Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania ja bym dla Choppera wzięła trampeczki, pomarańcz na rudasku fajnie będzie wyglądać :) :loveu: a z ciemniejszych to chyba gwiazdki, czachy jakoś mi nie pasują.

Posted

Hmm... Pożyczyłam szelki treningowe, o te http://allegro.pl/szelki-treningowe-dla-wszyst-psow-typ-p-gratis-i1735173086.html, sprawują się genialnie, ale będę musiała je oddać.... Chciałabym kupić takie Jesanowi, ale tak się zastanawiałam czy by z norweskich nie zrobić też szelek treningowych :evil_lol: Chodzi mi o dorobienie zacisku i kółka na smycz z przodu szelek... Zastanawiał się czy by szelki działały w ten sam sposób... Bo wtedy miałabym 2 w 1 :D A na norweskie choruję od długiego czasu, teraz mogę sobie na nie pozwolić, bo Jets mniej się buntuje ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Hmm... Pożyczyłam szelki treningowe, o te http://allegro.pl/szelki-treningowe-dla-wszyst-psow-typ-p-gratis-i1735173086.html, sprawują się genialnie, ale będę musiała je oddać.... Chciałabym kupić takie Jesanowi, ale tak się zastanawiałam czy by z norweskich nie zrobić też szelek treningowych :evil_lol: Chodzi mi o dorobienie zacisku i kółka na smycz z przodu szelek... Zastanawiał się czy by szelki działały w ten sam sposób... Bo wtedy miałabym 2 w 1 :D A na norweskie choruję od długiego czasu, teraz mogę sobie na nie pozwolić, bo Jets mniej się buntuje ;)
coś w podobie robilismy na specjalne zamówienie dla Szerkanki, ona musiałaby się wypowiedzieć jak sie sprawdzają,
tylko ze tam z przodu ten zacisk nie byl z taśmy tylko z łańcuszka, pisała mi ostatnio Pw ze sprawdza sie taki mechanizm, są dobrze dopasowane i blokują psa jak z przodu smycz jest zapięta :)

Posted

gryf80 napisał(a):
a obroze firmy rogza ktoś używał.podobno (tak wyczytałam)wytrzymują nawet 700 kg.wiecie cos o tym?bo szukam bardzo mocnych obróżek w rozmiarach xxl

Dla ciągnącej bestii w typie ON (30 kg suczki, w zimie do 35) Rogz XL sprawdza się świetnie już od kilku dobrych miesięcy - nie widać nawet śladu użytkowania po kilku praniach (mamy z serii miękkie i lekkie kolor purple - chyba mój ulubiony :) ).
Następna dla niej będzie chyba XXL - bardzo podobają mi się te masywne, metalowe okucia.

Posted

Ja mam psa w typie DONa, przerośniętego (pod 50kg podchodzi), rogza zaciskowego xl od 2 lat, nigdy nie zawiódł. Co prawda sie zmechacił, kolory już wyblakły i nie da się go do końca doprać ale swoją funkcję spełnia nadal. A przez ok. rok był jedyną używaną obrożą.

Ale ładne te dogstylowe z tasiemkami :loveu:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
coś w podobie robilismy na specjalne zamówienie dla Szerkanki, ona musiałaby się wypowiedzieć jak sie sprawdzają,
tylko ze tam z przodu ten zacisk nie byl z taśmy tylko z łańcuszka, pisała mi ostatnio Pw ze sprawdza sie taki mechanizm, są dobrze dopasowane i blokują psa jak z przodu smycz jest zapięta :)

No to super :D Jeszcze się zastanowię jaki kolor, bo pewnie jeszcze smycz do tego zamówię :D Bo moja się zniszczyła.....

Posted

[quote name='murakami']Krateczka boska ! :crazyeye::lol:

[quote name='AgataP']http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC03168.jpg
rzeczywiście krateczka boska, jak widzę coś takiego, to aż mnie palce świerzbią, żeby złożyć zamówienie:diabloti:

[quote name='Asia&Luna']Mi też się strasznie podoba :)

Marta_Ares, jaka to szerokość? I to jest zacisk taki jak w manmatach?

miło, że się podoba:oops: to najnowszy nabytek:loveu:

ta obroża akurat ma szerokość 3cm, zacisk manmatowski, ale lepiej luzujący się:diabloti:

Posted

mi bardziej pasują zielone piłkarzyki :) eh a ja kupiłam na bazarku kolejne obróżki więc czekamy teraz już na 4 :diabloti: ale co tam, ruda w sumie nic nie miała ;) fotkowie będą niedługo, jak tylko pan listonosz przyjdzie :p

Posted

Naklejka napisał(a):
No to super :D Jeszcze się zastanowię jaki kolor, bo pewnie jeszcze smycz do tego zamówię :D Bo moja się zniszczyła.....

Zastanawiam sie i już sama nie wiem, jaki kolor szelek dla Jetsa (a może jakiś wzorek?)? Norweskie z zaciskiem z przodu, i jaka szerokość? Zdjęcia psa są w galerii ;)

Posted

Naklejka napisał(a):
Zastanawiam sie i już sama nie wiem, jaki kolor szelek dla Jetsa (a może jakiś wzorek?)? Norweskie z zaciskiem z przodu, i jaka szerokość? Zdjęcia psa są w galerii ;)

na podpalańcach lubię pomarańcz szerokość myślę 3-4cm ale prędzej 4 .