobrze się sprawuje Quote
sachma Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 ja mam zwykły czarny kantarek karlie ja mam trixie ;) ale chciałabym coś ładnego :P po co kupować drugi czarny kantar :P Lenny ma słabą tchawicę i nie chodzi w obroży (po ostrym zapaleniu tchawicy został mu kaszel po nawet lekkim pociągnięciu za obrożę), znaczy chodzi, ale służy ona jedynie do trzymania adresówki :P smycz przyczepiam do kantara :P do tego obroża przeciera sierść w miejscu najistotniejszym, czyli na karku, jak chcemy coś zdziałać na wystawach to obroża jest zabroniona :P a jakoś muszę z nim na spacery chodzić :P Mam już coś praktycznego, więc teraz mogę mieć wymagania, żeby coś praktycznego było też ładne :P Quote
NightQueen Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 sachma napisał(a): A ja mam kłopot.... Nie mogę znaleźć uzdy dla drania :shake: wszystko co znajduję jest po prostu za duże - on ma 32 w szyi i 18cm obwód kufy :roll: Czy ktoś się może dowiadywał czy producent ami play sprzedaje na sztuki? czy muszę dalej szukać po sklepach? napisałam kilka zapytań czy mogą dla mnie na zamówienie ściągnąć rozmiar 2... bo wszędzie jest 3-5 a nie ma 2! :mad: też miałam problem, suka ma 31 w szyi i 16 w kufie, w końcu odkupiłam (chyba karlie) kantar od kogoś na dogo i mimo że w rozmiarówce pasował to M. mi z niego wychodzi. Quote
sachma Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Lenny ma rozmiar S z trixie - obwód kufy max 23cm.. nie wychodzi z niego nawet jak jest na luzie, daję radę mu zamknąć pysk (szczególnie pomocne u weta przy obcinaniu pazurów u przednich łap - panika totalna i próbuje łapać zębami za cążki żeby je wyrwać z ręki...). Dostałam w zwykłym zoologu stacjonarnym. Quote
sachma Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 w futrzakowie są małe rozmiary! :) zamówiłam :) Dzięki za podpowiedz ! No to za jakieś 2tyg Lenny będzie miał nowe wdzianko :) zamówiłam przy okazji materiały na ringówkę :P bo nie będę płacić 45zł za żmijkę, jak łańcuszek nie nazywany ringówką mogę kupić za 6zł o.O' (jest inny splot, ale u mojego psa i tak to będzie schowane pod futrem, więc mała różnica...) no i niestety na smyczkę do tego łańcuszka będę musiała poczekać :( Quote
Pietruszka Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Jako iż prezenty już dawno rozdane, pora pokazać nowe wdzianko na modelu:cool3: i teraz jest to jeden z moich ulubionych kompletów:loveu: idealny na ponure, zimowe spacery:eviltong: Quote
xxxkaluniaxxx Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 http://i39.tinypic.com/2h5rza0.jpg super mu pasuje :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Świetny komplecik, faktycznie kolorystyka może humor poprawić :) http://i39.tinypic.com/ih1tgw.jpg Tylko że u nas pewnie zaraz by był czarny, a nie żółty :evil_lol: Quote
Yuveza Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Aniela skąd ta obrózka jest świetna :D Quote
paulaa. Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Aniela świetnie ta obróżka na niej wygląda! :smile: Quote
Original_N Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Pietruszka, super jest ten komplecik :) Rzeczywiście taki słoneczny Aniela, idealna obróżka:loveu: Quote
AnIeLa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='paulaa.'] Aniela świetnie ta obróżka na niej wygląda! :smile: Na Nim :evil_lol: westie_justa Moja siostra kupiła ją u Siebie ale w PL można na Animalix dostać takie. Orginal_N, paulaa, dzięki :) Quote
Marta_Ares Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 jak będzie ladniejsze pogoda zrobie lepsze.... Quote
Lucky. Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 chodziłam dzisiaj z koleżanką po mieście i natrafiłam na zoologiczny którego szukałam chyba z rok :P i były tam rogzy, muszę sobie wybić z głowy fioletowy odblask dla Megi :rool: Quote
PieswWarszawie.pl Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 słuchajcie, a co sprawia że półzaciski są popularne? bo dają możliwość jasnej korekty, czy może są po prostu popularne wśród psów, których budowa sprawia, że głowa przechodzi przez obrożę? Quote
Beatrx Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 mi się podobają:cool3: ale fakt faktem, głowy pies przez to nie wyciągnie więc jak ktoś ma akrobatę, który wychodzi ze zwykłej obroży i szelek to półzacisk się sprawdzi Quote
szysz Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Który będzie pasował do tego młodzianina? Jelonki plus czerwona taśma plus brązowa skórka Czy lisy plus foletowa taśma i śliwkowa skóra. Quote
Recommended Posts