omry Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 vege* napisał(a):Moja Nuka waży 22 kg, chodziło mi o to, że jak z nią gdzieś idę to nie ciągnie bo jest nauczona chodzenia na luźnej smyczy, ale zrywy ma owszem, jak obaczy kota lub znienawidzonego psa, to wtedy mam niezły ciągnik na spacerze :lol: O tak, ja też przetestuję. Jak Iwan zobaczy psa to mogę sobie robić co chcę - on chce do psa i koniec, tak więc ciągnięcie przez rottka zapewnione :) Quote
Naklejka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 To testujcie te obroże :D Bo paseczki mi się bardzo spodobały :) Corse, będziesz robiła też zaciski? Bo ze zwykłej mój zwieje :lol: Quote
anna35-1974 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Corse napisał(a):Dobrze, Jeszcze raz, oficjalnie chcę podziękować wszystkim, którzy wykazali chęć pomocy w testach - jesteście kochane! Strasznie mi przykro, że nie wszyscy się załapali - niestety miałam tylko 5szt., o które stoczyła się ostra walka :lol: Teraz poczekamy, aż moi uroczy testerzy i testerki zrobią co do nich należy, czyli będą szarpać, latać po krzakach i błotach..ciekawa jestem strasznie co to będzie :evil_lol: Dziewczyny obiecały wstawić zdjęcia na forum - już nie mogę się doczekać! A jak kiedyś uszyjesz obroże na szer.4-5 cm to chętnie przetestujemy też takie szerokie. Quote
AnIeLa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Odebrałam przed chwilą obróżki dziękuję :loveu: ale z metalowym ogranicznikiem wyglądały lepiej niż z gumką :fadein: Quote
vege* Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 AnIeLa napisał(a):ale z metalowym ogranicznikiem wyglądały lepiej niż z gumką :fadein: Zgadzam się, metalowe ograniczniki lepiej by się prezentowały :-) Quote
LadyS Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Korenia napisał(a):Corse fajnie by było żeby testy były przeprowadzone na na prawdę ciągnącym sporym psie/takim który ma mocne zrywy i waży więcej niż 10 kg ;) Bo tak jak tu dziewczyny piszą mój nie ciągnie (nie ma zrywów) to średnie to testy, mało miarodajne ;) Pies, który nie waży 10 kg wiadomo, że nie zerwie zatrzasku/materiału, ale taka Miśka gops, co nawet mocne smycze czy tam obroże zrywa to już niestety może zerwać. Oooo przepraszam bardzo, mój 5kg JRT tak ciągnął, że zerwał zatrzask, tzn. zatrzask zwyczajnie pękł :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Lawendowa super psiak wygląda w tej obroży, w świetle dziennym zdecydowanie lepiej to wygląda:evil_lol: co do gumek i metalowych ograniczników to każdemu co innego odpowiada:evil_lol: zdecydowanie większość jest zadowolonych z gumek bo lepiej trzymają taśmę. w tych zatrzaskach jak taśma się uleży to mozna odciąć te gumki i bez niczego, żeby było Quote
NightQueen Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ladySwallow napisał(a):Oooo przepraszam bardzo, mój 5kg JRT tak ciągnął, że zerwał zatrzask, tzn. zatrzask zwyczajnie pękł :evil_lol: dokładnie moja 9 kg suka rozerwała zatrzask nie doceniacie małych psów :diabloti: Quote
lawendowa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Marta_Ares napisał(a):Lawendowa super psiak wygląda w tej obroży, w świetle dziennym zdecydowanie lepiej to wygląda:evil_lol: Dziękujemy bardzo :) Quote
Korenia Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ladySwallow napisał(a):Oooo przepraszam bardzo, mój 5kg JRT tak ciągnął, że zerwał zatrzask, tzn. zatrzask zwyczajnie pękł :evil_lol: Hehe ;) Moja na szczęście nic nie zerwała, chociaż jak się przestraszy huku to ma takie zrywy, że ręce wyrywa, ale i tak wolę, żeby obroże wypróbowywały psy ważące 40 czy 50 kg, niż 5 czy 20 kg. Jak wiemy F=a*m ;) Bo jednak 20 kg pies, to nie taki ciężki. Ja sobie nie wyobrażam, żeby obroże testowała moja sucz, która waży 14 kg, bo było by to zupełnie niemiarodajne, mimo że posiada mocne zrywy, jak się czegoś przestraszy. Dlatego dla mnie pies ważący 20 kg też nie jest miarodajnym testem ;) Nie mówię tego jako osobista wycieczka do kogoś, ale po prostu dla dobra ogółu, żeby nie było płaczu, jak ktoś kupi dla 40+ kg parowozika (tudzież gops dla Miśki :evil_lol:) i okaże się, że piesek zobaczy pańcię po drugiej stornie i będzie chciał iść, obroża puści, a na drodze stanie mu rozpędzony samochód... dla mnie ponad wszystko liczy się bezpieczeństwo, ale to może moje zboczenie ;) Quote
Vailet Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ooo.. To do testów nadawał by się pies którego wyprowadzam :) ale bałabym się mu jej założyć bo jak by zerwał -co prawdopodobnie by zrobił, nie to że są mało wytrzymałe, tylko on TAK ciągnie że ho ho, a jak jest zapięty na łańcuchu i odchodzę to tak się rzuca (cofa się i całym ciałem się rozpędza i skacze. .że łańcuch też czasami nie wytrzymuje.. ) waży 30kg i rozwalił już: *skórzaną obroże 3cm (w 2godziny, spacer wytrzymała ale przyszedł zaczął wariować i pękła) * parcianą 5cm (w 2 dni) *parcianą 4cm (w 2 dni) *skórzaną 5cm (w 5 dni) *skórzaną 3.5cm (rozrywała się co 1 dziurkę. w 3dni) *parciana 4.5 (w 3 dni) fakt że zazwyczaj robili mu ze zwykłych pasków, czasami ja mu kupowałam ale też długo nie wytrzymywały. teraz ma taką dla astów 5cm z los ferros, i jak na razie trzyma. na dole jest jego galeria. "Gruby-pies łańcuchowy" Quote
Victoria Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Moje 13 też. Ale wtedy jeszcze nie ważyło 13 ;p A w wieku ok. 4-5 miesięcy rzuciła się na faceta w mojej obronie :D Buu, a ja szans nawet nie miałam bo w szkole byłam ;P Quote
bazylowa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Corse napisał(a):A jak Wam się podobają nasze nowe obroże? :) http://img827.imageshack.us/img827/9228/p1160835.jpg http://img580.imageshack.us/img580/3193/p1160832.jpg http://img593.imageshack.us/img593/2750/p1160828z.jpg http://img806.imageshack.us/img806/627/p1160824.jpg Łał!! Są naprawdę super. Śliczne kolory i świetne estetyczne szycie :) PS wysłałam Ci mała podpowiedź na PW Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Korenia napisał(a):Hehe ;) Moja na szczęście nic nie zerwała, chociaż jak się przestraszy huku to ma takie zrywy, że ręce wyrywa, ale i tak wolę, żeby obroże wypróbowywały psy ważące 40 czy 50 kg, niż 5 czy 20 kg. Jak wiemy F=a*m ;) Bo jednak 20 kg pies, to nie taki ciężki. Ja sobie nie wyobrażam, żeby obroże testowała moja sucz, która waży 14 kg, bo było by to zupełnie niemiarodajne, mimo że posiada mocne zrywy, jak się czegoś przestraszy. Dlatego dla mnie pies ważący 20 kg też nie jest miarodajnym testem ;) Nie mówię tego jako osobista wycieczka do kogoś, ale po prostu dla dobra ogółu, żeby nie było płaczu, jak ktoś kupi dla 40+ kg parowozika (tudzież gops dla Miśki :evil_lol:) i okaże się, że piesek zobaczy pańcię po drugiej stornie i będzie chciał iść, obroża puści, a na drodze stanie mu rozpędzony samochód... dla mnie ponad wszystko liczy się bezpieczeństwo, ale to może moje zboczenie ;) a Miśka nawet 20 nie waży, więc nie popadajmy w paranoję;) pies psu nie równy. zresztą, osoby które obawiają się zerwania, zazwyczaj mają sprawdzone, solidne obroże. Quote
gops Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Korenia napisał(a):Corse fajnie by było żeby testy były przeprowadzone na na prawdę ciągnącym sporym psie/takim który ma mocne zrywy i waży więcej niż 10 kg ;) Bo tak jak tu dziewczyny piszą mój nie ciągnie (nie ma zrywów) to średnie to testy, mało miarodajne ;) Pies, który nie waży 10 kg wiadomo, że nie zerwie zatrzasku/materiału, ale taka Miśka gops, co nawet mocne smycze czy tam obroże zrywa to już niestety może zerwać. wiedziałam że mój pies to potwór :evil_lol: ja nie wiem czy bym zaryzykowała z taką obrożą , nawet przy teście pies może to zerwać :roll: chociaż Miśka na pewno by była dobrym testerem ;) NightQueen napisał(a):dokładnie moja 9 kg suka rozerwała zatrzask nie doceniacie małych psów :diabloti: a na mnie gadałaś ;) a widzisz,wszystko jest możliwe :lol: Quote
rashelek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Też odpadłam w przedbiegach, bo mnie w domu nie było :P Ale trudno - wiadomo, szkoda, bo obróżki naprawde CUDNE, ale moje 15kg by się nie nadawało do testów. Owszem, ciągnie (niczym koń), ale wiadomo 13kg a 20 czy 30 to duża różnica :D Ale jak dziewczyny już przetestują i obróżki się sprawdzą, to na którąś na pewno się skuszę :loveu: Quote
gops Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 motyleqq napisał(a):a Miśka nawet 20 nie waży, więc nie popadajmy w paranoję;) pies psu nie równy. zresztą, osoby które obawiają się zerwania, zazwyczaj mają sprawdzone, solidne obroże. a ma powera na pewno większego niż 20kg pies ;) dokładnie , ja wielu rzeczą już nie zaufam . Quote
NightQueen Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 gops napisał(a): a na mnie gadałaś ;) a widzisz,wszystko jest możliwe :lol: częstotliwość psucia się moich obroży w stosunku do ich ilości jest niska, u ciebie co chwile coś jest nie tak. Quote
vege* Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Victoria napisał(a):Moje 13 też. Ale wtedy jeszcze nie ważyło 13 ;p A w wieku ok. 4-5 miesięcy rzuciła się na faceta w mojej obronie :D Moja suczka jak miała 5 mies i ważyła dopiero 13 kg to stratowała labradora koleżanki ważącego wtedy prawie 30 kg :evil_lol: Quote
gops Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 NightQueen napisał(a):częstotliwość psucia się moich obroży w stosunku do ich ilości jest niska, u ciebie co chwile coś jest nie tak. widocznie firmy robią coraz słabsze psie rzeczy ;) skoro jak ktoś powiedział już nie całe 20kg pies jest w stanie "co chwila" coś psuć . swoją drogą od czasów zerwania ostatniej flexi koło rok temu wszystko mam sprawdzone i nic się nie psuję . Quote
lawendowa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Korenia napisał(a):Hehe ;) Moja na szczęście nic nie zerwała, chociaż jak się przestraszy huku to ma takie zrywy, że ręce wyrywa, ale i tak wolę, żeby obroże wypróbowywały psy ważące 40 czy 50 kg, niż 5 czy 20 kg. Jak wiemy F=a*m ;) Bo jednak 20 kg pies, to nie taki ciężki. Ja sobie nie wyobrażam, żeby obroże testowała moja sucz, która waży 14 kg, bo było by to zupełnie niemiarodajne, mimo że posiada mocne zrywy, jak się czegoś przestraszy. Dlatego dla mnie pies ważący 20 kg też nie jest miarodajnym testem ;) Nie mówię tego jako osobista wycieczka do kogoś, ale po prostu dla dobra ogółu, żeby nie było płaczu, jak ktoś kupi dla 40+ kg parowozika (tudzież gops dla Miśki :evil_lol:) i okaże się, że piesek zobaczy pańcię po drugiej stornie i będzie chciał iść, obroża puści, a na drodze stanie mu rozpędzony samochód... dla mnie ponad wszystko liczy się bezpieczeństwo, ale to może moje zboczenie ;) Tylko weź pod uwagę, że zapewne ten 40, 50 czy iluś tam kg pies do obroży o szerokości 3cm dostanie inną klamrę niż ktoś kto zamówi obrożę o szerokości 1,5 cm...także to, że mocna obroża wytrzyma u dużego psa nie oznacza, że produkt tej samej firmy z uzyciem innych parametrów będzie równie wytrzymały... dla mnie to jest dość logiczne ;-) Poza tym jak wiemy niektóre materiały brzydko się marszczą a widoczne jest to szczególnie właśnie przy małych obwodach szyi więc taki element może ocenić ktoś kto właśnie ma psa mniejszych rozmiarów ;-). I chyba też średnio miarodajne jest jeśli 20kg pies rozrywa produkty które wytrzymują szarpnięcia o wiele cięższych zwierząt...i tak sobie można wymieniać i wymieniać ;-). Mój pies nigdy żadnej obroży nie rozwalił pociągnięciem czy szarpnięciem, może za słabo ciągnie, może wybieram dobre produkty a może po prostu jak to głupi mam szczęście ;-) Quote
vege* Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Lucky. napisał(a):Mini w rogzie :) Ale fajny kontrast :loveu: Quote
Naklejka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 haha, moja koleżanka leżała przez Jetsana :lol: Raz mi się szelki rozwaliły, poszedł regulator, został wymieniony i teraz nic się nie dzieje, chociaż...raz mi się zatrzask odpiął.... Niedawno Jetsan rozwalił 10m smycz :evil_lol: To było moje szycie, poszły nici, bardzo mocne, przeznaczone do szycia skórzanych rękawic :evil_lol: Quote
barberry Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Lucky. napisał(a):Mini w rogzie :) http://i41.tinypic.com/2qd2w51.jpg Ale pięknie! :D Quote
Recommended Posts