Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Litterka napisał(a):
Bardzo fajna sprawa. A jak z trwałością adresówek? Bo mi się taki pomysł straaasznie podoba, ale czy wytrzyma?

Na razie mamy ją trochę ponad tydzień, więc ciężko stwierdzić ile wytrzyma, ale jest metalowa, kółeczko raczej mocne, wydaje się trwała, choć moja panna ma wyjątkowy talent do gubienia adresówek, zanim którakolwiek zdąży się zniszczyć, wiec ... ta przejdzie chrzest bojowy :D

Posted

ładnie wygląda na Satorze to 4cm :)

ja bym chyba się jednak nie zdecydowała na 4cm prędzej 2,5, bo za drogie jak dla mnie hehe ;) chyba, że bym trafiła na jakąś okazję, np. używaną.

Posted

Original_N napisał(a):
Na razie mamy ją trochę ponad tydzień, więc ciężko stwierdzić ile wytrzyma, ale jest metalowa, kółeczko raczej mocne, wydaje się trwała, choć moja panna ma wyjątkowy talent do gubienia adresówek, zanim którakolwiek zdąży się zniszczyć, wiec ... ta przejdzie chrzest bojowy :D

chyba jednak nie są metalowe, wczoraj sprawdzałam je magnesem :diabloti:

ale wydają się solidne, tylko troszkę małe, ja wzięłam od razu 4 na próbę :evil_lol:

Posted

anka11 napisał(a):
ładnie wygląda na Satorze to 4cm :)

ja bym chyba się jednak nie zdecydowała na 4cm prędzej 2,5, bo za drogie jak dla mnie hehe ;) chyba, że bym trafiła na jakąś okazję, np. używaną.

No znowu pokrewna dusza :D Ja wyznaję zasadę jak kupować rogza to tylko używanego ;)
Obrożę zakupiłam za 30zł (z przesyłką!), smycz ostatnio za 17zł (a przesyłka darmowa :P), także można "ubrać" psa w markowe "ciuchy" nawet jak się nie ma dużo kasy. Za to przydaje się szczęście ;)

Posted

No znowu pokrewna dusza Ja wyznaję zasadę jak kupować rogza to tylko używanego
Obrożę zakupiłam za 30zł (z przesyłką!), smycz ostatnio za 17zł (a przesyłka darmowa :P), także można "ubrać" psa w markowe "ciuchy" nawet jak się nie ma dużo kasy. Za to przydaje się szczęście

no to nieźle Ci się udało, wyszło taniej nawet niż to 2,5cm ;) i cierpliwość też się przydaje :lol:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
chyba jednak nie są metalowe, wczoraj sprawdzałam je magnesem :diabloti:

A to dobrze wiedzieć :D Ja nie sprawdzałam, tylko na plastik mi to nie wygląda, więc nie wiem cóż to takiego :D

Posted

[quote name='Kateczka']zamówiłam rogza...obroze...smycz
oczywiscie obroze MM bo jeszcze paru modeli nie mam...
no i pierwszy raz ezy doga...ciekawa jestem :)
moj biedny portfel...
jakie wzory?:evil_lol:

ta jasna skórka piękna :loveu: :loveu:

cena też fajna :evil_lol: ciekawe czy kiedykolwiek będą w Polsce....

Posted

[quote name='toyota']Ja jestem oczarowana czymś takim ;):

http://www.karlie.de/admin/ImageServer.php?ID=32938@karlie&width=800&height=600

http://www.karlie.de/admin/ImageServer.php?ID=20018@karlie&width=800&height=600

[quote name='Marta_Ares']

http://www.karlie.de/admin/ImageServer.php?ID=20018@karlie&width=800&height=600
ta jasna skórka piękna :loveu: :loveu:

cena też fajna :evil_lol: ciekawe czy kiedykolwiek będą w Polsce....

Wiecie mam nadzieję, że to sztuczna skóra..? ;)

Posted

a ja mam pytanko do posiadaczy psów długowłosych i obróżek EzyDog - czy po takiej obroży pojawiają się kołtuny? szukam czegoś możliwie najmniej kołtuniącego, niezłe są rogzy odblaskowe, jednak czarna naszywka 'Rozg' trochę plącze włos. zastanawiam się czy tworzywo, którym podszyte są EzyDogi kołtuni mocno, średnio czy też wcale?

ps. poszukuję szelek rogza, jak najbardziej mogą być używane, jeśli ktoś chciałby się pozbyć proszę o PW :) chodzi o rozmiar M (16mm)

Posted

No i nie wytrzymałam promocji Rogzów, Tonic pod choinkę dostanie komplet. Może bym nie pękła, ale ja tak uwielbiam rogzowe pomarańcze, nie mogłam się powstrzymać...

Teraz mamy trzy komplety (+ eseczka Red Dingo i ze dwie 'przejściowe' smycze, zanim porządniej chłopa nie ubrałam).

Taksówki (2cm), razem z guardami, których na zdjęciu nie ma, ale używamy ich prawie codziennie:

El Perro (1,5cm), w pięknym odcieniu i z najbardziej dla mnie uniwersalną smyczą - jest cieńsza i lżejsza niż ta od Taks, przez co bez problemu wrzucam ją w kieszeń, a przy tym grubsza i dłuższa od rogzowej ślicznej sznuróweczki. ;)

No i najnowszy Rogz (obroża 1,6cm, smycz 1cm), absolutnie śliczny. Bardzo mi się podobają niteczki. Bałam się, że obroża M będzie za duża, ale Ski są takie wąziutkie i nie powalają z pojedynczą nitką, Mki się wydają takie konkretniejsze i ładniejsze. Szczęśliwie na psa nie za duża. :)

Wiem, że kolorystycznie urozmaiceń nie ma, ale ja mam takiego fioła, że w nic poza pomarańczem Tonika nie ubieram... :stupid: