zaginiona sara Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 bobroska. napisał(a):Nasza mała kolekcja (po plusie dopisałam rzeczy, które zginęły podczas przeprowadzki): Cały czas mi się wydaje, że tak mało tych rzeczy mamy, ale jak je tak na kupkę ułożyłam, to troszkę tego wyszło. :D Przepraszam ile masz tych psów? Ja nie mam nawet połowy tego a wydaje mi się że mam za dużo. :) Quote
bobroska. Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 HelloKally napisał(a):To odblaskowe to jaka szerokość? 5cm . zaginiona sara napisał(a):Przepraszam ile masz tych psów? Ja nie mam nawet połowy tego a wydaje mi się że mam za dużo. :) Dwa. :P Quote
zaginiona sara Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 bazylowa napisał(a):Z tym czajna to nie tak do końca. Jest czajna i jest czajna. Parę lat temu pracowałam w firmie (niemieckiej z filią w Polsce), która produkowała części do samochodów, pralek, wiertarek i innych - metalowe, na tokarkach. Firma ma filie nie tylko w PL ale także w Chinach i chyba Czechach. Wyprodukowane w tych fabrykach części jadą do Niemiec, tam są wmontowane w urządzenia wszelkiej maści i gotowy produkt ostaje etykietkę "made in Germany". Także nie ma absolutnie żadnej gwarancji, że kupując flexi made in Germany nie dostajesz taśmy z Chin, karabińczyka z Bangladeszu, Obudowy z Tajwanu a mechanizmu z Indii. Oczywiście od razu zaznaczam, że nie bronię biedronkowego szajsu. Jak pisałam wyżej wolę wydać więcej na solidny sprzęt. To lepsze i da mojego portfela i dla środowiska naturalnego, bo kupuję raz a porządnie, a nie 10 razy fajans ;) Fakt ale np. smycz ze sklepu po 3zł itd. to kompletne nieporozumienie, lepiej by zwykłą taśmową sprzedawali. A biedronkowej nie ufam, wygląda ładnie. Jest ciężka, raczej nie jest solidna. Używałam sumplast i flexi i to jedyne firmy, które mnie przekonują, hiltona nie miałam i się nie wypowiadam. Quote
NightQueen Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Dobra zakończmy już temat Utopijnej Szwecji i wychowania psów, bo to nie ten temat. Mam pytanie, czy ma ktoś z was halti trixie rozmiar S? potrzebuje wymiary minimalne i maksymalne Nie mogę dopasować kagańca dla suki więc postanowiłam kupić halti tylko nie wiem jaki rozmiar, bo na różnych aukcjach są one inaczej podawane Quote
Laura_112 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Haha;d ja tez mam tylko 2 psy ! Nasza kolekcja :D : Smyczki: Obroze i kantarki : A no i jeszcze ta , zaplatala mi sie gdzies podczas robienia zdjec wiec ma osobne ^^ : Szelki : Komplety: Nasze rzeczy na sprzedaz ( jakby nie patrzec chwilowo dalej czesc kolekcji ^^) no i to tyle w sumie, mysle ze mam tego w sam raz , nic nie lezy dlugo schowane , w zaleznosci od potzreb wszystkiego uzywamy , czasem czesciej a czasami raz na jakis czas ;) Quote
zaginiona sara Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Laura_112 napisał(a):Haha;d ja tez mam tylko 2 psy ! Nasza kolekcja :D : no i to tyle w sumie, mysle ze mam tego w sam raz , nic nie lezy dlugo schowane , w zaleznosci od potzreb wszystkiego uzywamy , czasem czesciej a czasami raz na jakis czas ;) o_0 to ja mam bardzo mało 2 flexi taśmy, 3 linki z czego 1 jako dawca(chińszczyzny nie liczę), i jakieś 8 smyczy tradycyjnych z czego 3 linki do zbycia i 2 tradycyjne no i szelki mamy jakieś 5szt. no może coś więcej, część rzeczy mam dla przyszłego dużego psa ;), poza tym kilka obróżek i 2 kolczatki które czekają na psa Używamy tylko flexi i szelki. Misek mamy dość dużo, ale zaraz się okaże że to tyle co nic :) Quote
Agnes Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Metheora a dingo z serii natluszczanej z plecionka? http://www.e-zoomarket.com.pl/index.php?p248,dingo-smycz-ze-skory-natluszczanej-z-elementami-zaplatanymi-brazowa Nie wiem jednak czy maja 6mm. Jest ladna, do tego mega wygodna i trwala. Sa tez czarne;) Quote
Agnes Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 8 mm nadal za duza, tak? Moze cos z wozy zrobia na zamowienie.... Quote
Unbelievable Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 deer_1987 napisał(a):Nie widze w tym zadnego problemu... Tutaj psy sa tego uczone od malego i tego sie od nich wymaga i jakos ludzie nie maja z tym problemow :roll: Nie kazdy pies jest mysliwski jak Twoj i chetnie by uciekal... no bo mój to w ogóle z polski to się do niczego nie nadaje :diabloti: miałam mieć psa ze szwecji, ciekawe czy byłby taki posłuszny od urodzenia, pewnie w polsce by się zepsuł :-( bo ja od swojego nic nie wymagam i w ogóle jestem złym właścicielem :loveu: sory, widzę że skończyliście temat ale jak widzę wymysły deer to mnie śmiech ogarnia :evil_lol: Quote
Squ Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 NightQueen napisał(a):dziękuje ;) ja widziałam w wątku taks twojego charta, genialnie wygląda w nowych obrożach, wzory i kolory super pasują do pręgusa :loveu: w ogóle masz cudnego charta :loveu: Dzięki :p Też widziałam te biedronkowe smycze... straszna tandeta :roll: Quote
brjagata Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Laura_112, ciekawi mnie skad takie fajne kantarki? Quote
pędzelopka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Metheora napisał(a):pytanie- czy wiecie gdzie można kupić eleganckie ale proste smycze najlepiej z dobrej jakości skóry, takie bardzo cieniutkie tak do 6mm do łańcuszków wystawowych? ostatnio robiłam zakupy " skórzane " w sklepie dla chartów i mają bardzo ładne cieniutkie (0.6 cm) i eleganckie(miękka nappa) smycze : klik (woza) Quote
Laura_112 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Agathee napisał(a):Laura_112, ciekawi mnie skad takie fajne kantarki? Ten z fioletowym polarkiem kupilam dobre dwa lata temu na allegro, polarek sama podszylam, drugi jest mojej roboty ^^ Quote
drzalka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Najcieńsza smycz z Dingo natłuszczana to 8mm. Mam taką dla Leny. Cieńszej sobie nie wyobrażam, ale dla średniego psa. Dla średnio małych do łańcuszków 6mm było by super. Zobacz może Championa. U mnie w zoologu są takie cieniutkie właśnie. Quote
Ewa&Duffel Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Świetny ! Można go już gdzieś kupić ? Quote
pędzelopka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ogólnie jeśli to woza to zrobią na zamówienie. Najlepiej napisz i zapytaj co i jak. Ale to jedyna smycz 0.6 cm jaką widziałam, bo ogólnie od 0.8 w górę. Quote
DomixX Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Superowy ten rogzik, podoba mi się ! Quote
Marchewkowy Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 nooo rogz ciekawe się zapowiada ;) Quote
Marchewkowy Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Super :) nam doszły Taksówki jutro zrobię fotki są śliczneee :) Przymierzałam Abi dogstyle 2 cm sówki z eko ale ciągle stanowczo za szeroko dla niej... Dziś dokupiłam dla małej 14 mm carną przepinaną Chabe długość chyba 240 cm Quote
Berneska Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 NightQueen napisał(a):pierwsza dostałam obrożę od taks, a jako ostatnia zdjęcia pokazuje :evil_lol: by taks świetnie wygląda w tej obroży :loveu: bardzo do niej pasuje, i obróżka w ogóle wspaniała :) Kasi i Lena napisał(a):Nasz Dog Styl http://img84.imageshack.us/img84/154/sn852836.jpg to jest jeden z wzorków które najbardziej podobają mi się z tych tasiemek dog stylowskich :) Świetne mają jeszcze kwiatki i ptaszki, a teraz jeszcze kwiatki fioletowe fajne dodali :smile: jak myślicie który wzorek będzie dobry dla brązowego psa? ( http://i681.photobucket.com/albums/vv171/Berneska/forum/Obraz514.jpg, http://i681.photobucket.com/albums/vv171/Berneska/forum/Obraz215.jpg ) wzorek 1 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00673.jpg wzorek 2 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00689.jpg wzorek 3 http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00704.jpg Quote
gops Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 wzorek nr 3 , jeszcze nie widziałam na dogo obroży z tym wzorkiem a myślę że fajnie by wyszła , chętnie bym zobaczyła :) Quote
Kasi i Lena Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Wzorek numer 3 fajny ale ja bym Twojego psa w jelonkach widziała. Zielony kolor jakoś mi do niego pasuje. Quote
Recommended Posts