Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

psyja napisał(a):
cuuudnie wygląda, dla mnie to najlepszy wzór Lupine ever :D

Dla mnie też :cool3:

Smile of Red Witch napisał(a):
Zakochałam się w tym Lupinie. Jaka to jest szerokość??

2,5cm ;)

Przy okazji pozwolę sobie przypomnieć... [SIZE="1"](następnym razem polecą punkty karne)

BBeta napisał(a):
Regulamin Forum

5. POSTY

a) Zabrania się pisania postów o treści:

(...)

- stanowiących reklamę, ofertę matrymonialną, oraz [SIZE="4"]ofertę kupna–sprzedaży – nie dotyczy ofert znajdujących się w dziale Bazarek

Posted

omry napisał(a):
Lucky nie przejmuj się, Migori lubi się czepiać. Przecież jedno zdjęcie mówi wszystko :grin:
Wiem, jak wyglądała sierść pseudospanielki mojej koleżanki, gdy miałam góra dwanaście lat, bo później się już ze wsi wyprowadziłam, ale wychodziłśmy z psami czesto. Nad rzekę, na łąki, na pola.. Pies często tak wyglądał po całym dniu biegania. O dziwo był zadbany :lol: Żaden smród, żaden bród i żadne ubóstwo..

Migori nie czepia sie, a miała rację co do zdjecia spaniela...ze całe ucho od wew. ma w dredach... i nie dziwota, ze tak sie oburzyła, bo to zdjecie psa z filcem nie wyglada dobrze, a wszyscy wiemy, ze dredy, filc nie bierze sie od niejednego czesania....

Posted

nie, nie o to chodzi. Ja słowa krytyki mogę przyjąć, ale jeśli ktoś nie widział psa po długim spacerze,hasającym po krzakach, tarzającym się, 3 h jazdą samochodem x 2 , jakieś szarpanie etc, to niech się raczej nie wypowiada:)

Posted

Diana S napisał(a):
Migori nie czepia sie, a miała rację co do zdjecia spaniela...ze całe ucho od wew. ma w dredach... i nie dziwota, ze tak sie oburzyła, bo to zdjecie psa z filcem nie wyglada dobrze, a wszyscy wiemy, ze dredy, filc nie bierze sie od niejednego czesania....

Pisałam wcześniej - spanielka mojej koleżanki kilka lat temu po spacerach miała to samo między przednimi łapami i na uszach.
Czasem warto się powstrzymać przed komentarzem widząc jedno zdjęcie ze spaceru.

Migori napisał(a):
Diana S, uważaj co mówisz bo Cie tutaj zjedzą... wiesz sami znawcy, krąg wzajemnej adoracji... przykre że ze szkodą dla psa.

Nie przypominam sobie, bym należała do jakiegoś kręgu. :)

Posted

Diana S napisał(a):

Migori napisał(a):
Zlituj się! Ślepa nie jestem! Będę się wypiowiadać, bo mnie szlag lekki trafia. Będziesz kupowała nowe obroże a na szczotce szczędzisz i 10min na wyczesanie spanielowych uszu.

To jest kołtun, dred, filc, nie był rozczesywany przez dobrych kilka tygodni. Nie są sfilcowane na dole, a wszędzie. Na zdjęciu rzuca się w oczy ucho, a nie obroża. Mokry spaniel ma strąki - jak mokra włoszka a nie filc!

Widziałaś prawdziwego zadbanego spaniela ? Który biega po polach, tapla się w wodzie, tarza w piasku? Chcesz zobaczyć jego sierść? uszy?

Ja się z tym akurat zgadzam.Taki filc nie robi się ,od jednego tarzania...Od tarzania mogą się zrobić małe kołtunki(mojemu też się włosy plączą po spacerze w gęstym lesie...)ale nie zbity filc. I tak ktoś pisał-zamiast kupować ęte szelki lepiej psa wyczesać i tyle.Takie jest moje zdanie.

Posted

Lucky. napisał(a):
ale jeśli ktoś nie widział psa po długim spacerze,hasającym po krzakach, tarzającym się, 3 h jazdą samochodem x 2 , jakieś szarpanie etc, to niech się raczej nie wypowiada:)

ja widziałam, po paru godzinach biegania po krzakach, błocie, mokrej trwaie i jeszcze szarpania się za kudełki ze szczeniakiem. filcu nie zauważyłam ;)

nie wyobrażam sobie żeby pies taką zbitą filcową kule miał mieć po jednym spacerze, gdyby tak było to długowłose psy wystawowe chyba nie miałyby życia.. a jak widać mój prowadzi normalne psie życie i nie odmawiam mu szarpaniny ani przedzierania sie przez haszcze.

przepraszam za off top

edit żeby nie było takiego zupełnego offa to dodaje fote mojego małego w hibiskusach ;)

Posted

Filc tworzy się kiedy stara okrywa wypada i nie jest w porę usunięta, wtedy wplątuje się w zdrowy włos. Nie możliwością jest żeby takie coś utworzyło się po paru godzinach.
I może by tak już koniec OT, a prywatne pogadanki przenieść do galerii ...

psyja fajne małemu (małej?) w hibiskusach, do łat pasuje idealnie

Posted

Na nowych właścicieli czekają:
-szelki norweskie trixie, czarne r S/M
-szelki Zolux Reflex Cushion czarne (jak Rogz z nitką) 15mm
-obroża Zolux Reflex Cushion czarna 10mm

Zbieramy na nowe norweskie :D

Posted

Migori napisał(a):
Diana S, uważaj co mówisz bo Cie tutaj zjedzą... wiesz sami znawcy, krąg wzajemnej adoracji... przykre że ze szkodą dla psa.

A, niech jedza.... wiem, ze filc jak i dred nie bierze sie od niejednego czesania.... I nie potrzeba do tego spaniela, by wiedzieć, jak sie filc, dred tworzy.... Moze co niektórym wikipedia pomoze...jak to nie pomoze... nikt im nie pomoze :)

Posted

Doszedł do mnie turkusowy odblask rogza :loveu: Jakieś rekordowe tempo wysyłki przez PM i czas dostawy pocztą! Obroża wysłana w piątek popołudniu dzisiaj już była!

Mam mega kiepskie zdjęcie z pierwszego spaceru w deszczu ;)