Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmiar M dla psa o posturze dalmatyńczyka pewnie byłby o'k i tej wielkości pies na pewno nie odczuje jej ciężaru.
Ale mój kurdupel 9 kg ma taką szyję, że S jest za mała, a pewnie byłaby lżejsza od M- ki.

Naprawdę nie mam sumienia jej takiego ciężaru zakładać na szyję, a nie jestem przewrażliwiona ;). Pyza to żywiołowy młody kundelek a nie schorowany staruszek ;).

Posted

toyota napisał(a):
Rozmiar M dla psa o posturze dalmatyńczyka pewnie byłby o'k i tej wielkości pies na pewno nie odczuje jej ciężaru.
Ale mój kurdupel 9 kg ma taką szyję, że S jest za mała, a pewnie byłaby lżejsza od M- ki.

Naprawdę nie mam sumienia jej takiego ciężaru zakładać na szyję, a nie jestem przewrażliwiona ;). Pyza to żywiołowy młody kundelek a nie schorowany staruszek ;).

ja też mam Mke na dużo mniejszego psa niż przeciętny dalmatyńczyk .
mój kurdupel ma koło 17kg , i bez problemu nosi dublina.
wydaję mi się że młody ,zdrowy pies nawet 9kg powinien bez problemu biegać w Mce , nie jest aż tak ciężka ,zważyłam tą obroże na wadze do karmy i waży 125g , mniej niż np el perro..
może ją sprzedaj jeśli nie używacie, jaki wzorek ? napewno by byli chętni . ;)

Posted

gops napisał(a):
ja też mam Mke na dużo mniejszego psa niż przeciętny dalmatyńczyk .
mój kurdupel ma koło 17kg , i bez problemu nosi dublina.
wydaję mi się że młody ,zdrowy pies nawet 9kg powinien bez problemu biegać w Mce , nie jest aż tak ciężka ,zważyłam tą obroże na wadze do karmy i waży 125g , mniej niż np el perro..
może ją sprzedaj jeśli nie używacie, jaki wzorek ? napewno by byli chętni . ;)

Misia jest może niższa od dalmata, ale 17 kg to zdrowa d..a z niej ;). Poza tym ja z Tobą nie gadam o ciężarach, bo Misia o ile dobrze kojarzę to oponę ciągnie ;). Chyba, że coś pomyliłam ?

Wzorek mam limitowany - zimowy ze śnieżynkami. Bardzo mi się podoba, ale Pyza nie chce już urosnąć ani nabrać masy. Właśnie skończyła rok i zatrzymała się na marnych 9 kg. Pozostałe moje kurduple są jeszcze bardziej kurduplowate :cool3:.

Posted

Chan, piękniusio, sama szukam takiej obróżki do adresówki :D Miękki ten muscat? jest rozmiar L albo XL?

Benalski z rogzie XXL, bałam się, że będzie za duży, a tu nawet trzeba było go wyregulować, chyba zacznę zbierać na zielonego odblaska:

Posted

trixie ma różne kolory, różowe, niebieskie, czerwone, brązowe, beżowe ;) seria premium bodajże, chyba na amberhouse.pl były albo na superkarmy.pl czy jakoś tak...?
jest tez ferplast i oni mają jeszcze pomarańczowe