Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juliusy maja najladniejszy ksztalt "siodelka". Jak porownasz z tanszymi produktami (wyjatek dingo) to widac roznice golym okiem. Jesli kupowac takie szelki tylko Julisy, zreszta Akira z dogo ma takie o ile pamietam 2 lata i ciagle sie dobrze trzymaja, to o czyms swiadczy ;) Moja ma za duzo futra na takie szele i za duzo luznej skory, bedzie wygladac koszmarnie.

Posted

paulaa. napisał(a):
Może nie na temat, ale właśnie wróciliśmy z biedrobnki. :cool3: Myślałam, że więcej rzeczy będzie, a tu tylko pare rzuconych. Nabyliśmy smyczke moro ( do wyboru była jeszcze czerwona w kratke i same czarne), 3 kurczaki ( scooby się cieszy z nich jak dziecko), świnke i smaki ( ich skład mnie troche przeraża..).;)

Kupiłam kurę czy tam kaczkę przedwczoraj... Pół godziny temu ktoś łapkę kurakowi rozwalił:lol:
Wydaje mi się, że to nie jest zrobione z lateksu. Dla porównania mam innego indyka (Kleo szaleje za kwaczącymi zabawkami:evil_lol:) z nobby i trixie- są bardziej miękkie w dotyku.
Sory za off ;)

Posted

Milena9 napisał(a):
Macie jeszcze jakieś opinie o tej smyczy z biedronki?

Smycze z biedronki ? Hmm, przed chwilą byliśmy z nią na pierwszym spacerku i już sa problemy ze zwijaniem, a pies 13kg. ;)

Edit: Natomiast zabawki kurczaki super, psiak je już męczy od godziny i narazie nie urwał kończyny jak to było z innymi. ;p

Posted

Hej
Jeszcze mam pytanko do Was o te szele Ezy Doga

Jaki miej więcej rozmiar braliście na duze psy ( obwód w klacie 70 i 80cm )
Chciałabym wziąć jak największy z odpowiadających, myślę że dzięki temu ten pas na klacie będzie ciut dłuższy i nie będzie to wyglądało, jakby wrzynał się pod pachy ( strasznie mi się to nie podoba, mogli by zrobić ciut dłuższy pasek na "plecach").

Posted

drzalka napisał(a):
Hej
Jeszcze mam pytanko do Was o te szele Ezy Doga
Jaki miej więcej rozmiar braliście na duze psy ( obwód w klacie 70 i 80cm )
Chciałabym wziąć jak największy z odpowiadających, myślę że dzięki temu ten pas na klacie będzie ciut dłuższy i nie będzie to wyglądało, jakby wrzynał się pod pachy ( strasznie mi się to nie podoba, mogli by zrobić ciut dłuższy pasek na "plecach").

Tylko wtedy przesuwałyby się do przodu i ten sztywny napierśnik wbijałby się w gardło. One są jak step - iny i tak mają być dopasowane. (ja kupiłam za duże i musiałam sprzedać, bo działo się tak, jak napisałam wyżej - obwód był w sam raz, ale napierśnik za duży i pasek z tyłu za daleko za przednimi łapkami).

Posted

paulaa. napisał(a):
Może nie na temat, ale właśnie wróciliśmy z biedrobnki. :cool3: Myślałam, że więcej rzeczy będzie, a tu tylko pare rzuconych. Nabyliśmy smyczke moro ( do wyboru była jeszcze czerwona w kratke i same czarne), 3 kurczaki ( scooby się cieszy z nich jak dziecko), świnke i smaki ( ich skład mnie troche przeraża..).;)

ja też niestety kupiłam te smaki i one pachną octem !! u mnie żaden pies nie chce tego zjeść i bardzo żałuje, że wcześniej nie przeczytałam składu bo bym ich nie kupiła :(

Posted

ja również wybrałam się dziś do biedronki po smycz automatyczną, po pierwszym spacerze z nią stwierdzam, że raczej będzie używana rzadko, jeśli w ogóle ;) tylko raz wciągnęła mi się do końca, zawsze ok.20 cm zostaje, przycisk do blokowania chodzi ciężko i nie zawsze, poza tym, nawet po zablokowaniu smycz nadal troch się jeszcze wyciąga ( a pies ma tylko 20 kg). Chociaż jak na taką cenę to chyba normalne ;) ale jest chociaż ładna :)

Posted

Własnie sie za stanawiam nad tą smycza. Mam flexi ale tej chciałabym używać tam gdzie flexi będzie mi szkoda np nad wodę, w chaszcze do piachu. Ale z tego co piszecie to chyba nie warto.

Posted

Milena9 napisał(a):
Własnie sie za stanawiam nad tą smycza. Mam flexi ale tej chciałabym używać tam gdzie flexi będzie mi szkoda np nad wodę, w chaszcze do piachu. Ale z tego co piszecie to chyba nie warto.

Poszukaj w marketach, aby kupic drugą flexi, ja za swoją flexi w tesco zapłaciłam 15.30 zł, bo była wyprzedaż ;)

Posted

Milena9 napisał(a):

ja mam swoją 3 lata, staram się ją oszczędzać ale ciężko mi to idzie :evil_lol: smycz wpadła mi do rzeki, została na zewnątrz podczas ulewy :cool3: leżała nie raz w piasku i żyje ;) więc ja się pytam, po co oszczędzać? :p

Posted

Milena9 napisał(a):

Ja wolę używaną flexi niż smycz z biedronki.
Teraz mam flexi taśmę, dla drugiego potworka też zamówiłam, te najlepiej mi leżą. Mam sumplast chyba 2 nie są złe, ale taśma jest dla mnie najlepsza.
Biedronkowe są prawie jak chińszczyzna te do 25kg, które kot by mógł zerwać jakby się uparł :D.

Posted

NightQueen napisał(a):
ja mam swoją 3 lata, staram się ją oszczędzać ale ciężko mi to idzie :evil_lol: smycz wpadła mi do rzeki, została na zewnątrz podczas ulewy :cool3: leżała nie raz w piasku i żyje ;) więc ja się pytam, po co oszczędzać? :p

dokładnie ja kupiłam flexi za 25zł używaną , wpadła mi do beczki z wodą , spadła z okna w domku , zostawiłam ją na stole na zewnątrz podczas ulewy a ona nadal działa i ma się świetnie! teraz służy komu innemu . uważam że oryginalne flexi wytrzymają naprawdę dużooo ;)

Posted

Metheora napisał(a):

Przy okazji gops twój łańcuszek przyniósł nam szcęście na wystawie i Azi dostał BOBa pięknie chodzi na tym łańcuszku, dzięki :) ale i tak poluje na 2 żmijki złote :P

cieszę się że się sprawdził :lol: i że się przydaję.

nowy różowy rogz jest świetny ! ten drugi taki hmm kolor ma dziwny .

Posted

gops napisał(a):
dokładnie ja kupiłam flexi za 25zł używaną , wpadła mi do beczki z wodą , spadła z okna w domku , zostawiłam ją na stole na zewnątrz podczas ulewy a ona nadal działa i ma się świetnie! teraz służy komu innemu . uważam że oryginalne flexi wytrzymają naprawdę dużooo ;)

Ha, ja za swoją dałam 13,50 już z wysyłka, do tego jeszcze były szelki, ale na Nukę za małe i sobie leżą, może kiedyś się przydadzą :evil_lol: używana, obudowa trochę porysowana, ale mechanizm chodzi super, nic się nie zacina, kilka razy mi upadła niechcący, Nuka ciągnęła ją po podłodze, ale nic jej nie jest :-)

Posted

gops napisał(a):

Flexi to flexi, sumplast jest całkiem niezły,ale flexi wygrywa.
Ja najbardziej lubię taśmowe i takie mają moje psy, używane są tanie, tańsze niż biedronkowe z wysyłką.

Również będę mieć na zbyciu linki, chyba sumplast.
Flexi najlepsze jak dla mnie. Nie zacina się, cicho chodzi.