Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='go|denk@!']To jest on :diabloti:

Ouuups :oops: :evil_lol:

[quote name='Molowe']http://desmond.imageshack.us/Himg36/scaled.php?server=36&filename=20111120105628.jpg&res=medium o ile duże psy w kwiatkach,różach itp. mnie rozczulają i bardzo lubię takie połączenie to małe psy w szerokich obrożach i jeszcze z ćwiekami mi się w ogóle nie podobają :shake:

Ja mam identycznie, choć nie ukrywam, że wygląda to ciekawie :)

Posted

[quote name='NightQueen']Iśka
Chester wygląda jak kobita :diabloti: więc damskie kwiaty mu pasują jak najbardziej :evil_lol:
fajnie mu w żółciach, przyjadę przetestować nową obrożę :diabloti:

Ja też lubię kontrastowe obroże - małe psy w kolcach, duże w różach i kwiatach, bo pozory mogą być mylące
:evil_lol::evil_lol:
a zapraszam, zapraszam :cool3:

Dokładnie

[quote name='lawendowa']A mnie się duży samiec w kwiecistych obrożach kojarzy z takim luzakiem :D
Może być i luzak, ważne że jest całkiem inaczej postrzegany przez ludzi w takiej obroży niż w kolcach. Pamiętam, jak na dogomaniackim zlocie Karilka swojemu dobkowi ubrała pożyczone różowe szelki w serduszka- rekacja ludzi była skrajnie inna niż na tego samego psa w obroży moro czy czarnej.

http://desmond.imageshack.us/Himg696/scaled.php?server=696&filename=20111120105716.jpg&res=medium o i to jest york! :diabloti: kupuj mu taką obrożę, tylko cieńszą oczywiście ;)

Posted

To jest prawda, jak Iwan ma czarną obrożę, lub co gorsza jak niedługo kupimy mu łańcuszek, to ludzie omijają go szerokim łukiem. Wszyscy.
Jak ma kolorowe obroże, to tylko niektórzy schodzą mu z drogi, reszta jest neutralna. To mi się podoba, nie chcę, by ludzie się go bali, ale z drugiej strony nie chcę też, by podchodzili i głaskali bez ostrzeżenia i pytania, bo tacy się zdarzali. Iwan potrafi pokazać warczeniem, że nie życzy sobie, jak go obcy dorośli ludzie dotykają, ale znalazł się facet, który, gdy usłyszał warczenie udawał, że się nie boi i na chama głaskał go dalej. Paranoja :shake: Dopiero jak go objechałam od góry do dołu i spytałam, czy ma ochotę stracić rękę, to się oddalił. Ludzie nie potrafią uszanować tego, że pies też ma prawo sobie czegoś nie życzyć. To nie jest zabawka..
Sorry za off.

Posted

hej Cioteczki, ja po poradę.
Jaka obróżka będzie pasowała temu Panu?

To są Dublin Dogi, jak pewnie większość zauważyła, a ja mam wielki dylemat teraz...
Mam już dość prania obroży, a święta tuż tuż, więc na prezencik idealnie :D

Posted

[quote name='Milka__']hej Cioteczki, ja po poradę.

To są Dublin Dogi, jak pewnie większość zauważyła, a ja mam wielki dylemat teraz...
Mam już dość prania obroży, a święta tuż tuż, więc na prezencik idealnie :D

mnie się podoba brąz.

Posted

[quote name='Milka__']hej cioteczki, ja po poradę.
[/QUOTE]
Ja bym widziała Pana Psiaka:
1) w niebieskiej :) jakoś tak pasuje mi tu chłodny niebieski (bo pieprz/sól i on jest taki srebrzysty) lub
2) znowuż z brodą (gdzie mamy trochę brązu) komponuje się ten brąz w czaszki :) lub
3) kontrastowo - koniczynki.

Takie są moje propozycje :)

Posted

[quote name='Milka__']Te koniczynki mi się właśnie najbardziej spodobały, ale się boję, że skoro jest dużo białego, to że szybko się pobrudzi.[/QUOTE]

A co za problem umyć? :) To przecież dublin dog ;-)

Posted

Mam fotki niektórych z naszych ostatnich nabytków, niestety fotki kiepskie bo robione jakieś 10 min temu, lepsze może będą potem jak pogoda dopisze. :smile: :

Jedna z naszych najnowszych taksówek:

Uploaded with ImageShack.us

I ActivDogo'we cudeńka, które wczoraj doszły i zostały już przetestowane na agi. :D Nie byłam pewna co do szerokości, bałam się, że będą ginąć w sierści, ale polecono mi, że jeszcze ciut wystawią polarek i jestem naprawde zadowolona, pierwsza nasza obroża, która nie ginie w sierści, nie wiem jak, ale ten dodatkowy polarek działa cuda. :D

Wiem, że numer 2 troche damskie, ale zaczarowały mnie żywe kolorki i ta limonkowa taśma. :loveu:
Fotki robione z lampą, więc średnio oddają kolorki obróżek. :roll:

Posted

Ja się przymierzam do kupna obroży DS dla moich panien w końcu, ale to nie jest takie proste :P Jak wam się widzą takie połączenia? tasiemka, taśma, eko

Wiadomo, że to nie wyjdzie dokładnie tak, ale...może to i lepiej :D Jak ktoś ma inne propozycje to śmiało, bo w ogóle nie wiem, czego chcę. Ekoskórka z 2 połączenia to ta jak w tej obroży, śliczny kolor wg mnie.

Marta dostałaś PW?

Posted

[quote name='lawendowa']Moim skromnym zadaniem nr 1 bym odwróciła. tzn niebieska taśma na różu a to na niebieskiej ekoskórce ;-) nr. sie podoba.[/QUOTE]
Hmm w sumie racja, dzięki za uwage :)