Naklejka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marta, te nowe smycze jak się sprawują? Wygodne? Quote
lawendowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Naklejka napisał(a):Marta, te nowe smycze jak się sprawują? Wygodne? Ja mam taka plecioną w warkocz, dość długą przepinaną na 3 długości. Bardzo mocna, gruba. Dla mnie wygodna, ale przesadziłam z masywnością ;-) Nie potrzebuje takiej masywnej smyczy na psa. (Kupowałam w zoologicznym nie u Marty, żeby była jasność ) Quote
Naklejka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Taki warkocz w sklepie oglądałam, gruby i ciężki, dobrze się go trzymało, ale był drogi, chyba 45zł... Quote
drzalka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jak dobrze widzę to miałam z podobnego materiału smycz nylonową Chopo, Gappay też takie ma. Są bardzo wygodne i śliskie, ale nie jest za ciekawie gdy spadnie taka smycz na ziemie. Okropnie się oblepia w liście i różne paprochy. Dlatego też zrezygnowałam z takich smyczy :) Przyszły do mnie szelki Dogstyle. Bardzo fajna taśma :) Później zrobię fotki. Dzięki Marta za gratisowe obróżki :) Quote
Molowe Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marchewkowy napisał(a): Teraz jestem w szoku bo Prince'a pogryzł pies ale już jesteśmy po wizycie u weta... muszę tylko się uspokoić... ufff mam nadzieje że nic poważnego się nie stało??? :( trzymajcie się :loveu: Quote
Marta_Ares Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 AnIeLa napisał(a):super te smyczki :cool3: dzięki :loveu: anna35-1974 napisał(a): Marta,masz jeszcze wiekszego hooopla niz ja,haha oj tam oj tam:diabloti: Kajusza napisał(a):już Cie nie lubie Marta ze ten komplet dla Aresa ;-) ..... takie rzeczy pokazywać jak ja spłukana jestem! nieładnie ;-) Komplet piękny, a czy takie smycze macie w brązach? obecnie mamy tylko te 3 kolory (z tej taśmy) dodatkowo moglibyśmy mieć jeszcze: - brąz- róż - czarno- złoty z tych plecionych (na zdjeciu róż- błękit) mamy: - czarną - beżową - niebieską - różową - zieloną - czerwoną w deszczu rosnę napisał(a):Bardzo ładnie wygląda ta czarna taśma z odblaskiem, tak elegancko :) i jest również bardzo widoczna w nocy lawendowa napisał(a):Piękne te nowe smyczki :) My mamy taką plecioną w warkocz własnie, czarno - niebieską :). Z tym, masywniejszą...chyba aż za masywną ;-) Myślę co by jej nie sprzedać. takich plecionych (jak różowo- błękitna na zdjęciu) można zrobić w różnej szerokości w zależności od linki, ja je bardzo lubie, mam taką czarną i niebieską anka11 napisał(a):może to coś pomoże w mierzeniu Marta wysłała mi takie coś (mam nadzieję, że mogę to umieścić) http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/wymiary.jpg i z activdoga(na dole) http://activdog.pl/fa2activdog.php oczywiście, dziękuje za podanie linku;) Kajusza napisał(a):i jeszcze mam pytanie nt szelek ..... moja Wega to średni pies, bardzo szczupły, to jakie szerokości taśm wybrac (szelki będę zamawiała u Marty, przedni z ekoskórką, obręcz tylko taśma) ...... ja myslała, żeby obręcz była szer. 3cm a przód 4cm .... co o tym sądzicie? 2,5- 3 z tyłu, a przód ok 4-4,5cm ;) ladySwallow napisał(a):A jakie byście szerokości poleciły dla psa 5kg? guardy czy norwegi? ja dla 6kg kundelka, ale kudłatego mam szelki o szerokości 2,5cm Marchewkowy napisał(a):Marta cudne te nowości! Teraz jestem w szoku bo Prince'a pogryzł pies ale już jesteśmy po wizycie u weta... muszę tylko się uspokoić... ufff dzięki :loveu: o kurcze to jakiś pechowy dzień dzisiaj... nas tez zaatakował wielki mieszaniec, całe szczęście z Tztem byłam na spacerze bo sama nie wiem co bym zrobiła:shake: jestem właśnie po telefonie na policje, mam nadzieje ze zareagują, bo wiem czyj to pies:roll: Naklejka napisał(a):Marta, te nowe smycze jak się sprawują? Wygodne? te pierwsze co wstawiłam to bardzo wygodne, miękkie tam nie ma co palić dłoni, ja już ją bardzo lubie :loveu: :loveu: co do warkocza to również są według mnie jedne z wygodniejszych smyczy, ale warkocz musi być z linki, nie z taśmy (bo takie też widziałam) Naklejka napisał(a):Taki warkocz w sklepie oglądałam, gruby i ciężki, dobrze się go trzymało, ale był drogi, chyba 45zł... ja je dopiero dzisiaj będę na allegro wystawiać;) drzalka napisał(a):Jak dobrze widzę to miałam z podobnego materiału smycz nylonową Chopo, Gappay też takie ma. Są bardzo wygodne i śliskie, ale nie jest za ciekawie gdy spadnie taka smycz na ziemie. Okropnie się oblepia w liście i różne paprochy. Dlatego też zrezygnowałam z takich smyczy :) Przyszły do mnie szelki Dogstyle. Bardzo fajna taśma :) Później zrobię fotki. Dzięki Marta za gratisowe obróżki :) tak to raczej na pewno ta sama taśma, co do wygodności to zgadzam się, bardzo fajnie sie je trzyma w dłoni, swoją drogą mieliśmy kiedyś takie siwo- czarne i dużo osób kupowało je na allegro:evil_lol: czekam na zdjęcia:cool3: a gratis zasłużony zgodnie z informacjami na allegro;) Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marta_Ares, norwegi dla gładkowłosego JRT. Quote
Marta_Ares Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 ladySwallow napisał(a):Marta_Ares, norwegi dla gładkowłosego JRT. a na tych zdjęciach w Waszej galerii jakiej szerokości ma obrożę? (tą w kostki) Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marta_Ares napisał(a):a na tych zdjęciach w Waszej galerii jakiej szerokości ma obrożę? (tą w kostki) Wszystkie obroże ma 2 cm, bo takie są idealne. Quote
lawendowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Naklejka napisał(a):Taki warkocz w sklepie oglądałam, gruby i ciężki, dobrze się go trzymało, ale był drogi, chyba 45zł... Ja za swój dałam 40zł ;-) Możliwe że to z tej samej firmy, bo zoologi zaopatrują się w produkty tych samych producentów. Quote
Keja Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Witam. Wie ktoś może jak dlugi jest zacisk w Rogzie 2,5cm? http://pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-obroza-HBC-02-BD-Planet-Rogz/2660 Quote
Litterka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marta_Ares, jakiej szerokości jest ta "patriotyczna" taśma? Quote
Marchewkowy Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 drzalka napisał(a):Jak dobrze widzę to miałam z podobnego materiału smycz nylonową Chopo, Gappay też takie ma. Są bardzo wygodne i śliskie, ale nie jest za ciekawie gdy spadnie taka smycz na ziemie. Okropnie się oblepia w liście i różne paprochy. Dlatego też zrezygnowałam z takich smyczy :) Przyszły do mnie szelki Dogstyle. Bardzo fajna taśma :) Później zrobię fotki. Dzięki Marta za gratisowe obróżki :) Popieram mam takie dwie tylko czarne (nie od Marty ale ten sam materiał) Super wygodne i miękkie ale jak wpadną w krzaki/rzepy to masakra. Ale i tak ich używam :) Molowe napisał(a):mam nadzieje że nic poważnego się nie stało??? :( trzymajcie się :loveu: Nie chcę robić offa. No tak średnio ten pies który rzucił się na Prince to był mix terier rosyjskiego, 2 x większy od Prinsiaka. Ja szłam po osiedlu z Prince na smyczy a tu babka sobie pieska puściła a ten jak tylko nas zobaczył to ogon w górę i na nas. Babka niby go wołała ale pies to miał gdzieś. Najpierw rzucił mu się do gardła ale na szczęście Prince ma tam bardzo dużo włosów więc wyrwał mu tylko mase futra a potem złapał go za głowę i uszy i dostał szczękościsku :/ w miedzyczasie właścicielka podbiegła i próbowała go odciągnąć, ale w końcu po 10 minutach kopania puścił. Ja cała się trzęsłam wziełam tylko od baby numer tel. i pobiegłam z Prince do domu. W domu okazało się że ma rozwalone ucho i 6 ran na głowie, jedną 2 cm od oka więc pędem do weta. Wet opatrzyła, dal leki i w czwartek mamy kontrolę. Na szczęście babka się poczuwa i ma mi zwrócić za leczenie. Masakra teraz się boję wyjść z psem. Sądzę że jak by nie miał tyle futro to by go tamten złapał za gardło i miałabym po psie... no koniec off'a ważne żeby Prince szybko doszedł do siebie :) Keja napisał(a):Witam. Wie ktoś może jak dlugi jest zacisk w Rogzie 2,5cm? http://pelna-miska.pl/pl/p/Rogz-obroza-HBC-02-BD-Planet-Rogz/2660 Już mierzę ... 16 cm w rozmiarze XL czyli o szerokości 2,5 cm a ja zamówiłam dla Abi smycz i szelki XL Pink Hearts jednak :) Quote
lawendowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Straszne jak nieodpowiedzialni potrafią być ludzie :roll: . Trzymajcie się cieplutko! I wymiziaj psiaka od Nas delikatnie. Quote
paulaa. Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 U mnie na osiedlu też niestety mnóstwo takich 'inteligentnych' ludzi. :shake: Quote
Molowe Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować.... Co do szelek to fajnie że te wybrałaś sadze że Abi będzie wyglądać cudnie no i oczywiście czekam na fotki na modelce :loveu: PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol: Quote
lawendowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Molowe napisał(a): PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol: Zawsze można podesłać komuś do przerobienia :evil_lol: Quote
Lucky. Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Molowe napisał(a):Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować.... Co do szelek to fajnie że te wybrałaś sadze że Abi będzie wyglądać cudnie no i oczywiście czekam na fotki na modelce :loveu: PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol: Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti: Quote
Avaloth Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wszędzie niestety się tacy znajdą.. Marta strasznie fajne te nowe smycze plecione ;) jak mi aktualna padnie to się chyba do Was uśmiechnę. Krowiasty w nowej obroży od Taks :loveu: (trochę widać też nasze nowe ID w kształcie krówki :loveu::eviltong:) Quote
Avaloth Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 i schroniskowce w mojej taksówce Kiler Dita i w taksówkach paoii Saba Tairon Quote
lawendowa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 http://img100.imageshack.us/img100/1074/img3237ll.jpg Pięknie się prezentuje :)To jest 4cm jak się domyślam? Bardzo ładnie, jesiennie :) Oj schroniskowce, też się cudnie prezentują! Ta kwiatuszkowa niesamowicie się prezentuje! Pięknie pasuje psiakowi :)https://lh3.googleusercontent.com/-UaLqOh2cUZI/TtEhLoX7pGI/AAAAAAAAHhU/qEEZ8TQvbZY/s720/IMG_3023.JPG Quote
NightQueen Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Voute napisał(a):Hm.. chyba zrozumiałam, dzięki ;) Czyli zakres regulacji może być 27-37 cm? Wolę mieć zawsze jakiś zapas no pewnie że tak, ja bym nawet więcej niż 37 dała, bo u M. dodaje się 2 cm kiedy jest bardziej zarośnięta, także te 2,3 cm to minimum wg. mnie ;) Quote
Voute Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 NightQueen napisał(a):no pewnie że tak, ja bym nawet więcej niż 37 dała, bo u M. dodaje się 2 cm kiedy jest bardziej zarośnięta, także te 2,3 cm to minimum wg. mnie ;) Ok, w takim razie wezmę do 40. Dzięki :) Quote
Molowe Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Lucky. napisał(a):Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti: będziemy się bić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie no żartuje rozmiar nie nasz chyba że Molly do tego czasu poszerzy się w klacie o 20 cm to okej :evil_lol: Quote
Marchewkowy Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='lawendowa']Straszne jak nieodpowiedzialni potrafią być ludzie :roll: . Trzymajcie się cieplutko! I wymiziaj psiaka od Nas delikatnie. Dzięki :* [quote name='Molowe']Marchewkowy boszsz jacy ludzie są głupi,nierozsądni i takich niestety najwięcej na świecie :( wymiziaj i wycałuj Prinsiaka ode mnie i Molly trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :loveu: współczuję wiem ile nerwów musiało Cię to kosztować.... Co do szelek to fajnie że te wybrałaś sadze że Abi będzie wyglądać cudnie no i oczywiście czekam na fotki na modelce :loveu: PS.szkoda że to XL bo chętnie bym je odkupiła jak już się Wam znudzą a tak to lipa :evil_lol: Sytuacja masakra, dziękuję wymiziam. Jak tylko szelki dojdą to zrobię fotki na Abi, nie ma jeszcze futra to może będzie coś widać :)) [quote name='paulaa.']U mnie na osiedlu też niestety mnóstwo takich 'inteligentnych' ludzi. :shake: U mnie niestety też ale nigdy nie było tak poważnie... [quote name='Lucky.']Ja tu już pierwsza się zgłosiłam jakby Abi z szelek wyrosła :diabloti: Będę pamiętać ;) Avaloth , bardzo mu ładnie, w ogóle śliczny jest! Quote
Recommended Posts