Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Naklejka napisał(a):
Marta, te nowe smycze jak się sprawują? Wygodne?

Ja mam taka plecioną w warkocz, dość długą przepinaną na 3 długości. Bardzo mocna, gruba. Dla mnie wygodna, ale przesadziłam z masywnością ;-) Nie potrzebuje takiej masywnej smyczy na psa.

(Kupowałam w zoologicznym nie u Marty, żeby była jasność )

Posted

Jak dobrze widzę to miałam z podobnego materiału smycz nylonową Chopo, Gappay też takie ma.
Są bardzo wygodne i śliskie, ale nie jest za ciekawie gdy spadnie taka smycz na ziemie. Okropnie się oblepia w liście i różne paprochy. Dlatego też zrezygnowałam z takich smyczy :)

Przyszły do mnie szelki Dogstyle. Bardzo fajna taśma :) Później zrobię fotki. Dzięki Marta za gratisowe obróżki :)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Teraz jestem w szoku bo Prince'a pogryzł pies ale już jesteśmy po wizycie u weta... muszę tylko się uspokoić... ufff

mam nadzieje że nic poważnego się nie stało??? :( trzymajcie się :loveu:

Posted

AnIeLa napisał(a):
super te smyczki :cool3:

dzięki :loveu:

anna35-1974 napisał(a):

Marta,masz jeszcze wiekszego hooopla niz ja,haha

oj tam oj tam:diabloti:

Kajusza napisał(a):
już Cie nie lubie Marta ze ten komplet dla Aresa ;-) ..... takie rzeczy pokazywać jak ja spłukana jestem! nieładnie ;-)

Komplet piękny, a czy takie smycze macie w brązach?

obecnie mamy tylko te 3 kolory (z tej taśmy) dodatkowo moglibyśmy mieć jeszcze:
- brąz- róż
- czarno- złoty

z tych plecionych (na zdjeciu róż- błękit) mamy:
- czarną
- beżową
- niebieską
- różową
- zieloną
- czerwoną

w deszczu rosnę napisał(a):
Bardzo ładnie wygląda ta czarna taśma z odblaskiem, tak elegancko :)

i jest również bardzo widoczna w nocy

lawendowa napisał(a):
Piękne te nowe smyczki :)

My mamy taką plecioną w warkocz własnie, czarno - niebieską :). Z tym, masywniejszą...chyba aż za masywną ;-) Myślę co by jej nie sprzedać.

takich plecionych (jak różowo- błękitna na zdjęciu) można zrobić w różnej szerokości w zależności od linki, ja je bardzo lubie, mam taką czarną i niebieską

anka11 napisał(a):
może to coś pomoże w mierzeniu

Marta wysłała mi takie coś (mam nadzieję, że mogę to umieścić)
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/wymiary.jpg

i z activdoga(na dole)
http://activdog.pl/fa2activdog.php

oczywiście, dziękuje za podanie linku;)

Kajusza napisał(a):
i jeszcze mam pytanie nt szelek ..... moja Wega to średni pies, bardzo szczupły, to jakie szerokości taśm wybrac (szelki będę zamawiała u Marty, przedni z ekoskórką, obręcz tylko taśma) ...... ja myslała, żeby obręcz była szer. 3cm a przód 4cm .... co o tym sądzicie?

2,5- 3 z tyłu, a przód ok 4-4,5cm ;)

ladySwallow napisał(a):
A jakie byście szerokości poleciły dla psa 5kg?

guardy czy norwegi? ja dla 6kg kundelka, ale kudłatego mam szelki o szerokości 2,5cm

Marchewkowy napisał(a):
Marta cudne te nowości!
Teraz jestem w szoku bo Prince'a pogryzł pies ale już jesteśmy po wizycie u weta... muszę tylko się uspokoić... ufff

dzięki :loveu:

o kurcze to jakiś pechowy dzień dzisiaj... nas tez zaatakował wielki mieszaniec, całe szczęście z Tztem byłam na spacerze bo sama nie wiem co bym zrobiła:shake: jestem właśnie po telefonie na policje, mam nadzieje ze zareagują, bo wiem czyj to pies:roll:

Naklejka napisał(a):
Marta, te nowe smycze jak się sprawują? Wygodne?

te pierwsze co wstawiłam to bardzo wygodne, miękkie tam nie ma co palić dłoni, ja już ją bardzo lubie :loveu: :loveu:

co do warkocza to również są według mnie jedne z wygodniejszych smyczy, ale warkocz musi być z linki, nie z taśmy (bo takie też widziałam)

Naklejka napisał(a):
Taki warkocz w sklepie oglądałam, gruby i ciężki, dobrze się go trzymało, ale był drogi, chyba 45zł...

ja je dopiero dzisiaj będę na allegro wystawiać;)

drzalka napisał(a):
Jak dobrze widzę to miałam z podobnego materiału smycz nylonową Chopo, Gappay też takie ma.
Są bardzo wygodne i śliskie, ale nie jest za ciekawie gdy spadnie taka smycz na ziemie. Okropnie się oblepia w liście i różne paprochy. Dlatego też zrezygnowałam z takich smyczy :)

Przyszły do mnie szelki Dogstyle. Bardzo fajna taśma :) Później zrobię fotki. Dzięki Marta za gratisowe obróżki :)

tak to raczej na pewno ta sama taśma, co do wygodności to zgadzam się, bardzo fajnie sie je trzyma w dłoni, swoją drogą mieliśmy kiedyś takie siwo- czarne i dużo osób kupowało je na allegro:evil_lol:

czekam na zdjęcia:cool3: a gratis zasłużony zgodnie z informacjami na allegro;)

Posted

Naklejka napisał(a):
Taki warkocz w sklepie oglądałam, gruby i ciężki, dobrze się go trzymało, ale był drogi, chyba 45zł...

Ja za swój dałam 40zł ;-) Możliwe że to z tej samej firmy, bo zoologi zaopatrują się w produkty tych samych producentów.

Posted

drzalka napisał(a):

Popieram mam takie dwie tylko czarne (nie od Marty ale ten sam materiał)
Super wygodne i miękkie ale jak wpadną w krzaki/rzepy to masakra.
Ale i tak ich używam :)

Molowe napisał(a):
mam nadzieje że nic poważnego się nie stało??? :( trzymajcie się :loveu:

Nie chcę robić offa. No tak średnio ten pies który rzucił się na Prince to był mix terier rosyjskiego, 2 x większy od Prinsiaka. Ja szłam po osiedlu z Prince na smyczy a tu babka sobie pieska puściła a ten jak tylko nas zobaczył to ogon w górę i na nas. Babka niby go wołała ale pies to miał gdzieś. Najpierw rzucił mu się do gardła ale na szczęście Prince ma tam bardzo dużo włosów więc wyrwał mu tylko mase futra a potem złapał go za głowę i uszy i dostał szczękościsku :/ w miedzyczasie właścicielka podbiegła i próbowała go odciągnąć, ale w końcu po 10 minutach kopania puścił. Ja cała się trzęsłam wziełam tylko od baby numer tel. i pobiegłam z Prince do domu. W domu okazało się że ma rozwalone ucho i 6 ran na głowie, jedną 2 cm od oka więc pędem do weta. Wet opatrzyła, dal leki i w czwartek mamy kontrolę. Na szczęście babka się poczuwa i ma mi zwrócić za leczenie.
Masakra teraz się boję wyjść z psem. Sądzę że jak by nie miał tyle futro to by go tamten złapał za gardło i miałabym po psie... no koniec off'a ważne żeby Prince szybko doszedł do siebie :)

Keja napisał(a):
Witam. Wie ktoś może jak dlugi jest zacisk w Rogzie 2,5cm? http://pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-obroza-HBC-02-BD-Planet-Rogz/2660

Już mierzę ... 16 cm w rozmiarze XL czyli o szerokości 2,5 cm

a ja zamówiłam dla Abi smycz i szelki XL Pink Hearts jednak :)

Posted

Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować....

Co do szelek to fajnie że te wybrałaś sadze że Abi będzie wyglądać cudnie no i oczywiście czekam na fotki na modelce :loveu:

PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol:

Posted

Molowe napisał(a):
Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować....

Co do szelek to fajnie że te wybrałaś sadze że Abi będzie wyglądać cudnie no i oczywiście czekam na fotki na modelce :loveu:

PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol:

Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti:

Posted

Wszędzie niestety się tacy znajdą..

Marta strasznie fajne te nowe smycze plecione ;) jak mi aktualna padnie to się chyba do Was uśmiechnę.

Krowiasty w nowej obroży od Taks :loveu: (trochę widać też nasze nowe ID w kształcie krówki :loveu::eviltong:)

Posted

Voute napisał(a):
Hm.. chyba zrozumiałam, dzięki ;)
Czyli zakres regulacji może być 27-37 cm? Wolę mieć zawsze jakiś zapas

no pewnie że tak, ja bym nawet więcej niż 37 dała, bo u M. dodaje się 2 cm kiedy jest bardziej zarośnięta, także te 2,3 cm to minimum wg. mnie ;)

Posted

NightQueen napisał(a):
no pewnie że tak, ja bym nawet więcej niż 37 dała, bo u M. dodaje się 2 cm kiedy jest bardziej zarośnięta, także te 2,3 cm to minimum wg. mnie ;)

Ok, w takim razie wezmę do 40. Dzięki :)

Posted

Lucky. napisał(a):
Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti:

będziemy się bić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie no żartuje rozmiar nie nasz chyba że Molly do tego czasu poszerzy się w klacie o 20 cm to okej :evil_lol:

Posted

[quote name='lawendowa']Straszne jak nieodpowiedzialni potrafią być ludzie :roll: . Trzymajcie się cieplutko! I wymiziaj psiaka od Nas delikatnie.

Dzięki :*

[quote name='Molowe']Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować....

Sytuacja masakra, dziękuję wymiziam.
Jak tylko szelki dojdą to zrobię fotki na Abi, nie ma jeszcze futra to może będzie coś widać :))
[quote name='paulaa.']U mnie na osiedlu też niestety mnóstwo takich 'inteligentnych' ludzi. :shake:

U mnie niestety też ale nigdy nie było tak poważnie...

[quote name='Lucky.']Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti:

Będę pamiętać ;)

Avaloth , bardzo mu ładnie, w ogóle śliczny jest!