Smile of Red Witch Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Ja jestem na etapie poszukiwań czegoś ładnego dla Rudego chłopczyka ;) co byście poleciły ?? Quote
Marchewkowy Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 http://img64.imageshack.us/img64/8918/clipboard01mx.jpg piękny jest kocham to umaszczenie <3 Quote
Beatrx Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 może mi kto wytłumaczyć, co to to dokładnie jest: http://allegro.pl/obroza-cesar-millan-jedyna-taka-na-allegro-i1992547984.html ?? Quote
Unbelievable Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Beatrx']może mi kto wytłumaczyć, co to to dokładnie jest: http://allegro.pl/obroza-cesar-millan-jedyna-taka-na-allegro-i1992547984.html ?? obroża która ma się trzymać wysoko przy krtani psa, żeby korekty były bardziej odczuwalne ;) Quote
Beatrx Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Unbelievable napisał(a):obroża która ma się trzymać wysoko przy krtani psa, żeby korekty były bardziej odczuwalne ;) a te dwa zatrzaski to na pysk? bo ta pętelka pewnie na gardło Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 sorry za offa.. Corse masz pięknego pointera! Galeria jest? ;) Quote
Unbelievable Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Beatrx napisał(a):a te dwa zatrzaski to na pysk? bo ta pętelka pewnie na gardło nie, dwa zatrzaski są na szyję a pętelka na krtań Quote
lawendowa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Beatrx']a te dwa zatrzaski to na pysk? bo ta pętelka pewnie na gardło Quote
anetta Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 :crazyeye: padłam...czego to nie wymyślą... I co, czy ktoś to to widział w akcji? sprawdza się? Quote
Korenia Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 anetta napisał(a)::crazyeye: padłam...czego to nie wymyślą... I co, czy ktoś to to widział w akcji? sprawdza się? Ja widziałam na żywo, pytałam właścicielki piesa czy się sprawdza. Mówiła, że ciągnie mniej, ale wybitnie go to nie powstrzymuje ;) Quote
Pinesk@ Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Bo to służy do korekty a nie do oduczania ciagniecia ;) Quote
Szura Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jakiej korekty, ta obroża na pewno pomaga w 'przepływie energii'. ;) Quote
Blackbeauty Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Corse a przewidujesz węższe obróżki np. 1,6-2cm ? ;) Marta_Ares Ty chyba w expresowym tempie szyjesz te obroże :crazyeye: w każdym razie pięknie wyglądają na twoich psach :) Lucky. mała czarna słodzizna ;) dla mnie czerwony kolor dla czarnego psa to klasyka :loveu: też uwielbiam ;) Quote
Corse Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='Pinesk@']sorry za offa.. Corse masz pięknego pointera! Galeria jest? ;) Bardzo dziękujemy. Przyznam, że zaskoczyło mnie w pierwszej chwili, że ktoś tak bezbłędnie wie jaka to rasa...rzadko się z tym spotykam :lol: Galerii nie mamy :roll: Blackbeauty Corse a przewidujesz węższe obróżki np. 1,6-2cm ? ;-) Blackbeauty, będą dostępne 2cm póki co. Może kiedyś i węższe, chociaż myślę, że na węższej obroży może już nie być takiego fajnego efektu - przynajmniej przy materiałach wzorzystych. Quote
vege* Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='Blackbeauty']Corse a przewidujesz węższe obróżki np. 1,6-2cm ? ;) Jedna obroża o szer. 2 cm poszła na testy, więc jeśli się sprawdzi to pewnie Corse będzie szyła i 2 cm obroże ;) [quote name='Corse']Bardzo dziękujemy. Przyznam, że zaskoczyło mnie w pierwszej chwili, że ktoś tak bezbłędnie wie jaka to rasa...rzadko się z tym spotykam :lol: Galerii nie mamy :roll: Pointery mają charakterystyczny kształt pyszczka, więc może przez to nie trudno je rozpoznać :lol: Quote
Unbelievable Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Szura napisał(a):Jakiej korekty, ta obroża na pewno pomaga w 'przepływie energii'. ;) a jak pomaga? ano uspokaja psa przez pociągniecie za dławik, a to jest właśnie korekta jego zachowania Quote
NightQueen Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Marta_Ares genialne są te obroże i fajnie wyszło zestawienie z tasiemkami :loveu: ubolewam że nie będę jej mieć Corse Super wygląda turkus na chłopaku :loveu::loveu: świetnie się komponuje [quote name='Corse']Bardzo dziękujemy. Przyznam, że zaskoczyło mnie w pierwszej chwili, że ktoś tak bezbłędnie wie jaka to rasa...rzadko się z tym spotykam :lol: Galerii nie mamy :roll: urok dogomanii ;) tutaj trudno jest kogoś zaskoczyć czymś co dotyczy psów :evil_lol: a galeria by się przydała Ta obroża Millana wygląda jak za małe szelki założone na dużego psa :evil_lol: Quote
bazylowa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Corse napisał(a):Przyznam, że zaskoczyło mnie w pierwszej chwili, że ktoś tak bezbłędnie wie jaka to rasa...rzadko się z tym spotykam :lol: Galerii nie mamy :roll: Na dogo i innych forach psich to nie jest problem. Użytkownicy są oblatani w temacie. Na ulicy gorzej. Mój węgier był już dogiem, posokowcem, rodezjanem i notorycznie wyżłem weimarskim. Ale to nic w porównaniu z węgrem znajomej. Ten był "ładną krzyżówką jamnika" i "seterem krótkowłosym z zagranicznej hodowli, bo u nas takich nie hodują". A tak swoją drogą, to przez FB trafiłam na przepiękne pointery w Hiszpanii:mdleje: Quote
gops Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 pointer piękny :loveu: mają świetne umaszczenie . ja uwielbiam pudelpointery . Marta świateczne obróżki śliczne szczególnie Aresowa :lol: Quote
Corse Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 No tak - pisałam o pierwszej reakcji...potem sobie przypomniałam, że jestem wśród zapaleńców psich :) Na ulicy nam się zdarza bardzo rzadko, że ktoś zna rasę - najczęściej strasi ludzie, którzy pamiętają je z lat 70 i 80. U nas oczywiście najczęściej jest dalmatyńczyk, chart, owczarek (to dla ludzi którzy innych ras nie znają ;)) ale hitem była starsza pani, która jak go zobaczyła to z zachwytem, machając do nas zaczęła krzyczeć, że też kiedyś takiego miała...no bo to jest..no jak on się nazywa.....aaaaa doberman :) Włosi i Hiszpanie mają pointery w zupełnie innym typie - bardziej "wyrysowane" głowy i duuuużo mniejsze. Sorry za offa...chyba trzeba będzie pomyśleć nad tą galerią, żeby swbodnie sobie pogadać ;) Quote
anetta Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Pointera to rozpoznam z drugiej strony ulicy :evil_lol: Gorzej jakbym miała wskazać np. Norwich/Norfolk Teriera :evil_lol: Za Chiny nigdy nie wiem który jest który :evil_lol::evil_lol: W ostatnich nr. PP było porównanie a i tak już nie pamiętam :lol: Ja widziałam na żywo, pytałam właścicielki piesa czy się sprawdza. Mówiła, że ciągnie mniej, ale wybitnie go to nie powstrzymuje jak dla mnie dziwne toto hihihi Zgadzam się z NightQueen, małe szele na dużym psie. Quote
Beatrx Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 dla mnie też to dziwne. czego ten Czarek nie wymyśli:roll: Quote
murakami Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='Beatrx']dla mnie też to dziwne. czego ten Czarek nie wymyśli:roll: http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=2042&cat=5 ;) Quote
Beatrx Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='murakami']http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=2042&cat=5 ;) o matko, umarłam ze śmiechu:roflt::roflt: Quote
lawendowa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='murakami']http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=2042&cat=5 ;) Ale skład nie taki zły ;-).... Quote
Recommended Posts