Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do nas doszła obroża od Asi - lupine splash. I pierwsze co mi się rzuciło w oczy to taśma - mięciutka/ nie taka jak w plum blossom ;)
obroża jest świetna, już nakładam adresówkę i idę z psem testować na spacerze - zdjęcie jakby ktoś chciał - wstawię póżniej

Posted

To super, a do mnie dziś wróciły Taksowe obroże po wymianie okuć :)
Jednak tamte charcie okucia były trochę za delikatne dla mojego lwiątka ;) ale bez problemu napisałam do Taks i wysłałam a ona mi bezpłatnie wymieniła na mocniejsze :)

Posted

[quote name='snowflake_fall']Jak myślicie, czy takie oto tasiemki nadawałyby się na obrożę albo smycz?
http://swiatpasji.pl/sklep/tasiemki_ozdobne_zestaw_7934700-7685.html
Cena jest dosyć przystępna i w jednym komplecie jest kilka różnych opcji. Jakby do tego dokupić jeszcze taśmę podkładową, to może coś ciekawego by wyszło w szyciu.

Też się nad tym już zastanawiałam, ale że szyć nie umiem to nie próbowałam ;) Wróci Marta to może odpowie :)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
mam 3 pomarańczowe, niebieski i fioletowy :D ale mój pies najbardziej lubi pomarańczowy kolor :D

Najlepiej go widzi na tle nieba :) Fioletowego i niebieskiego pies na tle nieba nie widzi wcale lub ewentualnie tylko trochę :)

Posted

omry napisał(a):
Najlepiej go widzi na tle nieba :) Fioletowego i niebieskiego pies na tle nieba nie widzi wcale lub ewentualnie tylko trochę :)

muszę to zapamiętać :)

Posted

motyleqq napisał(a):
muszę to zapamiętać :)

Czytałam, że psom nie jest potrzebne widzenie kolorów tak, jak my, ponieważ one kierują się kontrastami.
Pies widzi czarny/szary, niebieski, żółty i czerwony, o ile dobrze pamiętam.

Posted

omry napisał(a):
Czytałam, że psom nie jest potrzebne widzenie kolorów tak, jak my, ponieważ one kierują się kontrastami.
Pies widzi czarny/szary, niebieski, żółty i czerwony, o ile dobrze pamiętam.

czerwony widzi tak samo jak zielony ;)

Posted

[quote name='Balbina12']O kurczę a ja mojego powyzywałam od łajz bo chyba 5 minut nie mógł znaleść w dość wysokiej trawie czerwonego konga:cool3:Zapamiętam:eviltong:[/QUOTE]
No i widzisz? :P Moja Mikra najbardziej lubi pomarańczowe balony. Już wiem, dlaczego:)

Posted

A to się człowiek ciekawych rzeczy w wątku obróżkowym może dowiedzieć. Muszę suczom kupić pomarańczowe piłeczki. Bo mają różową i czerwoną i zieloną. W trawie mają problem ze znalezieniem, szukają po zapachu chyba.

Posted

[quote name='Litterka']A co z białą i czarną piłką? Te moja sucz znajduje nieźle...[/QUOTE]

Ciemne kolory na tle żółtej trawy pies widzi dobrze. A biały? Nie wiem. Chyba biały widzi jak biały, więc kontrast jest :)