Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chyba jestem tak zdesperowana ze taka kwota mnie nie przeraża :)...wszedzie piszą, że stary model...a, ze ładny to wykupiony ;(
jak na razie czekam na komplet z Huntera...mam nadzieję, ze wart swojej ceny...w zamiarze mam jeszcze niebieskiego gumowego Rogza i liski jeśli stanie się cud :P

Posted

Połaź po zoologikach u siebie;)
U mnie jest tak, że jakieś 2 msc temu była wielka dostawa Rogz'ów i teraz ludzie wykupują i jak już nie zostanie nic, to wtedy dopiero przychodzi kolejna dostawa.

Posted

w Poznaniu jeszcze nie widziałam Rogza.....że też ja zawsze musze sobie coś ubzdurać jak juz tego nie ma :P
Na dodatek bardzo spodobały mi sie szelki fińskie...czy szwedzkie też z Huntera...w kolorze smyczy....ale cena mnie przeraziła....

Posted

Kateczka napisał(a):
w Poznaniu jeszcze nie widziałam Rogza.....że też ja zawsze musze sobie coś ubzdurać jak juz tego nie ma :P
Na dodatek bardzo spodobały mi sie szelki fińskie...czy szwedzkie też z Huntera...w kolorze smyczy....ale cena mnie przeraziła....

Rogz teoretycznie jest w Zoo Naturze w King Crossie i w sklepie Gordon i Przyjaciele na 28 czerwca (tzn kiedyś był, teraz nie wiem). Możesz się wybrać i zobaczć, może akurat będziesz miała szczęście . ;)

Posted

wiem wiem to juz obadałam ;) tylko w tamtą stronę mi ostatnio bardzo nie po drodze...ale już zaznaczyłam chłopakowi, ze w końcu będzie musiał mnie tam zawieźć...a to wszystko przez ten wątek :P bo wytłumaczyłam sobie, że nie tylko ja mam potrzebę upiększania pupila...i że to całkiem normalne :P...bardzo Wam dziękuję za pomoc :)

Posted

Chciałabym kupić taką obrożę: http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=110
Ale niestety nigdzie jej nie ma.
W ostateczności zdecydowałabym się na obroże bez tego miękkiego podszycia, znalazłam taką: http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1141 tylko jak sie ją zakłada? Trzeba poluzować, założyć psu przez głowę i dopasować ? Czy to wygodne jest?

Posted

Magda, tak tzreba poluzowac
mialam manmaty i to super jakosc jest , polecam

przy okazji moze mi ktos pomoze
kupuje smycze linowe i nie wiem ile powinna miec mm ?
na sduzego psa ( zeby byly mocne) 10mm czy 12?

Posted

Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi :evil_lol:
jakoś tak się złożyło że nigdy sama żadnemu z moich psów nie kupowałam szelek, a w schronisku dla tamtejszych psiaków są jakie są... i teraz się zastanawiam
kupując szelki jakie wymiary psa należy zmierzyć i jak porównywać, żeby wiedzieć jaki rozmiar będzie pasować?

Posted

[quote name='konikowa']http://manmat.prv.pl/ Tutaj jest;) Tylko trzeba podać jaki się chce model i jaki wzór;)
http://www.manmat.cz/
Dzięki, nie wiedziałam że i na tej stronie można zamawiać.

[quote name='gops']Magda, tak tzreba poluzowac
mialam manmaty i to super jakosc jest , polecam

przy okazji moze mi ktos pomoze
kupuje smycze linowe i nie wiem ile powinna miec mm ?
na sduzego psa ( zeby byly mocne) 10mm czy 12?
To może pólzacisk wezmę ? Bedzie łatwiej zakładać
Ja miałam 12mm.

[quote name='pinkmoon']Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi :evil_lol:
jakoś tak się złożyło że nigdy sama żadnemu z moich psów nie kupowałam szelek, a w schronisku dla tamtejszych psiaków są jakie są... i teraz się zastanawiam
kupując szelki jakie wymiary psa należy zmierzyć i jak porównywać, żeby wiedzieć jaki rozmiar będzie pasować?
Obwód barków i za łapami w klatce piersiowej.

Posted

Magda25 napisał(a):

To może pólzacisk wezmę ? Bedzie łatwiej zakładać
Ja miałam 12mm.

.

bierz! i sie pochwal odrazu jak dojdzie tez wlasnie planuje manmata na podszyciu

moja ma 14mm i jest za gruba jednak to wezme 12mm ,dzieki za odp :)

Posted

diabelkowa napisał(a):
gops kup 10 ;p akurat mam jedna na zbyciu ;)

10 to za malo, mialam teraz 14mm i moja zerwala na szyciu , tylko karabinki mi zostaly
kupie 12mm napewno a wieksze karabinki niz 10

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ja tam mam 6mm i nie narzekam :P

no ale moja zrywa , i musze miec cos naprawde mocnego ale 14mm to bylo za duzo ciezkie to to i wogole
wiec 12 wezme
, musze 2 szt kupi bo zostaly mi same nie pzrepinane a wole dluzsze