Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):
ładnie mu będzie w tych paskach :)

Też tak myślę. Zastanawiałam się też nad tym fioletem, co wypróbujesz na Etnie, ale chyba za ciemno jak dla niego. Za to Etnie będzie bardzo pasowało na 100% :)

Posted

omry napisał(a):
Też tak myślę. Zastanawiałam się też nad tym fioletem, co wypróbujesz na Etnie, ale chyba za ciemno jak dla niego. Za to Etnie będzie bardzo pasowało na 100% :)

właśnie mamy fioletową pościel i zawsze się zachwycam, jak do niej pasuje :lol: więc pewnie będzie tak jak mówisz :)

Posted

omry napisał(a):

A ja się zastanawiałam nad paskami :lol: ale zapomniałam na pw napisać jaka mnie interesuje i został dla mnie turkusik, z czego też się bardzo cieszę, bo jest śliczny :loveu:

Posted

To posprawdzajcie dobrze obróżki na wszystko co możliwe u laba też :lol: kąpiele błotne, szarpanie, zrywy, ciągnięcie. Obróżki są super kolorowe więc chętnie kiedyś kupimy :lol:

Posted

AnIeLa napisał(a):
To posprawdzajcie dobrze obróżki na wszystko co możliwe u laba też :lol: kąpiele błotne, szarpanie, zrywy, ciągnięcie. Obróżki są super kolorowe więc chętnie kiedyś kupimy :lol:

to u mnie akurat nie rpzejdzie bo Nuka jest anty błotna i anty wodna, każdą kałużę jak i błoto omija szerokim łukiem, zrywy mogę przetestować jak zobaczy koteczka :evil_lol: bo sama z siebie to nie ciągnie na smyczy wgl :-)

Posted

Ja takie testy mogę na goldenie...ale na kąpiele jakiekolwiek jest już za zimno :-) Więc z takimi testami to będziesz trzeba poczekać ;-), a o błotnych nie ma mowy, bo Shadow nie preferuje takich rozrywek :P

Posted

motyleqq napisał(a):
eh, a mój pies nie przepuści żadnej kałuży... albo w nie sika, albo się w nie kładzie...:roll:

A moja ma problem nawet z załatwieniem się w zimę jak jest śnieg, do załatwienia się potrzebna jest jej trawka :evil_lol:

Posted

vege* napisał(a):
to u mnie akurat nie rpzejdzie bo Nuka jest anty błotna i anty wodna, każdą kałużę jak i błoto omija szerokim łukiem, zrywy mogę przetestować jak zobaczy koteczka :evil_lol: bo sama z siebie to nie ciągnie na smyczy wgl :-)

Mój też na smyczy nie ciągnie dlatego chyba w testach należy prowokować do takich sytuacji ;) W końcu to testy. Od dobrego zapięcia i szycia zależy życie psiaków:)

motyleqq napisał(a):
eh, a mój pies nie przepuści żadnej kałuży... albo w nie sika, albo się w nie kładzie...:roll:

super będzie wiadomo jak obróżka się zachowa po błotnych kąpielach :)

Posted

Dobrze,

Jeszcze raz, oficjalnie chcę podziękować wszystkim, którzy wykazali chęć pomocy w testach - jesteście kochane!
Strasznie mi przykro, że nie wszyscy się załapali - niestety miałam tylko 5szt., o które stoczyła się ostra walka :lol:

Teraz poczekamy, aż moi uroczy testerzy i testerki zrobią co do nich należy, czyli będą szarpać, latać po krzakach i błotach..ciekawa jestem strasznie co to będzie :evil_lol:

Dziewczyny obiecały wstawić zdjęcia na forum - już nie mogę się doczekać!

Posted

AnIeLa napisał(a):
Mój też na smyczy nie ciągnie dlatego chyba w testach należy prowokować do takich sytuacji ;) W końcu to testy. Od dobrego zapięcia i szycia zależy życie psiaków:)

Dokładnie tak :-) Jak obróżka dojdzie to pochwalimy się i zdjęciami i opinią na jej temat :-)

Posted

Corse fajnie by było żeby testy były przeprowadzone na na prawdę ciągnącym sporym psie/takim który ma mocne zrywy i waży więcej niż 10 kg ;) Bo tak jak tu dziewczyny piszą mój nie ciągnie (nie ma zrywów) to średnie to testy, mało miarodajne ;) Pies, który nie waży 10 kg wiadomo, że nie zerwie zatrzasku/materiału, ale taka Miśka gops, co nawet mocne smycze czy tam obroże zrywa to już niestety może zerwać.

Posted

Mój ma niezłe zrywy i masę :diabloti: Jak coś, to mogę w schronisku wytestować, tam są ciągniki niesamowite! :diabloti: Zdarzało się, że ktoś przez te psy leżał....
Błoto, piach, woda też jest....

Posted

omry napisał(a):
To co Ty masz za niedźwiadki? :)

Dog niemiecki i wilczarz ;) Trzeci pies, sunia, jest sporo lżejsza :)

P.S. Bardzo spodobało mi się Twoje określenie moich psów :loveu: jak jeszcze raz usłyszę, że to konie (od czego mnie już mdli), to powiem, że to nie są konie, tylko niedźwiadki :loveu:

Posted

Tusia&NN napisał(a):
Dog niemiecki i wilczarz ;) Trzeci pies, sunia, jest sporo lżejsza :)

P.S. Bardzo spodobało mi się Twoje określenie moich psów :loveu: jak jeszcze raz usłyszę, że to konie (od czego mnie już mdli), to powiem, że to nie są konie, tylko niedźwiadki :loveu:

To ja już kocham Twoje psy :loveu: A dog niemiecki to moje marzenie do spełnienia. Kiedyś, kiedyś.. :)
Macie galerię? Jak nie to zakładajcie!

Posted

omry napisał(a):
To ja już kocham Twoje psy :loveu: A dog niemiecki to moje marzenie do spełnienia. Kiedyś, kiedyś.. :)
Macie galerię? Jak nie to zakładajcie!

Miło mi :)
No jakoś tak się do tej galerii zebrać nie mogę...

Posted

Korenia napisał(a):
Corse fajnie by było żeby testy były przeprowadzone na na prawdę ciągnącym sporym psie/takim który ma mocne zrywy i waży więcej niż 10 kg ;) Bo tak jak tu dziewczyny piszą mój nie ciągnie (nie ma zrywów) to średnie to testy, mało miarodajne ;) Pies, który nie waży 10 kg wiadomo, że nie zerwie zatrzasku/materiału, ale taka Miśka gops, co nawet mocne smycze czy tam obroże zrywa to już niestety może zerwać.

Moja Nuka waży 22 kg, chodziło mi o to, że jak z nią gdzieś idę to nie ciągnie bo jest nauczona chodzenia na luźnej smyczy, ale zrywy ma owszem, jak obaczy kota lub znienawidzonego psa, to wtedy mam niezły ciągnik na spacerze :lol: