w deszczu rosnę Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Ja po prostu oddam je do sklepu, kupowałam przez internet, więc mam prawo odstąpić od umowy, niestety nie mają niczego w większym rozmiarze. Quote
Migori Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 w deszczu rosnę napisał(a):Kupiłam nowe i jestem wściekła sama na siebie. Zależało mi na komplecie do smyczy, którą kupiłam jakiś czas temu i długo się wahałam czy ją odpakować, w końcu to zrobiłam, bo spodobała mi się, że jest taka krótka i lekka. Szelki miały niby być na boksera, nawet prosiłam o wymiary, ale ich nie dostałam i zaryzykowałam kupno. I teraz mam szelki dla sznaucera miniaturki chyba :( Jeśli nie oderwałaś metki zwróć do sklepu, masz na to 10 dni, zwrot muszą przyjąć bo takie masz prawo. edit: widzę że już napisałaś ;) Quote
w deszczu rosnę Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tak, oddam, chyba, że ktoś chciałby kupić :) /91 zł/ Quote
w deszczu rosnę Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 A ID, który został zamówiony specjalnie do tych szelek to chyba sama sobie do szyi przywieszę ;) Quote
Kajusza Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 w deszczu rosnę napisał(a):Kupiłam nowe i jestem wściekła sama na siebie. Zależało mi na komplecie do smyczy, którą kupiłam jakiś czas temu i długo się wahałam czy ją odpakować, w końcu to zrobiłam, bo spodobała mi się, że jest taka krótka i lekka. Szelki miały niby być na boksera, nawet prosiłam o wymiary, ale ich nie dostałam i zaryzykowałam kupno. I teraz mam szelki dla sznaucera miniaturki chyba :( w deszczu rosnę napisał(a):A ID, który został zamówiony specjalnie do tych szelek to chyba sama sobie do szyi przywieszę ;) ajtam, zaraz sobie ... temu sznupki miniaturce zawiesisz ;-) Quote
sator_k_ Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 A do nas doszedł łańcuszek i bonusowa obroża :D Quote
ania > Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 znalazłam na bazarku i przeklejam tutaj, może się komuś spodobają :) link do bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/214261-Tw%C3%B3j-pies-te%C5%BC-chce-%C5%82adnie-wygl%C4%85da%C4%87-jesieni%C4%85-%29-FASHION-BAZAAR!-na-Skarbonk%C4%99-do18.IXh22 Quote
diabelkowa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Logan dostal skorzana genialnie pachnaca obroze ciemnobrazowa szyta na okraglo polzaciskowa z Indii :-) Quote
SZPiLKA23 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 diabelkowa napisał(a):Logan dostal skorzana genialnie pachnaca obroze ciemnobrazowa szyta na okraglo polzaciskowa z Indii :-) No to pokaz :P Dziewczyny pomóżcie jakie szelki dla buldoga angielskiego, bo obroza to sredni pomysl z wielu powodow, pies drze jak lokomotywa, z brakow wiedzy u opiekuna przyuczanie go do normalnego chodzenia na smyczy sprawa łatwa nie jest, boje sie ze wyladuje na kolcach Quote
bazylowa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Kajusza napisał(a):Bazylowa a ile orientacyjnie kosztuja sztruksiaki 3cm, półzacisk ..... co prawda mam postanowienie "zero nowych obróżek" :-D ale zapytac zawsze mozna ;-) Poszło Pw :) Hallie napisał(a):Bazylowa śliczne te nowe obróżki :D A sztruksowe są wersji półzacisku? Dzięki :) Półzaciski, jak najbardziej. diabelkowa napisał(a):Logan dostal skorzana genialnie pachnaca obroze ciemnobrazowa szyta na okraglo polzaciskowa z Indii :-) ŁAŁ!!! A czym pachnie?? Quote
diabelkowa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 pachnie taka praawdziwa dobra skooora ;) Zrobie fotki jak bede miec troche czasu :) Quote
Lucky. Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 gdzie kupię obrożę lupine i kaganiec fizjologiczny na spaniela poza prodogiem ? Quote
w deszczu rosnę Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Lucky. napisał(a):gdzie kupię obrożę lupine i kaganiec fizjologiczny na spaniela poza prodogiem ? ...allegro? Quote
w deszczu rosnę Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Zamówiłam dla ancymona niebieskiego paskowanego Dublina :) Quote
Lucky. Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 w deszczu rosnę napisał(a):...allegro? chciałabym z jednego sklepu/aukcji, bo za przesyłko tylko raz bym płaciła. Quote
gops Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Lucky. napisał(a):chciałabym z jednego sklepu/aukcji, bo za przesyłko tylko raz bym płaciła. nie ma raczej nigdzie prócz pro doga, fizjologiczne są tylko w ipo sklepie, prodogu , i na allegro , nigdzie więcej nie widziałam . Quote
C&B Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Nasze jelonki z DogStyle : Pierwszy dzień użytkowania i pierwsza trudna próba - pies zobaczył kurę i baaardzo chciał do niej podbiec - obroża egzamin zdała ;) Quote
Miska23 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 moja sunia jest już stara i ostatnio chorowała - natknęłam się jakiś czas temu w sieci na produkty magnetyczne dla ludzi, a psince kupiłam taką http://www.trionz.pl/Category/13-obroe-trionz-dla-zwierzt.aspx - jutro psina ma operację i po operacji zamierzam jej założyć - wet potwierdził, że magnetoterapia może pomóc jej w szybszym dochodzeniu do zdrowia. Na razie jeszcze jej nie zakładałam, ale mam nadzieję, że zadziała - wygląda ladnie i solidnie. Quote
bazylowa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 gops napisał(a):nie ma raczej nigdzie prócz pro doga, fizjologiczne są tylko w ipo sklepie, prodogu , i na allegro , nigdzie więcej nie widziałam . Taaa... a cholerne tuby - wszędzie :/ Quote
paulaa. Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ja fizjologiczny mojemu cockerowi kupiłam w Kakadu. Quote
Justa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 bazylowa napisał(a):Taaa... a cholerne tuby - wszędzie :/ Tuba ma jedno jedyne zastosowanie - w gabinecie weterynaryjnym.. Quote
gops Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Justa napisał(a):Tuba ma jedno jedyne zastosowanie - w gabinecie weterynaryjnym.. według mnie to nawet u weta można założyć skórzany kaganiec(jeśli pies wali pyskiem) i też nie zrobi krzywdy , wszystko lepsze niż tuba, dla mnie to powinni wycofać . Quote
Justa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 gops napisał(a):według mnie to nawet u weta można założyć skórzany kaganiec(jeśli pies wali pyskiem) i też nie zrobi krzywdy , wszystko lepsze niż tuba, dla mnie to powinni wycofać . Oj nawet nie wiesz jak wielu właścicieli uważa że ich piesek nic nie zrobi, a potem kłapie zębami.. Dlatego przynajmniej u nas w klinice kagańców tub jest do wyboru do koloru. Na te parę minut do badania, zastrzyków, mierzenia temp, pobierania krwi to najlepsze rozwiązanie ;) Quote
gops Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Justa napisał(a):Oj nawet nie wiesz jak wielu właścicieli uważa że ich piesek nic nie zrobi, a potem kłapie zębami.. Dlatego przynajmniej u nas w klinice kagańców tub jest do wyboru do koloru. Na te parę minut do badania, zastrzyków, mierzenia temp, pobierania krwi to najlepsze rozwiązanie ;) no tak, chyba że ktoś nie zna własnego psa to inna sprawa, ja mam skórzany kaganiec do weta mimo że suka raczej nie atakuję, na wszelki wypadek zakładam, nigdy nie wiadomo co się stanie. ale przez to że są ogólno dostępne są tak popularne . Quote
Justa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 gops napisał(a):no tak, chyba że ktoś nie zna własnego psa to inna sprawa, ja mam skórzany kaganiec do weta mimo że suka raczej nie atakuję, na wszelki wypadek zakładam, nigdy nie wiadomo co się stanie. ale przez to że są ogólno dostępne są tak popularne . Ja spotkałam się z tym, że pies mimo skórzanego kagańca dziabnął, może nie ugryzł, ale zębami uderzył.. Dlatego bardziej ufam tubom w takich sytuacjach, łatwiej dobrać też odpowiedni rozmiar niż w wypadku skórzanych, można uprać, skórzane to siedlisko bakterii jeśli się ich odpowiednio nie pielęgnuje.. A niestety w tym zawodzie liczy się przedewszystkim bezpieczeństwo lekarza. A to, że są zbyt szeroko dostępne, to się zgodzę.. Podobnie jak kolczatki, obroże elektryczne, dławiki i inne cuda, które źle użytkowane przynoszą więcej szkody niż pożytku. Ludziom nie przetłumaczysz :roll: Quote
Recommended Posts