BBeta Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 psyja napisał(a):cuuudnie wygląda, dla mnie to najlepszy wzór Lupine ever :D Dla mnie też :cool3: Smile of Red Witch napisał(a):Zakochałam się w tym Lupinie. Jaka to jest szerokość?? 2,5cm ;) ____________________________ Przy okazji pozwolę sobie przypomnieć... [SIZE="1"](następnym razem polecą punkty karne) BBeta napisał(a):Regulamin Forum 5. POSTY a) Zabrania się pisania postów o treści: (...) - stanowiących reklamę, ofertę matrymonialną, oraz [SIZE="4"]ofertę kupna–sprzedaży – nie dotyczy ofert znajdujących się w dziale Bazarek Quote
Smile of Red Witch Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ja właśnie zamówiłam kolejne Juliusy dla Akiry ;) Quote
Diana S Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 omry napisał(a):Lucky nie przejmuj się, Migori lubi się czepiać. Przecież jedno zdjęcie mówi wszystko :grin: Wiem, jak wyglądała sierść pseudospanielki mojej koleżanki, gdy miałam góra dwanaście lat, bo później się już ze wsi wyprowadziłam, ale wychodziłśmy z psami czesto. Nad rzekę, na łąki, na pola.. Pies często tak wyglądał po całym dniu biegania. O dziwo był zadbany :lol: Żaden smród, żaden bród i żadne ubóstwo.. Migori nie czepia sie, a miała rację co do zdjecia spaniela...ze całe ucho od wew. ma w dredach... i nie dziwota, ze tak sie oburzyła, bo to zdjecie psa z filcem nie wyglada dobrze, a wszyscy wiemy, ze dredy, filc nie bierze sie od niejednego czesania.... Quote
Migori Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Diana S, uważaj co mówisz bo Cie tutaj zjedzą... wiesz sami znawcy, krąg wzajemnej adoracji... przykre że ze szkodą dla psa. Quote
Lucky. Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 nie, nie o to chodzi. Ja słowa krytyki mogę przyjąć, ale jeśli ktoś nie widział psa po długim spacerze,hasającym po krzakach, tarzającym się, 3 h jazdą samochodem x 2 , jakieś szarpanie etc, to niech się raczej nie wypowiada:) Quote
omry Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Diana S napisał(a):Migori nie czepia sie, a miała rację co do zdjecia spaniela...ze całe ucho od wew. ma w dredach... i nie dziwota, ze tak sie oburzyła, bo to zdjecie psa z filcem nie wyglada dobrze, a wszyscy wiemy, ze dredy, filc nie bierze sie od niejednego czesania.... Pisałam wcześniej - spanielka mojej koleżanki kilka lat temu po spacerach miała to samo między przednimi łapami i na uszach. Czasem warto się powstrzymać przed komentarzem widząc jedno zdjęcie ze spaceru. Migori napisał(a):Diana S, uważaj co mówisz bo Cie tutaj zjedzą... wiesz sami znawcy, krąg wzajemnej adoracji... przykre że ze szkodą dla psa. Nie przypominam sobie, bym należała do jakiegoś kręgu. :) Quote
Balbina. Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Diana S napisał(a):Migori nie czepia sie, a miała rację co do zdjecia spaniela...ze całe ucho od wew. ma w dredach... i nie dziwota, ze tak sie oburzyła, bo to zdjecie psa z filcem nie wyglada dobrze, a wszyscy wiemy, ze dredy, filc nie bierze sie od niejednego czesania.... Migori napisał(a):Zlituj się! Ślepa nie jestem! Będę się wypiowiadać, bo mnie szlag lekki trafia. Będziesz kupowała nowe obroże a na szczotce szczędzisz i 10min na wyczesanie spanielowych uszu. To jest kołtun, dred, filc, nie był rozczesywany przez dobrych kilka tygodni. Nie są sfilcowane na dole, a wszędzie. Na zdjęciu rzuca się w oczy ucho, a nie obroża. Mokry spaniel ma strąki - jak mokra włoszka a nie filc! Widziałaś prawdziwego zadbanego spaniela ? Który biega po polach, tapla się w wodzie, tarza w piasku? Chcesz zobaczyć jego sierść? uszy? Ja się z tym akurat zgadzam.Taki filc nie robi się ,od jednego tarzania...Od tarzania mogą się zrobić małe kołtunki(mojemu też się włosy plączą po spacerze w gęstym lesie...)ale nie zbity filc. I tak ktoś pisał-zamiast kupować ęte szelki lepiej psa wyczesać i tyle.Takie jest moje zdanie. Quote
psyja Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Lucky. napisał(a):ale jeśli ktoś nie widział psa po długim spacerze,hasającym po krzakach, tarzającym się, 3 h jazdą samochodem x 2 , jakieś szarpanie etc, to niech się raczej nie wypowiada:) ja widziałam, po paru godzinach biegania po krzakach, błocie, mokrej trwaie i jeszcze szarpania się za kudełki ze szczeniakiem. filcu nie zauważyłam ;) nie wyobrażam sobie żeby pies taką zbitą filcową kule miał mieć po jednym spacerze, gdyby tak było to długowłose psy wystawowe chyba nie miałyby życia.. a jak widać mój prowadzi normalne psie życie i nie odmawiam mu szarpaniny ani przedzierania sie przez haszcze. przepraszam za off top edit żeby nie było takiego zupełnego offa to dodaje fote mojego małego w hibiskusach ;) Quote
NightQueen Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Filc tworzy się kiedy stara okrywa wypada i nie jest w porę usunięta, wtedy wplątuje się w zdrowy włos. Nie możliwością jest żeby takie coś utworzyło się po paru godzinach. I może by tak już koniec OT, a prywatne pogadanki przenieść do galerii ... psyja fajne małemu (małej?) w hibiskusach, do łat pasuje idealnie Quote
Marchewkowy Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 a mi się obrazek nie wyświetlił :( w Twoim poście Psyja Quote
iskra_wroc Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Na nowych właścicieli czekają: -szelki norweskie trixie, czarne r S/M -szelki Zolux Reflex Cushion czarne (jak Rogz z nitką) 15mm -obroża Zolux Reflex Cushion czarna 10mm Zbieramy na nowe norweskie :D Quote
Marchewkowy Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ooo teraz działa mi zdjęcie :) Super mu w tej obróżce :) Quote
Diana S Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Migori napisał(a):Diana S, uważaj co mówisz bo Cie tutaj zjedzą... wiesz sami znawcy, krąg wzajemnej adoracji... przykre że ze szkodą dla psa. A, niech jedza.... wiem, ze filc jak i dred nie bierze sie od niejednego czesania.... I nie potrzeba do tego spaniela, by wiedzieć, jak sie filc, dred tworzy.... Moze co niektórym wikipedia pomoze...jak to nie pomoze... nikt im nie pomoze :) Quote
Aleksandrossa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Nero rozpruł smycz Muscat... Wiecie czy da się jakoś to naprawić? Quote
Lucky. Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Aleksandrossa napisał(a):Nero rozpruł smycz Muscat... Wiecie czy da się jakoś to naprawić? wydaje mi się że z łatwością można to zszyć. Quote
Aleksandrossa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 no właśnie nie wiem... Bo on rozwalił tu gdzie się skórka zaczyna i jest poszarpane takie :/ Quote
Diana S Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zanieś to do krawcowej, niech ona oceni, czy da sie coś z tym zrobić.... Quote
barberry Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Doszedł do mnie turkusowy odblask rogza :loveu: Jakieś rekordowe tempo wysyłki przez PM i czas dostawy pocztą! Obroża wysłana w piątek popołudniu dzisiaj już była! Mam mega kiepskie zdjęcie z pierwszego spaceru w deszczu ;) Quote
Aleksandrossa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 O a skąd macie taką fajną adresówkę :)? Quote
Diana S Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Migori, jestem zainteresowana Twoimi obrózkami...za ile ta pomaranczowa i brazowa? ile one maja cm. dł? Quote
barberry Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Aleksandrossa napisał(a):O a skąd macie taką fajną adresówkę :)? A stąd ;) http://artmagic.pl/index.php?k7,identyfikatory-dla-psa Quote
anorektyczna.nerka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Barberry, Twojemu psu ślicznie w tym turkusie. I super adresówka Quote
Recommended Posts