Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Moja spanielowata, najlepiej wygląda w 2,5 cm. Cieńsze giną jej w sierści i są za cienkie delikatne na mojego potwora.

Ma kilka obroży 2cm z czasów szczenięctwa które nosi do tej pory. Szczerze mówiąc w 1,5 cm jej sobie nie wyobrażam. Wyglądałaby jak w sznurówce na szyi;)

Moja ma mniej sierści na szyi i może dlatego nawet 1,5 cm obroże są u niej widoczne i wyglądają dobrze :eviltong: A w 2,5 cm wygląda jak w kołnierzu:shake:

A co do bazarku to najlepsze wzory już wykupione :-(

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Jak myślicie, który kolor tych szelek wziąć dla Duffla ?
http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-68.html
Najbardziej mi się podoba błękitny, ale nie wiem, czy taki jasny kolor ma sens przy jego 'zamiłowaniu' do czystości...:lol:

Ewa spokojnie weź dla Duffela niebieskie szelki ;) jak wiesz mam różowe ;) Aki też kocha się brudzić ;) szelki super się piorą ;) Aki nosi je ponad 2 lata i nadal mają ten sam kolor ( po kilku praniach ) ;)

Posted

Mnie się spodobały w sumie 4 wzory od Taks, ale przypuszczam, że już zajęte ;( No i aktualnie brak kasy. Może potem coś u niej zamówię, bo robi na prawde świetne rzeczy :loveu:
paulaa. troche mnie gromisz... chcesz dla spaniela pitmana (obstawiam, że jakieś ćwieki niczym dla bull teriera) a od Taks kupujesz... kwiatuszki! Rozumiem, że to twój pies i możesz go ubierać jak chcesz, ale ja cie już nie rozumiem. Co właściwie chcesz z niego zrobić? No i chyba 4cm to jednak za duża? Będzie wyglądał jak w kołnierzu ortopedycznym przecież. Ale, rzecz jasna, rób jak uważasz! :)

Posted

[quote name='rashelek']
paulaa. troche mnie gromisz... chcesz dla spaniela pitmana (obstawiam, że jakieś ćwieki niczym dla bull teriera) a od Taks kupujesz... kwiatuszki!

też mam kolce dla przerośniętego pseudo shih tzu :diabloti:

Posted

Po pierwsze, to nie wszystkie te rzeczy są dla mojego spaniela. ;) A po drugie to ja lubie zróżnicowane rzeczy, nie zakładam mu np. samych obroży w kwiatki, lubie raz w kwiatki, a raz w moro lub ćwieki.

Posted

Moja sunia też się nosi w różnych stylach - od przelukrowanego różu w kwiatuszki, misiaczki i serduszka po prawdziwie męskie moro :D
To nie jest tak, że psy mają potrzebę jakiejkolwiek spójności w akcesoriach ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Po pierwsze, to nie wszystkie te rzeczy są dla mojego spaniela. ;) A po drugie to ja lubie zróżnicowane rzeczy, nie zakładam mu np. samych obroży w kwiatki, lubie raz w kwiatki, a raz w moro lub ćwieki.

Ty kupujesz, wiec wybacz, że zakładam, iż bierzesz to dla siebie, mój błąd ;) Zróżnicowane okej, ale popadanie w skrajności to troche przesada ^^
Może i myśle stereotypowo, ale dla mnie york, spaniel czy shi tzu to psy, które w ćwiekach itp. wyglądają po prostu śmiesznie. Nie zabraniam nikomu takich rzeczy kupować, bo co kto lubi ;)

Posted

paulaa. napisał(a):

no własnie co w tym złego O.o Przecież pies moze mieć i kolce w kolekcji i kwiatki i serduszka i kosteczki:lol: a co tu za skrajnosc? raz pójdzie z psem w obrożyw kwiatki a raz pójdzie z nim w kolcach;)

Posted

rashelek napisał(a):
Ty kupujesz, wiec wybacz, że zakładam, iż bierzesz to dla siebie, mój błąd ;) Zróżnicowane okej, ale popadanie w skrajności to troche przesada ^^
Może i myśle stereotypowo, ale dla mnie york, spaniel czy shi tzu to psy, które w ćwiekach itp. wyglądają po prostu śmiesznie. Nie zabraniam nikomu takich rzeczy kupować, bo co kto lubi ;)

kwestia gustu, dla mnie wygląda śmiesznie cały różowy york z kokardką na głowię, wolę zatem już kontrast w postaci np. kolców ;)

Posted

kwestia gustu, dla mnie wygląda śmiesznie cały różowy york z kokardką na głowię, wolę zatem już kontrast w postaci np. kolców ;-)

Dokładnie, nie dość że małe psy same w sobie są małe i słodkie, w połączeniu z kokardką i słitaśnymi obróżkami wyglądają tragicznie moim zdaniem.

Ja osobiście nie lubię jak pies nosi tylko obroże jednego koloru czy jednego stylu, raz tak raz tak wygląda ciekawiej. A kolce dla małych psów uwielbiam, tak jak uwielbiam umięśnione asty, dobki, rottki etc. w różu czy kwiatkach :loveu:

Omry ptaszki cudne, uwielbiam te aktivdogowe nitki.
Zaczęłam się zastanawiać czy czegoś na taksowym bazarku nie kupić, ale żeby tam mieć wybór to trzeba minutę po otwarciu wpaść :evil_lol::evil_lol:

Posted

Justa, wybacz, nic do ciebie nie mam, ale ty o zróżnicowanych akcesoriach raczej nie bardzo możesz się wypowiadać...
Jasne, psu nie robi to różnicy co nosi, więc liczy się tylko wola właściciela :D Nie popieram robienia z psów laleczek, ale uważam, że ćwieki są raczej przeznaczne dla psów pokroju pitbulli, bubll terrierów czy bokserów, a nie spanieli czy yorków.

Omry - świetnie dobrane kolory :loveu:
Mój pierwszy Taksowy bazarek na dogo, ale uznałam, że kolejnego trzeba pilnować bardziej, bo trudno jest coś dostać potem :(

Posted

[quote name='rashelek']
paulaa. troche mnie gromisz... chcesz dla spaniela pitmana (obstawiam, że jakieś ćwieki niczym dla bull teriera) a od Taks kupujesz... kwiatuszki! Rozumiem, że to twój pies i możesz go ubierać jak chcesz, ale ja cie już nie rozumiem. Co właściwie chcesz z niego zrobić? No i chyba 4cm to jednak za duża? Będzie wyglądał jak w kołnierzu ortopedycznym przecież. Ale, rzecz jasna, rób jak uważasz! :)
A tak wgl to pitman nie robi obroży tylko z ćwiekami, są też i zwykłe kolorowe obroże ;-)

Posted

rashelek napisał(a):

A mi się to wręcz podoba ;) Wg mnie nie ma nic gorszego od ubierania takich miniatur w dresiki, bluzeczki i sukienki i inne pierdółki..
No i co innego jak widzę yorka w kolczatce na szyi, ale ćwieki? Nic w tym złego.