puchu Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 vege* napisał(a):fajna smycz, skąd ją masz, wygodna jest? :-) Wydaje mi się, że Chaba (wyrzuciłam już metkę...), 130 cm, kupiona w kakadu. Plus, ze się nie ślizga. Smycze zasze oplątuję sobie wokół ręki, a przy takiej rączce średnio to wychodzi. Może jak się trochę wyrobi będzie lepiej. Quote
Naklejka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='barberry']Świeżutkie, prosto z poczty :loveu: http://img542.imageshack.us/img542/3389/dsc0153mb.jpg Ale fajne! :) Quote
Marta_Ares Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='Lucky.']http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/swiateczne/DSC09599-1.jpg ta jest genialna :loveu: [quote name='AnIeLa']Super obróżki :) dzięki :loveu: :loveu: [quote name='Victoria']ziellono czerwona świetna :) Marta, ile obroży ma jeden Twoj pies, np. Ares?? Jak coś to pytam z ciekawości ;P Ares ma ok 25.... :diabloti: Maylok sporo mniej bo głównie w szelkach chodzi. Milan i Maya też [quote name='Blackbeauty'] Marta_Ares Ty chyba w expresowym tempie szyjesz te obroże :crazyeye: w każdym razie pięknie wyglądają na twoich psach :) po takim czasie doszło się już do wprawy:evil_lol: [quote name='NightQueen']Marta_Ares genialne są te obroże i fajnie wyszło zestawienie z tasiemkami :loveu: ubolewam że nie będę jej mieć dziękuje :loveu: :loveu: zawsze jeszcze zdążysz zamówić do świąt :diabloti: [quote name='gops'] Marta świateczne obróżki śliczne szczególnie Aresowa :lol: dziękuje :loveu: :loveu: coś z nowości Quote
Yuveza Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='barberry']Świeżutkie, prosto z poczty :loveu: http://img542.imageshack.us/img542/3389/dsc0153mb.jpg już kupiłas?świetne:D jeja wy albo jestescie tacy bogaci albo nie wiem... :niewiem: Marta jesienne kolorki widze, sam pomarańcz :D ehh ja chyba nie powinnam tu wchodzic... Quote
barberry Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Naklejka napisał(a):Ale fajne! :) Dzięki :D westie_justa napisał(a):już kupiłas?świetne:D jeja wy albo jestescie tacy bogaci albo nie wiem... :niewiem: Jakoś tak szybko wyszło ;) Dzięki. my bogaci? haha. dobre. popatrz na niektóre prezentowane tu kolekcje. nie mam nawet jednej czwartej ;) Quote
Yuveza Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 tez prawda, ale i tak maasz juz kolekcje a ja nawet tego nie mam ;P Quote
NightQueen Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Marta ! nie kuś :mad::evil_lol: [quote name='barberry']Świeżutkie, prosto z poczty :loveu: http://img542.imageshack.us/img542/3389/dsc0153mb.jpg świetny wybór :loveu: fajnie leżą testowałaś na spacerze? jak się psa w nich prowadzi? Quote
kokula Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='barberry']Świeżutkie, prosto z poczty :loveu: Bardzo pięknie wygląda, zastanawiałam się nad zakupem dla mojej, ale myślałam, że będzie dziwnie wyglądać, wydawało mi się, że to raczej dla dużych psów i na nich leży to o wiele lepiej. Ale zdjęcie Twojego pieska mnie przekonało, wygląda prześlicznie. A możesz mi powiedzieć, czy przy szyi też jest możliwość regulacji długości? Bo na zdjęciach nie bardzo widzę. Quote
Marta_Ares Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='NightQueen']Marta ! nie kuś :mad::evil_lol: pokusze wieczorem bo mam zdjęcia nowych świątecznych:evil_lol: :loveu: :loveu: http://img542.imageshack.us/img542/3389/dsc0153mb.jpg swietnie wygląda:loveu: :loveu: :loveu: Quote
sator_k_ Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Juluisy wyglądają GENIALNIE. Ja już od jakiegoś czasu mam na nie chrapkę, ale nie kupię, bo jednak uważam, że cena jest trochę przesadzona (nie ważne jakby miały być wygodne). Może jak kiedyś napadnę na bank, albo wygram w totka to takie psu sprawię :D Quote
Amber Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Co do flexi to w końcu się złamałam i kupiłam także dla Jariego... Nosiłam się z pomysłem już długo i w końcu nabyłam okazyjnie na Allegro. Utworzyłam nawet wątek na dobermanim forum co oni na to ale głosy były 50/50 więc w sumie niewiele mi to dało ;). Mam już dwie dla jamnic i uważam, że nie ma lepszych smyczy, ale doberman to jednak co innego... W poprzednim miejscu zamieszkania psa mogłam puścić luzem praktycznie zawsze, ale teraz nie mam takiej możliwości. Na polu jest ciemno i jak ktoś idzie z małym psem to jest praktycznie niewidoczny. Psa nie mam 100% odwoływanego (zbrodnia :diabloti:) więc wolę nie ryzykować. No i myślę, że trening posłuszeństwa na flexi też jak najbardziej można zrobić, bez ryzyka, że morderczy doberman kogoś zaskoczy w ciemności ;). Nabyłam taką wersję: Dla jamnic mam zwykłe klasyki, ta szczerze mówiąc oprócz rączki nie wiem czym się różni, ale wygląda podobnie i mam nadzieję, będzie podobnie dobrze służyła. Zobaczymy (czy nie wylecę w powietrze :evil_lol:). Quote
drzalka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Amber Powiedz jak się spisuje, bo też się zastanawiam nad tą ( lub 8m ). Mogłabyś wstawić foto smyczy , chciałam bym zobaczyć jakiej jest wielkości . Flexi odświeżyło desing i np w 8m wlot na linkę już nie jest taki długi, nie wiem jak wcześniej było w tej 5m lince, ale ten wlot jest taki malutki ( wydaje mi się że jak jest większy to linka lepiej się zwija przy ustawieniu ręki pod różnym kątem ). Quote
Marta_Ares Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 ja flexi uważam jako zło konieczne:evil_lol: dla mnie nie poręczna i nie wygodna, stosuje tylko wieczorami, dla bezpieczeństwa bo nie chce psa puszczać luzem. głównie chodzimy na 150cm, taka akuratna długość, szczególnie przy 2 psach Quote
Unbelievable Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 dla mnie flexi to też tylko pod blok na siku ;) po 5 latach użytkowania zaczęła nam się taśma przecierać :( Quote
Amber Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 @drzalka Foto mogę wstawić tylko z aukcji bo dopiero dziś ją kupiłam i jutro pewnie będę odbierać. Dam do porównania flexi 5m do 12 kg, które są malutkie. Ja 8m nie chciałam, już za długa i za duża by była, mam małą rękę, było by mi pewnie niewygodnie. No i linka koniecznie, taśma też za ciężka. Mi to flexi jest głównie potrzebne, żeby pies mógł sobie swobodnie pójść w krzaczki, nie ciągnąć mnie za sobą, bo na tym polu niebezpiecznie jest schodzić z głównej ścieżki coby nie wpaść na minę :lol: Sama jestem bardzo ciekawa jak nam się będzie układać współpraca, z pewnością zdam relację ;) Quote
drzalka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Marta_Ares napisał(a): głównie chodzimy na 150cm, taka akuratna długość, szczególnie przy 2 psach Dokładnie tak. Długie smycze są fajne,gdy ma się np jedno psa i drugą wolną rękę do odwijania-zawijania smyczy. Nie przy dwóch psach, którym zachce się zaraz zamienić się miejscami, czy co tam im jeszcze przyjdzie na myśl. Zazwyczaj albo obydwa psy prowadze na smyczach 140 cm, lub przepinanych na średniej długości, no i na dwójniku, ale to w specyficznych sytuacjach ( np zapinam flexi + dwójnik ) Psy mają też smycze 3 m, ale zakładam je razem tylko na spacerze na dużym wolnym obszarze, typu las na "maszerujących", luźnych spacerach ,gdzie nie muszę psów skracać/wydłużać. W innym przypadku chyba bym była cała obtulona tymi smyczami :D Quote
lawendowa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Amber, mamy dokładnie taką samą ;-) Używamy z powodzeniem od około tygodnia chyba ;-) Quote
drzalka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='Amber']@drzalka Foto mogę wstawić tylko z aukcji bo dopiero dziś ją kupiłam i jutro pewnie będę odbierać. Dam do porównania flexi 5m do 12 kg, które są malutkie. http://imageshack.us/photo/my-images/842/1998981734.jpg/"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/3404/1998981734.jpg Ja 8m nie chciałam, już za długa i za duża by była, mam małą rękę, było by mi pewnie niewygodnie. No i linka koniecznie, taśma też za ciężka. Mi to flexi jest głównie potrzebne, żeby pies mógł sobie swobodnie pójść w krzaczki, nie ciągnąć mnie za sobą, bo na tym polu niebezpiecznie jest schodzić z głównej ścieżki coby nie wpaść na minę :lol: Sama jestem bardzo ciekawa jak nam się będzie układać współpraca, z pewnością zdam relację ;) W sumie ja też chciałam 5 m, do podobnego zastosowania, ale nie podoba mi się ten mały dziubek przy wlocie. Może się jednak zdecyduje na nią, bo zapewne jest mniejsza i poręczniejsza, na czym także mi zależy :) lawendowa, mogłabyś wrzucić fotkę tej Flexi ( chce zobaczyc jak wygląda ten "dziubek" ;p ) Quote
Amber Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 @lawendowa A twój pies jest spokojny czy raczej wariat? ;) @drzalka Chodzi ci o to, że może się blokować lub plątać? Mam linki 5m i nigdy nic się nie zacięło. Za to czytałam, że taśma czy linka 8m potrafi już takie rzeczy robić. Quote
Ewa&Duffel Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ja mam Flexi Comfort Long 3 linkę 8 m, używam od wielkiego dzwonu, ale generalnie jestem z niej zadowolona. Nie jest bardzo cieżka, gumowa rączka bardzo wygodna do trzymania. Ale fakt, linka czasem lubi się zaciąć i trzeba szarpnąć, żeby się dalej wyciągała... Quote
drzalka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='Amber'] @drzalka Chodzi ci o to, że może się blokować lub plątać? Mam linki 5m i nigdy nic się nie zacięło. Za to czytałam, że taśma czy linka 8m potrafi już takie rzeczy robić. Nie ,nie o to chodzi. Sama miałam Flexi linkową, teraz mam taśmowa( btw. do sprzedania :cool3:) [SIZE=2]I żadna z nich się nigdy nie zacieła. Chodzi o to że Flexi odświeżyła swoje obudowy i te nowe nazywają się bodajże Basic i np Flexi Comfort Long 3 miała większy ( a raczej dłuższy) wlot na linkę, niż ta nowsza : [SIZE=2][SIZE=1]( kurcze przenoszę ten sam temat z drugiego wątku, ale nic tam) Nowa wersja : i starsza [SIZE=2]Wydawało mi się, że gdy wlot jest dłuższy, to brzy różnych kątach na chylenia ręki, linka działa sprawnie i płynnie - tak było w tej mojej Long ( 2 obrazek ) . Pytam czy w tych Flexi z małym "dziubkiem" na linkę wszystko działa sprawnie i czy np przy zmianie kierunku ręki linka nie "zwalnia się" obcierając się. [SIZE=2] Quote
barberry Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='NightQueen'] świetny wybór :loveu: fajnie leżą testowałaś na spacerze? jak się psa w nich prowadzi? Dzięki :D Nie miałam okazji, ale jeszcze dzisiaj przetestuję i dam znać. [quote name='kokula']Bardzo pięknie wygląda, zastanawiałam się nad zakupem dla mojej, ale myślałam, że będzie dziwnie wyglądać, wydawało mi się, że to raczej dla dużych psów i na nich leży to o wiele lepiej. Ale zdjęcie Twojego pieska mnie przekonało, wygląda prześlicznie. A możesz mi powiedzieć, czy przy szyi też jest możliwość regulacji długości? Bo na zdjęciach nie bardzo widzę. Hah, zdjęcie Lilo przekonało kolejną osobę do zakupu szelek :D Bardzo mi miło. Przedni pasek też jest regulowany. Za pomocą mocno trzymającego rzepu. [quote name='Marta_Ares'] http://img542.imageshack.us/img542/3389/dsc0153mb.jpg swietnie wygląda:loveu: :loveu: :loveu: Dzięki :D [quote name='sator_k_']Juluisy wyglądają GENIALNIE. Ja już od jakiegoś czasu mam na nie chrapkę, ale nie kupię, bo jednak uważam, że cena jest trochę przesadzona (nie ważne jakby miały być wygodne). Może jak kiedyś napadnę na bank, albo wygram w totka to takie psu sprawię :D Cieszę się, że się podobają :D Wiesz, jednak cena rozmiaru Baby 2 jest trochę inna niż np. rozmiaru 3 ;) Cała mini-kolekcja: [SIZE="1"]u góry półzacisk to Rogz Sport Blue a ucięte czarne szelki na dole to samochodowe Trixie I jeszcze takie używane na początku ale już chyba czas wysłać je do schronu... Quote
Marta_Ares Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 bardzo fajna kolekcja :loveu: :loveu: i jak mało różu :evil_lol: niespotykane u yorków:eviltong: ja kiedyś na wątek o smyczach automatycznych dawałam zdjęcie porównawcze flexi 2 comfort long i zwykla classic, różnica jest dość duża... Quote
Victoria Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 woooooow - 'mini' kolekcja .. ?? ;P mam tą starszą wersję comfort long 1 8m i rzeczywiście trochę lepiej się linka zwija niż przy tym okrągłym otworku (dla porównania flexi color), ale niestety zdarza się, że przytnie się przy rozwijaniu i szarpnąć trzeba, co nigdy przy 5m się nie zdarzyło. Natomiast 3 metry raz nie chciały się zablokować i musiałam ręką łapać linkę.. Marta, nieźle ;P A co do szelek najładniejsze pacyfki ;) Quote
Recommended Posts