w deszczu rosnę Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Voute napisał(a):Te fioletowe szopy mi się podobają. Jaki jest kolor polaru? Bo nie widzę ;) zdaje się, że czarny Quote
Naklejka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Możecie polecić jakiś niedrogi łańcuszek z długimi ogniwami? I jaką długość powinien mieć, pies ma 60cm w szyjce :P Quote
murakami Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Naklejka napisał(a):Możecie polecić jakiś niedrogi łańcuszek z długimi ogniwami? I jaką długość powinien mieć, pies ma 60cm w szyjce :P Dog Style chyba ma też łańcuszki, napisz do Marty. Quote
Amber Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Naklejka']Możecie polecić jakiś niedrogi łańcuszek z długimi ogniwami? I jaką długość powinien mieć, pies ma 60cm w szyjce :P Jari ma 45 cm obwodu szyi, a łańcuch ma 53 cm i jest idealny. http://allegro.pl/lancuszek-dlugie-ogniwo-dlawik-jak-sprenger-67cm-i1774024149.html http://allegro.pl/trixie-obroza-zaciskowa-lancuszek-dlawik-68cm-2171-i1752210658.html I jeszcze większy: http://allegro.pl/trixie-obroza-zaciskowa-lancuszek-dlawik-72cm-2154-i1774679849.html Btw łańcuszków, Jari w potrójnej kolii :) Quote
Naklejka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Tylko że Jets ma dużą głowę.... Chyba taki 70cm musiałby być....Trixie wytrzyma? Młody ma łańcuszek półzaciskowy, ale zardzewiał, wplątuje się w niego sierść... Quote
Amber Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Naklejka']Tylko że Jets ma dużą głowę.... Chyba taki 70cm musiałby być....Trixie wytrzyma? Młody ma łańcuszek półzaciskowy, ale zardzewiał, wplątuje się w niego sierść... Z tańszych jest jeszcze taki, HS to porządna firma, jeśli się obawiasz jakości Trixie. http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1282,lancuszek-chrom-dlugie-ogniwo-73-cm-kod-hs5156607302 Quote
bazylowa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='AnIeLa']A czy do Gadżeciaków doszły taśmy ? ;) Nie mogę obiecać fotek na już, ale postaram się jak najszybciej. W tej chwili mam tylko takie: Jasna limonka z czarnym, 20mm na klamrę. Limonkę mamy w szerokościach 20, 25 i 30mm. Quote
Marchewkowy Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Amber napisał(a): Btw łańcuszków, Jari w potrójnej kolii :) [G]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_9879.jpg Cudownie mu! W ogóle jest śliczny :) Quote
drzalka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ja chciałam troszkę większe łańcuszki, żeby ładnie się układały na szyjce. Lena ma 42 cm w szyi i ma łańcuszek 55 Omar ma równe 50cm i ma łańcuszek 60. U Leny wisi idealnie u Omara zdeczko przyduży o te trzy oczka ;P Lena ma z HS z curroganu mosiężny 2.5 mm a Omar z Karlie srebrny 3.5 mm, bo mieli same grube z HS. Z tym że my mamy cienkie łańcuszki, ale na pewno polecam firmę Herman Sprenger , nie rdzewieje i łańcuszki z curroganu nie brudzą sierści. Z tym że trzeba uważać, żeby potem nie bić się w pierś, że wydało się pół stówki lub więcej na łańcuch, a na drugim spacerze pies zgubił łańcuszek na spacerze ;P Quote
w deszczu rosnę Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Wiecie ja za bardzo nie rozumiem idei tych łańcuszków, jakoś mi zawsze to kojarzy z psem na łańcuchu przy budzie... Quote
evel Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 w deszczu rosnę napisał(a):Wiecie ja za bardzo nie rozumiem idei tych łańcuszków, jakoś mi zawsze to kojarzy z psem na łańcuchu przy budzie... A mnie się na niektórych psach łańcuszek super podoba :) No i do szkolenia też się przydaje, poza tym niektórzy sędziowie posłuszeństwa podczas egzaminów czy zawodów wymagają na psiej szyi tylko pojedynczego łańcuszka. U mnie suka wie, że łańcuszek = ćwiczymy obi, morda jej się cieszy jak tylko usłyszy, że go wyciągam z pudełka ;) Quote
w deszczu rosnę Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 evel napisał(a):A mnie się na niektórych psach łańcuszek super podoba :) No i do szkolenia też się przydaje, poza tym niektórzy sędziowie posłuszeństwa podczas egzaminów czy zawodów wymagają na psiej szyi tylko pojedynczego łańcuszka. U mnie suka wie, że łańcuszek = ćwiczymy obi, morda jej się cieszy jak tylko usłyszy, że go wyciągam z pudełka ;) A no chyba że tak, ja to nieobyta jestem, egzaminy czy zawody to moje psy z reguły w demolkach urządzały ;)) Quote
Naklejka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Mój w łańcuszku wygląda lepiej niż w obroży. No i do szkolenia się przyda ;) Będą nowe szeleczki :evil_lol: Quote
drzalka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Dla mnie łańcuszek dla psa to taka biżuteria. Bardzo podobają mi się psy w łańcuszkach,zazwyczaj krótkowłose, tym bardziej krótkowłose molosy czy pinczery :loveu: Dla mnie połączenie łańcuszka/żmijki i cienkiej skórzanej smyczy to cud miód malina:loveu: Ja np. nie wyobrażam sobie wystawiania przykładowo dogów, dobermanów czy bokserów na czymkolwiek innym niż żmijka/ łańcuszek. ( ringów ki do mnie nie przemawiają ) Quote
w deszczu rosnę Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 drzalka napisał(a):Dla mnie łańcuszek dla psa to taka biżuteria. Bardzo podobają mi się psy w łańcuszkach,zazwyczaj krótkowłose, tym bardziej krótkowłose molosy czy pinczery :loveu: Dla mnie połączenie łańcuszka/żmijki i cienkiej skórzanej smyczy to cud miód malina:loveu: Ja np. wyobrażam sobie wystawiania przykładowo dogów, dobermanów czy bokserów na czymkolwiek innym niż żmijka/ łańcuszek. ( ringówki w tym przypadku do mnie nie przemawiają ) Dobermany mi się bardzo podobają w takich koliach, jak wcześniej tu ktoś pokazywał. BTW świetne masz boksie :) Quote
weszka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ostatnio obmacałam takie obróże - Karlie Buffalo obroża półzaciskowa z bawolej skóry - bardzo mi się spodobały :) i rozważam zakup. Byłyby to pierwsze skórzane obroże moich suczydeł. No ale do nich to jeszcze trzeba by smycze ale cena smyczy jest powalająca - 209 zł! Quote
bazylowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ale śliczne!!!!! I te kolory!!! Ale faktycznie cena zabija :/ A gdzie to znalazłaś? Quote
NightQueen Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 weszka fajne te smycze i obroże. W jakim sklepie je znajdę? Quote
Asia&Kleo Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Piękne te obróżki :) Ja jeszcze nie widziałam ze skóy bawolej, za którą jak widać się sporo płaci. Quote
Recommended Posts