Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Orientujecie się, czy Rogzy wszędzie będą raczej w tej samej cenie, czy może są jakieś sklepy w których bardziej się opłaca?
Męczy mnie komplecik już od dawna i ciągle się nie mogę zdecydować przez te ceny...

Posted

[quote name='Agnes']Pies na osiedlu ma chodzic na smyczy, proste (takie sa przepisy chyba w wiekszosci miast, albo wszystkich, smycz lub/i kaganiec)

Dokładnie. Szkoda tylko, że nie dla wszystkich jest to takie oczywiste :roll:

http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/WAKACJE/DSC06312.jpg bardzo, bardzo fajne te szeleczki :)

http://img651.imageshack.us/img651/4871/img0076bzj.jpg nie wiem, czy Gin ciągnie na smyczy, ale jeśli jej się zdarza szarpnąć to ten pasek pod szyją może ją dusić trochę.

Posted

Jak się rusza to jest raczej ok, jak siedzi i leży to wszędzie ma luz. Myślicie, żeby to już tak zostawić? Myślałam o jakiś poprawkach czy coś, ale jak sobie pomyślę, że znów miałabym tyle czasu na nie czekać... :shake:
Szelki kupowałam z myślą o treningach, na spacerach sucz nie ciągnie (a jak jej się zdarzy, to w sumie chyba na jedno wyjdzie czy pociągnie w tych szelkach, czy w obroży).

Posted

Illusion napisał(a):
Jak się rusza to jest raczej ok, jak siedzi i leży to wszędzie ma luz. Myślicie, żeby to już tak zostawić? Myślałam o jakiś poprawkach czy coś, ale jak sobie pomyślę, że znów miałabym tyle czasu na nie czekać... :shake:
Szelki kupowałam z myślą o treningach, na spacerach sucz nie ciągnie (a jak jej się zdarzy, to w sumie chyba na jedno wyjdzie czy pociągnie w tych szelkach, czy w obroży).

na treningach do biegania, przytrzymania? jeżeli tak to powinny być ok, aby w nich nie ciągała za bardzo ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
szkoda by mi było takiej smyczy :evil_lol:

eee... :) ona łapie smycz jeśli jej pozwolę ;) tzn. trzymam odpowiednio o zachęcam do zabawy, jak każe puścić to puszcza, to raczej w formie nagrody ;) chwila radości, a smycz jest z drugiej ręki już nam troche wyblakła z prania ;D ale jest spoko.. :P

Posted

zaba14 napisał(a):
eee... :) ona łapie smycz jeśli jej pozwolę ;) tzn. trzymam odpowiednio o zachęcam do zabawy, jak każe puścić to puszcza, to raczej w formie nagrody ;) chwila radości, a smycz jest z drugiej ręki już nam troche wyblakła z prania ;D ale jest spoko.. :P

nie no mój pies też nie robi szaleństwa i puszcza na komendę, ale nie dałabym mu się szarpać tak drogą smyczą :diabloti: pewnie też dlatego, że smycz to ja kupuję raz na rok-dwa lata i trzymam aż się zniszczy ;)

Posted

Lubię tą smycz, jest krótka bo to nie przepinana, miękka i bez problemu miesci się do kieszeni :) na pewno po nowym roku kupię nową, ale tym razem czarną z nitką ;) z tym, ze chyba wezmę 2cm a nie 2,5 ;) no ale niech i tak posłuży... :P :P

Posted

zaba14 napisał(a):
Lubię tą smycz, jest krótka bo to nie przepinana, miękka i bez problemu miesci się do kieszeni :) na pewno po nowym roku kupię nową, ale tym razem czarną z nitką ;) z tym, ze chyba wezmę 2cm a nie 2,5 ;) no ale niech i tak posłuży... :P :P

Z nitką jest dużo sztywniejsza, a przepinana to już wogóle sztywnioch jest ! Moja dopiero po roku zrobiła się jako tako giętka ;)

Posted

Scooby w nowym nabytku, odkupionym od gops. ;)
(chyba nie musze pisać, że mój model uwielbia pozować bo wszystko oddaje jego mina:evil_lol:)

Jednak wydaje mi się, że jednak przedni pasek jest na niego troche za długi. :shake: Jak myślicie ?

Posted

bobroska. ja nic nie mam do chłopaczków w różu wręcz przeciwnie ;) Ale Scooby na zadowolonego to nie wygląda :evil_lol: ale psu to w sumie wszystko jedno kolor :cool3:

Posted

Justa napisał(a):
Z nitką jest dużo sztywniejsza, a przepinana to już wogóle sztywnioch jest ! Moja dopiero po roku zrobiła się jako tako giętka ;)

Mam czas, żeby się jeszcze zastanowić :) mam 25mm przepinanej smyczy rogzowej z naszywką, ale po przyzwyczajeniu się do tej miekkiej , ta druga jest dla mnie za ciężka :) i metalowe kółeczka mnie wkurzają :P :P

Muszę przyznać, że spaniel zdecydowanie lepiej prezentuje się w tych szelkach, niż Misia od gops, rudemu super w takich kolorkach!! no i jak dla mnie szelki okej.

Posted

zaba14 napisał(a):

Muszę przyznać, że spaniel zdecydowanie lepiej prezentuje się w tych szelkach, niż Misia od gops, rudemu super w takich kolorkach!! no i jak dla mnie szelki okej.

dokładnie! na rudym super pasuję !

i rozmiar według mnie dobry , pasek dość daleko od pach ale tak powinno być .