Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w deszczu rosnę napisał(a):
Kupiłam nowe i jestem wściekła sama na siebie. Zależało mi na komplecie do smyczy, którą kupiłam jakiś czas temu i długo się wahałam czy ją odpakować, w końcu to zrobiłam, bo spodobała mi się, że jest taka krótka i lekka. Szelki miały niby być na boksera, nawet prosiłam o wymiary, ale ich nie dostałam i zaryzykowałam kupno. I teraz mam szelki dla sznaucera miniaturki chyba :(

Jeśli nie oderwałaś metki zwróć do sklepu, masz na to 10 dni, zwrot muszą przyjąć bo takie masz prawo.

edit: widzę że już napisałaś ;)

Posted

Kupiłam nowe i jestem wściekła sama na siebie. Zależało mi na komplecie do smyczy, którą kupiłam jakiś czas temu i długo się wahałam czy ją odpakować, w końcu to zrobiłam, bo spodobała mi się, że jest taka krótka i lekka. Szelki miały niby być na boksera, nawet prosiłam o wymiary, ale ich nie dostałam i zaryzykowałam kupno. I teraz mam szelki dla sznaucera miniaturki chyba :(

A ID, który został zamówiony specjalnie do tych szelek to chyba sama sobie do szyi przywieszę ;)

ajtam, zaraz sobie ... temu sznupki miniaturce zawiesisz ;-)

Posted

diabelkowa napisał(a):
Logan dostal skorzana genialnie pachnaca obroze ciemnobrazowa szyta na okraglo polzaciskowa z Indii :-)

No to pokaz :P

Dziewczyny pomóżcie jakie szelki dla buldoga angielskiego, bo obroza to sredni pomysl z wielu powodow, pies drze jak lokomotywa, z brakow wiedzy u opiekuna przyuczanie go do normalnego chodzenia na smyczy sprawa łatwa nie jest, boje sie ze wyladuje na kolcach

Posted

Kajusza napisał(a):
Bazylowa a ile orientacyjnie kosztuja sztruksiaki 3cm, półzacisk ..... co prawda mam postanowienie "zero nowych obróżek" :-D ale zapytac zawsze mozna ;-)

Poszło Pw :)

Hallie napisał(a):
Bazylowa śliczne te nowe obróżki :D A sztruksowe są wersji półzacisku?

Dzięki :) Półzaciski, jak najbardziej.

diabelkowa napisał(a):
Logan dostal skorzana genialnie pachnaca obroze ciemnobrazowa szyta na okraglo polzaciskowa z Indii :-)

ŁAŁ!!! A czym pachnie??

Posted

Lucky. napisał(a):
chciałabym z jednego sklepu/aukcji, bo za przesyłko tylko raz bym płaciła.

nie ma raczej nigdzie prócz pro doga, fizjologiczne są tylko w ipo sklepie, prodogu , i na allegro , nigdzie więcej nie widziałam .

Posted

Nasze jelonki z DogStyle :

Pierwszy dzień użytkowania i pierwsza trudna próba - pies zobaczył kurę i baaardzo chciał do niej podbiec - obroża egzamin zdała ;)

Posted

moja sunia jest już stara i ostatnio chorowała - natknęłam się jakiś czas temu w sieci na produkty magnetyczne dla ludzi, a psince kupiłam taką http://www.trionz.pl/Category/13-obroe-trionz-dla-zwierzt.aspx - jutro psina ma operację i po operacji zamierzam jej założyć - wet potwierdził, że magnetoterapia może pomóc jej w szybszym dochodzeniu do zdrowia. Na razie jeszcze jej nie zakładałam, ale mam nadzieję, że zadziała - wygląda ladnie i solidnie.

Posted

gops napisał(a):
nie ma raczej nigdzie prócz pro doga, fizjologiczne są tylko w ipo sklepie, prodogu , i na allegro , nigdzie więcej nie widziałam .

Taaa... a cholerne tuby - wszędzie :/

Posted

Justa napisał(a):
Tuba ma jedno jedyne zastosowanie - w gabinecie weterynaryjnym..

według mnie to nawet u weta można założyć skórzany kaganiec(jeśli pies wali pyskiem) i też nie zrobi krzywdy , wszystko lepsze niż tuba, dla mnie to powinni wycofać .

Posted

gops napisał(a):
według mnie to nawet u weta można założyć skórzany kaganiec(jeśli pies wali pyskiem) i też nie zrobi krzywdy , wszystko lepsze niż tuba, dla mnie to powinni wycofać .

Oj nawet nie wiesz jak wielu właścicieli uważa że ich piesek nic nie zrobi, a potem kłapie zębami.. Dlatego przynajmniej u nas w klinice kagańców tub jest do wyboru do koloru. Na te parę minut do badania, zastrzyków, mierzenia temp, pobierania krwi to najlepsze rozwiązanie ;)

Posted

Justa napisał(a):
Oj nawet nie wiesz jak wielu właścicieli uważa że ich piesek nic nie zrobi, a potem kłapie zębami.. Dlatego przynajmniej u nas w klinice kagańców tub jest do wyboru do koloru. Na te parę minut do badania, zastrzyków, mierzenia temp, pobierania krwi to najlepsze rozwiązanie ;)

no tak, chyba że ktoś nie zna własnego psa to inna sprawa, ja mam skórzany kaganiec do weta mimo że suka raczej nie atakuję, na wszelki wypadek zakładam, nigdy nie wiadomo co się stanie. ale przez to że są ogólno dostępne są tak popularne .

Posted

gops napisał(a):
no tak, chyba że ktoś nie zna własnego psa to inna sprawa, ja mam skórzany kaganiec do weta mimo że suka raczej nie atakuję, na wszelki wypadek zakładam, nigdy nie wiadomo co się stanie. ale przez to że są ogólno dostępne są tak popularne .

Ja spotkałam się z tym, że pies mimo skórzanego kagańca dziabnął, może nie ugryzł, ale zębami uderzył.. Dlatego bardziej ufam tubom w takich sytuacjach, łatwiej dobrać też odpowiedni rozmiar niż w wypadku skórzanych, można uprać, skórzane to siedlisko bakterii jeśli się ich odpowiednio nie pielęgnuje..
A niestety w tym zawodzie liczy się przedewszystkim bezpieczeństwo lekarza.
A to, że są zbyt szeroko dostępne, to się zgodzę.. Podobnie jak kolczatki, obroże elektryczne, dławiki i inne cuda, które źle użytkowane przynoszą więcej szkody niż pożytku. Ludziom nie przetłumaczysz :roll: