Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes napisał(a):
popieram to co pisze Karilka. Rowniez posiadam suke z "naruszonym" kregoslupem i troche boje sie przyszlosci, pies coraz starszy. Obawiam sie, ze doprowadzilam do tego przez wlasna glupote, lepiej posluchac rad innych (szczegolnie jak sa one sluszne) niz potem zalowac. To Ty jestes odpowiedzialna za zdrowie swojego psa.
Chcesz, zeby pies ciagnal rower - kup do tego dobry sprzet. Jak Ty bys chciala zaczac biegac, tez bys pewnie zadbala o swoje stawy, dobierajac odpowiedni sprzet.

Postanowiłam, że będziemy się uczyć bieg na luźnej smyczy koło roweru :) Pies będzie na szelkach, z amortyzatorem bo zdarzają jej się zrywy, ale na ogół ma biec nie ciągnąc. Po dzisiejszym spacerze wywnioskowałam, że to nawet będzie bezpieczniejsze, i nie chodzi mi tu o jej zdrowie.

Posted

No i w porzadku :) Moja tez nauczona jest biegac obok, nie ma prawa mnie wyprzedzic, bo wtedy juz latwo o wypadek jesli wpadnie pod kolo. A biega nawet w obrozy, zebym miala wieksza kontrole jesli mnie pociagnie - tu wazniejsze jest moje zdrowie mimo wszystko ;)

Posted

super ta pleciona smycz :) tak z ciekawości, dużo czasu potrzeba na zaplecenie takiej smyczki? bo cierpliwości to napewno nie mało :diabloti:

a tu lupinowe motylki na ciapku (choć trzeba sie przyjrzeć żeby je zobaczyć :evil_lol:

Posted

psyja napisał(a):
super ta pleciona smycz :) tak z ciekawości, dużo czasu potrzeba na zaplecenie takiej smyczki? bo cierpliwości to napewno nie mało :diabloti:

Szczerze to nie wiem nie patrzyłam na zegarek, ale chyba ok 2h :lol:

Posted

vege a jak Ty to pleciesz? Ja umiem tak że wiąże takie supełki. Ty u Ciebie to jakoś inaczej wygląda.
psyja śliczne te motylki , ja ostatnio byłam o krok od kupienia lupinowych arbuzów, jednak na moje 10 kilo suki za cieniutkie się wydawały. Jak się w końcu zdecydowałam to mi ktoś z zoologa podkupił i nie ma:(

Posted

vege* napisał(a):
A ja z nudów zrobiłam taką smycz, 130 cm, szer. 15mm ;-)

świetna jest :) tez bym się skusiła jeśli dałoby się zrobić szer. 2-2,5cm i w innych kolorach. a sznurki są sztuczne czy bawełniane?

Posted

ania >;17354020 napisał(a):
świetna jest :) tez bym się skusiła jeśli dałoby się zrobić szer. 2-2,5cm i w innych kolorach. a sznurki są sztuczne czy bawełniane?

to ja odpowiem za Vege - da się zrobić szerszą i wybór kolorów jest spory :-)

Posted

Lucky. napisał(a):
a ja mam dylemat czy kupić u marty sowy i pacyki + do pacyfek smycz.
czy może rogza gekko. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje.

jeśli miałabym brać od Marty którąś obrożę z tasiemką to dla twojej Megi wzięłabym chyba tasiemkę nr 15 albo nr 1 ;-) a nad podkładami bym się musiała zastanowić ;-)