Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bobroska. napisał(a):
Nasza mała kolekcja (po plusie dopisałam rzeczy, które zginęły podczas przeprowadzki):

Cały czas mi się wydaje, że tak mało tych rzeczy mamy, ale jak je tak na kupkę ułożyłam, to troszkę tego wyszło. :D

Przepraszam ile masz tych psów? Ja nie mam nawet połowy tego a wydaje mi się że mam za dużo.
:)

Posted

HelloKally napisał(a):
To odblaskowe to jaka szerokość?

5cm .

zaginiona sara napisał(a):
Przepraszam ile masz tych psów? Ja nie mam nawet połowy tego a wydaje mi się że mam za dużo.
:)

Dwa. :P

Posted

bazylowa napisał(a):
Z tym czajna to nie tak do końca. Jest czajna i jest czajna. Parę lat temu pracowałam w firmie (niemieckiej z filią w Polsce), która produkowała części do samochodów, pralek, wiertarek i innych - metalowe, na tokarkach. Firma ma filie nie tylko w PL ale także w Chinach i chyba Czechach. Wyprodukowane w tych fabrykach części jadą do Niemiec, tam są wmontowane w urządzenia wszelkiej maści i gotowy produkt ostaje etykietkę "made in Germany". Także nie ma absolutnie żadnej gwarancji, że kupując flexi made in Germany nie dostajesz taśmy z Chin, karabińczyka z Bangladeszu, Obudowy z Tajwanu a mechanizmu z Indii.
Oczywiście od razu zaznaczam, że nie bronię biedronkowego szajsu. Jak pisałam wyżej wolę wydać więcej na solidny sprzęt. To lepsze i da mojego portfela i dla środowiska naturalnego, bo kupuję raz a porządnie, a nie 10 razy fajans ;)

Fakt ale np. smycz ze sklepu po 3zł itd. to kompletne nieporozumienie, lepiej by zwykłą taśmową sprzedawali.
A biedronkowej nie ufam, wygląda ładnie. Jest ciężka, raczej nie jest solidna. Używałam sumplast i flexi i to jedyne firmy, które mnie przekonują, hiltona nie miałam i się nie wypowiadam.

Posted

Dobra zakończmy już temat Utopijnej Szwecji i wychowania psów, bo to nie ten temat.

Mam pytanie, czy ma ktoś z was halti trixie rozmiar S?
potrzebuje wymiary minimalne i maksymalne
Nie mogę dopasować kagańca dla suki więc postanowiłam kupić halti tylko nie wiem jaki rozmiar, bo na różnych aukcjach są one inaczej podawane

Posted

Haha;d ja tez mam tylko 2 psy ! Nasza kolekcja :D :

Smyczki:

Obroze i kantarki :

A no i jeszcze ta , zaplatala mi sie gdzies podczas robienia zdjec wiec ma osobne ^^ :

Szelki :

Komplety:

Nasze rzeczy na sprzedaz ( jakby nie patrzec chwilowo dalej czesc kolekcji ^^)

no i to tyle w sumie, mysle ze mam tego w sam raz , nic nie lezy dlugo schowane , w zaleznosci od potzreb wszystkiego uzywamy , czasem czesciej a czasami raz na jakis czas ;)

Posted

Laura_112 napisał(a):
Haha;d ja tez mam tylko 2 psy ! Nasza kolekcja :D :

no i to tyle w sumie, mysle ze mam tego w sam raz , nic nie lezy dlugo schowane , w zaleznosci od potzreb wszystkiego uzywamy , czasem czesciej a czasami raz na jakis czas ;)

o_0 to ja mam bardzo mało 2 flexi taśmy, 3 linki z czego 1 jako dawca(chińszczyzny nie liczę), i jakieś 8 smyczy tradycyjnych z czego 3 linki do zbycia i 2 tradycyjne
no i szelki mamy jakieś 5szt. no może coś więcej, część rzeczy mam dla przyszłego dużego psa ;), poza tym kilka obróżek i 2 kolczatki które czekają na psa
Używamy tylko flexi i szelki. Misek mamy dość dużo, ale zaraz się okaże że to tyle co nic :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nie widze w tym zadnego problemu... Tutaj psy sa tego uczone od malego i tego sie od nich wymaga i jakos ludzie nie maja z tym problemow :roll: Nie kazdy pies jest mysliwski jak Twoj i chetnie by uciekal...

no bo mój to w ogóle z polski to się do niczego nie nadaje :diabloti: miałam mieć psa ze szwecji, ciekawe czy byłby taki posłuszny od urodzenia, pewnie w polsce by się zepsuł :-( bo ja od swojego nic nie wymagam i w ogóle jestem złym właścicielem :loveu:

sory, widzę że skończyliście temat ale jak widzę wymysły deer to mnie śmiech ogarnia :evil_lol:

Posted

NightQueen napisał(a):
dziękuje ;)
ja widziałam w wątku taks twojego charta, genialnie wygląda w nowych obrożach, wzory i kolory super pasują do pręgusa :loveu: w ogóle masz cudnego charta :loveu:

Dzięki :p

Też widziałam te biedronkowe smycze... straszna tandeta :roll:

Posted

Metheora napisał(a):
pytanie- czy wiecie gdzie można kupić eleganckie ale proste smycze najlepiej z dobrej jakości skóry, takie bardzo cieniutkie tak do 6mm do łańcuszków wystawowych?

ostatnio robiłam zakupy " skórzane " w sklepie dla chartów i mają bardzo ładne cieniutkie (0.6 cm) i eleganckie(miękka nappa) smycze : klik (woza)

Posted

Agathee napisał(a):
Laura_112, ciekawi mnie skad takie fajne kantarki?

Ten z fioletowym polarkiem kupilam dobre dwa lata temu na allegro, polarek sama podszylam, drugi jest mojej roboty ^^

Posted

Najcieńsza smycz z Dingo natłuszczana to 8mm.
Mam taką dla Leny. Cieńszej sobie nie wyobrażam, ale dla średniego psa.
Dla średnio małych do łańcuszków 6mm było by super.
Zobacz może Championa. U mnie w zoologu są takie cieniutkie właśnie.

Posted

Super :) nam doszły Taksówki jutro zrobię fotki są śliczneee :)
Przymierzałam Abi dogstyle 2 cm sówki z eko ale ciągle stanowczo za szeroko dla niej...
Dziś dokupiłam dla małej 14 mm carną przepinaną Chabe długość chyba 240 cm

Posted

NightQueen napisał(a):
pierwsza dostałam obrożę od taks, a jako ostatnia zdjęcia pokazuje :evil_lol:
by taks

świetnie wygląda w tej obroży :loveu: bardzo do niej pasuje, i obróżka w ogóle wspaniała :)

Kasi i Lena napisał(a):

to jest jeden z wzorków które najbardziej podobają mi się z tych tasiemek dog stylowskich :) Świetne mają jeszcze kwiatki i ptaszki, a teraz jeszcze kwiatki fioletowe fajne dodali :smile:

jak myślicie który wzorek będzie dobry dla brązowego psa? ( http://i681.photobucket.com/albums/vv171/Berneska/forum/Obraz514.jpg, http://i681.photobucket.com/albums/vv171/Berneska/forum/Obraz215.jpg )
wzorek 1 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00673.jpg
wzorek 2 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00689.jpg
wzorek 3 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00704.jpg