Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nam się kiedyś rozleciał zatrzask z hiltona. Co prawda moje 13 kilo potrafi baaaardzo mocno pociągnąć, ale mało możliwe jest, żeby urwało przeciętny zatrzask. To musiał być jakiś wadliwy egzemplarz (akurat mój ulubiony wzorek - niebieski w gwiazdeczki.. :( ), bo po tym zdarzeniu całą resztę obroży potraktowałam mało delikatnym testem i nic się z nimi nie stało.

Zakładacie czasami półzaciski do flexi??

Posted

Generalnie ten nowy zielony występuje też w mniejszych rozmiarach ale w pełnej misce chyba go chwilowo nie ma. Tutaj jest w rozmiarze M: http://globaldogshop.com/rogz-rogz-fancy-dress-scooter-dog-collar-medium-lime-bones-p-4286.html
W ogóle przejrzyj sobie ten sklep. Ktoś tu pisał, że z niego zamawiał i było ok a wybór mają ogromny :D

Rozmiar S z Rogza będzie za wąski i będzie musiał być noszony na końcu regulacji. Dla psa sed_ lepszy będzie M (turkus pokazany przeze mnie na poprzedniej stronie to właśnie M).

Molowe napisał(a):
nie ma takiego podziału że dla dużych psów są inne wzory czy kolor niż dla małych trzeba tylko poszukać :)

Właśnie, że jest. Niektóre wzory są tylko w dużych rozmiarach.
Np. pokazane tu Bulldogi, Hydranty czy moje wymarzone Jaszczurki ;)

Posted

sed_ napisał(a):
Czyli jak rozumiem, dla większych ras zarezerwowane są inne wzory i kolory niż dla małych, bo nie widzę tu np. koloru zielonego :)

Niektóre wzorki występują tylko w małym/dużym rozmiarze, ale są też takie, które mają pełną rozmiarówkę :)

Posted

Bardzo dziękuję :) Nie znam nazw tych modeli, dlatego jak raz zobaczę a nie zapiszę to później nie potrafię powiedzieć który mi się podoba :) Ale sklep jest super :) Na pewno coś sobie wybiorę :) I M-ka powinna być lepsza, bo S-ki chyba są do 25cm :]

Posted

lawendowa napisał(a):
O dzięki Ewa! Już zabieram się za przeglądanie! Moze warto zrobic jakieś grupowe zamówienie? :)

Jakby co jestem chętna :D

Bardzo mi się podoba m.in ten RD, niby taki zwyczajny, ale kolor świetny :loveu:
http://globaldogshop.com/red-dingo-obroza-red-dingo-medium-blue-large-p-739.html

Ta też jest urocza :loveu:
http://globaldogshop.com/red-dingo-obroza-red-dingo-white-spots-red-large-p-4118.html

Posted

Rozwalają mnie ludzi co zapinają psa na flexi i kolczatkę - masakra
Ja do flexi zakładam 4 cm odblask od Taks
Myślałam nad szelkami, ale jednak lepiej mi zapanować nad psem w razie czego na obroży bo do szelek nie jestem przyzwyczajona :)

Posted

W sumie nie wiem czy to takie opłacalne, bo skoro przesyłka jest za darmo...a jeśli to przyjdzie do kogoś w Pl, to trzeba jeszcze koszty przeszyłki z miejsca A do B pokryć ;)

Mnie zauroczyła ta

http://globaldogshop.com/red-dingo-obroza-red-dingo-bandana-grey-large-p-553.html
+ smyczka do tego...
I ładnie by się komponowała nasza jeszcze nie doszla flexi...

I te niby zwykłe szeleczki:

http://globaldogshop.com/red-dingo-szelki-red-dingo-brown-large-p-377.html

Niby takie zwykle, ale ta czekoladka przy moim złotawym futrze :loveu:

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Rozwalają mnie ludzi co zapinają psa na flexi i kolczatkę - masakra
Ja do flexi zakładam 4 cm odblask od Taks
Myślałam nad szelkami, ale jednak lepiej mi zapanować nad psem w razie czego na obroży bo do szelek nie jestem przyzwyczajona :)

Ale chyba nikt tu o kolczatce nie pisał? :) Ja napisałam o dobrze wyregulowanym półzacisku...gdzie pies nie ciągnie nie zaleznie od tego na jakiej jest smyczy.

Posted

Ha ha ja nwet nie wchodzę na stronę tego sklepu ;)

A co do tej flexi. Fakt zapanowac nad psem na flexi i w szelkach jest bardzo trudno. U mnie to służy jedynie zapobieganiu przed pogonią za sarnami. A tak to zawsze ma też założoną obrożę i w razie czego łapię za obrożę.

Posted

lawendowa napisał(a):
Ale chyba nikt tu o kolczatce nie pisał? :) Ja napisałam o dobrze wyregulowanym półzacisku...gdzie pies nie ciągnie nie zaleznie od tego na jakiej jest smyczy.

Nie, na forum nie.
Ale u mnie na osiedlu to norma kolczatka + automat :/
niestety...

sator_k_ napisał(a):
Ha ha ja nwet nie wchodzę na stronę tego sklepu ;)

A co do tej flexi. Fakt zapanowac nad psem na flexi i w szelkach jest bardzo trudno. U mnie to służy jedynie zapobieganiu przed pogonią za sarnami. A tak to zawsze ma też założoną obrożę i w razie czego łapię za obrożę.

Ja zasadniczo teraz używam flexi po 16 jak już jest ciemno bo u mnie na osiedlu jest dużo krzaków a w krzakach różnie bywa ;) a tu jakiś pijaczek a tu zając, więc gdy mam ograniczoną widoczność to z flexi czuję się bezpiecznie. Wprawdzie Prince jest posłuszny i odwoływalny, ale takie wielkie futro biegnące może napędzić strachu chociaż nic nie zrobi heh
A jak idę na pola łąki to lata puszczony bo nawet jak gdzieś poleci za zającem to nie ma gdzie uciec ( tj. na ulice) bo tam same pola.