Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes napisał(a):
Zalozone to raz, ale wazne jest uzywanie, bo jesli pies leci kolce ma wbite a ty nie reaguje - jak to vectra napisala, to pies z czasem bedzie olewal takie kolce i dalej prul do przodu.

Tak jest:D niestety..... postaram sie ....

Posted

westie_justa napisał(a):
Tak jest:D niestety..... postaram sie ....

kolce to narzędzie do nauki , ale żeby uczyło , trzeba psu pokazać , że to coś to nie jakiś tam dyskomfort , tylko Twój pomocnik :)
to tak mniej więcej jak z nauką komendy "siad" możesz sobie gadać do woli , a pies nie zakuma ;) ale wystarczy smakołyk nad łeb , czy też nacisnąć zad , ew gdy pies siedzi , mówić mu "siad" i pochwalić i pies wie co to to "siad"
tak samo jest z kolczatką , musisz mu pokazać , o co chodzi i czemu boli i kiedy boli i co zrobić by nie bolało ...

sratytaty z tymi niektórymi teoriami na temat kolczatki na dogo ... metodę nauki dobiera się do psa i jeśli trzeba to i używa się OE ... tylko wszystko trzeba wiedzieć kiedy i jakiemu psu ile , po co i dlaczego :)
Jak bym słuchała tych niektórych rad , to bym nie mogła mieć w domu 6 TTB niekiedy 9 :diabloti: no i teraz mam 2 samca .. co prawda jest malutki , ale kiedyś dorośnie i czy się chłopakom to podoba czy nie ... będą się kochać , jeszcze jest trzeci samczyk .. który będzie u mnie bywał ....

obroże i smyczki zamówiłam :) u Marty ... ma być inwencja twórcza - ja nie mam teraz głowy do wymyślania, wybierania ehhh

Posted

suka moich dziadków przez całe życie chodziła w kolcach za dużych i oczywiście źle założonych, kiedyś jak z nią wyszłam spotkałyśmy kota na korytarzu a ona kotów po prostu nienawidziła jak się w stronę tego kotka rzuciła to aż się wywaliła na tych schodach ale nie odpuściła dalej ciągnęła chociaż charczała jak stary odkurzacz i przeraźliwie piszczała dobrze że kotek był na tyle mądry i uciekł na dół a mi się udało wciągnąć ją na górę i uspokoić bo inaczej bym została pewnie z tych schodów ściągnięta siłą przez Tine :evil_lol: a ona jeszcze jakiś czas po tym spacerze charczała co chwilę:-( ale stopniowo coraz mniej i rano już było dobrze
fajnie wygląda w tej obroży :)

Posted

Vectra napisał(a):
przyzwyczajam się do tej myśli , że moje :diabloti:

Ło matulu. To musisz zrobić miejsce w banerku :evil_lol::evil_lol:

Kajusza, świetnie jej w niej! i na szerokość też dobrze :)

Posted

Kajusza napisał(a):
jako, że taksowe wyroby już doszły - pochwalę się naszą panterą :-D ...... i zaczynam wierzyc, że Wegetce naprawdę we wszystkim ładnie ;-)

http://i1102.photobucket.com/albums/g454/kajusza/c9a98ef4.jpg
http://i1102.photobucket.com/albums/g454/kajusza/eb1fb9e2.jpg
http://i1102.photobucket.com/albums/g454/kajusza/4795925c.jpg

Super :loveu:

My też się pochwalimy nową obrożą :razz:

Co myślicie o tej szerokości na moim psie?

Posted

Agnes napisał(a):
To zdolniacha z Ciebie :) Bardzo ladna

Molowe napisał(a):
Obroża jest bardzo porządnie wykonana brawo !!!!:loveu:

rashelek napisał(a):
Świetnie dobrane kolory i szerokość idealna :loveu: Gratuluje ślicznego wyrobu! :D

Dziękuję :) Jak tylko skąd wezmę taśmę podkładową, to zrobię jeszcze jedną, bo mam inny wzorek. Ogólnie ta obroża miała mieć kilka wersji, m. in. naszyte wełniane warkocze :D

Posted

dziekuję za uznanie dla walorów estetycznych Wegetki :-D

Voute naprawdę fajnie wyszła ta obróżka :-) ja ostatnio też takie rękodzieło sprezentowałam suce... miałam starą obroże od taks, który juz była bardzo zniszczona (oryginalnie ręcznie malowana) i na nią naszyłam ozdobną taśmę ... nawet fajnie wyszło ;-) Ja to bym nawet pokombinowała coś psom ale niestety nie mam maszyny :-(

Posted

Ja maszyny też nie mam. Wszystko szyłam ręcznie. Nawet okucia są przyszyte ręcznie. Mój pies nie jest bardzo silny, więc nic się nie powinno rozwalić. A taśma ma 2 warstwy (zszyte ze sobą, też ręcznie ;) ). Więc obroża jest, mam nadzieję, dość solidna.
Okucia, ja... znalazłam w domu. Nie wiem, skąd je wzięłam ;) Zresztą, taśmy też znalazłam w domu.

Posted

Mam do was takie pytanie: nie wiecie, czy z tego wzoru:

są robione szelki? I jeżeli tak, to gdzie je moge dostać? W jakim sklepie internetowym albo w zoologu u kogoś w mieście?