Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sorki że tak długo nie odpisałam ale nie miałam dostępu do neta :shake:

[quote name='MakeBelieve']łaaał! a były węższe może? cudna jest!

cieńsze były prawie kupiłam takową do wyprawki dla szczyla ale powstrzymałam się xD

[quote name='Marchewkowy']Kalunia super ta obroża w łapki jaka ta szerokość? Dawno kupowałaś? Pewnie już nie zastanę w tesco :P

szerokość 25mm obrożę kupowałam jakoś w czerwcu ;)

we wtorek wracając z WORD-u kupiłam rudej różowe szelki+smycz szelki okazały się za małe więc przerobiłam je na 2 obrożę :evil_lol: jedna na zatrzask druga zacisk szerokość 20mm :lol:

na razie w tej w zatrzasku który nie wytrzymał nawet 10 min:razz: wymieniłam go na mocniejszy :cool3:

By xxxkaluniaxxx at 2011-08-27

i przeważnie po chwili obroży nie widać pod sierścią :shake:

Asia&Luna mój Chiński Grzywacz będzie miał na imię Kokaina no chyba że wybiorę psa to w będzie Chaos :evil_lol: mnie się takie imiona podobają mają w sobie to coś :diabloti:

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Yorki w ćwiekach, czy asty w kwiatuszkach to jeszcze nic w porównaniu do tego, jak właściciele nadaja im imona ;) Dla przykładu pitbull Pimpuś i biszon Killer:roll:

Jak kiedyś marzyłam o dobku to chciałam nazwać go Demon. Skąd imię? Od pudla sąsiadki :D
Ale asty w kwiatuszkach wyglądają fajnie :)

Posted

[quote name='omry']
Ale asty w kwiatuszkach wyglądają fajnie :)

Yorki w ćwiekach też :diabloti:

Myślałam kiedyś którejś z tych dwóch:

ale w końcu nie kupiłam bo boję się, że w zabawie zrobiłaby innemu psu krzywdę.

Posted

i przeważnie po chwili obroży nie widać pod sierścią

u mnie jest gorzej:evil_lol:dlatego trymuje obroże prawie co tydzień:diabloti:

Asia&Luna mój Chiński Grzywacz będzie miał na imię Kokaina no chyba że wybiorę psa to w będzie Chaos mnie się takie imiona podobają mają w sobie to coś

jednak grzywek:razz:?

Posted

omry napisał(a):
Nikt tego nie napisał :) Owczarki niemieckie, belgijskie, rottki, dobki, malamuty czy sznupy olbrzymy również wyglądałyby w tym dobrze.
Ja bym jednak obroży z kolcami Iwanowi nie kupiła, właśnie dlatego, że jeszcze bardziej ludzie by się bali. Nie chcę, by budził respekt, wręcz odwrotnie. Nam wystarczyła zwykła czarna obroża, by częściej słyszeć niemiłe komentarze, np. w autobusie, czy widzieć niemiłe spojrzenia. Przy kolorowych obrożach jest tego znacznie mniej :)
Potwierdzam. Mój pan sznup chodzi w kolorowych obróżkach, ja u niego preferuję wzory kwiatowe i reakcje na psa tak ubranego są zdecydowanie bardziej pozytywne - w kolczacie lub obroży z kolcami budził by strach i grozę :)

Posted

Voute napisał(a):

i jaka cena...

No właśnie cena jak na takie coś jest wg mnie zabójcza :lol:
taa i na pewno żyłka, na którą nawleczone są te niby perły wytrzyma przy pociągnięciu, oj jak ładnie się koraliki będą sypać :evil_lol:

Posted

sator_k_ napisał(a):
A ja kupuję dla mojego potwora łańcuszek. Bardzo jestem ciekawa jak na nim będzie wyglądał, bo do tej pory same obroże 25mm miał :)

A jaki kupujesz, bo ja też mam owczarka i też chce mu kupić łańcuszek tylko nie wiem jaki.

Posted

Milena9 napisał(a):
Bo ja nie wiem czy kupić z krótkim czy z długim ogniwem.

Podobno długie ogniwo się tak nie zahacza o sierść jak te normalne ;)

Posted

Molowe napisał(a):
pierwsze zahaczenie o drzewo,ławkę,krzaczek i po smyczy :shake: świetny wyrób naprawdę:lol:

Żeby tylko, myśle, że po pierwszym lepszym porywie Scoobiego do innego psa, smycz by się posypała. :lol:

Posted

paulaa. napisał(a):
Żeby tylko, myśle, że po pierwszym lepszym porywie Scoobiego do innego psa, smycz by się posypała. :lol:

Dziewczyny nie trzeba psa żeby to przerwać, ręką bez problemu by się dało to rozerwać, jest napisane, że to żyłka :lol:

Posted

Z drugiej strony... Mam Tatę wędkarza. I wiem, że niektóre żyłki, takie grube potrafią utrzymać i 20 kg szarpiącej się ryby. Jeśli wzięła taką to ok. Jeśli gorszą, to cóż... ;)

Posted

Litterka napisał(a):
Z drugiej strony... Mam Tatę wędkarza. I wiem, że niektóre żyłki, takie grube potrafią utrzymać i 20 kg szarpiącej się ryby. Jeśli wzięła taką to ok. Jeśli gorszą, to cóż... ;)

I tak prędzej czy później pęknie taka żyłka ;-)

Posted

vege* napisał(a):
I tak prędzej czy później pęknie taka żyłka ;-)

Jak najbardziej. Niemniej każda smycz kiedyś się zużyje. No, ale przecież chyba nikt z nas nie kupi psu takiego kiczu? ;)